Şimdi Ara

İlk Araba Manuel mi olmalı Otamatik mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet saygi deger bilgi sahibi forum abilerim baslikta anlasilacagi uzere sizce ilk araba nasil olmali bicok kisi kullanmasi daha zor surucuye elektronik destek saglamayacak arabayi oneriyor sizin bu konu hakkindaki düşünceleriniz nelerdir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Manuel ve daha çok mekanik bir şey almanı öneririm, arıza anında mekaniğe müdahale edebilirsin ama elektroniğe bişey yapamazsın ayrıca otomatiğe alışırsan acil bir durumda manuel kullanamazsın ama manuel alışırsan otomatiği her türlü kullanırsın. Bir sürü arkadaşım var manuel arabayı kaldırmaktan aciz.

Saygılar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İlk aracım otomatikti. Ehliyet alır almaz 1.5 sene bindim. Daha sonra sık arıza vermesi ve ustası olmadığından dolayı manuel araca geçtim. Kabaca alışmam 2-3 gün sürdü.

• Kesinlikle manuel. Ehliyeti aldım ama aracım yoktu. Tamamen kursta aldığım sürüş dersleriyle.. Başka borç yüzünden araba alamadım. Aracını ara sıra alıp pratik yapacak arkadaşım da yoktu. 2 sene sonra evlendim. Eşimin otomatik aracı vardı. Bu ne rahatlık dedim haliyle. 2 sene kullandık. Alışınca manuele dönme fikri zor geldi. Hep otomatik aldık bu yüzden. Şimdi çok pişmanım.

Manuele alışmış adamının otomatiğe alışması dakikalar alır. Tersi ise belki günler. O yüzden ilk araba manuel olmalı. Manuelde iyice rahat hissedince otomatiğe geçmeli.

• ilk önce manuel daha iyi olur. ben yıllarca manuel kullandım otomatiğe yeni geçtim sayılır. elim devamlı viteste. daha alışamadım
  • otomatik olmalı, manuele bir sempatiniz yok ise.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acemiliğinizi atacağınız araba olacaksa öncelikle kaza gibi durumlarda masrafı fazla üzmeyecek bir araba bakmanızı öneriririm. Kendiniz ne kadar dikkatli ne kadar etrafının farkında bir sürüş gerçekleştirseniz bile biri gelip size çarpabiliyor, başıma geldi ondan bu kadar net konuşuyorum. Sakin, soğukkanlı bir yapınız varsa manuel vitesli araç alabilirsiniz lakin biraz daha telaşlı, tezcanlı bir haliniz varsa trafikte bulunmayı kavrayana kadar otomatik araç kullanmanızı tavsiye ederim, tecrübe kazandıktan sonra gerekirse satar keyfinize göre başka bir araba alabilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben özellikle manuel aldım ilk arabamı. Daha sonra acemiliğimi attıktan sonra otomatiğe geçiş yaptım.

Otomatik sonrasında manuel kullanmayı öğrenmek daha zor olur herhalde.
    Zira manuel'den otomatiğe geçiş yaptığımda hiç zorlanmadım çünkü.
  • Acemilik varsa otomatik mantıklı rahat rahat stres olmadan stop etmeden direksiyonu iyice geliştirirsiniz dikkati trafiğe ışıklara vs verirsiniz. Trafiğe iyice alışıp düze geçince vites debriyaj vb yine biraz acemiliği olur ama artık sadece vitrse alışmak daha kolay olur.

• Manuelde alışanlar otomatik kullanmakta sıkıntı yaşıyorlar ve otomatiklerin fren pedalı şekli nedeniyle aracı hızlanma anında bile oldğu yere çakabiliyorlar. Benim arabada bi arkadaş ikinci vitese geçmek için debriyaj yapmaya kalktı camdan dışarı fırlayacaktık. Allah'tan arkada başka araç yoktu. Düşünün araba durmasa bi de vitesi ikiye çekmek için vites koluna abanacaktı daha.
    Ben daha önce manuel de kullandıysamda acemi sayılacak durumda bindim aracıma. Debriyaj kullanmayı mantık olarak motorsiklet ile öğrendim. Sonra iş yerindeki otomobilleri kullanmaya başladım. İlk başta çok hoplatıp zıplatıyordum. Şimdi fena değil. Ama manuel otomatik sıkıntısı yaşamıyorum.
    Acemi için oto'nun şöyle bi avantajı var. Aynı anda hem aynalara bakmaya alışmak ( şoförm diyenler bile bakmıyorya neyse ) hem vites değişmeye çalışmak (acemiler vites değişirken direksiyonu da çevirip yalpalıyorlar ) bütün bunlar olurken debriyajı da ayarlamaya çalışmak gibi şeylerle uğraşmaktan kurtarması. Yılan timsah gibi hayvanlarla dans edenler bu canlılara bi yandan ellerini yaklaştırırken bi yandan da kafasını yaklaştırır. Yılan hangisine konsantre olsa onu çekip diğerini yaklaştırır. Yılan da yaklaşana konsantre olmaya çalşır. Böylece adam hayvanı paralize eder. Aynı anda birden fazla şey yapmaya çalışmak, düşünerek yapmak gerekince sıkıntılı bir durumdur. Omur ilik devraldıktan sonra sıkıntı yok ama o da zamanla olacak bişey.

• İkisini de kullanmayi bilmek lazim araba seçmemek için, manuel araba kullanmaniz gerektiğinde kullanamam gibi saçma bişey söylemektense manuelde başlayın zaten otomatik arabaya alışmaniz yarim saat sürmez.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.