Şimdi Ara

ilk 15k ya girip tıp seçmeyenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
2
Favori
31.763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
97 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • helal lan size. Bu ülkeyi siz geliştireceksiniz beyler.

Bu tıp tıp diyenlere bakmayın,hepsini ailesi zorluyor. Yoksa tıp sevilecek bir şey değil. Doktorlar dizisi ya da birkaç ilaç ismi bilip yevvv ne qolaymış qnq tıp hehehe demekle olmuyor bu işler. Sizler özgür iradenizle tercih yapanlardansınız. Tebrik ediyorum sizi, 3.sınıf bir tıp fakültesi öğrencisi olarak.

Bu ülkeyi geliştirmeseniz de en azından amerika,avrupa gibi ülkeleri geliştireceksiniz.

Edit: La cidden benim rakip elemeye çalıştığımı düşünenler var. Acıyorum lan size. Ulan ne tıpmış ha. Sizin kapasiteniz tıp okumak kadar zaten,hemen belli ediyorsunuz ya bunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Riders Of Rohirrim -- 31 Temmuz 2018; 23:37:16 >

• Vallaha ömrü boyunca okumayı göze almayan tıp okumasın.

6 yıl yoğun (geceli-gündüzlü) eğitim alacaksınız. TUS'a çalışacaksınız, yıllarca uzmanların kıçında gezeceksiniz. Uzmanlık alacaksınız. Nöbet tutacaksınız. Ömrünüz boyunca hızla gelişen yöntemleri sürekli takip edeceksiniz. Bunun için devamlı eğitim, makale okuma, yeni yöntemleri pratik etme amaçlı iş gezileri vs. içinde olacaksınız. Alanınızda baba biri olmaya niyetli iseniz profosörlüğe kasacaksınız. Bir yandan eşekler gibi çalışacaksınız. Bir yandan akademik makaleler yayınlayacaksınız. Bir yandan da eğer mümkünse, kendiniz yeni yöntemler ve uzmanlık alanınızda bulunan çeşitli uygulamaları geliştirmek için uğraşacaksınız.

Ömrünüz boyunca okumanızı, araştırmanızı, çalışırken ders çalışmanızı, sık sık uykusuz kalmanızı gerektiren bir meslek bu. Bu rutinde olmayan doktor da ancak bir nebze kurtarır hayatını. Bir taşrada vasat doktor olur kalır. Memur zihniyeti ile yaşamaya bakar.

------------------------

Derdi çok, çalışması çok, riskleri yüksek olan bir meslek. Bu risklere insan canı faktörü, devletin güvenilmezliği ve kaypaklığı faktörü de girmektedir. Üzerinizde iş baskısı hep olacaktır.

Etik değerleri yüksek biri iseniz, başka sıkıntılarınız da olacaktır. Özel bir hastanede hastalığı MR çektirmeden teşhis ettiniz, gerek yok MR'a. Verdiniz reçeteyi yolladınız. Yönetim gelir, marizinize kayar, "hastayı neden MR'a yollamadın?" Yani, namuslu olmak da kolay değildir.

------------------------

"Sen kimsin lö?" diyenlere:

Eşimin bütün ailesi doktordur. Babaannesi Türkiye'nin ilk kadın akciğer profesörüdür. Türkiye'den veremi silen, Verem Savaş Derneğini kuran ekiptedir. Türkiye'ye katateri getiren kişidir. Üniversitesinde kendi adını taşıyan bir amfisi, bir sınıfı falan vardır.

Eşimin babası diş profesörüdür. Sadece Türkiye'de değil, vefat ettiğinde tüm dünyada saygı gören ve tanınan bir bilim adamıymış. Türkiye'de en genç yaşta profesörlük alan insanlardan biridir. Dar gelirli ailelerin, sayısız damak-dudak yarıklı çocuğunun tedavisini de üstlenmiş, ömrü boyunca çalışmış, öğrenciliği hiç bitmemiş, kendi öğrencilerinin büyük bir saygı ile andığı biri imiş.

Eşimin annesi de çift ihtisaslı hekim. Dahiliye + Gastrolog. Özel kurumların hiç gerek yokken millete nasıl endoskopi, kolonoskopi yaptığını takır takır çekinmeden anlatır. Zira yıldı. "Lanet olsun" dedi, emekli oldu. 30 yıllık devlet hizmeti karşılığı aldığı emekli maaşı 3000TL falan sanırım. Ben vereyim 3000TL aylık, devlet bize öte dursun, ilişmesin? Olmaz mı?

-----------------------

Yani, "başarılıyım" diye seçilecek bölüm değildir. Çok ilgili olmanız, çok seviyor olmanız lazım. Yaptığınız iş size iş gibi gelmez ise, o zaman mutlu olursunuz. Bunu unutmayın. Doktor olduğunuzda yaptığınız işten keyif almayacaksanız, ömrünüz boyunca çok mutsuz olursunuz. Çünkü doktorluk bu. Üstüne master çakıp başka bir alana kolayına kayamazsın...
    HAHHAHAHAHHAAHAHAHHAH

Çocukken steteskopla dolaşan kesin doktorlar dizisini, house md'yi de izlemiştir.

Eminim daha 1 veya 2.sınıftasındır. Eminim bundan. İşin içine iyicene giren biri bunu yazmaz çünkü. Bak bizim bi güvenlik abimiz vardı, Onunda çocuğu sürekli steteskopla falan dolaşıp doktorlar dizisi izliyormuş, yoksa sen misin o?
    Neden herkesi kendiniz gibi zannediyosunuz, sizce hiç idealist doktor yok mu yani? Ama şu konuda haklı olabilirsiniz, türkiyedeki doktorlar asık suratlı ve mutsuz. Hekime şiddetin yüksek olması ve aşırı nöbetler,uykusuzluk gibi sebeplerden oldugunu düşünüyorum. Bende zaten avrupa yada amerikada asistanlığımı yapıp orda uzman olarak çalışmak istiyorum
    Senin gibi mesleğimi sevmeyerek mezun olacağıma ezberlerim doktor olurum daha iyi aptal.
    Ananın babanın zoruyla yazmışsın karşı da gelememişsin pasif adam şimdi gelip burda tıp yazacaklara laf atıyorsun.
    İyi bir fakültede okuyorum merak etme mesleğimi de çok seviyorum ve isteyerek seçtim ben senin gibi gerizekalı bir yıkık değilim kendi kararlarımı kendim verebiliyorum sen başkasının zoruyla fakülteyi seçtiysen senin problemin.
    Herkesi kendin gibi sığır zannetme ;)
  • Hiç baskı altında olmadan tıp seçtim. Çocukken steteskopla gezerdim o derece istiyodum tıbbı. Ailem bana bıraktı seçimi. Sanata da çok önem verdiklerinden tiyatro falan okusam daha çok mutlu olurlardı belkide. Yani herkes aile baskısıyla seçmiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: doktoradayı_98

Hiç baskı altında olmadan tıp seçtim. Çocukken steteskopla gezerdim o derece istiyodum tıbbı. Ailem bana bıraktı seçimi. Sanata da çok önem verdiklerinden tiyatro falan okusam daha çok mutlu olurlardı belkide. Yani herkes aile baskısıyla seçmiyor.
    HAHHAHAHAHHAAHAHAHHAH

Çocukken steteskopla dolaşan kesin doktorlar dizisini, house md'yi de izlemiştir.

Eminim daha 1 veya 2.sınıftasındır. Eminim bundan. İşin içine iyicene giren biri bunu yazmaz çünkü. Bak bizim bi güvenlik abimiz vardı, Onunda çocuğu sürekli steteskopla falan dolaşıp doktorlar dizisi izliyormuş, yoksa sen misin o?
  • valla hocam babam şimdiden başladı tıp diye.14k yaptım ben de
  • Riders Of Rohirrim R kullanıcısına yanıt
    Neden herkesi kendiniz gibi zannediyosunuz, sizce hiç idealist doktor yok mu yani? Ama şu konuda haklı olabilirsiniz, türkiyedeki doktorlar asık suratlı ve mutsuz. Hekime şiddetin yüksek olması ve aşırı nöbetler,uykusuzluk gibi sebeplerden oldugunu düşünüyorum. Bende zaten avrupa yada amerikada asistanlığımı yapıp orda uzman olarak çalışmak istiyorum

• Ne alakasi var cok sacmalamissin

Tip butun ulkelerde en yuksek puanlarla alir zaten istisnasi yok bunun
    Cogu kisinin de kendi istegiyle sectigine eminim ben de tip okuyorum

Daha 3. Sinifsin millete sekil yapiyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sturmfahrt -- 31 Temmuz 2018; 22:32:13 >
  • Arkadaş sanırım Tıp yazacak. Önünü açmaya çalışıyor Tıptan uzaklaştırarak insanları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi catastrophic_forgetting -- 2 Ağustos 2018; 17:4:3 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sturmfahrt

Ne alakasi var cok sacmalamissin

Tip butun ulkelerde en yuksek puanlarla alir zaten istisnasi yok bunun
    Cogu kisinin de kendi istegiyle sectigine eminim ben de tip okuyorum

Daha 3. Sinifsin millete sekil yapiyorsun
    ohh nasılsa cahiliz bilmiyoruz, bi tarafımızdan verilerde uydururuz di mi?

Bak bakalım rusya, çin gibi ülkelere tıbbı hangi seviyedeki öğrenciler seçmiş.

Yaparım şekil,keyfimin kahyası mısın evladım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Riders Of Rohirrim -- 31 Temmuz 2018; 22:35:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: catastrophic_forgetting

Arkadaş sanırım Tıp yazacak. Önünü açmaya çalışıyor Tıptan uzaklaştırarak insanları
    tühh tüm oyunu bozdun ama
  • quote:

Orijinalden alıntı: Riders Of Rohirrim

tühh tüm oyunu bozdun ama

Alıntıları Göster
    yapacak birsey yok olan oldu bikere

• quote:

ohh nasılsa cahiliz bilmiyoruz, bi tarafımızdan verilerde uydururuz di mi?

Bak bakalım rusya, çin gibi ülkelere tıbbı hangi seviyedeki öğrenciler seçmiş.

Yaparım şekil,keyfimin kahyası mısın evladım

Alıntıları Göster
    3. Dunya ulkelerini ornek gosteriyorsun bana

Muhendislik alaninda gelismis ulkelerde tip en yuksekte bos yapma gidip bana cin diyor

Sen ilerde bir de doktor falan olacaksin la doktorlugun adini sizin gibiler kirletiyor aptal aptal konusacaksan karsi cikarim tabi bilgin yok fikrin var

• quote:

Orijinalden alıntı: Disbanacokmu

Bu mesaj silindi.
    Sen mi geçicen yerime. Geçiceksen bırakıyom
  • Diger ülkeleri gelistirir deme onların orada iş yapması en azından bi temsil

Turkiyeyi gerici bi ulke teknolojik alet kullanmayi dahi bilmeyen (bunu cok duydum) olarak bilen bir cok cahil var sonuçta

Neden tjp yazdin onu soyle o kadar laf edip

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Yukaridaki arkadas sana birsey dedi bak ne kadar hakli ben demiyim senin gibi aptal icin ban yemeye degmez.

Orada demek istedigim o ulkelerde insan yasamina kiymet verilmiyor tip o yuzden dusuktur.Rusyada Cinde kisi basi dusen milli gelire bak aptal gerizekali seni.Amerika avrupada tip okumak asiri zor ve kazanmasi da oyle burada insanlari kandirmaya calisiyorsun s1k1k seni.

Arkan yiyorsa okulu birak o zaman serefsiz senin gibi biriyle ayni meslegi paylasmaktan utaniyorum senin yapacagin doktorlugun da .... ki buyuk ihtimalle tipci da degilsin rakip eliyorsun aptal liseli.

3. Sinif tipci gelecek tibbi kotuleyecek buna inanan da aptaldir.

• quote:

Neden tjp yazdin onu soyle o kadar laf edip
    Küçükken hep steteskopla dolaşırdım,doktorculuk oynardık onunla,ben doktoru olurdum... Anlarsın ya
    Senin tip okuduguna inanmiyorum okuyorsanda yazik 3 yil sana bisey katamamis

• quote:

Senin tip okuduguna inanmiyorum okuyorsanda yazik 3 yil sana bisey katamamis
    ayyy lütfen inan noluuuuuuuur
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.