Şimdi Ara

İlk Araba Olarak Toyota Yaris

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
1.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 30 bin civari param var ve kendime bir arac almak istiyorum.Sorunsuz olmasi ve kullanimi kolay kucuk bir arac oldugu icin Yaris dusundum.Almak mantikli midir acaba.Ozellikle 1.0 motorlu olanlar cekmez falan diyorlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yaris güzel araç, imkan varsa 1.33 yoksa 1.0 olur. Şehiriçi ağırlıklı kullanılacaksa sıkıntı yaratmaz.

• Bence başlangıç için iyi bi araç olur.

• tavsiye etmem . bagaj denen bir şey yok.konfor yok az bucuk kullanışlı olsun.corolla hb bakın bari.
  • Jazz da düşünebilirsiniz 👍

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1,3 ise alınır
  • Bence alinmaz

30.000 TL e biraz araştır adam gibi ikinci el bir arac al, motosiklet degil ki bu ufaktan başlayasın. Ilk arac alımındaki en onemli hususlardan biri de ben bu araci nasil elden çıkartırım olmalı.

Polo, Corsa, 208 hdi bu sınıfın 2.eli en kuvvetlisi. Biraz aklı basinda olan bir insan D sınıfı bile ilk araba olarak alabilir. Onemli olan kendini bilmek ikinci el değeri yuksek birsey al ve 1 - 2 sene icinde elden çıkarmak istersin zaten maddi durum el veriyorsa.

Hasarlı olmasına da cok aldırış etme tamponlardan ve marspiyeldeb hasar almis olabilir, kaput bagaj tavan da birsey olmaması en önemlisi Olur, kapi da Local boya olabilir.

Böylelikle 0 arac alip kendi vereceğin hasarları garanti etmis olursun ve fiyatını düşürürsün.

Dedigim gibi bence ilk arac alımında en onemli faktörler

IkinciEli güçlü,

YedekParca tedariği hızlı ve uygun,

Lastikleri kaliteli,

Yakıt Tasarrufu olan,(Dizel)

Mumkunse Otomatik vites

Gücü vakti yerinde,

B veya Mümkünse C sinifi.

Şimdi diyeceksiniz ki 30.000'e bu arabalar var mi ?

Bence 5 yaşına 70.000km'e kadar, 1 ile 2 tampon hasarı olan bir arac bulabilirsin.

Ikıncı El alırken de dikkat etmek en büyük şey karşındaki kullanıcının profili diye dusunuyorum.

Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 14 Ekim 2017; 7:45:44 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    fiat palio nasıl bir araç
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İlk araç için B segmenti idealdir hocam.

Arkadasm gecenlerde araba alacakti dedim B segmentinden al da araba sürmeyi guzelce kavra büyük ve pahali alip da mahvetme arabayi dedim. Gitti C segmenti Auris alldi 63 bin tlye. Tabi araba mahvoldu şu anda vurmadigi yer kalmadı.

B segmeti küçük araç iyidir hocam daha kolay kavrarsiniz, kolay park edersiniz...

Baska bi arkadasimda Yaris bende Fabia var. Yaris de güzel araç alabiilirsiniz ama ne yalan soyleyim kendi arabam Fabia daha konforlu ve daha geniş geldi.

• 2016 1.0 var. performans sıfır. çekmiyor. hiç bulaşmamanı tavsiye ederim.

30 bin liraya 2008-2009 mitsubishi colt otomatik vites bulursun. 1.3 95 hp. yolda 1.3 yaris'ten çok daha iyi gider ve çok çok az yakar. kokluyor desem yeridir.
  • Bekarken megane 2 hb dizel aracım vardı. Evlendim gittim yaris aldım izmirde bir abiden 1,33 motor hemen lpg taktım ve 2,5 senedir geziyorum 45000 km yaptık eşimle. Acayip memnunuz yeni bebeğimiz oldu. İlk işim bebek arabasını bagaja sığıyor mu denemek oldu sığdı, şimdi devam yola. Bu piyasada daha az yakan, sürmesi zevkli bana göre, sorunsuz çok fazla araç yok. Tavsiyem 1.33 alın 6 vites çok az yakıyor ve 100 bg olduğu için diğer modellere göre performans bir tık daha iyi. İkinci sahibiyim aracımın 85 bin km oldu rutin bakımı dışında tornavida değmedi çok şükür. Alın alın yaris candır

• punto da olabilir dizelleri bulunuyor 30 bin civarına
  • Yaris problem çıkarmayan bir araçtır. Vitesi doğru kullanırsanız 1.0 olanı da çeker. Neden çekmesin... Spor araba tadı almak isterseniz tabi ki alamazsınız.
  • İlk araç olarak toyota kullanmak mantıklı. Bende toyotayla alıştım 2005 model benzinli corollayla. Debriyaj-vites sistemi çok uğraştırıcı. Vites aralıkları uzun debriyaj hemen hissiz biraz. Kavramasıda kısa aralıkta. 2002 tipo sürdüm benzinli daha kolay kaldırılıyor. Avensiste sürdüm 2009 benzinli o araç corollaya göre ağır olduğu için dahada zordu.

Velhasıl kelam toyota debriyajları kullanırken insanın alışması zor olduğu için buna alışın bundan sonraki her aracı gönül rahatlığıyla kullanmaya başlarsınız.

• Bizimde ilk aracımız aile olarak yaris 2006 dizel 80 binde almıştık yıl 2010.5 sene kullandik memnunduk.ici muadillerine göre geniştir .

• muhalefet olsun diye söylemiyorum hocam yanlış anlamayın baştan bunu söyleyelim.
    dizel
    otomatik
    c sınıfı
    5 yaşında
    70bin km
    30 bin TL hangi araçlardan bahsediyorsunuz merak ettim. Konuya baktım eski konu mu acaba diye ama 2017 miş.

dizel
    manuel
    b sınıfı
    5 yaşında
    70 bin km desek
    yine bilemiyorum bulunabilir mi?

en azından birkaç tane örnek araç paylaşırsanız aydınlatırsınız bizi de
  • 2011 yaris 1,0 sahibiyim. 1 yıldır kullanıyorum şükür herhangi bir masraf çıkarmadı.
    Deneyimlerimi söyleyeyim ihtiyacınıza göre karar verin.

-Yakıt tüketimi uzun yolda 5 litrenin altını görüyor 4,7-4,8 civarı ortalama 80km hızla. Şehir içi 5x2 =10km yol gidiyorum günlük o zaman tüketim coşuyor 7 ile 9 lt arası. Resmen iki katına çıkabiliyor ama ortalama hız 15 km yani sürekli dur kalk halinde.

-LPG takmayı düşünmüyorum. Yakıt zaten çok fazla değil. taktırılınca bir de çekişten düşerse hiç çekilmez.

-Çekmiyor kısmına gelince dağa bayıra geldiği zaman yapıştır gaza dur vites küçültmek gerekebiliyor. Zaten fazla devirli kullanmadığım için küçülterek çıkıyorum. Kullandığım yollar genelde düz olduğu için sıkıntı yaratmıyor ama göz önünde bulundurulması lazım. Araba sollamak aynı şekilde hiç keyifli olmuyor bastığın zaman fırlayan bir araç değil ki böyle bir şey beklememek gerek yine bu araçtan.

-Park konusunda çok iyi her yere sığıyor ki A-B sınıfı araçların güzel yanı bu.

-Bagaj gördüğüm en küçük bagaj Bu konuda problem varsa pek tavsiye etmem. Ben şimdiye kadar gerekli herşeyi sığdırdım kulandım problem olmadı fakat herkesin ihtiyacı farklı bu konuda.

-iç hacim olarak gayet tatmin edici olduğunu söyleyim. Şöyle ki arka koltuk 3 kişilik ve rahatça sığılıyor. ortada çıkıntısı yok. B sınıfı olarak ibiza, palio, fiesta, polo, clio, 206 binmişliğim var bu araçların hepsinden daha geniş olduğunu tahmin ediyorum kafamda ölçünce. ön kaporta kısmı, göğüs ve bagaj dar olduğu için hacim koltuk kısımlarına kaymış tamamen. Bu konuda nissan note çok etkileyici gelmişti dışarıdan hiç o kadar büyük görünmüyor ve yine mits. colt yani japonlar bu konuda biraz daha iyi gibi benim gözlemim.

-parça konusunda bilemiyorum hiç gerekli olmadığı için fiyat yorumu yapamam.

-30bin tl ye 2011 model araç için çok da seçenek yok aslında modelli alayım dediğin zaman. Ben özellikle yaşlı araç olmasın çok yorulmuş olmasın varsın yeni olsun diye seçmiştim.

-MTV konusunda tabi ki en düşük sınıftan ödeme yapıyorsunuz bu da bir artı.

-Viteslere değinilmiş ama o konuda bir şey söyleyemeyeceğim. Bana hiç zorluk çıkarmıyor. 5. vites 2500 devirde 80 le gidiyor onun üstüne çıkınca yakmaya başlıyor 120 yi filan gideyim derseniz demeyin en iyisi para cebinizde kalsın kısaca uzun yol biraz sabır işi oluyor bu araçta. Max hız 160-165 civarı. 100 den sonra hız kendini hissettiriyor. Kısaca hızlı kullanılacak bir araç değil diyebilirim.

-Herkesin kendi ihtiyaçları doğrultusunda araçta aradığı şeyler oluyor. Benim ilk ikim klima ve hız sabitleyici. Hız sabitleyici diğer modellerde var mı bilemiyorum ama benimkinde mevcut değil çok imkanlı bir şey de değil galiba motor düşük olduğu için. Bunun dışında araç içi kalitesiz gelmiyor bana. Bazı araçlar tutunca elinde kalacakmış gibi gelebiliyor. En sevdiğim yanı her yerde kapaklı gözler bulunması torpido gibi 3 tane küçük 3 tane var. bardak koyacakları kapıda filan da var. bunlar güzel sevdiğim detaylar. Park sensörü ve geri vites kamerasını da kendim ekledim sonradan.

• 1.0 otomatık 2006 veya 2007modrlini uzun yolda kullandım. Adamı kanser eder, tavsıye etmem

• davidddd kullanıcısına yanıt
    Benim yazdıklarım kanun degil, fikir verdim.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-kia-2011-kia-pro-ceed-dizel-otomatik-488252636/detay

10 lira fark var değer mi ? Bir görmek lazım. Bütçeye bakmak lazım.

• Baştan söyledim zaten yanlış anlaşılmasın ama özelliklerinden bahsettiğiniz araçlar 30 bine bulunabilir gibi bir mesaj olmuş.

Ama demek istediğiniz 30 bin onlara vereceğine 40 bine şu tarz bir araç al. Buna kesinlikle lafım yok
  • davidddd kullanıcısına yanıt
    Paranın değeri kalmadi yahu gecen sene bu fiyatlara vardi. :))

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.