Şimdi Ara

İlk Clio Symbol ve imalat aşaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
2
Favori
2.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Okulda otomotiv anabilim dalı hocalarımızdan birinin anlattığı birşeyi paylaşmak istedim sizinle.

İlk üretilen Symbol lerin HB kasaya ekleme şeklinde yapıldığını,lazer kaynakla birleştirildiği için iz olmadığını söyledi hoca.

Ve eklenen kısmın sac kalınlığının 1mm değilde 0.8mm olduğunu söyledi.Diğer kısımlar 1mm.

Bilgiler kulaktan dolma,hocamızdandır,işin aslını bilen var mı? Bilgi verirlerse sevinirim.

• Şunun gibi bir şehir efsanesi üretmek istemiş herhalde...

Yıllar önce...Tofaşın ellerinde kalan Kartalları değişikliğe uğratarak Şahin Doğana çevirdiğini anlatırlar. Kartalların arka kısmını ve tavanını kesmişlermiş binek Şahin doğan yapmışlar:) Kanıtlarıda vardır, yakıt depo kapağı soldadır!
  • Bence bi araştır sahte hoca çıkma ihtimali yüksek

öyle bi saçmalık yok , bence hocan değilde sen uydurmuşsun gibime geldi
  • Bence şehir efsanesi olma ihtimali çok yüksek.
  • Hoca derste anlattı bunu,fabrikada staj yaparken gözlerimle gördüm demişti,staj yada gezi tam hatırlamıyorum.Adam sallamamıştır diye ümit ediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheJudgé

Bence bi araştır sahte hoca çıkma ihtimali yüksek

öyle bi saçmalık yok , bence hocan değilde sen uydurmuşsun gibime geldi

Hocam işim gücüm yok bunu mu uydurayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÇVK -- 16 Aralık 2012; 23:04:17 >
  • bende hocanızın anlattıgı gibi biliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: rasmus61

bende hocanızın anlattıgı gibi biliyorum.

Sac kalınlığı mevzusunu biliyor musunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÇVK

quote:

Orijinalden alıntı: rasmus61

bende hocanızın anlattıgı gibi biliyorum.

Sac kalınlığı mevzusunu biliyor musunuz?

bagaj kısmının sonradan eklendgini bılyorum ama kalınlık hakkında pek bılgm yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocan saçmalamış biraz..

İki arabanın altına girsin en basitinden tavan genişliğine baksın.. Aynı platform araçlar olabilirler ama yok efendım onun başına bunun kıçı eklenipte araba yapılıyor diye bi cümle hurafe olur ancak..
  • Vw jetta yaparken önce bir golf üretiyor, sonra bir passat üretiyor. Golfun onunu passatın arkasını kesiyor. Sonrada birbirine lazer kaynak yapıyor. Böylece izi görülmüyor.
    Artan parçalarıda yedek parça olarak bayilere dağıtıyor. Bu yüzden jettalar pahalı oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ARES007

Vw jetta yaparken önce bir golf üretiyor, sonra bir passat üretiyor. Golfun onunu passatın arkasını kesiyor. Sonrada birbirine lazer kaynak yapıyor. Böylece izi görülmüyor.
    Artan parçalarıda yedek parça olarak bayilere dağıtıyor. Bu yüzden jettalar pahalı oluyor.

Hahahah :D konuyu hocaya okutucam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÇVK

Okulda otomotiv anabilim dalı hocalarımızdan birinin anlattığı birşeyi paylaşmak istedim sizinle.

İlk üretilen Symbol lerin HB kasaya ekleme şeklinde yapıldığını,lazer kaynakla birleştirildiği için iz olmadığını söyledi hoca.

Ve eklenen kısmın sac kalınlığının 1mm değilde 0.8mm olduğunu söyledi.Diğer kısımlar 1mm.

Bilgiler kulaktan dolma,hocamızdandır,işin aslını bilen var mı? Bilgi verirlerse sevinirim.

hocanın dedigi dogru olabilir...

bu araçların tavanlarından arka kapılarına kadar herseyleri aynı...

arka tampon arka cam sol sağ arka çamurluklar ve bagaj kapakları farklı... birde eklemekte fayda var bagajın havuz kısmıda symbolde farklı...

ikisinide kullanmış biri olarak ben zaten fark görememiştim...

sonucta lazer kaynak yapılmama durumu yok... yapılan kaynak hb dede symboldede aynı yere yapılıyor...

clio v6 larda sacı kesip yapıyorlardı symboldeki durum v6 daki gibi acemi işi degil...

bu arada tavanların farklı oldugunu soyleyen arkadas dikkatli baksın bence... cunku tavandaki çelik bar bile aynı yerde duruyor...

• Efsane mi gerçek mi bilemem ama şu saç kalınlığı olayını anlamak basit bir şey. Mutlaka tecrübe eden birisi çıkacaktır
  • HB kasaya nasıl eklenmiş?
    HB olarak üretilmiş bir kupanın arkası kesilip popo mu eklenmiş yani?
    Aracın yakıt deposu, stepne yuvası falan nasıl olmuş peki?

Yaa hocanız bıraksın bu işleri, Zaten aracın poposu üretildiyse o poponun oturacağı şasi de üretilmiştir.. Adamlar arka çamurluklar için, arka tampon için, bir sürü ıvır zıvır için kalıp hazırlayacak, ama şasi için hazırlamayacak.. Neden böyle bir şey yapsınlar? Hiç mantığınız alıyor mu?

Prototip olsa tamam derim de banttan çıkan araçlardan bahsediyorsunuz.. Olmaz öyle saçmalık..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: djoz

HB kasaya nasıl eklenmiş?

Yaa hocanız bıraksın bu işleri, Zaten aracın poposu üretildiyse o poponun oturacağı şasi de üretilmiştir.. Adamlar arka çamurluklar için, arka tampon için, bir sürü ıvır zıvır için kalıp hazırlayacak, ama şasi için hazırlamayacak.. Neden böyle bir şey yapsınlar? Hiç mantığınız alıyor mu?

Prototip olsa tamam derim de banttan çıkan araçlardan bahsediyorsunuz.. Olmaz öyle saçmalık..

adam kesilmiş yazmamış ki? nereden cıktı kesme olayı ?
  • cliolara boyle bir islem yapilmis mi bilemiyorum ama bildigim ve kesin olan benzer bir vakadan bahsedebilirim. Anadol uretildigi yillar, pick up anadollara yuksek talebin karsilanamamasi sonrasi fabrika ve diger sanayi atolyelerinde sedan olarak uretilen anadollar pick up olarak karoseri kesilmis ve satilmistir.
  • Hatcback olup da sedan seçeneği olan modellerin yapımında böyle bir üretim tekniği uygulanabileceğini mantıklı bulmuyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sissil

quote:

Orijinalden alıntı: djoz

HB kasaya nasıl eklenmiş?

adam kesilmiş yazmamış ki? nereden cıktı kesme olayı ?

Tamam kesme olmasın.. "kesme" kısmını çıkartınca sonuç değişmiyor ki..

Bi kere tavanlarının arkada bittiği kısım farklı.. Tavan sıfırdan üretilecek..
    Arka cam farklı, sıfırdan üretilecek..
    Depo farklı, sıfırdan üretilecek..
    Stoplar farklı, sıfırdan üretilecek..
    Pandizot farklı, sıfırdan üretilecek..
    3. Stop lambası farklı, sıfırdan üretilecek..
    Arka tampon farklı, sıfırdan üretilecek..
    Arka çamurluklar farklı, sıfırdan üretilecek..
    Bagaj kapağı farklı, içindeki iskeletiyle beraber sıfırdan üretilecek..
    Bagajın eklem mekanizması da farklı, sıfırdan üretilecek.. (Aracın ön konsolu başta olmak üzere iç kısmında da birçok değişiklikler var ama hepsini tek tek saymayayım burada..)

Ve tüm bunları sıfırdan üreten fabrika şasiyi üretmeye üşenecek. Mevcut şasinin biraz daha uzununu üretmek yerine kalkıp HB şasisine kaynakla ek yapacak, bu parçaları öyle tutturacak..

Olacak iş mi?

Şamil veya sazan üretiminden bahsetmiyoruz.. Koskoca renaultun yüzbinlerce ürettiği araçlardan bahsediyoruz..
    Bugün satış hacmi en düşük araçlar için bile sayamayacağınız kadar çok "yeni kalıp" hazırlanırken, koskoca renault peynir ekmek gibi satacağı belli olan bir araçta "hayati önem taşıyan bir parçanın" kalıbını hazırlamaya niye üşensin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djoz -- 17 Aralık 2012; 0:56:05 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Gayet olabilir bir durumdur. Mantıksız da değildir olabilitesi var yalnız o modeller de uygulanmış mıdır bilemem araştırmak lazım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.