Şimdi Ara

İlginç bir soru?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar forumda biraz bakındım fakat buna benzer bir konu göremedim.
    Şimdi ben öncelikle macbook almayı düşünüyordum fakat bütçem istediğim düzeyde bir macbooka yetmediği için alternatifler üretmeye başladım. Aklıma gelen ise şu oldu;
    Şimdi ben bir macbook pro alsam(ikinci el ve en düşük modellerinden) bu macbook yanında son model bir mac mini alsam. Macbook'un ekranını sadece monitor olarak kullanarak mac mini yi macbook üzerinden kullanabilir miyim tüm özellikleriyle? Neden böyle yapma ihtiyacı duyuyorum çünkü taşınabilir olması gerekiyor ve de mac mini ihtiyacı duyduğumda takacağım normal işlerimde macbook üzerinden halledeceğim. Cevaplarınızı bekliyorum bu mümkün müdür nasıl yapılır yapan var mıdır vs. Teşekkürler.

NOT: Monitör seçmeme nedenim üniversitede okuyacak olmam ve monitörü taşıma olanağım olmamasıdır. Bu yüzden macbook üzerinden bağlama işine yöneldim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmea06 -- 8 Temmuz 2014; 12:02:10 >

• Macbook Pro'da boyle bir ozellik var mi bilmiyorum ama onun yerine bir monitor alip kullanabilirsiniz Mac mini'yi. Hem daha fazla cozunurluk saglar.
  • Celtic Warrior kullanıcısına yanıt
    Hocam üniversiteye gideceğim bu sene ve monitörü yanımda taşımam olanaksız. Bu yüzden mac mini çantamda olacak macbook a da ihtiyacım olduğunda çıkartıp takacağım.
  • sanırım macbook'u ikinci monitör olarak kullanabilirsiniz. Böyle birşey yapıldığını yabancı forumlarda görmüştüm diye hatırlıyorum ama ihtiyacım olmadığı için ayrıntısına bakmamıştım...
  • sharky25ant kullanıcısına yanıt
    Peki macbook üzerindeki klavyeyi de kullanabilecek miyim hocam?
  • sanırım sadece ikinci bir monitör olarak kullanabiliyordunuz ama dediğim gibi hatırlamıyorum, araştırmanız lazım.
  • sharky25ant kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam yorumunuz için çok teşekkür ederim,araştıracağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cmea06

Hocam üniversiteye gideceğim bu sene ve monitörü yanımda taşımam olanaksız. Bu yüzden mac mini çantamda olacak macbook a da ihtiyacım olduğunda çıkartıp takacağım.

Mac mini'yi nerde plug in yapacaksiniz ? Bana biraz mantiksiz gibi geliyor iksini bir arada almak. Ve ikisi agirlik yapacaktir ki, her gun her gun lanet olsun diyebilirsiniz. Tabi bu sadece benim fikrim. Bence Retina Display alin derim birazcik uzerine para koyup ya da baska bir computer da alabilirsiniz.
  • quote:

Merhaba arkadaşlar forumda biraz bakındım fakat buna benzer bir konu göremedim.
    Şimdi ben öncelikle macbook almayı düşünüyordum fakat bütçem istediğim düzeyde bir macbooka yetmediği için alternatifler üretmeye başladım. Aklıma gelen ise şu oldu;
    Şimdi ben bir macbook pro alsam(ikinci el ve en düşük modellerinden) bu macbook yanında son model bir mac mini alsam. Macbook'un ekranını sadece monitor olarak kullanarak mac mini yi macbook üzerinden kullanabilir miyim tüm özellikleriyle? Neden böyle yapma ihtiyacı duyuyorum çünkü taşınabilir olması gerekiyor ve de mac mini ihtiyacı duyduğumda takacağım normal işlerimde macbook üzerinden halledeceğim. Cevaplarınızı bekliyorum bu mümkün müdür nasıl yapılır yapan var mıdır vs. Teşekkürler.

NOT: Monitör seçmeme nedenim üniversitede okuyacak olmam ve monitörü taşıma olanağım olmamasıdır. Bu yüzden macbook üzerinden bağlama işine yöneldim.

Fazlasıyla mantıksız bir durum olur.

2012 model bir "i" serisi işlemcili macbook alın, üzerine 8gb ram ve 250gb ssd takın, gayet hızlı bir bilgisayarınız olur.
    Mac mini bir masaüstü bilgisyarı, taşınabilir bir alet değil. Taşınma sırasında hasar oluşmayacağına güvenemezsiniz.

• Celtic Warrior kullanıcısına yanıt
    Yani örneğin yurtta vs kullanırken veya çalışma masamda iken vs plug in yapabileceğim. Diğer türlü çok çok pahalı olacak 4bin tl civarı. Fakat bu şekilde 2.500 gibi bir fiyata istediğim sistemi yapabilirim sanırım.
  • dreampowder kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam bir de onların fiyatlarına bakayım o zaman. Taşınma konusunda haklısınız fakat öğrenci aklımı mazur görün ucuz olması için tüm yolları düşünüyorum da.
  • quote:

Anladım hocam bir de onların fiyatlarına bakayım o zaman. Taşınma konusunda haklısınız fakat öğrenci aklımı mazur görün ucuz olması için tüm yolları düşünüyorum da.

hocam ölüyü diriltip birşey yapmanın bir anlamı yok, bütçeniz yetmiyotsa bütçenizin yeteceği bir bilgisayar alacaksınız. Apple alacam diye bir laptop bir masaüstü taşıyıp maymuna dönmenin bi alemi de yok, yani ne yapacaksınız da bu kadar zahmete giriyorsunuz onu da anlamış değilim.

Çok güzel fiyata i7 işlemcili canavar gibi her verdiğinizi çalıştıracak sıfır asus gibi çok kaliteli markaların laptoplar var.

İlyas salmanın "sarı mercedes" filmindeki adam gibi olmanın bir alemi yok, apple size kuş kondurmuyor

• ipad i monitör daha rahat kullanabilirsiniz
  • Sacma

O totalde verecegin paraya zaten macbook alirsin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • mid 2012 mac book prolar 2500 civarinda... sifir. ben 2 yil once 2650 tl ye almistim...

dediginize gelince.. Evet mumkunmus ama denemedim...

Direk kopyala yapistir yaptim..

Yes, you can, if you don't mind using the laptop to control the Mini. This worked for me when the monitor for my Mini failed.

1. Connect the laptop and Mac Mini with a Firewire cable.

2. Start the laptop.

3. On the Mini keyboard, hold down the "T" key and start the Mini. The Mini will open in Target Mode and display its icon on the laptop screen.

4. On the laptop, go to System Preferences > System > Startup Disk.

5. Select the Mini as the Startup Disk and restart the laptop.

The laptop will reopen with the Mini desktop on the laptop screen and the laptop will become the controller for the Mini. Any peripherals you have plugged into the Mini's Ethernet and USB ports will have to be replugged into the laptop's.

kaynak :https://discussions.apple.com/message/18457390

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dedehakan -- 8 Temmuz 2014; 22:04:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dedehakan

mid 2012 mac book prolar 2500 civarinda... sifir. ben 2 yil once 2650 tl ye almistim...

dediginize gelince.. Evet mumkunmus ama denemedim...

Direk kopyala yapistir yaptim..

Yes, you can, if you don't mind using the laptop to control the Mini. This worked for me when the monitor for my Mini failed.

1. Connect the laptop and Mac Mini with a Firewire cable.

2. Start the laptop.

3. On the Mini keyboard, hold down the "T" key and start the Mini. The Mini will open in Target Mode and display its icon on the laptop screen.

4. On the laptop, go to System Preferences > System > Startup Disk.

5. Select the Mini as the Startup Disk and restart the laptop.

The laptop will reopen with the Mini desktop on the laptop screen and the laptop will become the controller for the Mini. Any peripherals you have plugged into the Mini's Ethernet and USB ports will have to be replugged into the laptop's.

kaynak :https://discussions.apple.com/message/18457390

öncelikle performans kaybı yaşayacaksınız. Burada yapılan şey temel olarak mini'yi bir harici disk olarak kullanıp onun üzerindne osx çalıştırmak ve hiçbir şekilde sizin yapmak istediğiniz şeyi karşılamıyor.

Öncelikle hiçbir şekilde "daha iyi donanıma sahip" diye aldığınız mac mini'nin donanımını kullanmıyor olacaksınız, sadece thunderbolt üzerinden harddiskini kullanıyor olacaksınız. Geri kalan herşey laptop üzerinden çalışıyor olacak.

Yani düşündüğünüz fikrin aşırı derecede gereksiz ve çok mantıklı olmadığını daha nasıl anlatabilirim emin olun bilmiyorum. Çok istiyorsanız dediğinzi yapın, biz de en azından 1-2 ay sonra ikinci el forumundan satacağınız parçaları biraz daha aantajlı bir şekilde alma imkanına sahip oluruz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.