Şimdi Ara

İlaçlarımı alamıyorum! (ÇÖZÜLDÜ!) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
183
Cevap
3
Favori
36.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
731 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kırmızı ve yeşil reçeteli ilaçlara, rapor çıkartılmaz. Concerta yetişginler için ritalin çocuk yaştakiler için genellikle kullanılır.
    Bende DEHB hastasıyım. Diğer hastalıklarım dolayısıyla Concerta veya Ritalin kullanamıyorum. Öğrenim hayatınız devam ediyorsa veya mesleğiniz dikkat gerektiriyorsa ve DEHB hastasıysanız, ilaç kullanmanız gerekir, yoksa ilaç kullanmadan hayatınıza devam edebilirsiniz. Bunu konu sahibine değil, bilmeyenler için yazdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enigmatical -- 3 Temmuz 2019; 23:40:18 >
  • Ritalin ve concerta, uyarici maddedir bagimlilik yapar.
  • Bana da Anksiyete ve OKB tanısı koyulmuştu. BU KONUYA GİRİP OKUMAYA BAŞLAYINCA Anksiyetem AZDI. Bu ne arkadaş ne kadar çok geçmeyen hastalıklar varsa hepsi psikiyatrik vakalar..
  • Silent Guardian kullanıcısına yanıt
    Yanlız adalat hali hazırda geldi keza cardura nın çeşitleri de bir miktar stoklarda tabi bitti bitecek
  • quote:

Orijinalden alıntı: Enigmatical

Kırmızı ve yeşil reçeteli ilaçlara, rapor çıkartılmaz. Concerta yetişginler için ritalin çocuk yaştakiler için genellikle kullanılır.
    Bende DEHB hastasıyım. Diğer hastalıklarım dolayısıyla Concerta veya Ritalin kullanamıyorum. Öğrenim hayatınız devam ediyorsa veya mesleğiniz dikkat gerektiriyorsa ve DEHB hastasıysanız, ilaç kullanmanız gerekir, yoksa ilaç kullanmadan hayatınıza devam edebilirsiniz. Bunu konu sahibine değil, bilmeyenler için yazdım.
    Bende bir ekleme yapayim hem neuropsikoloji okuyan bir ADHD hastasi hem de bir psikiyatrist cocugu olaraktan. Metilfenidatin her formu, kisa veya uzun salinimli farketmeksizin yetiskinler icinde kullanir. Bu konuda ilerleme gostermis ulkelerde, metilfenidat disinda amfetamin bazli ilaclar da bulabilirsiniz Adderall, Vyvanse, Dexedrine gibi, maalesef bunlar ulkemizde mevcut degildir. Oysa ki yurtdisinda ozellikle Kuzey Amerikada, metilfenidata veya tam tersi amfetamine cevap vermeyen veya fazla yan etkisini goren insanlarin uzerinde diger etken maddeli ilacin cok daha etkili oldugu ve nadir side-effects gosterdigi tespit edilmistir. Bu sekilde genellemeniz cok yanlis olmus. ADHD cok komplek bir norolojik bozukluktur, halk arasinda cahilce kucumsenen hiperaktivite ve dikkat edememekten cok daha agir bedelleri vardir ve tedavi edilmemis ADHD kisiyi agir depresyona sokup intihara da itebilir, ofkesini kontrol edemeyip katil de edebilir bunlar kiside ki belirtilerin siddetine baglidir. Sizin ADHD niz cok daha hafif olabilir, ilacsiz da hayatinizi gecirebilirsiniz ama bu hastaliktan muzdarip butun insanlari genelleyip ayni kefeye sokmaniz hata olur, hayatlarina mal olur.

• quote:

Kırmızı ve yeşil reçeteli ilaçlara, rapor çıkartılmaz. Concerta yetişginler için ritalin çocuk yaştakiler için genellikle kullanılır.
    Concerta ve Ritalin’e rapor çıkartılmaz: Yanlış. Rapor çıkartılıyor ama psikiyatri kliniğinden yazdırabiliyorsunuz yine. Dozunuz yüksek olduğunda rapor vermek zorunda kalıyorlar.

Concerta yetişkinler için ritalin çocuklar için: Yanlış. Ritalin ve Concerta aynı ilaçtır. Concerta sadece 12 saat etki eder, ritalin 4-5 saat. Bir çocuk hap alamayacağı için gün içinde Concertayı sabah 1 kere annesinin vermesi en doğrusudur.

Öğrenim hayatına göre Concerta almak: Kısmen doğru ama yine de Yanlış. Bir DEHB hastası gerçek DEHB hastasıysa araba kullanmak, insanları dinlemek, dizi izlemek için bile ilaca ihtiyaç duyabilir. Hayatını devam ettiremeyebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: EndlessAgony3

Bende bir ekleme yapayim hem neuropsikoloji okuyan bir ADHD hastasi hem de bir psikiyatrist cocugu olaraktan. Metilfenidatin her formu, kisa veya uzun salinimli farketmeksizin yetiskinler icinde kullanir. Bu konuda ilerleme gostermis ulkelerde, metilfenidat disinda amfetamin bazli ilaclar da bulabilirsiniz Adderall, Vyvanse, Dexedrine gibi, maalesef bunlar ulkemizde mevcut degildir. Oysa ki yurtdisinda ozellikle Kuzey Amerikada, metilfenidata veya tam tersi amfetamine cevap vermeyen veya fazla yan etkisini goren insanlarin uzerinde diger etken maddeli ilacin cok daha etkili oldugu ve nadir side-effects gosterdigi tespit edilmistir. Bu sekilde genellemeniz cok yanlis olmus. ADHD cok komplek bir norolojik bozukluktur, halk arasinda cahilce kucumsenen hiperaktivite ve dikkat edememekten cok daha agir bedelleri vardir ve tedavi edilmemis ADHD kisiyi agir depresyona sokup intihara da itebilir, ofkesini kontrol edemeyip katil de edebilir bunlar kiside ki belirtilerin siddetine baglidir. Sizin ADHD niz cok daha hafif olabilir, ilacsiz da hayatinizi gecirebilirsiniz ama bu hastaliktan muzdarip butun insanlari genelleyip ayni kefeye sokmaniz hata olur, hayatlarina mal olur.

Alıntıları Göster
    Cümleye başlama şeklinizden dedim “kesin ayvayı yedik” sonra hak verdim okuyunca. Teşekkür ederim, kesinlikle katılıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Silent Guardian

Concerta ve Ritalin’e rapor çıkartılmaz: Yanlış. Rapor çıkartılıyor ama psikiyatri kliniğinden yazdırabiliyorsunuz yine. Dozunuz yüksek olduğunda rapor vermek zorunda kalıyorlar.

Concerta yetişkinler için ritalin çocuklar için: Yanlış. Ritalin ve Concerta aynı ilaçtır. Concerta sadece 12 saat etki eder, ritalin 4-5 saat. Bir çocuk hap alamayacağı için gün içinde Concertayı sabah 1 kere annesinin vermesi en doğrusudur.

Öğrenim hayatına göre Concerta almak: Kısmen doğru ama yine de Yanlış. Bir DEHB hastası gerçek DEHB hastasıysa araba kullanmak, insanları dinlemek, dizi izlemek için bile ilaca ihtiyaç duyabilir. Hayatını devam ettiremeyebilir.

Alıntıları Göster
    Iste severe ADHD nin hali baska oluyor, tanistigimiza memnun oldum

• quote:

Orijinalden alıntı: freudunpiposu

Ritalin ve concerta, uyarici maddedir bagimlilik yapar.
    Yanlış. Fiziksel bağımlılık yapmadığı gibi bırakınca bir yoksunluk görülmez. Psikolojik bağımlılık olabilir tabi. Bir şeyin fiziksel bağımlılık yapması için uzun süre kullanınca aynı dozun etki etmemesi gerekir. (Temelde ve basitçe)
  • quote:

Orijinalden alıntı: EndlessAgony3

Iste severe ADHD nin hali baska oluyor, tanistigimiza memnun oldum

Alıntıları Göster
    Ben de çok memnun oldum hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: LuffyBey

Yanlız adalat hali hazırda geldi keza cardura nın çeşitleri de bir miktar stoklarda tabi bitti bitecek
    2 ay önce falan yoktu hocam uzun süredir o yüzden dedim. Bugün ben ilaç yazdırırken teyzenin birine eczacı piyasada yok demiş başka ilaç yazdır demiş.
    Aynen 6 ay yoktu zam ile beraber yılbaşından beri , mevzu tamamen kur ile alakalı firma vermiyor zarar ettiği düşüncesiyle zam alamıyorlar istedikleri gibi son 10 yılda sürekli düşen zam almayan ve yükselen kur sebebiyle hepsinin toplamında olan hastaya oluyor , Allah yardım etsin şifa versin herkese
  • Artık ilaç üreticileri istediklerini alabiliyorlar mı hocam? Bir çok ilaç piyasaya geri gelmiş. Yoksa bizim gazımızı mı almaya çalışıyorlar?
    Sıkıntı varsa alamıyorlar demektir bana göre tabi bu konu bizi aşar , rakamlar inanılmaz seviyelerde çünkü
  • Çok çok kritik ve ikamesi olmayan ilaçlarda bile sorun oluyorsa sonuçları çok kötü olur. Umarım zam almıştır firmalar. Çünkü adamlar çekiliyorum Türkiye’den diyerek çıksalar kalırız öyle.
  • quote:

Bu mesaj silindi.
    Senin sorunun kendinle
  • DEHB'na kadar Ensefalit geçmişi var, OKB var, kronik depresyon var, psikoz var, nöbet geçmişi var, beyin damarında tıkanıklık var. Halinize şükredin DEHB'li arkadaşlarım

Ekleme : Evet kendimle sorunum var. Biri gelip kafamı kesse sorun bitecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enigmatical -- 4 Temmuz 2019; 2:2:1 >
  • Bende de eczacının dozu yanlış girmesinden dolayı böyle bir sıkıntı oldu ancak İl sağlık müdürlüğüne eczacım gitti de düzelttirdi. Bayağı da uğraştım git gel yaparak. Eğer bir yanlışlık varsa onu düzelttirmen çok zor.
    Ayrıca ilaca ara vermek için iyi bir zamandasın biraz ara ver de kafan rahatlasın. Ezip toz haline getirip burundan çekenler var.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.