evet arkadaşlar ilk bilgisayarınızı ne zaman aldınız yani ne zamandır pc sahibisiniz. Ben 20.12.1999 tarihinden beri pc sahibiyim o zaman Vestel den almıştım ilk pc mi 400YTL ye hala çalışıyor sağlammış
Şubat 1985, Ortaokul hazırlık sınıfını geçiş hediyesiydi babamın... Sinclair ZX Spectrum 48K
benimkini teyzem aldıyıdı 5.5 sene önce 500 milyona taş gibi maşallah hala işte yazdığım
sadece ekran kartı ,ram ve ses kartı, hoparlörler değişti taş gibi
ne günlerdi o zamanlar ah eski günler az oynamazdık half-life
bende 99 yılının sonunda almıştımilk oyunumda fifa99 du
bende ilk bilgisayarımı 99 da aldımheralde eylül ayıydı özellikleri p3 450 mhz 64 mb ram 8mb ekran kartı (sis 6326) 6.4 quantum harddisk fly video tv kartı hp 610c yazıcı philips 15" monitör 630 milyona yada dolar bazında 1110 dolardı kimsede o zamanlar bilgisayar fazla yoktu herkes bana geliyodu bakmaya falan
tam olarak tarihi hatırlamıyorum ama 1996 ydı sanırım pentium 120 yeni çıkmıştı o haftası aldık 100 usd dı valla ne kadar yapıyo o zamanla bilmiyorum ama aklımda kalan o ydu.lotus,mario,sensible occer oynardım devamlı
tam olarak tarihi hatırlamıyorum ama 1996 ydı sanırım pentium 120 yeni çıkmıştı o haftası aldık 100 usd dı valla ne kadar yapıyo o zamanla bilmiyorum ama aklımda kalan o ydu.lotus,mario,sensible occer oynardım devamlı
100 dolar değil de 1000 dolar olmasın...? çünkü bilgisayar fiyatları dolar bazında o civarlardaydı hep. Ayrıca o yıllarda bangkong'dan pentium 120 işlemci getirtmiştim babama, upgrade için, 130 dolar gibi bir maliyeti olmuştu.
486 dx2/66 almıştım eskiden 1000 dolar. ilave olarak 2xcdrom+soundblaster ses kartına 500 dolar vermiştim. CDrom ve ses kartı monitor kutusu gibi dev gibi kutuda gelmişti, bir sürü cd'ler oyunlar, programlar, ansiklopedi, v.s. ile beraber.
oohooo nerde o zaman ki bilgisayarlar ben küçüktüm hatırlıyorum abim almıştı ben 5 yaşında falan dım bir tane uçak uçurmalı dos oyunu vardı hep onu oynuyyordum
Benimki AMD PR 90MHZ di işlemcisi hala elimde
p 120 mhz 32 mb ram s3 trio 1 mb 16x cd rom faturası hala duruyor garantiyemi versem
İlk bilgisayarımı 1 Nisan 1998 tarihinde almıştım.
Sinclair ZX Spectrum 48K (en sevdiğim oyun Saboteur idi) PC 286 (20 MB HD) en favori oyunum Prince of Percia ve Test Drive idi 486 DX2/66 : CDromun eve girişi, kaliteli oyunlar :) Pent 120 Pent 333 Celeron Pent III-700 Pent IV Laptop AMD 2500+ (hala kullanıyorum)
286 DX miy di neydi tarihi bile hatırlamıyorum çok eskiden ben dede oldum galiba zaman çabuk geçiyor
ilk kullandığım bilgisayarı sorarsanız biz ona aptal makina diyoduk harddisk yok disket sürücü yok var da harici 5 ceyreklik o kocaman şeyler çoğunuz hatırlamaz bile bu makinaları
sanırım 99 eylülünde sipariş verildi 2000 ocağında geldi ve 2000 haziranında kutudan çıkarttım(öss vardı ) acer aspire 6400 dü sanırım 64 ram 8 mb ati rage pro 3d ekran kartı P3 450 mhz işlemci 4,3 gb hdd 56 k modem(hala kullanıyorum bazen) 15" acer monitör ve monitöre entegre hoparlörler
parça parça değiştirdim şimdisadece modem ve klawye kaldı hala kullanıyorum
94 veya 95ti sanırım... ikinci el 386 dı..windows3,1kuruluydu.kusana kadar binbir zorlukla bulduğum disket oyunlarını oynuyordum
quote:
Orjinalden alıntı: güneşinışıkları
benimkini teyzem aldıyıdı 5.5 sene önce 500 milyona taş gibi maşallah hala işte yazdığım
sadece ekran kartı ,ram ve ses kartı, hoparlörler değişti taş gibi
ne günlerdi o zamanlar ah eski günler az oynamazdık half-life
bişi sorucam gayet ciddi bir soru. senin sistemin hemen hemen aynısı parçalar elime geçti ve sadece internet kullanması için bunları toplayıp kardeşime yurta göndericem. PIII-500CPU, 64+64MB 133MHZ SDRAM, 32 MB TNT32VGA, 40 HDD iş görür mü yoksa satıp yeni bişiler mi yapalım sizce.....
Pentium mmx 166 mhz 4 mb ekran kartı 32 mb ram 1.5 gb hard disk ses kartı 26.6k modem anakart sanırım 97 de alınmıştı sanırım bundan öncede bi pc vardı yataydı kasası onla hiç unutmuom hep disk oyunlar alırdık Hep oynadığımız oyunda şu anda aterilerde olan prens of pörsiya idi
1995 te pentium 100 yeni çıkmıştı.O zaman 7 yaşımda idim yanlış hatırlamıyosam. bilgisayarın özelliklerini pek hatırlamıyorum.ekran kartını biraz hatırlıyorum M3 müydü neydi.[s3 değil] o zaman lotus diye bi araba yarışı vardı.bide wolfied hep onları oynardım.gözler sulanana kadar. şimdi de babayı aldık.gözlük derecesi aldı başını gitti. harddiskte yer kalmadı die 1mblık oyunu silmek zorunda kalırdık ya 1MB.şimdi çok komik geliyo bana.
486dx 66mhz idi yanlış hatırlamıyorsam.120mb hdd 2mb ram ve 512 kb e.k. ric marka monitör...1992de alınmıştı.grafik tasarım için kullanıyordu babam...ilkokul 2. sınıftaydım