Şimdi Ara

İlk arabamı alıyorum YARDIM - 20.000 TL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle herkese merhabalar. Araç alma arefesindeyim 1-2 aydır. Ancak hala kafamda net bir şey oluşmuş değil. Henüz yakıtına bile karar veremedim. Hesaplarıma göre arabayla en fazla yılda 10-12.000 km yapacağım. O da en fazla. Araç olarak daha çok hatchback modeller hoşuma gidiyor ve ailecek bineceğimiz için çok da küçük olmaması lazım. Örneğin eski kasa clio hb ler gibi. Aklımda fiesta,ibiza,clio III,punto gibi modeller var. Dizellerinin yüksek km'lileri (100.000 ile 150.000 km) 18-20.000 arası civarında ama benzinli alacak olsam hem daha ucuz hem de km leri daha düşük oluyor. Ama cebi fazla yakar mı arabayı her çalıştırdığımda aklım yakacağım benzinde olur mu diye de kararsız kalıyorum. Yorum ve önerilerinizi bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rf.id -- 24 Kasım 2012; 1:45:20 >

• benzinli almam... 200binde hiçbir arabayı almam... hangisi daha yeni daha fazla ozellik ve daha ucuza alınabiliyorsa onu al....
  • 20k'yı çıkarabiliyorsan 0'a gir corsa, ibiza 28k civarı olması lazım fiyatının.
    böyle bir imkan yoksa benzinli megane, civic, focus gibi c sınıfı araçlara yönel..
    araç almadan önce test sürüşü gibi birşey ayarlarsan karar vermende faydası olacaktır.
  • 18-20 nakitin varsa bir okadar daha kredi cek 0 araç al 5 sene rahat bir sekilde kullan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: redred1001

20k'yı çıkarabiliyorsan 0'a gir corsa, ibiza 28k civarı olması lazım fiyatının.
    böyle bir imkan yoksa benzinli megane, civic, focus gibi c sınıfı araçlara yönel..
    araç almadan önce test sürüşü gibi birşey ayarlarsan karar vermende faydası olacaktır.

quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

18-20 nakitin varsa bir okadar daha kredi cek 0 araç al 5 sene rahat bir sekilde kullan.

Maalesef kredi çekme gibi bir imkanım yok. Dediğim gibi maksimum 18-20 çıkıyor. Benzinli arabalar konusunda bazı kişiler yılda 10.000 ,i geçmessen dizelden daha avantajlı diyor ama bazılarıda çok bir fark yok şehir efsanesi dizel her zaman daha avantajlıdır diyor

• ben o kadar kilometreye kesinlikle benzinli alırdım. aynı aracın dizeline göre aynı fiyatta kıyaslarsak hem daha az km, hem de daha donanımlısı alınabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Team McLaren -- 24 Kasım 2012; 13:13:28 >
  • Acil alınmayacaksa biraz daha bekleyip elinize para geçtiği zaman 0km bir araç almanızı öneririm.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dediğim gibi 2-3 aydır bekliyorum ve aralık ayı içersinde almam lazım artık. Benzinli araçta nerden baksak yılda +700-1000 tl civarı farkedecek gibi yakıt olarak. Bakımlar konusunda bi bilgim yok ama. Sahibinden.com'dan felan bakıyorum ama sanki piyasa çok yüksek gibi. Araba pazarlarınamı baksam bide
  • quote:

Orijinalden alıntı: Conqueror42

quote:

Orijinalden alıntı: redred1001

20k'yı çıkarabiliyorsan 0'a gir corsa, ibiza 28k civarı olması lazım fiyatının.

quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

18-20 nakitin varsa bir okadar daha kredi cek 0 araç al 5 sene rahat bir sekilde kullan.

Maalesef kredi çekme gibi bir imkanım yok. Dediğim gibi maksimum 18-20 çıkıyor. Benzinli arabalar konusunda bazı kişiler yılda 10.000 ,i geçmessen dizelden daha avantajlı diyor ama bazılarıda çok bir fark yok şehir efsanesi dizel her zaman daha avantajlıdır diyor

O zaman B sınıfı az kullanılmış benzinli bir araç araştıracaksınız.

• Sizin ilaciniz grande punto dynamic 6 vites + lpg

• Ben yılda bin km bincek olsam bile dizel alır bir kere yedek depoya kadar doldurur bir yıl boyunca binerim.

Şu yılda 10.000 konularına da çok gülüyorum birde mantıksal matematik hesapları vs

Bütce iyi çok rahat 2006+ b sınıfı dizel bulabilirsin km 120 130 bin olsun temiz olduktan iyi bakıldıktan sonra sorun teşkil etmiyor. En son kullandıgım şirket arabam 240binde peugeot partner'di bakımları yapıldıgında tık demedi hala da kullanılıyor. Hemde acımasız ellerde. Dizel al 1.5dci,1.3mj,1.5crdi ne olursa olsun en son depoyu ne zaman fulledim diye oturup düşündürüyor adamı. Ama benzini unutmuyorum çünkü en son geçen hafta almıştım dersin

Not: Tecrübeye sabittir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhan99747

Sizin ilaciniz grande punto dynamic 6 vites + lpg

Puntolara bakıyorum hoş güzel arabalar. LPG ile nasıl olur bilmiyorum ama pek önermiyorlar lpg yi?

quote:

Orijinalden alıntı: Respect_vti

Ben yılda bin km bincek olsam bile dizel alır bir kere yedek depoya kadar doldurur bir yıl boyunca binerim.

Şu yılda 10.000 konularına da çok gülüyorum birde mantıksal matematik hesapları vs

Bütce iyi çok rahat 2006+ b sınıfı dizel bulabilirsin km 120 130 bin olsun temiz olduktan iyi bakıldıktan sonra sorun teşkil etmiyor. En son kullandıgım şirket arabam 240binde peugeot partner'di bakımları yapıldıgında tık demedi hala da kullanılıyor. Hemde acımasız ellerde. Dizel al 1.5dci,1.3mj,1.5crdi ne olursa olsun en son depoyu ne zaman fulledim diye oturup düşündürüyor adamı. Ama benzini unutmuyorum çünkü en son geçen hafta almıştım dersin

Not: Tecrübeye sabittir.

Ben de sizin gibi düşünüyorum açıkcası ama insanlar bakımı çok pahalı diye kafa bulandırıyor. Sonuçta benzinli araba ortalama 8 lt litresi 4.80 den tüketiyor şehir içi dizeller 4-5 arası 4.10 dan mantık olarak cok daha uygun yani. Ama bakımlarıyla aynı paraya gelir diyenelr var işte. Ben de sizin dediğiniz gibi 140.000 e kadar temiz dizel araba bakıyordum şimdiye kadar ama pek bulamadım bulursam öyle almayı düşünüyorum

• Hacı Grand Cherokee 6.4 Hemiv8 (SRT-4) ler var 15-20 bin arasına uygun fiyata bulabilirsin. LPG li çok temiz

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-siyah-grand-cherokee-otomatik-vites-105965862/detay
  • LPG li 4x4 mü olurmuş yav :D ilerde inşallah bu fiyata eski jeepler almak pek mantıklı gelmiyopr
  • Hocam bence dizele bulasmaniza gerek yok temiz bir lpg takılmamis benzinli araç bulun eğer yakıtı size uzerse lpg taktirirsiniz. Fiesta,Punto,Jazz,Colt,Getz gibi araçlar bulabilirsiniz

• Önce ne istediğinize karar verin Belli ki dizele yatkınsınız. Buyrun:

Kralından fabia
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-sahibinden-acilll-masrafsizz-satilikkk-arac-100907831/detay

Olmadı mı buyrun:

Jilet gibi Fiesta 90binde.
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-sahibinden-2006-model-ford-fiesta-1.4-tdci-comfort-89.00-de-106247257/detay

I-ı mı peki :

Büyüksün Polo
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-2004-orjianl-1.4-tdi-85.000-kmde-106258231/detay

falan filan :)
    Seçenekleri arttırabilirsiniz. Tavsiyem Fiat'a Renault'a falan pek bulaşmayın, malum aile arabası diyorsunuz. Mümkün olduğunca daha iyi markalara bakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yagmurteam -- 25 Kasım 2012; 9:08:11 >

• Öncelikle cevaplar için teşekkür ediyorum. Önerilerinizi inceledim bende o tip bakıyorum. Bir de bizim burda bir puınto gördüm. LPG takılmış z*avoli marka. 80000 de araç. 2006 model fire active. 18.900 yazmış satan arkadaş. 18'e alınabilir gibi. Ne diyorsunuz sizce lpg sorun çıkarır mı? Bir de 2006 puntolarda direksiyon sorunu vardı kronik sanırım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rf.id -- 25 Kasım 2012; 15:05:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Conqueror42

Öncelikle cevaplar için teşekkür ediyorum. Önerilerinizi inceledim bende o tip bakıyorum. Bir de bizim burda bir puınto gördüm. LPG takılmış z*avoli marka. 80000 de araç. 2006 model fire active. 18.900 yazmış satan arkadaş. 18'e alınabilir gibi. Ne diyorsunuz sizce lpg sorun çıkarır mı? Bir de 2006 puntolarda direksiyon sorunu vardı kronik sanırım?

LPG Motor ömrünü azaltır sorun çıkarabilir felan diyenlerde var ne diyorsunuz?
  • Hocam dizel en iyisidir,hiç şaşma derim.özellikle vwnin Sedat'ın ve skodanın(hepsinde aynı)kullandığı 1.4 tdi motoru alırsan çok rahat edersin.bakımları da pahalı olmayan,ortalamakullanımda 300.000 kmyi devirebilen bir araç.biraz araştır derim...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.