Şimdi Ara

İletken yalıtkan cisimli soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Cevap iletken cisimlerin olduğu birbirini daha hızlı çarpar değil miydi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben de oyle yaptim.benim kitapcikta b cikmisti sanirim.
  • Yalıtkanların birbirini çekmesi ile iilgişi olan dedim. Tam hatırlamıyorum ama eminim.

• Sorunsuz Genç kullanıcısına yanıt
    Cevabin o olduguna nerden eminsiniz hocam? Yalitkan cisimler birbirini cekmez diyordu sanirim degil mi?

• Yalıtkanlarda çeker diye düşünüyoeum çünkü

Eboniy çubuk falan yükleniyor sonra saçımızı çekiyor diye

Ben cevabı iletkenler ivmelenerek hızlanarak birbirini çeker yaptım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İletkenler yükl farkı olacağından daha hizli çarparmi onun cevabi

• quote:

Orijinalden alıntı: Sylvana

Cevabin o olduguna nerden eminsiniz hocam? Yalitkan cisimler birbirini cekmez diyordu sanirim degil mi?

Sİzin dediğiniz şıkta iletkenler birbirini çeker, hızlanır ve yalıtkanlardan hızlı olur tarzı bir şey yazıyordu. Sorunun üstünde diyordu ki iletkenlerin yükleri tüm küreye, yalıtkanların yükleri yüzeyde toplanmıştır. Yani yalıtkanların Çekim gücü maksimum. İletkenler hiçbir zaman yalıtkanların seviyesine gelemez.
    Edit: yüklü yalıtkanlar birbirini çeker. İletkenlerden iyi çekiyordu o soruda. Ben diğer şıkkı işaretledim. Yalıtkanlar maksimum çeker felan bir şey vardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sorunsuz Genç -- 18 Haziran 2017; 7:29:7 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Isı İle Daralan Makaron
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Öyleyse çok iyi soruymuş gitti 1 soru daha :(

Tüm küreye nasıl dağılım oluyor ki iletkende yine yüzeyde olmaz mı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alimmm78

Öyleyse çok iyi soruymuş gitti 1 soru daha :(

Tüm küreye nasıl dağılım oluyor ki iletkende yine yüzeyde olmaz mı

Belli olmaz hocam ÖSYM bu :D Sonuçlar açıklansın öyle hesap yapın. hayırlısı olsun. Umarım iyi sonuçlar alırsınız.
    Edit: sorunun üstünde iletkenlerin yükleri küreye, yalıtkanların ki yüzeye dağılmıştır diyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sorunsuz Genç -- 18 Haziran 2017; 7:32:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sorunsuz Genç

quote:

Sİzin dediğiniz şıkta iletkenler birbirini çeker, hızlanır ve yalıtkanlardan hızlı olur tarzı bir şey yazıyordu. Sorunun üstünde diyordu ki iletkenlerin yükleri tüm küreye, yalıtkanların yükleri yüzeyde toplanmıştır. Yani yalıtkanların Çekim gücü maksimum. İletkenler hiçbir zaman yalıtkanların seviyesine gelemez.
    Edit: yüklü yalıtkanlar birbirini çeker. İletkenlerden iyi çekiyordu o soruda. Ben diğer şıkkı işaretledim. Yalıtkanlar maksimum çeker felan bir şey vardı.

Hocam ben zaten direk yalıtkan direk çekmez demiştim de umarım sizin dediğiniz gibidir cevap. Çoğu kişi yanlış yapmış olur. iyi olur. Umarım gökdelen sorusu da 1 2 3 dür mesela.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Sorunsuz Genç

quote:

Hocam ben zaten direk yalıtkan direk çekmez demiştim de umarım sizin dediğiniz gibidir cevap. Çoğu kişi yanlış yapmış olur. iyi olur. Umarım gökdelen sorusu da 1 2 3 dür mesela.

Malesef hocam gökdelen çok büyük ihtimal 2-3 :D

• Yalıtkanlar hareket etmez diye iletkenli şıkkı işaretledim . Umarım doğrudur . Çoğu kişi iletkenli diyor .

• Cevap iletkenler daha hızlı çarpar.

Çünkü iletkenler etki ile elektriklenebilirken yalıtkanlar bunu yapmıyor. + ve - yükler daha yoğun bir şekilde birbirine doğru çekiliyor ve elektriksel kuvvet giderek şiddetleniyor.

maalesef o sık 1-2-3 limit yayınları denemesı cozseydınız hocam keske aynısını alıp yapıstırmıslar. sizin mantıgınızda gokdelenler yapılsaydı hıcbır gokdelen 3 depremıne bıle dayanamazdı neden tabana agırlık verılıyorkı gokdelen yapımında ıkızkulelerın yapımını dusundugumuz zaman adamlar tabana agırlık vermısler mmı yoksa her tarafa mı agırlık vermısler her tarafa agırlık verselerddı ucagı gecırmezdı
  • quote:

Orijinalden alıntı: coic_5

maalesef o sık 1-2-3 limit yayınları denemesı cozseydınız hocam keske aynısını alıp yapıstırmıslar. sizin mantıgınızda gokdelenler yapılsaydı hıcbır gokdelen 3 depremıne bıle dayanamazdı neden tabana agırlık verılıyorkı gokdelen yapımında ıkızkulelerın yapımını dusundugumuz zaman adamlar tabana agırlık vermısler mmı yoksa her tarafa mı agırlık vermısler her tarafa agırlık verselerddı ucagı gecırmezdı

Gökdelen cevap 1-2-3 mü ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: coic_5

Soru onu sormuyordu. Ağırlık ve kütle merkezinin farklı olmasının sebebi mühendislik mi yoksa dünyanın yapısı mı olup olmadığını soruyordu. O soruyu da biliyorum ayrıca. Cevap 2-3

• quote:

Orijinalden alıntı: jdraxler

Yalıtkanlar hareket etmez diye iletkenli şıkkı işaretledim . Umarım doğrudur . Çoğu kişi iletkenli diyor .

Eleyici soruydu. Yalıtkanlar hareket eder

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.