Şimdi Ara

İlaçlarımı alamıyorum! (ÇÖZÜLDÜ!)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
183
Cevap
3
Favori
36.468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
731 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar lütfen artık daha fazla Öne Çıkarmayın mahçup oluyorum

Son Edit: Arkadaşlar sorunum çözüldüğünden dolayı bu konuyu daha fazla uplamanın ve öne çıkarmanın yersiz olacağı görüşündeyim. Benimle aynı sorunu birisi yaşar diye konuyu da sildiremiyorum. Benzer bir konuda yardıma vs. ihtiyacı olan varsa pmden ulaşsın onu da paylaşırım.

Madem geçici süre de olsa sayenizde popülerdeyiz o halde destek olalım birbirimize.
    İlle birisine destek olmak istiyorsanız şu an forumda konu açan ve başarılı işler yaptığını bugün gördüğüm, inandığım ve hiç tanımadığım şu arkadaşın konusunu “Öne Çıkar” butonu ile destekleyebilirsiniz. Konuyu incelerseniz neden destek vermek istediğimi anlayacaksınız zaten.

https://forum.donanimhaber.com/kiyamet-sonrasi-istanbul-bolum-tasarimi-yapim-surecinde-oyun-ici-test-renderlar--138945158

“Öne Çıkar” butonuna tıklarsanız çok sevinirim arkadaşlar. Belki bir eczacı vs. görür sorunu söyler ben de düzelttirmeye uğraşırım.

28.06.2019 tarihinde biten ilaçlarımı bugün yazdırmaya gittim. Doktorum bana bugün (02.07.2019) 2 aylık 4 kutu ilaç yazmasına rağmen eczaneye gittiğimde medula sistemi 1 kutu verebiliyor 2 aylık. 4-5 tane eczaneyle görüştüm hepsi sistemin 1 kutu verdiğini söylüyor. Parayla alamıyorum çünkü almak zorunda olduğum ilaçlar kırmızı reçeteli. Bu nedenle istediğiniz kadar para verin sistem vermediği sürece kimse o ilacı size veremiyor. Bu arada reçetemin yanında ek olarak raporum da var.

Konu hakkında bilgisi olanlar için şöyle bilgiler ekleyeyim:
    1)Maksimum doz kontrol edildi.
    2)İlacın bitiş tarihi doğrulandı.
    3)Rapor kontrol edildi.
    4)Konuyla ilgili TİTCK arandı, onlarla ilgili sorun olmadığını ve sistemde ilacı alabildiğimi gördüklerini söylediler, bunun üzerine eczacımla direk görüştürdüm eczacım ve TİTCK sorunun SGK kaynaklı olduğunu söyledi. SGK’yı ara dendi.
    5)SGK arandı, yapabilecekleri bir şey olmadığını sağlık bakanlığını aramam gerektiğini söylediler.
    6)Sağlık bakanlığı arandı, yapabilecekleri bir şey olmadığını söylediler.

Şimdi soruyorum size nereye gideceğim ben konu hakkında? Herkes topu başkasına atıyor. Olan yine bize oluyor.

“Öne çıkar” butonuna tıklarsanız çok sevinirim arkadaşlar. belki yardımcı olabilen eczacı vs. çıkar. Yani en azından sorunu söyleseler gidip düzeltsem ya da düzelttirsem o bile yeterli.

Edit: 03/07/2019 tarihinde yeniden reçete ettirip ilacımı alabildim arkadaşlar. Yardımınız için çok teşekkür ederim.

Kullandığım ilaç konusuna gelince DEHB için Concerta, Medikinet ve Ritalin kullanmaktayım. Bazı arkadaşlar bunu yazmamamın eksiklik olduğunu belirtmiş. Ben de yazmama sebebimi açıklayayım en başta.

Son zamanlarda bu Metilfenidat içerikli ilaçlar (Ritalin, Concerta ve türevleri) akademik doping olarak kullanılmakta. İnsanlar sürekli konulardan görüp yazdırmaya gidiyor bu şekilde ve popülerdeki bir konuya bunu sonradan eklemeyi uygun görmedim. Artık bu ilaçlar “olmasa da olur” olarak görülmekte bonibon gibi kullanan ya da ihtiyacı olmadığı halde kullananlar yüzünden de ihtiyacı olanlar da alamamakta. Zaten bakanlık yazı göndermiş doktorlara belirli yaşın üstündekilere yazarken dikkat edin tarzında. Ben 15-16 yaşımdan beri kullanıyorum. Yaklaşık 1 sene ara verdim fakat o 1 sene maalesef eziyet gibi geçti akademik yönden olsun, araba kullanmam olsun, bir aktivite yapmak olsun vs. İşin cılkının çıktığının bilincindeyim. Gerçek bir DEHB hastası görmek istiyorsanız psikiyatri kliniğine gidin. Göz teması dahi 10 saniye kurabiliyor çocuklar. Belirli bir yaşta başlayıp, kullandıktan sonra ise tedavi gibi iyi geldiğinden de eminim. Özetle ilaç adı vermemin sebebi artık “doping” olarak kullanılması ve bu sebeple herkesin “olmasa da olur” olarak bu ilaçları görmeye başlaması.

İlaç reçetesi sorunumu nasıl çözdüğüme geleyim yazdıracaklar için:
    1)İlk ay raporlu bile olsanız belirli miktar alabiliyorsunuz bu doğru. Fakat ben ilk ay medikinet yazdırdığımdan ve yeni reçetemde Concerta yazdığından onu da ilk kez başlıyormuş gibi gördü sanırım ve o yüzden minimal doz verdi. İlk aldığım ilacı yazdırınca sorun çözüldü.
    2)2. Ayım olduğu için olabilir, 1 aylık yazdırdım aynı zamanda ilacımı. 2 aylık yazdırmadım yani. Bu da bir etken olabilir.

(2. Ayım çünkü ara verdim uzun bir süre, sadece ihtiyacım olduğunda eski ilaçlarımı kullandım.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silent Guardian -- 5 Temmuz 2019; 0:8:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kırmızı reçeteli dikkat dağınıklığı ilacı kullanıyor arkadaş. İçmese de olur. Renkli reçeteli ilaçlar kafa yaptığı için eczacılar vermeye korkar, veren eczane bulana kadar gezmesi lazım zaten reçeteyi almış. Öyle bir konu açmış ki almazsa sağlık sorunu yaşayacak sanki. Yani eksik olan kısım: Kullandığı ilaç ve ne için kullandığı.
    Cok enteresan hocam vallahi. Yesil, kirmizi recetelere korkuyla yaklasan, yok ceken eczacilar gordum de (Allah'tan yakin arkadasim ve 2 akrabam eczaci) da sizin surekli kullandiginiz halde, raporlu oldugu halde ve tum herseyi usulune uygun kullandiginiz ve bunun onaylandigi halde verilmemesi sacmalik. Cimer'e yazin dicem, surec uzun surebilir. Bu durumda ne yapilir bilemiyorum. Kullandiginiz ilaclar nelerdi? Acaba suan depolarda olmadigi, ithalati yapilmadigi icin mi sikinti cikariyorlar? Ozelse ilaclariniz PM'den yazabilirsiniz. Eczaci arkadasima danismaya calisirim.
  • Yukarı

• Silent Guardian kullanıcısına yanıt
    Cok enteresan hocam vallahi. Yesil, kirmizi recetelere korkuyla yaklasan, yok ceken eczacilar gordum de (Allah'tan yakin arkadasim ve 2 akrabam eczaci) da sizin surekli kullandiginiz halde, raporlu oldugu halde ve tum herseyi usulune uygun kullandiginiz ve bunun onaylandigi halde verilmemesi sacmalik. Cimer'e yazin dicem, surec uzun surebilir. Bu durumda ne yapilir bilemiyorum. Kullandiginiz ilaclar nelerdi? Acaba suan depolarda olmadigi, ithalati yapilmadigi icin mi sikinti cikariyorlar? Ozelse ilaclariniz PM'den yazabilirsiniz. Eczaci arkadasima danismaya calisirim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rodimus01

Özelden yazdım hocam

• Son kez up

• quote:

Orijinalden alıntı: injuxsanct

Teşekkürler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: injuxsanct

Hocam geldiniz, ilk mesajı güncelleyemiyorum

Edit: Güncellendi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silent Guardian -- 2 Temmuz 2019; 23:18:58 >
  • Up

• Up.

• Kardeşim bildiğim kadarıyla rapor farklı birşey, reçete farklı bur şey. Şöyle örnek vereyim. Geçerli raporunuzda sabah akşam 1 adet yazılıysa ve son reçeteden önce doktorlardan biri sabah akşam 1,5 şeklinde yazdıysa sistem otomatikman raporu da dikkate alarak vermeyebilir. Böyle bir şey olabilir. Bunu araştırın. Rapora uymayan bir reçete yazıldıysa, geriye dönük reçete düzeltmesi yapabilirsiniz belki. Bilemiyorum.

Böyle bir durumla karşılaşmamak için raporu ve reçeteyi kullandıgı gerçek dozdan fazla yazdırıp sıkıntı yaşamayanlar var diye biliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayzeb -- 2 Temmuz 2019; 23:44:46 >
  • Silent Guardian kullanıcısına yanıt
    Hocam özelden tc no ve reçete numaranızı gönderin, yarın eczanede fırsat bulunca kontrol ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hybrid Theory*

Hocam özelden tc no ve reçete numaranızı gönderin, yarın eczanede fırsat bulunca kontrol ederim.
    Yarın sabah atayım hocam

• Up

• Göçmen bürosunu ara ve suriye kontenjanından almaya bak bari.
  • up
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.