merhabalar, simdi sorun şöyle: aletin olayı çok ilginç, wireless usb dongle takınca tanımıyor, aygıt yöneticide bu aygıt başlatılamıyor (kod 10) diyor, aynı anda 2 flash bellek takınca ya birini görmüyor yada ikiside bilgisayarım'da çıkıyor ama sonradan takılana çift tıklayınca explorer çakılıyor, biosdan secondary ide'yi iptal etmiştim onu açıyorum bu sefer o/b etherneti, dvd writerı ve "tak ve çalıştır aygıt numaralandırıcısı" diye başka bir aleti de kod 10 diye çalıştırmıyor, acayip. şimdi bu sorunun 250 watt'lık uyduruk marka power supply la alakalı olması ihtimali yüzde kaçtır, başka bişeyden olabilir mi? defalarca format, bios reset atıldı düzelme yok..
sistem: P4 northwood 1.8 cpu 1.25GB DDR400 ram jetway 845GPROL diye uyduruk bi board (i845 chipsetli) geforce fx5500 256mb ekran kartı 80GB WD 7200rpm IDE hdd oem dvd-rw digitus marka firewire PCI kart ps/2 klavye usb mouse (üç beş usb mouse var hiçbirinde sorun yok hepsini çalıştırıyor, ama sorun aynı) winxp sp2 tr.
saygılar..
anakartin chipset suruculerini kur olmadi.... bios guncel deyilse guncelle
o 250 w uyduruk ancak 180 verir ve senin sorununda bu dostum
-up-
chipset driverlar baştan kuruldu bios zaten son sürümdü tekrar atıldı.. psu değişti.. sorun aynı..
dostum tek ihtimal anakart kalıyo bende eski bi celeron 1000 Mhz pc vardı o yapıyordu benzerini ama bu ne takarsak takalım reset atıyordu
Konuyu hortlatıyorum yeni konu açmak istemedim. Arkadaşlar pc me flash belleği takıyorum ışığı yanıyor sonra hiçbir belirti yok. Tanınmadı falanda demiyor sadece belirti yok. 8gb lık kingston vardı. Olmadı 4 gb lık var bide o çalışıyordu oda olmadı bugün. ._.
Ama başka pc lerde çalışıyor. Başka marka flash bellek taktım o çalıştı pc imde. Daha dün dosya atmıştım bugün öylece kaldı. USB çoğaltıcı var onada taktım yine belirti yok.
Ne yapmalıyım. İşyerindeki bazı bilgiler var içinde önemli olan *-*
Usb girişlerinde sıkıntı var sanırım .. Bios ayarlarını kontrol et, USB lerde bir terslik olabilir , kapalıdır beliki USB ler. Çoklayıcılar var USB çoklayıcı.. Bundan edin , düzgün bir şekilde bilgisayarına kurulumunu yap. daha sonra elindeki flaş belleği tak.. çalışması lazım .. Olmadı başka bilgisayarda verilerini DVD yap. O şekilde kurtar. Kolay gelsin ..
Usb girişlerinde sıkıntı var sanırım .. Bios ayarlarını kontrol et, USB lerde bir terslik olabilir , kapalıdır beliki USB ler. Çoklayıcılar var USB çoklayıcı.. Bundan edin , düzgün bir şekilde bilgisayarına kurulumunu yap. daha sonra elindeki flaş belleği tak.. çalışması lazım .. Olmadı başka bilgisayarda verilerini DVD yap. O şekilde kurtar. Kolay gelsin ..
Tamam bi deneyim. Bios ayarlarını. Zaten çoklayıcı varda ondada çalışmadılar.
Pc yi restart atmıştım sorun düzelmemişti. Görev yöneticisinden explorer.exe yi kapattım açtım düzeldi.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme