Şimdi Ara

İlan açıklaması nasıl olmalı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba aracımı satmaya karar verdim.
    Aracım kusursuz bir araç değil güncel masrafları var. Ben bunları ilana açık ve net yazmalı miyim?

Bu soruyu sorma nedenim kimsenin ilan açıklamasına aracın kusurlarını yazmamasi. Bunları gizlemesi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Nasıl olur dan ziyade nasıl olmamalı kısmı var. "temiz araç, bilgi telefonda verilecektir ya da abartılı sözler yazan" ilanları açıkcası ben çok ciddiye alamıyorum. Bana göre
    1- araç tanıtımı
    2- expertiz durumu
    3- muayene ve sahiplik bilgisi
    4- Lastik ve son bakım durumu
    5 - varsa; eksik ve arıza durumu hakkında bilgi.
    Bu 5 madde üslubunca yazılırsa hem alıcıların saçma sapan soruları ile karşı karşıya kalmaz hemde malına ve kendine güvenen bir intiba bırakırsınız. İyi günler
  • Nasıl olur dan ziyade nasıl olmamalı kısmı var. "temiz araç, bilgi telefonda verilecektir ya da abartılı sözler yazan" ilanları açıkcası ben çok ciddiye alamıyorum. Bana göre
    1- araç tanıtımı
    2- expertiz durumu
    3- muayene ve sahiplik bilgisi
    4- Lastik ve son bakım durumu
    5 - varsa; eksik ve arıza durumu hakkında bilgi.
    Bu 5 madde üslubunca yazılırsa hem alıcıların saçma sapan soruları ile karşı karşıya kalmaz hemde malına ve kendine güvenen bir intiba bırakırsınız. İyi günler

• MuammA_ kullanıcısına yanıt
    Çok güzel maddeler, fakat ilana "açıklamayı okuyun" diye yazsa daha iyi olur.
  • Bazen oluyor adam hiç bişey yazmamış arıyorsun aracı tanımak için sorular soruyorsun adam uf puff yapıyor o an vazgeçiyorum... Prensip olarak araçtan önce satıcı nasıl biri yaklaşımı nasıl ona bakarım

• Kısa yazın.
    Milletimiz okumuyor.
    O yüzden kısa cümleler kurun.
    Bir de kısa yazın.
    Hatasız boyasız deyip,
    Altta local boyalı parçaları sıralamayın.
    Bir de kısa yazın.
    Selamün aleyküm veya hayırlı cumalar dilemeyin.
    Emsalsiz ve Türkiye'de tek gibi iddialara gerek yok.
    Mesleğiniz de bizi ilgilendirmiyor.
    Ha bir de kısa yazın.
    Kimse okumuyor.
    Okusa da telefonda aynı soruları soruyor.
    Kibar ama tok olun.
    Gereksiz samimi olmayın.

Yazan: 3 kere araba satmış ultra tecrübeli forum arkadaşınız.

En son araba sattığımda alıcıya poşetli dosyada 4 sayfa bilgi vermiştim. Araca ne nerede yapıldı, ne tuttu, ne değişti, püf noktaları neler, orjinal parçaları nereden tedarik edebilir diye. Öyle de manyak biriyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi synthesizer -- 2 Temmuz 2020; 23:13:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • keyfekeder mesarifi var
    yaz yeter

detay yazarsan kimse arayıp sormaz
  • Tok satıcıyim. Pazarlık yok işine gelirse

Saka maka araç alırsam, satacağım zaman ilana böyle koyasim var. Adam altindaki arabayı ne zannediyorsa

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Sistem Alınır mı?
    5 ay önce açıldı
    Bu sistem alınır mı
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • CeyKalDa kullanıcısına yanıt
    Hocam tek istediğim alıcı arkadaşın aracın kusurlarıni bilerek alması ve sonradan arkamdan sovmemesi. Sanırım bunu yapmak imkansız.

• Bence herşeyi açıklayıcı bi şekilde yazın.

• benim aracım ilanda
    1-boya değişen durumu (yok)
    2-lastik durumu (yeni)
    3-multimedya durumu (var)
    4-servis geçmişi ve servise giriş km resimli
    5-ön cam değişimi hasar kaydı olmamasına rağmen resimli sigorta değişim bilgisi
    6-hasar kaydı sorgulaması
    7-yedek anahtar durumu
    8-lpg nin takıldığı km
    9- aciliyeti yoktur al/satcıya araç satmam
    ilana bakan tüm ilanda gerekli bilgileri görür ama yinede değişik tipler çıkıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m_kucukaksoy -- 2 Temmuz 2020; 23:59:14 >
  • çok detaylı yazmayı severim. yaptığım ekstraları, bakımları, masrafları herşeyini yazarım. karşı tarafın aklında bir soru, şüphe kalmaması için. iç dış bol bol foto da eklerim. hatta yetmediği için bi kareye 3-4 foto sığdırmaya çalışırım yakın çekim detay olarak.

ama böyle yapınca da kimse arayıp sormuyor. uzun uzun ilanda kalıyor. millet doğru düzgün bi şey yazmıyor belki 1-2 satır anca bi şeyler yazıyor. buna rağmen satılıyor arayanı oluyor. anlamıyorum yani öyle daha mı kıymetli oluyor.

• Diğer konuda da aktardım deneyimimi. Şöyle ki 100 cümlelik ilan açıklaması yaptım. Galeri bir cümle bile yazmadı araca özel olarak. +5bin daha kazandı
  • ben 1 kere araç sattım sahibinden sitesinde,gayet açıkça yazdım arayan kişiler de genele kaliteli insanlardı öyle izlenim edindim,aracı gelip alan da yazılımcı bi mühendis gençti

öyle bi sormuşsun ki yazmıyım kusurları ee sonra adam geldiğinde o var bu var diyeceksin insanların zamanını çalacaksın ya da telefonda anlatacaksın yine milletin vaktini çalacaksın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.