Şimdi Ara

İlk atom bombası atıldıktan bir gün sonra... SS'li (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
352
Cevap
24
Favori
30.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Pearl harbor yaparsan adam da muhakor senin :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Dedikodu yapanlar sakızlarla düzüşür.
  • _____________________________

DH Body Builders + DH Fight Club [Boxing]
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cyaßß

quote:

Orijinalden alıntı: Kıdemli Çavuş

quote:

Orijinalden alıntı: osmannn94

quote:

Orijinalden alıntı: AxeII

arkadaş böyle bomba mı olur ya mahvetmiş dört bir yanı

eistain icadı

Oppenheimer icadı

einstein sadece durumu onayladı. Atomu parçalayan hatun mary curry zaten radyasyondan öldü kurşunla gömdüler. Atomu parçaladı ama bunun farkında değildi hesaplamalarında eski modellere uygun olmayan sonuçlar çıktı ne ayak la bu? dedi einstein da hacı yeni formül buldum senin deneyi doğruluyor dedi ne hikmetse einstein atomu parçaladı gibi davranılır.

güldürdün ya dostum

• quote:

Orijinalden alıntı: War Lord

quote:

Orijinalden alıntı: hckr

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: commodore63

quote:

Orijinalden alıntı: Shadowstép

Aga bu nedir?

hidrojen bombası, atom bombasından binlerce kat daha güçlü. rusyanın deneme amaçlı kutuplara attığı ve deneme amaçlı doğaya zarar verme girişimlerinden bir tanesi.

bir hirojen bombası patlasa dnyayok olurd. belgeselde soylemisti bunu yani bir tanesini patlatlar o bombaların dünya uzerinde yasam kalmaz

Sadece iki adet atomla gerçekleşen füzyon tepkimesi çaydanlıktaki suyu bile ısıtmaz. Hidrojen bombasının da büyüklüğünü ayarlayabilirler genç.

tabikide ayarlanır fakat dünyada bu kullanılmaz. dünyada en kotu ihtimalel atom bombası kullanılır hçbir ulkenin bütün bir ükeyi yok etmeye calısacagına inanmıyorum. gizledileri bi şeyler olmalı mutlaka bir sebebi olmalı o bombaların yapılmasının yoksa kimse dünyayı yok edecek kadar bomba yapalım demez. sanmıyorum

ABD artık çıtayı öyle bir yere yükseltmiştir ki; Rusya ve Çin bu çıtadan atlayabilmek için gerekli bütçelerinden kısarak nükleere yatırım yapmışlardır.Abd'nin koyduğu seviyede atılamaz diye birşey yok.600-700 milyar dolarlık bir yatırım yapıyorlar bunlara ki bu bütçe Rusya'nın milli gelirinin hepsi neredeyse.Yapılan füze kalkanları,robot askerler,insanların genetiği üzerinde oynayarak daha güçlü ve dayanıklı bir Amerikan halkı yaratmak.Bunların hepsini ABD yapıyor zaten.Asıl sorun Pentagon ve CIA'nın bu kadar para ve teknolojinin nereye gittiğini açıklamaması.Yıllardır ABD aynı yatırımlarla devam ediyor bu nükleer teknolojilerine ancak birşeyler tanıtmıyorlar dünyaya.Alaska'da belki çok daha gizli deneyler yapıyor bunu hangimiz bilebiliriz?Bana kalırsa ABD bir bomba yapıyorsa bunu kullanmak için yapar,korkutmak veyahut ultimatom vermek için değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: eltürco

quote:

Orijinalden alıntı: Muptela

Buna rağmen amerika-japonya ilişkileri gayet iyi duruyor.
    Ticaret hiç aksamıyor.

Bak bombayı attık diye törenede katılıyolarmış..

Özür dilerler geçer.

Japonlar öyle bir milletki adamlar kin gütmüyor budizm-şintoizm inancıyla alakalı galiba. Böyle bir şey bize yapılsa ne yapıp edip intikamımızı alırdık.

İntikam mi hic sanmiyorum sevgili basbakanimiz ozur diletmeye calisir sonra ozur dilemezse karsi taraf bir zam haberi koyar ve olay kapanir
    Bknz:suriyenin düşürdüğü turk jeti

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: cemalsel

quote:

quote:

Ticaret hiç aksamıyor.

Özür dilerler geçer.

Japonlar öyle bir milletki adamlar kin gütmüyor budizm-şintoizm inancıyla alakalı galiba. Böyle bir şey bize yapılsa ne yapıp edip intikamımızı alırdık.

İntikam mi hic sanmiyorum sevgili basbakanimiz ozur diletmeye calisir sonra ozur dilemezse karsi taraf bir zam haberi koyar ve olay kapanir
    Bknz:suriyenin düşürdüğü turk jeti

+1

İnce değinmişsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asil Türk Kanı -- 3 Ekim 2012; 3:53:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Pikaj

quote:

Orijinalden alıntı: Slithreen

quote:

Orijinalden alıntı: Frank Lapidus

quote:

Orijinalden alıntı: Pikaj

quote:

Orijinalden alıntı: Frank Lapidus

quote:

quote:

Ticaret hiç aksamıyor.

Özür dilerler geçer.

gerçi belli de olmaz bakarsın 5-10 sene sonra 2 katını yaparlar malum amerikaya kafa tutacak nadir ülkelerden japonya

her konuda fikriniz var ya hayranim size. hangi ordusuyla kafa tutacak sampiyon?

teşekkür ederim bende size hayranım.. birikimim dahilinde fikir yürütmeye çalışıyorum sadece, ot gibi yaşamaktan iyidir değil mi? artık elde silah, orduyla, askerle yapılan savaş kalmadı.. pskolojik savaş yada kitle imha silahları ile yapılıyor savaşlar.. japonyanında her ikisini yapacak kadar güçlü bir ekonomisi olduğunu düşünüyorum.. dikkat ederseniz savunmuyorum bunu, sadece kendi kişisel düşüncem.. sizinde başka fikirleriniz yada katılmadığınız noktalar varsa dinlemek isterim, polemiğe gerek yok

boşverin hocam işte görüşlere saygı duymayı bilmeyen ergenler.

sizn yanıtınıza gelince japonya şu an amerikanın kontrolü altındadır yalan olmasın ama japonyada 50.000'den fazla amerikan askeri üssü var diye biliyorum.

Şu an amerikayı teknolojisiyle alt edebilecek 2-3 ülke var işte bunlar çin almanya japonya

Japonlar teknolojik anlamda artık o kadar gelişemiyorlar 2000 yılındaki japon teknolojisiyle şimdiki arasında pek bir fark göremiyorum en basitinden otomotiv sektöründe hala aynı yerde sayıyorlar.

Amerikanın bu yaptığına gelince işte sırf bu yüzden 2.dünya savaşını Nazi almanyasının kazanmasnı listerdim hepsi aynı halt ama en azından amerikadan daha iyidir diye düşünüyorum ama işte tarih olasılıkları kabul etmiyor

@slithreen kardeşim. Lys'de başarılar. Tanımadığın,bilmediğin,senden yaşça büyük insanlara hitap etmeyi öğren. Anandan,babandan görmediğin terbiyeyi benden alma.

@Frank Lapidus

Japonlar 2.Dünya Savaşı'nın başlarında tüm dünyayı kasıp kavuracak bir askeri güce sahipti. Fakat atom bombalarını yedikten sonra Japonya savaştan çekilir ve 26 Temmuz 1947'de yürürlüğe giren yeni Japon anayasasının 9. maddesinde

"Bölüm II - HARBDAN FERAGAT
    Madde 9 — Nizam ve adalete müstenit milletlerarası bir sulhu gönül­
    den dileyen Japon milleti, halkın hükümranlık hakkı olarak ha rpden ve
    milletler arası anlaşmazlıkları hal işinde tehdit ve kuvvet kullanmaktan,
    daimî şekilde feragat eder.
    Bu itibarla, hiçbir kara, deniz ve hava kuvveti veya her hangi diğer
    bir harp kuvveti muhafaza edilemez. Devlete muhariplik hakkı tanınmaz" maddesi bulunur. Bu maddeye bağlı olarak yapılan San Francisco Barış Antlaşmasında Abd'nin Japonya'nın güvenliğinden sorumlu olacağı garanti edilmiştir. Antlaşmayla birlikte 2.Dünya Savaşı sona erer. İnternetteki bazı kaynaklara göre günümüzde Japonya'da Abd'nin kuvvetleri şu şekilde dağılım gösteriyor :

DENİZ KUVVETLERİ
    1. Japonya - FLTACT Sasebo
    2. Japonya - FLTACT Yokosuka
    3. Japonya - NAF Atsugi
    4. Japonya - Camp S D Butler (deniz piyadeleri)
    5. Japonya - MCAS Iwakuni (deniz piyadeleri)

KARA KUVVETLERİ

1. Japonya - Camp Zama
    2. Japonya - Torii Station

HAVA KUVVETLERİ

1. Japonya - Kadena AB
    2. Japonya - Misawa AB
    3. Japonya - Yokota AB

İnternetteki diğer kaynaklara göre ise Abd'nin Japonya'da 124 adet askeri üssü bulunuyor.

Şu kaynaktahttp://www.habervitrini.com/haber/japonya-ordu-kurmak-icin-anayasayi-degistirecek-198979/ Japonların tekrar ordu kuracağı belirtiliyor. Araştırdığımda ise sadece hava kuvvetlerine dair şeyler görüyorum. Ayrıca şu linktehttp://1news.com.tr/dunya/20111227092305850.html Japonların silah mevzusunu değerlendirdikleri konuşuluyor. Eğer silah pazarındaki payları az olmasaydı böyle bir şeye kalkışmazlardı sanırım değil mi ?

Silah pazarından kastımın son halini almış silah olduğunu tahmin edebilirsiniz sanırım. Yoksa teknoloji devi olan Japonya'nın uçakların,gemilerin teknolojik aksamlarını temin etmesinden daha doğal bir şey olamaz

San Francisco Antlaşması'na en çok karşı çıkan SSCB idi. Çünkü Japonya'nın güvenliğinin garantisinin Abd tarafından sağlanması demek aslında askeri bir sömürge olması demek Şunu da unutmayın dostlar olay eğer ticari bir savaş haline dönüşürse Japonya daha çok zarar görecektir. Abd'nin tüketimi ile Japonya'nın üretimi doğru orantı gösterir.

Japonya kara gücü bakımından asla ve asla Sovyetler ile kapışamadı.Bu yüzden erken olarak çekildiler Asya'dan.Bunu 2.dünya savaşı belgesellerinde bolca görebilirsin.Japonya Sovyetlere karadan saldırmak yerine kendilerine daha uygun bir pozisyonda olan ABD'yi saldırmayı seçti sonradan.

Japonya ilk başta asyaya yönelmiş ve sovyetlere karşı güçsüz olduklarını anlayınca kendi yakınlarındaki ABD'yi vurmayı tercih ettiler.Ardından tekrar asya'ya yöneldiler ancak sovyetler ile kapışmak için değil,Çin'in kontrolünü tamamen ele geçirmek için.

Öyle japon ordusunu abartmanın manası yok.Hava ve deniz donanması olarak çok güçlüydüler ancak kara konusunda asla iddialı olamadılar.Bu konuda Nazilerin gücüne güvendiler ve Çin'in ötesine gitmediler çünkü Japon gücü buna yetmiyordu.

• forumdaki insanların tarih-genel kültür seviyesinin iyi düzeylerde olduğunu görmek insanı sevindiriyor

• İran'da Türkiye'ye atacak. Canlı izleyeceğiz merak etmeyin. İsraril İran'a saldırsın...

Bu fotoğraf her şeyi açıklıyordur umarım.
    "Subhane Rabbiyel Ala"
  • şimdi ise Japonya emperyalist yalaksı bir ülke , nereden nereye..

Orijinalden alıntı: TayfunAydin

İlk atom bombası atıldıktan bir gün sonra... SS'li

yuh bu nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: Asil Türk Kanı

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hckr

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: commodore63

quote:

Orijinalden alıntı: Shadowstép

Aga bu nedir?

hidrojen bombası, atom bombasından binlerce kat daha güçlü. rusyanın deneme amaçlı kutuplara attığı ve deneme amaçlı doğaya zarar verme girişimlerinden bir tanesi.

bir hirojen bombası patlasa dnyayok olurd. belgeselde soylemisti bunu yani bir tanesini patlatlar o bombaların dünya uzerinde yasam kalmaz

Sadece iki adet atomla gerçekleşen füzyon tepkimesi çaydanlıktaki suyu bile ısıtmaz. Hidrojen bombasının da büyüklüğünü ayarlayabilirler genç.

tabikide ayarlanır fakat dünyada bu kullanılmaz. dünyada en kotu ihtimalel atom bombası kullanılır hçbir ulkenin bütün bir ükeyi yok etmeye calısacagına inanmıyorum. gizledileri bi şeyler olmalı mutlaka bir sebebi olmalı o bombaların yapılmasının yoksa kimse dünyayı yok edecek kadar bomba yapalım demez. sanmıyorum

ABD artık çıtayı öyle bir yere yükseltmiştir ki; Rusya ve Çin bu çıtadan atlayabilmek için gerekli bütçelerinden kısarak nükleere yatırım yapmışlardır.Abd'nin koyduğu seviyede atılamaz diye birşey yok.600-700 milyar dolarlık bir yatırım yapıyorlar bunlara ki bu bütçe Rusya'nın milli gelirinin hepsi neredeyse.Yapılan füze kalkanları,robot askerler,insanların genetiği üzerinde oynayarak daha güçlü ve dayanıklı bir Amerikan halkı yaratmak.Bunların hepsini ABD yapıyor zaten.Asıl sorun Pentagon ve CIA'nın bu kadar para ve teknolojinin nereye gittiğini açıklamaması.Yıllardır ABD aynı yatırımlarla devam ediyor bu nükleer teknolojilerine ancak birşeyler tanıtmıyorlar dünyaya.Alaska'da belki çok daha gizli deneyler yapıyor bunu hangimiz bilebiliriz?Bana kalırsa ABD bir bomba yapıyorsa bunu kullanmak için yapar,korkutmak veyahut ultimatom vermek için değil.

burada kendilerid dahil büün dünyayı yok edebilcek bir bombadan bhsediyorum ben. hidrojen bombası. ullanmazla sanmam

• yakın gelecekte daha beterleri olucak gibi

• Japonlar onu Pearl Harbor gibi alçak ve haince bir saldırı yapmadan önce düşünecekti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Semper-Fidelis

"Böyle olacağını bilseydim, bir ayakkabı tamircisi olurdum." (Hiroşima ve Nagasaki'ye atılan atom bombaları sonrasında verdiği demeç)
    Albert Einstein

Ayakkabi tamircisini kısmını hiçbir yerde okumadım ama şöyle bir lafı var “Hayatımda tek bir büyük hata yaptım. Başkan Roosevelt’e atom bombası tavsiyesini yapmak. Ama yine de bir nedeni vardı. Almanların daha önce yapması tehlikesi”.Orjinaliyle "I made one great mistake in my life... when I signed the letter to President Roosevelt recommending that atom bombs be made; but there was some justification - the danger that the Germans would make them."
    // B460M DS3H + i5 10400f + Gigabyte RTX 3070 OC + 32 GB 2666 MHz + 750W PSU + Samsung 970 EVO Plus 1 TB + Custom Case + GameBooster G908 Mech KB + Razer DA V2 Mini + LG 27GL83A-B + Oculus Rift S VR + Philips Hue + Steam Deck OLED
    // Monster Tulpar T5 v14.1 + Casper Nirvana X400.1065-8V00X-S-F
    // Steam acc.
  • yarın da dünyanın hali böyle olmasın

• quote:

Orijinalden alıntı: guest653646466

İlk atom bombası atıldıktan bir gün sonra... SS'li

photoshop level: 200102301230123
    fake
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.