Şimdi Ara

İktisatçılar neden zenginden daha az oranda vergi almanın daha kazançlı olabileceğin açıklayabilirmi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Forumda kaç kişi iktisat eğitimi alıyor.

Veya bilen kişiler bu tarz vergi oyunlarının nasıl etkileri olduğunu neden düz mantıkla bakmamamız geretiği yazabilir mi?

Fikri olan düşüncesini yazsın, biraz farklı düşünceleri sistemleri görelim.

• Çok basit bir denklemle şöyle düşünülebilir.

Zenginden kastımız sermaye sahibi ise şöyle bir durum olur. Kârı arttıkça sermayenin yani üreticinin yatırım imkanı da artacaktır, yatırım demek ise iş demek, iş demek ise tüketicinin geliri demek. Bu da ekonomiyi canlandıracaktır çünkü hem üretim yapılmakta hemde tüketim. Ama bu dediklerim sadece laf üstünde gerçekte hiç bir zaman böyle olmadığı gibi bu dediklerimin hepsi bir denklem içinde düşünülmesi lazım ve her zaman bu denklem 0 a eşit olmalı. Yani üretilen mal satılıyor. Soruna en basit cevap bu olur bence.
  • Öyle bir vergi yok vergi artan oranli şekilde alınır harcama vergileri ise herkes eşit alınır adaletsiz olan o dur fakir de 1 kg et için 20 tl vergi verir zenginde 20 tl vergi verir

Yapılması gereken harcama vergilerinin oranı dusürülüp servet ve gelir üzerinden alinmasi

İktisatçı zenginden az vergi almasını nerde savunuyor daha duymadım öyle birşey

Google dan artan oranli vergi tarifesine bakabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8D73F1E49 -- 22 Haziran 2017; 9:24:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.