Allah'ın selamı üzerinize olsun biraz uzun bir yazı olacak şimdiden hakkınızı helal edin bir kaç sorum da olacak. Uzun cevaplar yazsanız da okuyacağım kendi fikirlerinizi yazın lütfen. Şimdi öncelikle giyim sorunu herkesin net bir kararı olduğu ama iki tarafla da bir türlü çözülemeyen bir konu benim de kendime ait bir düşüncem var lütfen "izin vermek nasıl bir tabir yaaaaa" gibi cümleler kuracaksanız baştan yazmayın çünkü yanlış bilmiyorsam artık bir ilişki içerisinde olan kişiler eski hayatına devam etmemeli rahat takılmamalıdır "rahat takılmama" kötü bir şey değildir üniversite sınavına hazırlandığınız da ya da sabah kalkıp işe gidip genelde 8 saat çalıştığınızda rahat takılamazsınız öyle değil mi ? çünkü bir sorumluluğunuz var ve konfor alanından çıkmanız gerekmektedir ilişkilerde aynı böyledir sorumluluk gerektirir hem de hiç olmadığı kadar (ilişkiyi "sevgilim olsun takılır sonra bulurum başkasını." diye düşünenlere göre değildir bu sohbetim.) çünkü sevgiliniz ileride evleneceğiniz çocuğunuzun olacağı kişidir "Annelik/Babalık" günümüzde her ne kadar önemsenmese de en büyük sorumluluk isteyen şeydir konfor alanı sadece odada durmak değildir ya da evden dışarı çıkmak değildir rahat olmaktır ve rahat takılmak belli zamanlar haricinde güzel bir şey değildir bir iş toplantısında "ağzınızı gere gere esnerseniz ya da gaz çıkarırsanız" işe alınmazsınız ancak bunu evde yaptığında herhangi bir sorun teşkil etmeyecektir (biliyorum konu çok uzuyor ancak güzel bağlamaya çalışıyorum.) ve ilişkilerde de kız/erkek giyimlerine dikkat etmeli rahat takılmamalıdırlar bir iki örnek vermek istiyorum: mesela erkek sevgiliniz kaslı ve dar giymesini istemiyorsunuz başka kızların bakışları hoşunuza gitmiyor bunu erkek sevgilinize söylediğinizde dar giyinmeyi bırakmalıdır ve yahut yine erkek arkadaşınız çok dar giyiniyor ve "özel bölgeleri belli oluyor." bunlardan rahatsız olursanız bunu erkek arkadaşınıza söylediğinizde bu şekilde giyinmeyi bırakmalıdır elbette bir çok hanımefendi bu konuda sorun çekmemektedir ancak daha iyi anlaşılması için şu örnek daha iyi olacaktır erkek/kız arkadaşınızın kızlarla/erkeklerle el kol şakası yapması ya da konuşması çok samimi olması vb.. hoşunuza gitmediği takdirde bu rahatsızlığınızı bildirdiğinizde sevgiliniz bu davranışlardan vazgeçmelidir aynı şekilde kız arkadaşınız da mini etek, tayt, ya da genel tanımıyla frapan ya da dar elbiseler giymesinden rahatsız olursanız sevgilinizin bu giyim şeklini bırakması gerekir. |Hanımefendilerin "eşlerine/sevdiklerine" karışmaları| Olay izin verip vermemek değildir zaten bu kötü bir şey de değildir kız/erkek arkadaşınız sizin kötülüğünüzü düşünmeyecektir (baştan söyleyeyim ciddi mânâda pis düşüncelere sahip bir sevgiliniz varsa zaten uymayın ve kurtulun o kişiden.) ancak bilmelisiniz kız arkadaşınızın "onu kısıtlayayım bana itaat etmeli, kızlarla çok samimi olmasın onlarla baş başa bir yere çıkmasın" ya da "böyle giyinmesin kızlar bakıyor" düşünmeleri ya da bunları dile getirmeleri size güvenmedikleri için değildir bunun amacı diğer kızların aklında muhtemel olabilecek düşüncelerdir kız arkadaşınızın rahatsız olması bu davranışları bırakmak için yeterli bir sebeptir başka bir açıklamaya gerek yoktur "evet" sadece kız arkadaşınız rahatsız oldu diye bu davranışları bırakmalısınız çünkü aşk zaten bu demektir sevdiği için söze gelince dünyaları yakacak ya da senin için her şeyden vazgeçebilecek insanlar ne hikmetse başka bir kız/erkek ile çok samimi olmaktan el kol şakası yapmaktan veya frapan/dar (erkekler içinde geçerli) giymekten vazgeçememektedir hâl böyle olunca doğal olarak şu soru çıkmaktadır: "hani sevdiğiniz için her şeyden herkesten vazgeçerdin ?" |Beyefendilerin "eşlerine/sevdiklerine karışmaları| Gelelim en çok tartışılacak bölüme öncelikle bu konuda kız ve erkeklerin gözlemlediğim düşüncelerinden birkaç tane yazmak istiyorum. bu konuda kızlar: O benim kardeşim gibi sen bana güvenmiyorsun. Mini etek giysem ne olur insanlar baksa da sonuçta ben seninim. Giyinmek istiyorum sen kimsin bana karışıyorsun hangi yüzyıldayız ? "İzin vermek" nasıl bir tabirdir ben sen benim sahibim değilsin. Şu geri kalmış zihniyetten kurtul. gibi gibi daha bir çok çoğu eklenebilecek düşüncelere sahiptirler. Erkekler ise: Bundan rahatsız oluyorum hoşuma gitmiyor. Başka erkekler sana bakıyor ve pis şeyler düşüneceklerini bilmek hoşuma gitmiyor işte anlasana. Benim sevdiğim kız dediğim gibi giyinmeli. Ö*dürürüm seni benim namusum böyle şeyler giyinemez. Erkeklerle baş başa çıkmanı istemiyorum yanında ben olsam olmaz mı ? Ben izin vermiyorum hiç bir yere gidemezsin "sadece ben varken dışarı çıkabilirsin." G*vat mıyım ben senin böyle giyinmene izin vermiyorum istiyorsan ayrılalım git kendine G*vat bir sevgili bul ben böyle olamam. gibi gibi uzatılabilecek düşüncelere sahiptirler. Gördüğünüz gibi "Beyefendilerin "eşlerine/sevdiklerine karışmaları" attığım başlık hâlâ bitmedi çünkü hanımefendiler bu konuda ben köpek miyim bana karışamaz erkeğe boyun eğmeyeceğim ben güçlü kadınım düşünceleri bu konuyu çıkmaza götürmektedir. Şimdi gelelim konuyu açıklamaya arkadaşlar öncelikle belirtmeliyim ki hepimizin bildiği gibi beş parmağın beşi de bir değildir bu 2+2 = 4 niteliğinde kesindir bu doğanın kanunudur ve kaideler istisnayı bozmaz bu durumda her beyefendinin ya da her hanımefendinin aynı olması beklenemez bir erkek sevgilisine mini etek giydirmeyebilir bundan rahatsız olabilir ya da giydirip rahatsız olmayabilir bu o kişinin g*vat olduğunu göstermez bu kişinin kültür, ideoloji, inanç ya da bulunduğu konum gibi etkenlerine bağlı olarak değişebilir bu konularda uygun eş bulmak önemlidir günümüzün başka bir sorunu ise insanlar "aşkın" ne olduğu bilmemesidir basitleştirmesidir ya da aşk sandıklarının aslında heves olmasıdır her insanın hayatında hoşlandığı kendisine çekici gelen kişiler olmuştur ancak bu aşk değildir biliyor ki deli gibi aşığım diyen insanlar ayrılmaktadır ancak aşkta ayrılmak olduğunu bilmezler çoğu kişi hoşlandığı kişiyle sevgili olur ve sıkılınca ayrılır çünkü erkek ya da kadın başka birinden de hoşlanabilir evet aşık olduğunuz kişiden de hoşlanırsınız ancak hoşlandığınız için aşık olmazsınız siz sevdiğiniz için güzeldir siz sevdiğiniz için hoşunuza gider siz aşık olduğunuz için çekicidir ve başka biri o kızın önüne geçemez ancak birinden sadece hoşlandığınızda başka bir kız da hoşunuza gidebilir bu nedenle hoşlandınız diye sevgili olmamalısınız sevgili deneme yanılma yöntemiyle olacak iş değildir bu bir oyuncak değildir nettir Aşıksındır ya da değilsindir aşık olduğunu bilmek için internetten maddelere bakmak ta gerekmez ya da ilişki tavsiyelerine bakmak gerekmez kendiniz olmalısınız o kadar aşıksanız bitmiştir yok kıza içimi dökmemeliyim bana karşı kullanır her şeyi açmayım biraz sert durayım gibi şeyler saçmalıktır o kız size aşıksa bunları zaten kullanmaz aşık olup olmadığını da zaman içinde anlarsınız kendiniz olun aşk kavramını anlamamız önemli aşkı leyla ile mecnundan, aşkından ölen cariyeden dinlemelisiniz Romeo ve Juliet'den değil aşk kavramını az da oturttuysak gelelim sonuca güz hanımefendi kardeşlerim ablalarım bilmelisiniz ki size aşık olmuş bir erkek size şunu yapmanı istemiyorum bunu yapmanı istemiyorum derken amacı size üstünlük kurmak değildir dürüst olalım kızlar arasında erkeklerle konuşamadığı şeyleri konuşur her kötü düşünen kızların içini bilir ve bu nedenle erkek arkadaşınızı koruma içgüdüsü oluşur çünkü Aşıksınız erkeklerde böyledir size üstünlük kurmak için sizi benimsedikleri için mini etek tayt giymenizi istemezler size aşık oldukları için başka erkeklerle konuşmanızı istemezler biliyorum kadın iç güdüsü olarak ben pis bir kadınmıyım kendimi koruyamayacak mıyım ya da seni aldatacak bir insan mıyım ki böyle yapıyorsun diyorsunuz ancak olay bu değildir aslında sadece "aşık" olduğunuz erkeğin rahatsız olması bazı giyim tarzlarıdan ve erkek arkadaşlarınızla samimiyet kurmanızdan vazgeçmeniz için yeterlidir elbette sevgiliniz yokken bunları yapabilirsiniz ve aileniz hariç kimse karışamaz ancak yukarıda belirttiğim gibi bu bir sorumluluktur şunu diyen erkekler ve kızlar var arkadaşlar "sen benim sahibim misin ki bana karışıyorsun ?" bu söz ne kadar saçma geliyor elbette aşıksanız kız erkeğin ve erkek de kızın sahibidir ve bu kötü değildir lütfen anlayın bunu bu kötü bir şey değil sen ona o da sana ait bu kötü değil ki o sizin düşmanınız değil bunun hayvan olmakla ilgisi de yok o senin sen onunsun aşık olmak budur zaten leyla mecnundan sonra evlendi ama evlendiği adamla aynı yatağa dahi girmedi bunun sebebi Kays'a (mecnuna) ait olmasıdır bu yanlış ya da kötü değildir bir kaç haddini bilmez size siz köpek misiniz sizde insansınız erkek size karışamaz istediğiniz gibi giyinin dediği için aşık olduğunuz insanı bir eteğe değişiyorsunuz bakın sadece kadınlar için değil erkekler içinde böyle kadın erkeğin başbuğudur arkadaşlar böyle milliyetçiyim şöyle milliyetçiyim asarım keserim diyen insanlar ne yazık ki bilmemektedir ancak bu böyledir kadın erkeğin başbuğudur eşinin fikrini almadan bir iş yapmamalıdır ve bu da kötü bir şey değildir eşinize değer verdiğinizi gösterir (ben bazen aşık olduğunuz kişiye sevgilinize eşiniz diyebilirim çünkü öyle görüyorum evlilik bir süreç olsa da aşıksanız siz eşsinizdir.) demem o ki erkekler diz üstü etek tayt ya da dar elbise giymenizi istemediği taktirde giymediğinizde onun köpeği olmuş olmazsınız ve giymemeniz gerekir onun fikrine değer vermelisiniz bir elbette olmayanlar var (her ne kadar kendini övüyorsun desenizde söyleyeceğim ben bir kıza bakmam bacağına vb.. bakmam ya da sarılmam biraz da kendimi dindar yetiştirmekten kaynaklanmaktadır.) ancak bir çok erkek milletin karısını kızına bakar ve bu çok pis bir şeydir bakan insanların aklına bin bir türlü şey gelmektedir düşünmektedir bunu sevgili olduğunuz erkek de bilmektedir bu nedenle rahatsız olur her ne kadar doğru olmasa da bir erkekle baş başa çıktığınızda diğer insanlar kız x olsun erkek y diğer insanlar şunu söyler x'in erkek arkadaşı y ne kadar geniş biri baksana sevgilisi başka erkeklerle yemeğe çıkıyor bir şey demiyor arkadaşlar erkek arkadaşınız bunları duyar ve bilir bu onu aşırı rahatsız eder diz üstü etek giydiğinizde de böyledir empati yaptığınızda daha net anlaşılacaktır sizi çarşafa sokması doğru değildir açık ya da kapalı olmak sizin tercihiniz olmalıdır ya da evden dışarı çıkmanızı yasaklayamaz ancak bazı şeylerde tolerans gösterilmesi gerekir dediğim gibi bu bir sorumluluktur eğer bu sorumluluğu alamayacağınızı düşünüyorsanız ilişkiye girmemelisiniz. (ki emin olun gerçekten aşık olduğunuzda bunlara tolerans gösterirsiniz.) Son bir kaç şey eklemek istiyorum değerli okurlar sevgiliniz köleniz değildir evet ancak sizin sahibinizdir size aittir sizde ona aitsiniz ilişkiler karşılıklı olmalıdır ve aşırıya kaçmamalıdır elbette diz üstü etek tayt aşırıya kaçmak değildir ancak bundan fazlası aşırıya kaçmaktır örnek veriyorum "iki gözümün çiçeği etek giy ama diz üstü olmasın rahatsız oluyorum olur mu ?" aşırı değilken "hayır lan çarşafa gireceksin benim namusum pantolon giyemez saçını açamaz." demek aşırılıktır ya da "sevdiğim kızlarla el kol şakası yapmasan olur mu kıskanıyorum." demek aşırı değildir ancak "hiç bir kızla konuşmayacaksın bir hiç bir kıza gülmeyeceksin." demek aşırılıktır dediğim gibi her insan farklıdır etek giymenize karışmayan erkek olabilir ya da kızlarla el kol şakası yapmanıza bir şey demeyecek kız olabilir bu kişinin kişiliği ile alakalı bir durumdur. Not: bu yazım sapıklara, pis düşünen insanlara, aldatanlara ve en "ÖNEMLİSİ" kendisi başkalarının karısına kızına bakarken kendi sevgilisine bakılınca "sözde erkek" olan kişilere yani kısaca kötü bildiğimiz insanlara hitap etmemektedir anlattığım şeyler bu kötü kişilikler hariç tutularak yazılmıştır. Bir insanın "karı kıza bakıp "offf" çekmesi bir kızın aldatması ya da pis pis düşüncelere sahip olması kendi kızı karısı olduğu halde dışarıdaki kızlara bakması" benim için "kötü insan" tabirini hak etmesi için yeterli sebeplerdir. |
Bildirim