Şimdi Ara

iktisat okumak çok mu zor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
36.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Nasıl bir matematik bilgisi gerektirir? Yani 25 mat2 yapmış biri için çok zorlayıcı olur mu?Finans ekonomi sıkıcı gibi gözüküyor hep rakamlarla mı uğraşılıyor? Tecrübeli arkadaşları bekliyorum işletme ile iktisat arasında gidip geliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

İktisat Okumak Zor mu?

İktisat, ekonomi bilimi olarak da bilinir ve insanların bireysel ve toplumsal açıdan nasıl kararlar aldıklarını inceleyen bir sosyal bilim dalıdır. İktisat okumak, ekonominin karmaşık dünyasını anlamak isteyenler için büyüleyici bir alan olabilir. Ancak, zor bir disiplin olduğu doğru.

İktisat Dersleri Zor mudur?

İktisat dersleri, özellikle temel matematik ve istatistik bilgisi gerektirenler, zorlu olabilir. Mikroekonomi, makroekonomi, ekonometri ve oyun teorisi gibi konular, soyut kavramlar ve analitik düşünmeyi içerir. Bu nedenle, iktisat okumak, güçlü bir matematiksel ve analitik yetenek gerektirir.

İktisat Bölümü Zor mudur?

İktisat bölümü, ekonomi anlayışını derinleştirmek isteyenler için mükemmel bir seçimdir. Ancak, zorlu bir bölüm olduğunu unutmamak gerekir. İktisat okumak, yoğun bir çalışma, düzenli ödevler ve sınavlara hazırlanma gerektirir. Ayrıca, ekonominin sürekli değişen doğası, öğrencilerin güncel kalmasını zorunlu kılar.

Açıktan İktisat Okumak Zor mudur?

Açıktan iktisat okumak da zorlu olabilir. Çalışma programları esnek olsa da, öğrencilerin kendi kendilerine disiplinli bir şekilde çalışmaları ve zaman yönetimi konusunda yetkin olmaları gerekir. Ayrıca, yüz yüze derslere katılmama, açıköğretim öğrencileri için bir dezavantaj olabilir.

Sonuç

İktisat okumak, ekonomiyi anlamak ve analiz etmek için değerli bir alan olabilir. Ancak, zor bir disiplin olduğunu unutmamak gerekir. İktisat okumak için matematiksel ve analitik yeteneklere, yoğun çalışma isteğine ve güncel kalmaya istekliliğe ihtiyacın vardır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • -->güncel<--
  • yukarı
  • ben de merak ediyorum yukarı
  • ben de merak ediyorum. bilgisi olan arkadaşlar varsa lütfen yorumlarını esirgemesin
  • Bende merak ediyorum.

• Matematikle aran cok iyi olması gerekir . Abim iktisat okuyor 3. Sınıf bitmek üzere ama kendisi baya zorlandığını söylüyor . Mat. İle arası iyi olmasına rağmen . İyice araştırıp öyle duşunun

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İTÜ zor bir okul mu?
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Çalışmayana herşey zor ama iktisat ayrı bi zor gidin iibfde okuyan herkese sorun en zor ders hangisi diye herkes iktisat diyecektir.
  • Daha yardımcı olayım işletmemi iktisat mı seçmekte kararsız olanlara.

Eğer ben okul bitince kpssye girip kamu personeli olacam diyorsanız iktisat

Yok ben özel sektörü hedefliyorum diyorsanız ve ingilizceye ilginiz varsa işletme seçin.

Benim okulumda mesela işletme hazırlık zorunlu,iktisatta yok hazırlık.
  • Bende iktisat okuyacağım 10 tercihimde iktisat. Mesajım bulunsun..
  • quote:

Orijinalden alıntı: I need $

Daha yardımcı olayım işletmemi iktisat mı seçmekte kararsız olanlara.

Eğer ben okul bitince kpssye girip kamu personeli olacam diyorsanız iktisat

Yok ben özel sektörü hedefliyorum diyorsanız ve ingilizceye ilginiz varsa işletme seçin.

Benim okulumda mesela işletme hazırlık zorunlu,iktisatta yok hazırlık.

hangi okul ? Marmara iktisattaki arkadaşlarım gelme istanbul üni. git biz hata yaptık buraya gelerek diyor. Dewamsızlık ist. üni. gibi serbest değilmiş + marmara çok zormuş kasıyolarmış yani ist.üni. göre ..
  • nasıl zor işte bize çok zor gelmemesi için nasıl bir seviyede olmalıyız mesela lys mat2netimiz en az kaç olmalı gibi

• işletme iktisattan daha iyidir daha iyiii
  • matematik olduğu için zor olduğu düşünüyo galiba.ben açıp baktım ders programına hukuk sosyoloji inkilap tarihi türk dili gibi derslerde var ilk sene.
  • evet sorun matematik tek korkum o.sözel derslerin de olması iyimiş ama onlar da pek kolay sayılmaz hukuk falan?

• iktisat kasar hacı ben size deyim, birçok arkadaşım var 2. ve 3.sınıf terk!
  • en zoru ekonometri diye duydum
    iktisattan daha zor deniyor

ha eğer tırsıyosan iktisat okuma bide ilgin olması lazım zorlanmaman için
  • daha çok sözel yani siyasi/felsefi kısmına ilgim var ama sayısalım pek iyi değil. çok zorlanır mıyım sizce ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-22329BE06 -- 5 Temmuz 2017; 16:3:57 >
  • Up

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.