Şimdi Ara

İliadin burun spreyi bağımlılık yapar mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
22.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Grip oldum ve burnum fena tıkalı nefes alamıyorun.dr iliadin yazdı.daha önce bu tür ilaçların bağımlılık yaptığını okumuştum.şimdi 2 gün falan kullansam yine de bağımlı olur muyum?

İliadin Burun Spreyi Bağımlılık Yapar mı?

İliadin burun spreyi, tıkanıklığı gidermek için kullanılan bir dekonjestandır. Vazokonstriktör olarak çalışır, yani burun içindeki kan damarlarını daraltarak şişliği azaltır.

İliadin burun spreyi, doğru kullanıldığında güvenli ve etkilidir. Ancak uzun süreli veya yüksek dozlarda kullanıldığında bağımlılığa neden olabilir.

İliadin Bağımlılığı

İliadin bağımlılığı, ilacın aşırı veya sürekli kullanımına yol açan bir durumdur. İlacı bağımlılıktan dolayı kullanan kişiler, burun tıkanıklığı olmadığı zaman bile ilaç kullanmaya devam edebilirler.

İliadin bağımlılığı belirtileri şunları içerir:

• Burun tıkanıklığının artması
    • Burun spreyine daha sık ihtiyaç duyulması
    • Yüksek dozlarda burun spreyi kullanılması
    • Burun spreyi olmadan nefes alamama

İliadin Bağımlılığının Nedenleri

İliadin bağımlılığının ana nedeni, ilacın uzun süreli kullanılmasıdır. Burun spreyi, genellikle 3-5 günden fazla kullanılmamalıdır. Ancak bazı kişiler, tıkanıklıkları devam ettiği için ilacı daha uzun süre kullanırlar.

İliadin bağımlılığına neden olan diğer faktörler şunlardır:

• Alerjik rinit
    • Kronik sinüzit
    • Deviasyonlu septum

İliadin Bağımlılığı Tedavisi

İliadin bağımlılığının tedavisi, ilacı kademeli olarak azaltmayı içerir. Bu, birkaç hafta ila birkaç ay sürebilir. Tedavi sırasında şunları yapabilirsin:

• Burun yıkama tuzları kullanmak
    • Nazal steroid spreyleri kullanmak
    • Alerjilerden kaçınmak
    • Burun tıkanıklığına neden olan altta yatan tıbbi durumları tedavi etmek

İliadin bağımlılığının tedavisi sırasında bir sağlık uzmanına danışmak önemlidir. Doktorun, senin için en iyi tedavi planını belirlemene yardımcı olabilir.

Önemli Hatırlatma: Yukarıda verilen bilgiler tıbbi tavsiye niteliğinde değildir. İliadin burun spreyi veya herhangi bir ilaç hakkında soruların varsa, bir sağlık uzmanına danışmalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • tüm burun spreyleri bagımlılık yaratır uzak durmakta fayda var

Orijinalden alıntı: rentacar2

tüm burun spreyleri bagımlılık yaratır uzak durmakta fayda var

1 2 gün kullansam da yapar mı?ya nfs alamyorum napcammmm:/
  • Doktor yazdıysa kullan zaten doktorun ne kadar kullanman gerektiğini yazmıştır niye gelip forumda hiçbir fikri olmayan adamlara soruyorsun. Ben kullandım bir bağımlılığını görmedim grip olup burnum tıkanınca gene kullanıyorum.
  • crank filminde jason statham epinephrine-sentetik adrenalin ararken bir ezca deposuna girer, istediğini alamayınca bir bağımlı ona fısıldıyarak burun spreylerini denemesini söyler içinde şöyle madde var diye, uyuşturucu bağımlısı ayyaş bunu biliyorsa herhalde bağımlılık yapan bir madde vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demir911 -- 16 Şubat 2012; 15:06:22 >
    Wax mı Saç Spreyi mi?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bağımlılık değil tembellik yapar , burun içerisindeki bilmem neler , sprey sıkmadan , hastalık olmasa dahi şişliklerini gideremez solunum yolu daralır , ameliyat gerektirir

ama bu bahsettiğim çok çok uzun süre kullanınca olur 1-2 ay bile değil belki sene lazım
  • Benim bildiğim kadarıyla 1 hafta kadar kullanılabiliyor. Daha önce ben kullanmıştım ama doktorum bir haftadan daha fazla kullanmamam gerektiğini söylemişti. Ayrıca bağımlılık yaptığı için değil de bir süre sonra işe yaramadığı için olduğunu sanıyorum. (Ağrı kesiciler gibi)
  • Bence sadece yatarken sık 1 haftayı geçince bırak bağımlılık yapmasını burun duvarları olsun damarları olsun çok zarar veriyor. Ben 3 ay kullanmıştım burun doktorum kemiklerini eriticekmiş biraz daha kullansan demişti. Ona alışan bir daha bırakamıyor nefes alamadıgını hissediyor. Çok dikkatli ve az kullan uyarırım.

• Küçüklüğümden beri, dönem dönem kullanıyorum bu ilaci. Doktor tavsiyesi olmadan 3 gün boyunca gün basina her deliğe birer sprey olarak kullanabilirsin. Bundan fazlası zarar verir. Bağımlılık yapiyor denmesinin sebebi, eger uzun süre boyunca kullanırsan, burun artik bu ilac olmadan kendini toparlayamiyor. Yoksa icine kokain kattıkları yok ilacın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: BèRuTTì

Bence sadece yatarken sık 1 haftayı geçince bırak bağımlılık yapmasını burun duvarları olsun damarları olsun çok zarar veriyor. Ben 3 ay kullanmıştım burun doktorum kemiklerini eriticekmiş biraz daha kullansan demişti. Ona alışan bir daha bırakamıyor nefes alamadıgını hissediyor. Çok dikkatli ve az kullan uyarırım.

hangisi o iliadinmi ?

• Arkadaşlar söylemiş zaten. Kesinlikle kullanma. Tuzlu su çek aynı şey. Eğer kullanırsan kısa vadede iyi uzun vadede kötü birşey yaparsın

Gibson Les Paul Studio Satin
  • 3 günden fazla kullanmayın ama gribiniz uzun sürse bile kesinlikle ama kesinlikle 5 günden fazla kullanmayın. Gerçekten senelerdir kullanıyorum en başta 3 günde 2 defa kullanıyordum şimdi 2-3 saatte bir kullanıyorum koku ve tat alamaz oluyosun

Orijinalden alıntı: hasanm15

3 günden fazla kullanmayın ama gribiniz uzun sürse bile kesinlikle ama kesinlikle 5 günden fazla kullanmayın. Gerçekten senelerdir kullanıyorum en başta 3 günde 2 defa kullanıyordum şimdi 2-3 saatte bir kullanıyorum koku ve tat alamaz oluyosun

Arkadasimin sayesinde basladim. Bir sey olmaz dedi bi firttan. Sonrasinda birakamadim. Her gece sag sol fistan sonra uyuyabildim. Gunde 3 fisa kadar cikarttim sonra. Onsuz yasayamadim. Herkes birakmami soyledi ama yapamadim. Daha sonralari anal yolla almayi denedim. Uzerine oturdum ve bekledim.

Kicim burnum acildi ama bir gun birakacagim. Siz baslamayin. Illadin Pismanliktir.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.