Şimdi Ara

İlk araba / Kasko Hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
2
Favori
831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İlk arabası olan ve haliyle ilk defa kasko yaptıracak birine tavsiyeleriniz neler olurdu

- Aracın kasko bedeli 73.000 TL
    - Bilindik bir sigorta şirketinden %25 indirimim var
    - Beklentim de şu; kaza olur, çalınma olur, araba yanar vb. yani başımıza ne gelirse karşılayacak birşey
    - Bir de teminat olayı var onu da anlamadım

İnternet'ten biraz okudum ama fazla teferruatlı gibi görünüyor, nelere dikkat etmeliyim, neler yapmalı veya yapmamalıyım.

Bilgi veren herkese teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sfkli -- 13 Mayıs 2020; 11:10:26 >

• Ful kasko de yeter terör doğal afet çalıntı yangın her şeyi kapsar. 100-150TL fazla verip İhtiyari Mali Mesuliyet değerini de yükseltirsen kafan rahat eder. Belki orijinal parça kullanma klozu ekletilebilir. Aracı tek siz kullanıyorsanız tek şoför olduğu için az bir indirim olabilir hepsini sorun. Allah kullandırmak nasip etmesin
  • emir.ksk kullanıcısına yanıt
    hocam bana gelen teklifte bu dediğiniz İhtiyari Mali Mesuliyet değerini bulamadım ama sözlü olarak sorduğumda 250bin imiş sanırım tam emin değilim, 100bine düşürünce 300 lira oynuyor, bunun yüksek olması çok gerekli midir ki arada kaldım ilk defa yaptıracağım için kafam allak bullak oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sfkli -- 13 Mayıs 2020; 13:21:29 >
  • sfkli S kullanıcısına yanıt
    Luks bi aracla kazaya karisirsaniz o zaman cok lazım oluyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Robert Lewandowski RL9 kullanıcısına yanıt
    zorunlu trafik sigortası kaç liraya kadar karşılıyor hocam biliyor musunuz, atıyorum 400bin liralık bir arabaya arkadan sağlamca vursam burada gerek olur mu kaskonun bahsi geçen değerinin yüksek olması
  • Trafik kazasında trafik sigortası 41k e kadar karşılıyor. Netten ya da banka üzerinden yaptırmanızı tavsiye etmem. Teminatları düşük verip, muafiyet uygulayıp, ikame araç süresini minimum yapıp, yetkili servisi çıkartıp kasko ücretini en düşük çıkartıp insanları kandırabiliyorlar. Mümkünse işi sadece sigortacılık olan 7/24 ulaşabileceğiniz bir sigortacıdan teklif alabilirsiniz. Daha dün kasko sigortası yaptırdım. 11 yıldır sigortacıma kestiriyorum hem trafik hem kaskoyu. Detaylı anlatıyor içeriğini,teminatlarını ve kesinlikle muafiyetli kasko sigortası kesmiyor. İsterseniz iletişim bilgilerini verebilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi liberty_15 -- 13 Mayıs 2020; 14:49:51 >
    Dün yaptırdığımda imm 100k ile 150k aynı fiyattı. 200k için 70 TL fark 250k için 100 TL fark çıktı. Ben 250k yaptırdım imm yi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: sfkli

hocam bana gelen teklifte bu dediğiniz İhtiyari Mali Mesuliyet değerini bulamadım ama sözlü olarak sorduğumda 250bin imiş sanırım tam emin değilim, 100bine düşürünce 300 lira oynuyor, bunun yüksek olması çok gerekli midir ki arada kaldım ilk defa yaptıracağım için kafam allak bullak oldu
    ilk yıl yüksek tutun bence. 1 yılda araca alışırsınız zaten gelecek yıllar düşük tutarsınız. ben hep 500-600 bin imm yaptırırım ne olacağı belli olmaz insanlık hali
  • İhtiyari mali mesuliyeti poliçe kapsamına dahil ettirin. En azından kafanız rahat olur. Şuan trafikteki araçların değeri düşünüldüğünde, orta maddiyatlı bir araca vermiş olduğunuz ciddi bir hasarda kasko sorumluluk miktarı geçileceğinden , üstü şahsi tazminat olarak size döner ve üzebilir. Kaldı ki, ilk aracınızmış. Acemilik de vardır. Buna dikkat edin.

Aracınızın kasko bedeli 73 bin TL ise modeli eskidir. Bu nedenle yetkili serviste orijinal parçadan ziyade muadil parçalı kasko yaptırmanız daha iyi olur. Eski arabayı satarken orijinal olması çok dikkat edilen bir özellik değil. Muhtemelen arabanın orijinalliği de bozulmuştur bu zamana kadar. Yetkili serviste orjinal parçayı çıkarıp, ihtiyari mali mesuliyeti artırarak dengelemeye gidebilirsiniz böylece. Yetkili serviste orjinal parçanın güzelliği, aracınız ciddi bir kazaya karıştığında parça fiyatları çok tutacağından perte ayrılması daha kolay olur. Böyle durumlarda aracın perte ayrılıp parayı almak daha iyidir.

Evde başka araç olup olmaması, aracı kullanma sıklığı vs. bağlı olarak ikame araç klozuna ve gün sayısına siz karar vereceksiniz.

Kayıp anahtar klozu ve bedeli, çalıntı halinde hangi durumlarda sigortanın geçerli olacağı, doğal afet ve yangın klozu. Bunlara da dikkat edilmeli. poliçe miktarında ciddi artış yapmaz bunlar.

Tabi ki en güzeli, tüm detayların sigorta kapsamına alındığı ve güvenilir bir sigorta şirketine poliçe kestirmeniz. ama ekonomi kasıyorsanız yukarıda dediklerime dikkat edin.

ve heryerden önemlisi işini profesyonel yapan, güvenilir bir sigortacı ile çalışmanız en az yukarıda bahsettiğim ayrıntılar kadar önemli. bunu geçmişte pert araç tecrübesi olan biri olarak söylüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tslee61 -- 13 Mayıs 2020; 15:43:30 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Ben bu sene şubatta yaptırdım. 1366 TL verdim sınırsız sigortaya. Normalde 41.000 TL olan sigorta 1000 TL idi. 360 TL kadar daha verdim sınırsız yaptırdım. İstediğime vururum
    Asagidaki arkadaşlar gerekli aciklamalari hocam riske gerek yok

• Mümkünse İMM limitsiz olsun veya olabilen en yüksek değer olsun. Yarın birgün aklının almayacağı bi araca vurup perte çıkartırsın sonra keşke az fazla verseydim diyip ağlarsın. Ben ilk kaskomu ethica'dan yaptırdım 2 bin tl tuttu ama imm 2.5 milyon tl ve ful kasko. Araç fiesta 2014 1.5 titanium x.
  • Sigorta sorgulama gibi kasko sorgulama imkanı varmı arkadaşlar?

• Önemli olduğunu düşündüğüm yerleri ekledim hocam bir bakar mısınız gelen teklif böyle, meblağlar o kadar karman çorman ki emin olamadım.

İlk araba / Kasko Hk.İlk araba / Kasko Hk.İlk araba / Kasko Hk.

• Serkan4554 S kullanıcısına yanıt
    evet hocam aynı şekilde bilgilerinizi girip kasko sigortası için teklif alabiliyorsunuz, ben sorgulattım dünden beri yakamı bırakmadılar, bir arıyorlar bir sms atıyorlar bir mail atıyorlar :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: sfkli

evet hocam aynı şekilde bilgilerinizi girip kasko sigortası için teklif alabiliyorsunuz, ben sorgulattım dünden beri yakamı bırakmadılar, bir arıyorlar bir sms atıyorlar bir mail atıyorlar :D
    ben resmi olarak dedim hocam.dediğiniz gibi sitelere girip sorgulama yaptıkmı yandık telefon susmaz.
    Hocam sinirsiz yaptirmisiniz heralde kafanizda soru isareti kalmaz bisey olursa kaca yaptırdınız kaskoyu

• Merhabalar,

Aslına bakarsanız full kasko diye bir kavram gerçekten yanıltıcıdır. Önemli olan poliçe de bulunan teminatların ne verildiğidir. Ben sizlere aynı sigorta şirketinden 1000 TL ye de teklif sunarım aynı araca aynı şirketten 2000 TL ye de teklif sunarım. her ikisinde de Genişletilmiş Kasko yazar..

Burda önemli olan teminatlar ve muafiyetlerdir. İhtiyarı Mali Mesuliyet dediğimiz teminat her poliçede mutlaka olur. Bazısında 10.000 Tl dir bazısında sınırsız. Trafik sigortasında bu teminat 41.000 TL dir.
    Örneğin 300.000 TL lik bir aracı pert ettiniz. Trafik poliçeniz 41.000 TL sini karşılar. Geri kalan masraf bu teminattan karşılanır. Bu teminatı bütçenize göre ne kadar yüksek tutarsanız o kadar iyidir.

Saygılarımla
  • Tam adının ne olduğunu bilmiyorum ama kaza durumunda şirketin karşıladığı bedel var. Onu yükseltebiliyorsunuz.

Benim sigortacım sağolsun 250bin TL olarak ayarlamış konuştum 750 bine yükselttik kasko bedeline 10 tl civarı bir şey yansıdı sadece.
  • Bu arada katılım kaskosu/tekafül isteyen arkadaşlar piyasada araştırma yaparken Neova,doğa sigorta vs den fiyat alabilir. Hassasiyeti olan insanlar için de seçenekler mevcut yani piyasada. Konusu açılmışken söyleyeyim.

1100 tl ye yaptırdım doğa sigortadan yaklaşık bir hafta önce,hem de kapsamı geniş.

Araç 2015 Golf

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.