Şimdi Ara

iLife A10S, A9S ve alt model robot süpürgeler (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
599
Cevap
24
Favori
21.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @berkans neden bir eve iki ayrı robot alma ihtiyacı duydunuz merak ettim?

  • kk1903 kullanıcısına yanıt
    Merhaba 2 tane almadim hocam. Bir tane kendime birde anneme almistim. Annem henuz yazliktan donmedigi icin iki robotta bendeydi. Bu sekilde kiyaslama yapma sansim dogdu. A10S ihtiyaclarimi karsilmadigi icin iade edip dun gece bir tane daha 360 S9 aldim. Annem gelince simdi direk kendisine verecem.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • berkans kullanıcısına yanıt

    merhaba,


    güle güle kullanın

  • kk1903 kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar, sonunda cihazı kullanmaya başladım ilk izlenimlerimi aktarmak istiyorum,


    Kutudan çıkan toz haznesini hanım kaldırdığı için(öyle bir haznenin varlığından bihaber olarak) mop haznesi takılı olarak evi haritalandırdım, o yüzden haritalandırma yaklaşık 45 dk sürdü, haritalandırmada evin camları yere kadar indiği için bazı bölgelerde izdüşümü görsede genel olarak başarılı bir haritalandırma oldu. (ailemde roborock s6pure var haritalandırma olarak roborock biraz daha kaliteliydi diyebilirim.)


    Kutudan iki ayrı aparat çıkıyor, birisi toz birisi mop aparatı.


    evin temizlenebilir alanı 67 m2, tam şarjla genel olarak temiz olan evde yüzde 75 emiş yüzde 50 fırça gücüyle 57 dakikada temizledi ve gerçekten baya bir pislik çıktı ve şarj istasyonuna döndü, üç birim üzerinden bir birim şarjı kalmış görünüyordu, yaklaşık olarak 20 dakika şarj olduktan sonra batarya iki birime çıktı ve evdeki halıları kaldırdım, sonra mop aparatını taktım bezini taktım suyunu doldurdum,


    bu seferde 58 dakikada tüm evi mop yaptırdım, ancak mop yaparken emiş motoru çalıştığı için mop haznesinin orta kısmında bulunan bir bölmeye biraz daha pislik dolduğunu gördüm, anladığım kadarıyla robotu ya tek süpürtme yaptırıyoruz, yada mop+süpürtme yaptırıyoruz ancak mop+süpürtmede filtre takılı olamıyor.


    sonuç olarak 2-3 kullanım sonrası roborock s6pure ile kıyaslayacak olursam,


    haritalama ve uygulama kullanımı olarak roborock biraz daha başarılı, ilifeta kumanda var ama hiç kullanırmıyım bilmiyorum,


    süpürme kalitesi olarak çok yorum yapamam bana göre ikisde işini yapıyor, roborock belki biraz daha hızlı yapıyor olabilir.


    mop olarak kesinlikle ilife çok daha başarılı, titreşimli gibi değişik bir mop yapıyor, ayrıca su ayarı uygulama üzerinden yapılabiliyor.(s6 pure da uygulama üzerinden herhangi bir mop ayarı yapılamıyordu.


    Şimdilik bakmadığım daha doğrusu uğraşmadığım, sadece belirlediğim odalara temizlik yaptırılabiliyor mu, temizlik sırası yapabiliyor muyuz gibi konular var


    no mop zonlara daha uğraşmadım onun yerine evde 3-4 halı var onları kaldırmak daha kolay geldi.


    Şimdilik diyebileceğim, süpürme kadar mopta önemli, uygulama dilinin ingilizce olması önemli değil, işimi görsün diyorsanız güzel bir cihaz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ASJV06 -- 25 Ağustos 2021; 17:9:5 >




  • ilifehome uygulamasına güncelleme geldi.Firmware aynı sadece bilenen bug'in uygulamada düzeltildigi söylenmiş.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • J.R.R Numenor kullanıcısına yanıt
    18 temmuzda gelmişti
    Bende yeni güncelleme görünmüyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • estamemuchoo E kullanıcısına yanıt
    Android veya ios versiyon kaynaklı göremiyor olabilirsiniz.
    iLife A10S, A9S ve alt model robot süpürgeler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi J.R.R Numenor -- 4 Eylül 2021; 17:7:55 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • J.R.R Numenor kullanıcısına yanıt
    Çok ilginç aramada güncelleme var
    İçine girince yok
    iLife A10S, A9S ve alt model robot süpürgeler iLife A10S, A9S ve alt model robot süpürgeler

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Telefona restart atınca oldu
    iLife A10S, A9S ve alt model robot süpürgeler

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • iLife A4, A4s, A4s pro, A6, A9 Robot Süpürge Bataryaları da Hepsirobot.com sayfalarında.


    https://hepsirobot.com/urun/ilife-a4-a6-a9-robot-supurge-batarya/

  • Yeni gelen güncelleme ile yazılımsal hatalar giderildi mi?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • berkans kullanıcısına yanıt
    Ne olduğunu bilmediğimiz bir bug giderilmiş sadece uygulamada.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dünyanın tek yer yıkama robotu olan iLife W455 Avrupa piyasasına verildi.



    https://www.taiwannews.com.tw/en/news/4281691

  • Merhaba Sevgili Robot süpürge ailesi, 1 aylık yoğun kullanım sonrası; çeşitli başlıklar altında son günlerde tekrar hem önerilen hem eleştirilen süpürge ILife A10s ile ilgili detaylı gözlemlerimi paylaşmak istiyorum.


    Daha önce 3 ayrı model için, (Ilife A10s, 360 s7 pro, Roborock S6 pure) kıyaslama içeren bir mesaj paylaşmıştım.


    https://forum.donanimhaber.com/robot-supurgeler-hakkinda-ana-konu--20388867-1915#150355926


    (Mesaj linkini kopyala değince bu linki kopyaladı, açılan sayfada ilgili mesajımı görebilirsiniz.)


    Fiyat, Satınalma, Teslimat, Kutu İçeriği


    Ben GizaSmarttan 2880 tl'ye Trendyoldan satın almıştım, son zamanlarda 3000 civarı fiyatlandırması var. Yazacağım yorumları bu fiyata göre değerlendirmek lazım.


    Sipariş verdikten bir gün sonra çok muntazam bir şekilde teslim edildi, kutu son derece özenli paketlenmişti, hediye Türk kahvesi seti ince bir jestti.


    Kutunun içinden, cihazın kendisi, uzaktan kumandası süpürme aparatı, mop aparatı, 4 adet yan fırça (2si yedek), 2 adet ana fırça(1i yedek), 2 adet filtre(1i yedek) ve 2 adet mop bezi (1i yedek) çıkıyor, ayrıca içinde Türkçe'de olan bir kullanma kılavuzu mevcut.


    Malzeme Kalitesi, İlk Kurulum ve Haritalandırma


    Burada daha önce paylaşmış olduğum gibi kaliteyi sadece hissiyatı olarak 360 ve Roborock ile kıyaslayabilirim, Bana bu diğer iki markaya göre daha kaliteli hissiyatı verdi, burada plastik malzeme ve fırçaların kalitesine göre değerlendirme yaptım diyebilirim.


    Cihazın fırçalarını taktıktan sonra, mobil uygulamasını indirdim, sırayla verilen talimatları uyguladıktan sonra, Wifi bağlantısı vs. yapıldı. Burada ilk handikap ortaya çıktı uygulama İngilizce, haritalandırma ise tek seferde başarıyla yaptı, burada evin nispeten robot süpürge kullanımına uygun olması da önemli bir etkendi, yapılan haritalamada odaları tek seferde doğru olarak böldü; isimlendirmeleri vs. yapmak uygulamadan çok kolay.


    NOT: Özellikle kullanım kılavuzunda sayfalar dolusu uzaktan kumanda, anlatılmış, ben hiç kullanmadım, kullanacağımı da düşünmüyorum, ama kullanmak isteyenler için birçok detaylı özelliği bu kumanda ile yapabiliyorsunuz.


    Süpürtme Kullanımı


    Daha önce süpürme olarak sadece kıyas yapabildiğimi belirterek bazı yorumlar yapmıştım şu anda sadece ILife üzerinden bağımsız yorum yapıyorum. Evimde normal elektrik süpürgesi olarak, Dyson Dc52 Total Animal var, tüm evi elektrik süpürgesiyle süpürdükten sonra bile, robotun toz haznesi neredeyse dolmuş oluyor. Neredeyse günaşırı tüm evi süpürttürüyoruz, evde karı-koca çalıştığımız ve gündüzleri ev boş olduğu halde, her iki günde bir evden çıkan pisliği görünce hanımla şok oluyoruz. Beklentileri karşılıyor mu derseniz.. Evet son derece karşılıyor. Burada uygulama üzerinden yan fırçalar ve ana fırça için bir güç belirleyerek çalıştırmamız gerekiyor ben iki fırça içinde %50 ile kullanıyorum.


    MOP Kullanımı


    Ortalama olarak haftada 2 kez mop yaptırıyoruz eve, burada biz evimizde halı az olduğu için, tüm halıları kaldırarak yapıyoruz, yada halının nispeten çok olduğu salona robotu yollamıyoruz (istediğiniz odalara temizliğe yollayabiliyorsunuz) 3 ayrı mop modu var, biz ilk başlarda normalde kullanıyorduk ama son zamanlarda strong modda kullanıp, robotun önünden mop güzergahlarına yüzey detarjanı sıkıyoruz, böylece titreşimli mopuyla son derece kaliteli bir sonuç alıyoruz. Tabii ki elle yapılan mop kadar olmaz ama siz Tv izlerken bütün eve mop yaptırmak gerçekten güzel oluyor.


    Batarya ve Sarf malzeme kullanımı


    Cihazı almadan en çok eleştiri bataryaya yapılmıştı, ancak hem Ali Bey'im hem diğer forumdaşların önerileriyle cihazı almıştım. Evimin net temizlenir alanı şu anda 68 m2 ( 2 oda + salon + mutfak + 1 banyo), 1 odayla 1 banyoya biz hiç bir zaman cihazı sokmadık, cihaz çalışırken kapıları kapatıyoruz. Tek tam bataryayla %50 güçte tüm evi süpürtüp, daha sonra strong modda tüm evi mop yaptırabiliyoruz, diğer cihazlardan eksi olarak çok yavaş şarj oluyor (4-5 saat sürüyor) ancak bu durum bizi olumsuz etkilemedi.


    sarf malzemelere gelirsek, yaklaşık 20 sefer tam tur temizlik yapıldı ve şu an filtre %93, fırçalar %90 görünüyor. Uygulama içerisinde cihaz verimliliği için %50'de değiştirin yazıyor. Kaba bir hesapla ayda 15 kullanımda %10 azalıyor. Buda içinden 2 set çıktığını düşünürsek ilk aldığınız zaman robotu yaklaşık 1 yıl boyunca yedek parça almanıza gerek yok anlamına geliyor. (Buda günaşırı kullanımda kullanım daha azalırsa, daha da uzun gider)


    Genel olarak tek tek gözlemlerimi paylaştım, şimdi gelelim eksi noktalarına.


    1) Uygulamada bildirim yok. ( Nereden bakarsan bak, çok büyük bir eksiklik)



    2) Uygulamada her ne kadar istediğin odaya temizleye yollayabilseniz de, sıralamayı siz belirleyemiyorsunuz. ( Bence çok önemli değil ama eksiklik mi eksiklik)


    3) Sadece bir kez başıma şöyle bir olay geldi, Cihaz temizlikteydi baktım ses soluk yok, uygulamadan cihazın nerede olduğuna baktım arka odada en köşede standby konumunda bekliyordu, cihazın yanına gittiğimde Help the robot vs. birşeyler diyordu, sanırım komidin altında karanlıkta gerçekten, robot açısından evin en zor konumunda kalmıştı, elimle alıp oradan çıkardım, ve elle manuel olarak başlatma tutuşuna bastığımda, uygulamada cihaz kendini farklı odada sandı, bende baktım olacak gibi değil alıp şarja taktım ve öyle düzeldi. Ben mi yanlış yaptım bilmiyorum ama böyle bir durumda kararsız kaldı.


    4) Batarya kapasitesi dediğim gibi 68+68= Total 136m2 lik bir alanı %50 güçte çıkartıyor ancak evi çok büyük olan kişiler için veya %100 güçle çalıştıranlar için belki yetmeyebilir, bu durumda 4-5 saat tekrar şarj olması beklenirse can sıkıcı durumlar ortaya çıkabilir. Ayrıca kalan şarj yüzde olarak değil 3 birim üzerinden gösteriliyor. Bence yüzde olarak gösterilse daha iyi olur.


    5) Cihaz temizlik yaparken birden iptal ettiğinizde, yada temizlik bittiğinde şarj yuvasına dönmesi sırasında son manevrası 30 sn den fazla sürüyor. şarj istasyonunun karşısında duruyor ve bekliyor, açıkcası şimdiye kadar hiç dönemediği olmadı ama diğer markalara kıyasla bazen gerginlik yarattığı doğrudur. :)


    Sonuç olarak kimilerinin yerden yere vurduğu kimilerinin övdüğü bir cihaz ve 3000 liraya alınabilen bir cihaz için bu yorumları yaptım. Ben aldığıma pişman mıyım, değilim, keşke 500-1000 daha verip roborock alsaydım dedim mi birkez bile demedim. Çünkü ben Mopa önem verdiğimi belirterek aldım. Hem roborock'a hem 360'a kıyasla en iyi olduğu konu Mop konusu. Bunla ilgili olarak Ali Bey'in kendisinden 2000 lira pahalı olan cihazlardan bile iyi mop yapıyor mesajı hafızamda...


    Süpürme konusu ile detaylıca yazdım ben aşırı memnunum... Ama daha pahalı olan modellerde illa daha iyi olanlar vardır sonuçta her şey bütçe meselesi...





  • Harika anlatmışsınız olumlu/olumsuz deneyimlerinizi, ellerinize sağlık.

    Uzun süreler sağlık, huzur ve keyifle kullanınız.

  • 2 ay önce almış olduğum ILife A10S robottan, yazılımsal kararsızlıklara bağlı evimin zemin koşullarında gösterdiği olumsuz reaksiyonlar sebebiyle verim alamadığımı belirterek geçen ay bu günlerde satıcısı ve teknik servisi olan GizaSmart firmasından çözüm talebinde (iade) bulunmuştum.


    Karşılaştığım sorunlara kısaca değinmek gerekirse,


    Evimin oda geçişlerinde 1 cm yüksekliğinde balıksırtı parke çıtaları bulunuyor. Cihaz, ortalama 3-4 temizlik turunda bir bu geçişlerde takılıyordu. Eğer buralarda takılarak temizliğe devam ederse o temizlik programı sapıtıyordu. Cihaz haritada farklı odada görünürken, fiziksel olarak temizlik yaptığı odanın kenarlarını tekrar dolanıyor, bu esnada sürekli duvarlara çarpıyor, yasaklı alanlara giriyordu. Sonrasında ise alakasız bir noktada temizliği sonlandırıyor, istasyona dönmeye uğraşıyor, istasyona giderken de yine yasaklı alan/duvar olarak belirlenmiş yerleri hiçe sayarak gidiyordu. Ayrıca temizlik programı içinde bir engel ile karşılaştı, engel ile mücadele edip aştı ve ilgili temizlik programını başarılı bir şekilde bitirdi ise bile şarj istasyonuna park ederken sırf bu sebeple çapraz park etmeye çalışıyordu. Şarj ünitesi üstündeki konnektörlere temas edemeyince defalarca kez tekrar deniyordu. Bu park etme süreci ortalama 4 deneme bazen ise 7-8 denemeden sonra ancak başarılı olabiliyordu.


    Cihazı kullandığım sürede bahse konu sorunları mümkün olduğunca video ile kayıt altına aldım. Bu kayıtları da cihazı servise gönderirken beraberinde whatsapp numaralarına ilettim.


    Velhasıl tam 1 aylık servis sürecinde, epeyce mücadele sonunda ürünü bugün iade etmiş bulunmaktayım.





  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt

    Merhaba Ali Bey,


    Yedek parça konusunda bir gelişme var mı?


    Teşekkürler

  • kk1903 kullanıcısına yanıt

    Gümrükteler hala maalesef.

  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler,

    Sizden haber bekliyoruz..

    İyi çalışmalar...

  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.