Şimdi Ara

ilave dual ram taktım görünmüyor.???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
4.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 1 GB'lik DDR-2 800 Mhz iki adet ram takılıydı, 4 GB olsun diye bugün aynı özelliklerde dual iki adet ram daha alıp taktım. ama bilgisayar görmüyor, yardımcı olabilmeniz için bios görüntülerini ekledim. biostan hiç anlamıyorum, sorun ne olabilir. birde biosta bilgisayar çok bekliyor, hızlandırmak için biosta bi ayar yapılıyormuş yardımcı olurmusunuz. sistem bilgilerini aşağıya yazdım. şimdiden teşekkürler.

İŞLEMCİ : Intel® Core™2 Duo Processor E6750 (4M Cache, 2.66 GHz, 1333 MHz FSB)
    ANAKART : Intel® Media Series DP35DP
    AUDIO : Sigmatel Intel® High Definition Audio 8 Channel (7.1) Onboard
    RAM : Kingston 2029 MB DDR2-800 (aynı özellikte iki ram daha taktım.)
    VGA : Palit NVIDIA GeForce 9800 GT Super+ 1GB
    SABİT DİSK : Samsung HD321KJ (320 GB, 7200 RPM, SATA-II)
    Samsung HD322HJ (320 GB, 7200 RPM, SATA-II)
    OPTİK SÜRÜCÜ: LG DVD±RW Double Layer
    KASA : AOPEN H600B-B28 ATX SİYAH KASA 400W
    EKRAN : Sony 17" SDM-S73 Siyah
    KLAVYE VE MOUSE : LOGITECH S510 KABLOSUZ DESKTOP KLAVYE+ MOUSE SETİ

• anakartin max 8gb 667 destekli ve 800 mhz ram icin biostan yapman gereken bir ayar yok.1066 ramler default 800 gelir biostan 1066 ayarlanir bir de zamanlamalar 5-5-5-15 degilse elle ayarlanir.sende 5-5-5-18 degistirmene gerek yok ilk 5 onemli gerisi sekil.slot 0'larda 1gb 800 mhz 5-5-5-18 olarak calisiyor gorunuyor ama slot 1'lerde not installed diyor gormemis ya da iyi bastiramamissin ramlere.
  • doğru takıp takmadığıma tekrar bakarım da bu aldığım 800 mhz ramlar anakart desteklemediği için boşamı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: isip77

doğru takıp takmadığıma tekrar bakarım da bu aldığım 800 mhz ramlar anakart desteklemediği için boşamı.

Direct default ayara düşüyor..667 mhz görüyor..
    istersen 800ede çıkarabilirsin tabi
  • intelin sayfasinda 667 gordum ama belki yanlis bakmisimdir.current memory speed:800 diyor.taktigin ramleri hic gormemis dedigim gibi ya bastiramadin ya da gormedi.butun ramleri cikarip sadece yeni aldigin ramleri eskilerinin yerine takmayi deneyebilirsin.

manual yapinca 667 4-5-5-13 mu ne acilmis al ayarla diye oyle acmis.auto yap bosver 800 gormus baska bir seye baktim demek ki ben intel anakart olunca digerleri gibi degil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 29 Eylül 2009; 0:20:19 >
  • bu akşam eski ramlari çıkartıp sadece yeni ramleri takıp deneyecem, aklıma takılan eski ve yeni ramlerin hepsi 800 mhz. ama 667 görüyor. intelin sayfasında Support for DDR2 800 MHz, or DDR2 667 MHz DIMMs yazıyor. sonradan aldığım ramlerde DIMM yazıyor bununla bi ilgisi varmı.
  • arkadaşlar yardımlarınız için teşekkürler, sorun çözüldü. eski ramlar ile yeni ramleri farklı slotlara taktım sorun çözüldü. yalnız slot 0 'lar 6-6-6-18, slot 1'ler ise 5-5-5-18 şeklinde biosta görünüyor, bi sorun yoktur umarım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: isip77

arkadaşlar yardımlarınız için teşekkürler, sorun çözüldü. eski ramlar ile yeni ramleri farklı slotlara taktım sorun çözüldü. yalnız slot 0 'lar 6-6-6-18, slot 1'ler ise 5-5-5-18 şeklinde biosta görünüyor, bi sorun yoktur umarım.

yeni aldigin ramler cl6(6-6-6) eski ramlerin cl5'mis kingston'un yeni ramleri cl6 malesef.elindeki ramlerin aynisi olmamis ve su anda hepsi cl6 olarak calisiyor.su programi indirip memory bolumune bakarsan 400(x2) ve 6-6-6 diye gittigini gorebilirsin.cl5-cl6 olmasi bir miktar farkeder ama ayni marka olsun diye almissin yapabilecegin en guzel sey cl5 veritech almakti ama bu sefer de marka farkli olacakti belki birlikte acilmayacakti o yuzden kafana takma.

http://www.cpuid.com/download/cpuz/cpuz_152_setup.exe

• valla aynı marka olmasından ziyade ddr2 ve 800 mhz olmasına dikkat ettim, bu yeterli olur diye düşünmüştüm. cahillik :)
  • eğer yeni aldıysan geri verip uyumlu ramlere bakabilirsin
  • kismet.. kingstonun adiligi cl5 cl5 cikariyorsun iste millet bellemis markayi cl6 diye ram mi cikar sen kabahatin yok dedigim gibi bilsen cl5 alsan baska marka olacakti belki acmayacakti.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.