Şimdi Ara

@:::İLK BİLGİSAYARINIZ:::@ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 91 model 256 idi markasını tam bilmiom makine benm deildi sonradan 95 gibi ele geçirdim sadece dos vardı mario prens of persia gibi oyunlar oynardım ozamanın parasıyla 38.000 dolardı doru duydunuz!!!
  • commodore 64 tü
  • quote:

Orjinalden alıntı: bal974

Şubat 1985, Ortaokul hazırlık sınıfını geçiş hediyesiydi babamın...
    Sinclair ZX Spectrum 48K

1989 Sinclair ZX Spectrum

L" mi yapıyoduk ne oyun yüklemek için bi kaset 5 dk da oyun yüklerdi ne günlerdi be.
  • hep aynı topikler heep

ilk blgisayarım
    philips videopac g 7000 (1984)
    ilköldürdüğüm bilgisayar
    spektrum + (1985) sadece 3 satır yazdım öldü)
    2.ci öldürdüğüm bilgisayar armstrad cpc464 (86 yermi dedim yine aynı 3 satırı yedi)
  • 1996
    286 idi. harddisk yok... siyah beyaz mono ekran... sonra baktım olmuyor, 486DX400 ile değiştirdim. harddisk ekledim. sonra windows 3.1 kurdum. sonra renkli ekran .....

vay be negünlerdi.... MS-DOS ta komut yazardık... fare sadece lagımlarda vardı o zaman, şimdiki gibi elimizin altında değil.
  • 93 yada 94 tü sistem özelliklerini hiç hatırlamıyorum windows 3.1 vardı o zamanlar onu kullanıodum ilk kullandığım işletim sitemide odur...
  • 1984 yada 85 de almıstım spectrum zx ozaman kendimi uzay yolundaki kaptan köskunde falan sanırdım
  • quote:

Orjinalden alıntı: DieScheisse

İlk bilgisayarımı 1 Nisan 1998 tarihinde almıştım.

Pentium 200 MMX
    2gb hdd
    16mb ram
    1mb ekran kartı
    24x cd-rom
    vs.vs

benim de hemen hemen aynısıydı ama biraz daha eskii 3-4 sene kadar eskiydi:P
  • 1997 yazında milliyet gazetesinden almıştım :) 486 dx 100 mhz,512k ekran kartı,512 mb harrddisk.ne günlerdi be.2004 kasıma kadar ondan kalma klavyeyi kullandım.2005 temmuza kadarda o monitörü kullandım :) ne günlerdi ya.işlemci fln baya değişti tabi.99 du sanırım pentium 133 yaptırıp rami 16 yapmıştı galiba.cdrom almıştım fln.hala duruyo o b.sayar çalışır durumda
  • 1997 Celeron 400 sistem tam 353 milyona bozarak öğrendim bilgisyarı ilk aldıgımda 5-6 kez çöktü ondan sonra asla tamir yüzü görmedi monitör bozukluğu dışında
  • quote:

Orjinalden alıntı: thedevilslieutenant

hep aynı topikler heep

ilk blgisayarım
    philips videopac g 7000 (1984)
    ilköldürdüğüm bilgisayar
    spektrum + (1985) sadece 3 satır yazdım öldü)
    2.ci öldürdüğüm bilgisayar armstrad cpc464 (86 yermi dedim yine aynı 3 satırı yedi)

hep aynımı? sen eski üye oldugun için bunlardan bi çok görmüşündür yeni üyeler pek görmemiştir..topic tanıdıklıgın bu yüzden olmasın..
  • sene 94 tü işte... HDD 4 MB. O dönemde herşey disketle olmasına rağmen babam yurtdışından getirtip özel olarak CD-ROM SÜRÜCÜ istemişti Görünüşte o bilgisayar ablamın ingilizcesi içindi ama benim için tek ama tek anlamı DOOM du
  • c1024 , a500 , a200 , 386sx 25 , 486sx100 , p90 , p120 , p133 , p166 mmx , p233 mmx , clron 433 , p3500 ,p3866 , clron 1000 , clron 1300 , amd duron 1200 , amd 1800 , amd 2000

tarih vermeye gerek var mı ?
  • 1994'tü sanırım 486 DX2/66,500Mb HDD,8Mb ram vardı 512kb ekran kartı vardı 16bit yapamıyordum max256renk destekliyordu :) Windows95 in gelmesi ile yüklü miktar para vererek 16Mb ram e terfi etmiştim... Daha sonra baktım cd-rom sürücü diye bişey çıkmış 2x 4x leri vardı o zaman 4x bi tane aldım almışken iyisi olsun hesabı :D Favori oyunlarım Fifa International Soccer,Alone In The Dark2,Lotus,Lost Vikings ve Prince of Persia idi...

Sonra 98de baktım artık cd oyunlar kastırıyor makineyi Celeron300 bi pc almıştım 1ay sonra baktım celeron da iş yok AMD K6-300,64Ram,3.2Gb Hdd e terfi ettim... Bu sefer uzaktan kumandalı Creative Infra Cd-Rom umuz var ;) Ekran kartım 8Mb canavar...Üzerine bide 150$ verip Voodo3 almıştım bikaç sene de öyle idare ettim...

Yıl 2001 Amd Athlon Palomino 1.8 256Ram 40Gb HDD li bi sisteme terfi ettim GeForce2 de almıştım yanında yine writerlar yeni yeni yaygınlaşırken 100küsür $ verip 24x bi writer almıştım gerçi parasını ben vermemiştim ama :P

En son da geçen sene Athlon2500,512Ram,80Gb Hdd bi sisteme terfi ettim artık uzun süre değiştirmeyi düşünmüyorum çünkü eskisi gibi oyunlarla alakam yok bi nete bağlansın yeter...

• quote:

Orjinalden alıntı: magnaflux

quote:

Orjinalden alıntı: bal974

Şubat 1985, Ortaokul hazırlık sınıfını geçiş hediyesiydi babamın...
    Sinclair ZX Spectrum 48K

1989 Sinclair ZX Spectrum

L" mi yapıyoduk ne oyun yüklemek için bi kaset 5 dk da oyun yüklerdi ne günlerdi be.

Klavyenin o yumuşak tuşlarının her biri bir komutun kısayolu idi.
    L tuşunda LOAD vardı
    Teybin kafa ayarı ile uğraş...
    Sonuna kadar yükler, en sonunda bir yerde hata verirdi, hadi baştan.
    Güzel günlerdi...Çok eğlenirdik...

Decathlon falan oynarken o tuşlar garibim amma darbe alırdı.

• quote:

Orjinalden alıntı: yigitozcan

1994'tü sanırım 486 DX2/66,500Mb HDD,8Mb ram vardı 512kb ekran kartı vardı 16bit yapamıyordum max256renk destekliyordu :) Windows95 in gelmesi ile yüklü miktar para vererek 16Mb ram e terfi etmiştim... Daha sonra baktım cd-rom sürücü diye bişey çıkmış 2x 4x leri vardı o zaman 4x bi tane aldım almışken iyisi olsun hesabı :D Favori oyunlarım Fifa International Soccer,Alone In The Dark2,Lotus,Lost Vikings ve Prince of Persia idi...

Sonra 98de baktım artık cd oyunlar kastırıyor makineyi Celeron300 bi pc almıştım 1ay sonra baktım celeron da iş yok AMD K6-300,64Ram,3.2Gb Hdd e terfi ettim... Bu sefer uzaktan kumandalı Creative Infra Cd-Rom umuz var ;) Ekran kartım 8Mb canavar...Üzerine bide 150$ verip Voodo3 almıştım bikaç sene de öyle idare ettim...

Yıl 2001 Amd Athlon Palomino 1.8 256Ram 40Gb HDD li bi sisteme terfi ettim GeForce2 de almıştım yanında yine writerlar yeni yeni yaygınlaşırken 100küsür $ verip 24x bi writer almıştım gerçi parasını ben vermemiştim ama :P

En son da geçen sene Athlon2500,512Ram,80Gb Hdd bi sisteme terfi ettim artık uzun süre değiştirmeyi düşünmüyorum çünkü eskisi gibi oyunlarla alakam yok bi nete bağlansın yeter...

AHA VİKİNGS HATIRLAYAN BİRİ!!

O oyun çok iyiydi ya hopidik zupidik vikingler... 4 tanelerdi sanırımda amaçları neydi hatırlamıom

• amiga da settlers ı bilen varmı?

ayrıca üstteki arkadaş bana benim özelliklerin benzediğini söyleyen arkadaşa evet iyi iş görür arkadaşım benim zaten bi ram bi ekran kartı değişti taş gibi maşallah
  • İŞTE BEYLER ESKİ DİKETLER İLE YENİ DİSKETLER BOYUTA BAK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adoniss -- 8 Eylül 2005, 18:07:30 >

• commodore 64 ey gidi ey

cabal oynardım bilenler bilir dehşet bişeydi adam böle koca bi pixel

ey allahım günler nasıl geçmiş bea
  • BENDE98 ALMIŞTIM.ILK PC'IM AMD K6 SERİSI 3D NOW! İŞLEMCIYE SAHIPTI.HALA ÇALIŞIYOR.BI TURLU BOZULMADI GITTI.SAGLAMMIS
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.