Şimdi Ara

İktidar Değiştikten Sonra Düzelecekmiyiz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
2.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba sevgili üyeler , Arkadaşlar forumdaki gençler ve ülkedeki gençler olarak ülkenin durumunu biliyor ve endişe duyuyoruz bu yüzden genç nesil iktidar partisine oy vermeyeceğini tahmin ediyoruz bir de bu durumun sonrası var örnek olarak şöyle sorayım siz cevaplayın

- İktidar değiştikten sonra ekonomi kesin düzelecekmi mesela enflasyon ve dolar ne kadar düşer ? Muharrem ince ben gelirsem kesin düşecek demişti

- Eğitim sistemi iyi olurmu ? mesela örnek olarak Finlandiya söylenir o seviyede bile olmasak iyileşme düzelme olurmu ?

- İşsizlik çözülürmü ? mesela işsizliği kaldırmak için üretim yapmak lazım yeniden Cumhuriyet dönemi gibi fabrikalar açılacakmı yeniden çiftçi , üretici , esnaf iş yapar hale gelecekmi ?

- Torpil - Rüşvet devam edecekmi ?

- En çok merak ettiğim Bakanlık ve Devlet kadrolarına personel nasıl girecek parti'ye yakın olanlarmı torpili vs olanlarmı ?

- Avrupalı 2-3 Dolara Kırmızı et yerken biz 18 liraya tavuk eti yiyoruz bizde 3-4 lira olmasada Kilosu 36 lira olan kıymayı 10 liradan alabilecekmiyiz ?

Okuyan ve cevaplayanlara teşekkür ederim.

• Bunların cebine giden hortum kesilse, Mars'a koloni bile kurarız. Kantin ihalesinden havaalanına, evin arkasına yapılan ahırdan İstanbulun göbeğindeki AVM'ye kadar her şeyden yolunu buluyor bu haramzadeler. Babacan ve Davutoğlu ile biraz daha ters düşsün, daha neler neler itiraf edecek tayyip. Nasıl olsa şimdilik hesap sorabilen yok.
    Sırf önünü ilikleyen hukuk sisteminin düzelmesi bile en az bir dönem sürer, hele bir de yaptıklarının bedelini ödememek için, gelecek hükümetin işini sürekli zorlastiracaklarini düşünürsek. Küçük çapta örneğini İstanbul ve Ankara belediye meclisinde görüyoruz.
    Hükümet değişse bile bürokratlar bir süre yerinde.
    Değişimin hızlanması ancak 15 temmuz sonrasındaki KHK ile görevden almalarının benzeri ile olur, ama o iş zor (AKP tayfasının tepkisi hakkında yorumlarınızı beklerim).
    Eğitim 10 yıl bitik. 20 yıl geriden başlıyor artık ülke yarışa...
    Kimse kimsenin kafasına silah dayayarak rüşvet verdirmiyor, akrabasını silah zoruyla almıyor.

Akraba - arkadaş kayırma, rüşvet, bal tutanın parmağını yalaması, gerici yobazın badeyi yalaması bu ülkede bitmez. Biter diyen kendini cimciklesin de belki rüyadan uyanır.

Adalet pankartı taşıyan komşum kendi arkadaşı bir olay yaratınca üstünü örtüp sevmediği biri yapınca her yerde göze sokuyor. Sözüm ona akp karşıtı gecelere kadar son ses müzik dinliyor. Bunlar mı ülkede adaleti, düzeni, eşitliği sağlayacak. İnsanımız ne ki başımızdaki ne olacak bırakın bu işleri.

İnsan gibi yaşamanın tek yolu var. O da gözü karartıp THY'den tek yönlü bilet alma.
  • Sırf önünü ilikleyen hukuk sisteminin düzelmesi bile en az bir dönem sürer, hele bir de yaptıklarının bedelini ödememek için, gelecek hükümetin işini sürekli zorlastiracaklarini düşünürsek. Küçük çapta örneğini İstanbul ve Ankara belediye meclisinde görüyoruz.
    Değişimin hızlanması ancak 15 temmuz sonrasındaki KHK ile görevden almalarının benzeri ile olur, ama o iş zor (AKP tayfasının tepkisi hakkında yorumlarınızı beklerim).

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düzelmezse başkasına oy veririz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: enizam

Sırf önünü ilikleyen hukuk sisteminin düzelmesi bile en az bir dönem sürer, hele bir de yaptıklarının bedelini ödememek için, gelecek hükümetin işini sürekli zorlastiracaklarini düşünürsek. Küçük çapta örneğini İstanbul ve Ankara belediye meclisinde görüyoruz.
    İşin kötü yanı sağ + muhafazakar seçmen ileride muhaelefet partisine CB için oy versede Milletvekili için iktidar partisine oy atarsa kötü olabilir mecliste sayılarının fazla olması örnek olarak dediğiniz gibi belediye meclisleri.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-BBCF8E851

Düzelmezse başkasına oy veririz.
    Yap boz mu acaba olmayan parçayı değiştirelim zaten yılları kaybetmişiz
  • Geleceği bilemem, ama akp de olan chp belediyelerinde de oluyor, o yüzden onlarda başa gelse değişeceğini sanmıyorum akp den önce devam eden ne ise yine devam ediyor bunlara bakarak dersem sanki gelecekte de devam edecek diye tahmin ediyorum ama dediğim gibi gelecek bu kesinlik bildiremiyoruz. O yüzden deneme yanılma olmalı ama o da ülkemizde işlemiyor eskiden dsp ci idi herkes ecevit güvercin adam dedi peşine takıldı ama karın aç kalınca ne ecevit kaldı ne anap ne de diğerleri hepsi baraj altı oldu nerede ise ve ikiye bölündü millet akp de öyle çıktı bir kısmı akp ye yüzde 26 29 mu ne bir kısmı da chp ye yanaştı chp baraj altı mı ne kalmıştı arkadaşım öyle diyor bana ecevit zamanında işte akp döneminde chp yüzde 20 'leri gördü ve bir daha öyle de kaldı ha zamanlar 22 25 'leri gördü hatta ince ile 30 'da yakalandı ama maalesef chp ele geçirilmiş, o yüzden 450 kadar belediyesi olması lazım yani büyük bir şans demek bu ve bana hep şu anlatılır chp nin eskişehir olarak hep iyi anlatıldı ki internette de araştırınca görüyoruz onun dışında ben Tekirdağ 'dayım burada halk chp dedi ve saygı duyarım ama akp den bir farkını göremedim. Keşke liyakata önem verse de torpili yapmasa da ve ihaleleri yakınlarına ayar çekmeselerde bende chp ye oy atsam ama göremiyorum bunu sistem bu diyor ve böyle gidiyoruz ben hep yazdım burada değişecekse hepsi değişsin kökten gelen gemisini yürütsün hesabı olmasın diyorum ama yok bir 10 20 yıl daha da beklemiyorum bu sistemin değişeceğini. Chp de başa gelse ya da ittifak ile neyse işte akp nin tersi olan ne varsa onu değiştirmekle uğraşır ha beceremezse haydi bay bay derler akp nin bu şansı oldu ve sistemi çarkları kendine göre ayarladı en son darbe ile taçlandıracaklardı ama onu da beceremedi birileri ve akp birçok şeyden başarılı çıkmış oldu ha bundaki etki erdoğan 'a olan sevgi ve arkasında duran 29 milyon gibi bir sayı. O yüzden şimdiki nesil tersi hareket ediyor nasıl bizim nesil 2001 'leri yaşadığı için diğer kesime şans vermiyorsa eee yaşlanan bir nesil var ve gün gelecek sayısı azalacak ve diğerleri başa geçecek bu seferde onlar gemisini yürütürler böyle böyle bu sistem top gibi ondan ona ondan ona değişir durur. Ama hiçbir zaman avrupa gibi olamayız.

• Ben iktidar değişirse düzeleceğini düşünmüyorum oturmuş bir sistem var ve bu yanlış. Vergiler yüksek çiftçiler perişan yemler pahalı mazot uçmuş tarla süremiyor sürse hasatından gelir kalmıyor.Bakan ve Milletvekillerinin telefon faturalarına kadar ödüyoruz rüşvet ve adam kollama artık kadrolaşmış herkes yolunu buluyor. Vatandaşını düşünen Din ile değil Ama gerçek anlamda ekonomik anlamda Siyaset ADAMLARI lazım bu Ülkeye.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: x2yk

Geleceği bilemem, ama akp de olan chp belediyelerinde de oluyor, o yüzden onlarda başa gelse değişeceğini sanmıyorum akp den önce devam eden ne ise yine devam ediyor bunlara bakarak dersem sanki gelecekte de devam edecek diye tahmin ediyorum ama dediğim gibi gelecek bu kesinlik bildiremiyoruz. O yüzden deneme yanılma olmalı ama o da ülkemizde işlemiyor eskiden dsp ci idi herkes ecevit güvercin adam dedi peşine takıldı ama karın aç kalınca ne ecevit kaldı ne anap ne de diğerleri hepsi baraj altı oldu nerede ise ve ikiye bölündü millet akp de öyle çıktı bir kısmı akp ye yüzde 26 29 mu ne bir kısmı da chp ye yanaştı chp baraj altı mı ne kalmıştı arkadaşım öyle diyor bana ecevit zamanında işte akp döneminde chp yüzde 20 'leri gördü ve bir daha öyle de kaldı ha zamanlar 22 25 'leri gördü hatta ince ile 30 'da yakalandı ama maalesef chp ele geçirilmiş, o yüzden 450 kadar belediyesi olması lazım yani büyük bir şans demek bu ve bana hep şu anlatılır chp nin eskişehir olarak hep iyi anlatıldı ki internette de araştırınca görüyoruz onun dışında ben Tekirdağ 'dayım burada halk chp dedi ve saygı duyarım ama akp den bir farkını göremedim. Keşke liyakata önem verse de torpili yapmasa da ve ihaleleri yakınlarına ayar çekmeselerde bende chp ye oy atsam ama göremiyorum bunu sistem bu diyor ve böyle gidiyoruz ben hep yazdım burada değişecekse hepsi değişsin kökten gelen gemisini yürütsün hesabı olmasın diyorum ama yok bir 10 20 yıl daha da beklemiyorum bu sistemin değişeceğini. Chp de başa gelse ya da ittifak ile neyse işte akp nin tersi olan ne varsa onu değiştirmekle uğraşır ha beceremezse haydi bay bay derler akp nin bu şansı oldu ve sistemi çarkları kendine göre ayarladı en son darbe ile taçlandıracaklardı ama onu da beceremedi birileri ve akp birçok şeyden başarılı çıkmış oldu ha bundaki etki erdoğan 'a olan sevgi ve arkasında duran 29 milyon gibi bir sayı. O yüzden şimdiki nesil tersi hareket ediyor nasıl bizim nesil 2001 'leri yaşadığı için diğer kesime şans vermiyorsa eee yaşlanan bir nesil var ve gün gelecek sayısı azalacak ve diğerleri başa geçecek bu seferde onlar gemisini yürütürler böyle böyle bu sistem top gibi ondan ona ondan ona değişir durur. Ama hiçbir zaman avrupa gibi olamayız.
    Hocam çok haklısınz yazdıklarınızı üzülerek okudum maalesef ama ne yapalım yinede umutluyuz
    Dediğiniz gibi keşke liyakata önem verilse ben CHP'li büyükşehir de yaşıyorum cv ve tecrübemin eksik olduğunu düşünmüyorum ama belediyeler maalesef red cevabı verdi işe alım için illaki partiden veya tanıdıkmı lazım
    CHP aldığı büyükşehir'lerde iyi hizmet yapıp bir de bunu güzelce medyaya lanse ederse güzel olur ama medya malum kesimin elinde olduğu için 23 hazirandaki gibi bir haber ajansı kurup chp'li belediyelerdeki başarıları göstermesi lazımki millet görsün izlesin ve böylece genel seçim için altyapı hazırlasın.

• Bunların cebine giden hortum kesilse, Mars'a koloni bile kurarız. Kantin ihalesinden havaalanına, evin arkasına yapılan ahırdan İstanbulun göbeğindeki AVM'ye kadar her şeyden yolunu buluyor bu haramzadeler. Babacan ve Davutoğlu ile biraz daha ters düşsün, daha neler neler itiraf edecek tayyip. Nasıl olsa şimdilik hesap sorabilen yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oliver Wood

Hocam çok haklısınz yazdıklarınızı üzülerek okudum maalesef ama ne yapalım yinede umutluyuz
    Dediğiniz gibi keşke liyakata önem verilse ben CHP'li büyükşehir de yaşıyorum cv ve tecrübemin eksik olduğunu düşünmüyorum ama belediyeler maalesef red cevabı verdi işe alım için illaki partiden veya tanıdıkmı lazım
    CHP aldığı büyükşehir'lerde iyi hizmet yapıp bir de bunu güzelce medyaya lanse ederse güzel olur ama medya malum kesimin elinde olduğu için 23 hazirandaki gibi bir haber ajansı kurup chp'li belediyelerdeki başarıları göstermesi lazımki millet görsün izlesin ve böylece genel seçim için altyapı hazırlasın.

Alıntıları Göster
    Bir kere akp den fazla çalışmaları şart Tekirdağ 'da chp den çok iyi parti çalıştı gözümle şahit oldum üç partiden üyelerin olduğu bir iki ortama girip çıkıyorum ve chp çalışmadı tekirdağ 'da ve bunun sonucunda da 11 de 11 yapan belediye 3 belediyeyi kaybetti bunlardan biri de Süleymanpaşa merkez olan yer yani ve şimdi Cüneyt Yüksel geldi burada çatır çalışıyor ha işini iyi yaparsa büyükşehiri de alır benim öngörüm ve chp 'de karışıklıklar var belediye de eşkinat 'a sırtını dönenler ve belediye kaybedildi akp ye akp aldı yani şimdi de büyükşehire oynanan bir şeyler var sanki halk olarak gördüğümüz bu tabi, ve zamanında akp liler 2002 de alırken köyler falan her yeri didik didik ettik girmediğimiz ev yuva kalmadı öyle aldık diye anlatırlar ve bu seçimlerde chp den çok iyi partinin çalıştığını gördüm köylere kadar indiler ve chp büyükşehir burada iyi parti sayesinde aldığını düşünüyorum zaten iyi partililerde böyle iddia ediyor pusulalar oylara bakarak neyse belediye de görev aldım neler var neler anlatsam başıma iş alırım o yüzden herkes gemisini yürütme peşinde benim görev aldığım zamanlarda chp büyükşehir 'de bir birime 7000 cv verilmişti ve bende gördüm hiç bırakmadım beni mi alacaklar diye ve bırakanların içinde bir sürü arkası olan vardı ama alımlar belli yok alım durdu şuan kimse kimseyi alamıyor o yüzden son zamanlarda sordum ne durum diye 13000 e çıkmış cv ler o birime bırakılan dedim alacakları 50 100 kişi olsun 12900 kişi çok bekler daha. :) O yüzden akp de chp de biz değişmeyiz aga diyorum artık, kendimi geliştirmeye adadım ve kurtarırsam kendimi ben kurtarırım anca gerisi yalan.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sadece Ölüler Görür

Bunların cebine giden hortum kesilse, Mars'a koloni bile kurarız. Kantin ihalesinden havaalanına, evin arkasına yapılan ahırdan İstanbulun göbeğindeki AVM'ye kadar her şeyden yolunu buluyor bu haramzadeler. Babacan ve Davutoğlu ile biraz daha ters düşsün, daha neler neler itiraf edecek tayyip. Nasıl olsa şimdilik hesap sorabilen yok.
    İtiraf olmasa bile akıllı olan vatandaş 3-5 olayları biliyor hocam ama işin önemli kısmı yapılan bu israfların hesabı sorulup sorulmaması...
  • enizam E kullanıcısına yanıt
    Bı kere ben gelince dolar düşecek diye bişey yok zamanla olacak şeyler bunlar.Bu söylemlerin kitlesi orta yaş ve üstü comarlardir(sağ sol farketmiyor ne yazikki).İkincisi yeni gelecek hukumetin aldığı kararlara bağlı.muhtemelen şöyle olacak yeni hükümet gelecek- ordan burdsn destekli olarak- ilk beş yıl iş yqpacak ülke iyiye gidecek sonra yine aynı teraneler dönecek rant koltuk merakı vs

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Bir kere akp den fazla çalışmaları şart Tekirdağ 'da chp den çok iyi parti çalıştı gözümle şahit oldum üç partiden üyelerin olduğu bir iki ortama girip çıkıyorum ve chp çalışmadı tekirdağ 'da ve bunun sonucunda da 11 de 11 yapan belediye 3 belediyeyi kaybetti bunlardan biri de Süleymanpaşa merkez olan yer yani ve şimdi Cüneyt Yüksel geldi burada çatır çalışıyor ha işini iyi yaparsa büyükşehiri de alır benim öngörüm ve chp 'de karışıklıklar var belediye de eşkinat 'a sırtını dönenler ve belediye kaybedildi akp ye akp aldı yani şimdi de büyükşehire oynanan bir şeyler var sanki halk olarak gördüğümüz bu tabi, ve zamanında akp liler 2002 de alırken köyler falan her yeri didik didik ettik girmediğimiz ev yuva kalmadı öyle aldık diye anlatırlar ve bu seçimlerde chp den çok iyi partinin çalıştığını gördüm köylere kadar indiler ve chp büyükşehir burada iyi parti sayesinde aldığını düşünüyorum zaten iyi partililerde böyle iddia ediyor pusulalar oylara bakarak neyse belediye de görev aldım neler var neler anlatsam başıma iş alırım o yüzden herkes gemisini yürütme peşinde benim görev aldığım zamanlarda chp büyükşehir 'de bir birime 7000 cv verilmişti ve bende gördüm hiç bırakmadım beni mi alacaklar diye ve bırakanların içinde bir sürü arkası olan vardı ama alımlar belli yok alım durdu şuan kimse kimseyi alamıyor o yüzden son zamanlarda sordum ne durum diye 13000 e çıkmış cv ler o birime bırakılan dedim alacakları 50 100 kişi olsun 12900 kişi çok bekler daha. :) O yüzden akp de chp de biz değişmeyiz aga diyorum artık, kendimi geliştirmeye adadım ve kurtarırsam kendimi ben kurtarırım anca gerisi yalan.

Alıntıları Göster
    Hocam konudan bağımsız soru olacak benim arkadaş var tekirdağa her sene ziyarete gidiyor her gittiğinde hizmetini beğenmiyorum derdi sizin görüşünüz nedir mesela yağmur suyu , kanalizasyon vs altyapıları hiç yok Tekirdağ'da diyor

Dediğiniz gibi biraz birikim ve dil bilen insan ülkeden gidiyor ve gençlerin çoğu bu düşünecede

• tabiki düzelmez, kimse boş yapmasın.

benimde birçok alanda eleştirdiğim konular olsa da gelen gideni her zaman aratır.

şuandaki sistemde dünyanın devleri ülkeleri parçalayarak yola getirme yolu izledikleri için mevcut hükümetin değişmesi sonrası anında iç karışıklık çıkacaktır, net. sonra ülke çöp, şimdiki halini değil aramak herkez kafasını taşlara vuracak, vurduracaklar. yakınların ailen, belkide çocukların katledilecek,sokağa bile çıkamaz evinde kalamaz hale gelme olasılığı çok çok büyük ihtimal. sevmesekte beğenmesekte mevcut hükumeti mecbur olduğumuz için desteklemek zorundayız.(bunu her şeye bok atanlar için diyorum)

ülkede adalet ve vergi sistemi haricinde bir sıkıntı olduğunu da düşünmüyorum açıkcası. ha bu 2 si zaten temel taşlar doğrudur bende sürekli eleştiriyorum bunları ama şuanda bulduğun bir dilim ekmeği arayacaksam halime şükreder mevcutu desteklerim.

yanı başımızda müslüman toplumların başlarına gelenleri gördükçe ibret almayan insanlar oldukça halimiz harap.ancak birbirimizi yeriz.

suriye,ırak,libya,afganistan...

• Kimse kimsenin kafasına silah dayayarak rüşvet verdirmiyor, akrabasını silah zoruyla almıyor.

Akraba - arkadaş kayırma, rüşvet, bal tutanın parmağını yalaması, gerici yobazın badeyi yalaması bu ülkede bitmez. Biter diyen kendini cimciklesin de belki rüyadan uyanır.

Adalet pankartı taşıyan komşum kendi arkadaşı bir olay yaratınca üstünü örtüp sevmediği biri yapınca her yerde göze sokuyor. Sözüm ona akp karşıtı gecelere kadar son ses müzik dinliyor. Bunlar mı ülkede adaleti, düzeni, eşitliği sağlayacak. İnsanımız ne ki başımızdaki ne olacak bırakın bu işleri.

İnsan gibi yaşamanın tek yolu var. O da gözü karartıp THY'den tek yönlü bilet alma.
  • hiçbir cacık düzelmeyecek. akp den chpye geçen belediyeler de aynı. bakıyorum, birebir aynı hiçbir fark yok

iktidar değişse ne olacak bekliyorsunuz?

biz hukuk sistemini değiştiriyoruz
    eğitim sistemini değiştiriyoruz
    vergi sistemini değiştiriyoruz

bunları mı diyecekler? bu dedikerimizin değişip adam gibi hal alması en az 30 sene.

üretim yok,vergiden başka gelir yok. eğitim için ortada sağlam bir plan proje alt yapı yok.

hukuk desen zaten hukuk diye bişey yok.

iktidar bence bir sonraki seçimde değişecek ama hiçbir şey de daha iyi olmayacak. gerçekten liyakatli ve sağlam bir insanın gelip de bir şeyleri değiştirmesi lazım ki öyle bir insan göremiyorum.
  • quote:

Hocam konudan bağımsız soru olacak benim arkadaş var tekirdağa her sene ziyarete gidiyor her gittiğinde hizmetini beğenmiyorum derdi sizin görüşünüz nedir mesela yağmur suyu , kanalizasyon vs altyapıları hiç yok Tekirdağ'da diyor

Dediğiniz gibi biraz birikim ve dil bilen insan ülkeden gidiyor ve gençlerin çoğu bu düşünecede

Alıntıları Göster
    O konu da laf edemiyorum ya kendi şehrim diye herhalde taraflı oluyorum herhalde o yüzden ne yazsam yalan olur en iyisi boş geçeyim, ama şu var burada bu şehir de yarı yarıya akp chp vardır 2004 'te akp aldı sonra chp aldı bir daha chp aldı derken gene akp aldı tuhaf bir şehir izmir gibi edirne gibi değil. Çorlu olmasa büyük şehirin ş si olamazdık diyeyim çorlu demek havalimanı demek çorlu demek fabrika yatağı demek o yüzden çorlu dedi mi istanbul olarak bakılıyor bu yüzden millet çorlu yu bilir yabancı şehirlerde olan insanlar ama Tekirdağ 'ı bilmezler. Bizim şehir tepe bir şehir adı üstünde Tekirdağ o yüzden birçok mahallesi hep istanbul gibi tepeli çık in çık in bu yüzden altyapı yapmak zor yapılanda çok etkili olmuyor Allah 'tan antalya gibi izmir bodrum gibi sel felaketleri hortumlar yaşamıyoruz da şehir berbat bir hal almıyor ama çok dar ve sıkışık millet araba sahibi oldu komşular bile kavga eder oldu birbiri ile mahallemizde. Bir iyi şehir bir iyi değil gibi yani sadece şunu söyleyeyim rezilliği konusunda o kadar kordonu olan şehirler var antalya çanakkale izmir gibi hepsinin o biçim kordonu vardır izmir e ve çanakkale ye gittim hatta çanakkale de bir sene üniversite okudum başka yer kazanınca bıraktım neyse o kadar kordonu olan şehirlere rağmen biz de kordon diye bir şey yok en büyük kıyı sahiline sahip olan şehiriz ama en küçük kordonumuz bile yok böyle bir rezilliği var maalesef utanıyorum bu konu da çanakkale ve izmir kordon konusunda daha süper ve birkaç şehirde yaşadığım için Tekirdağ ve İstanbul gibi göremedim ha eğlenme deniz yaz dersen çanakkale ve izmir derim karabük te iki sene kaldım aman aman her mahalle arasında dağlar var dedim ben nereye geldim diye pat gideceğim ben buralardan deyip çanakkaleyi kazandım kurtuldum. İki mahalle arasında dağdan dolayı göremiyorsun ve ulaşımı rahat yapamıyorsun karabük te.

• quote:

O konu da laf edemiyorum ya kendi şehrim diye herhalde taraflı oluyorum herhalde o yüzden ne yazsam yalan olur en iyisi boş geçeyim, ama şu var burada bu şehir de yarı yarıya akp chp vardır 2004 'te akp aldı sonra chp aldı bir daha chp aldı derken gene akp aldı tuhaf bir şehir izmir gibi edirne gibi değil. Çorlu olmasa büyük şehirin ş si olamazdık diyeyim çorlu demek havalimanı demek çorlu demek fabrika yatağı demek o yüzden çorlu dedi mi istanbul olarak bakılıyor bu yüzden millet çorlu yu bilir yabancı şehirlerde olan insanlar ama Tekirdağ 'ı bilmezler. Bizim şehir tepe bir şehir adı üstünde Tekirdağ o yüzden birçok mahallesi hep istanbul gibi tepeli çık in çık in bu yüzden altyapı yapmak zor yapılanda çok etkili olmuyor Allah 'tan antalya gibi izmir bodrum gibi sel felaketleri hortumlar yaşamıyoruz da şehir berbat bir hal almıyor ama çok dar ve sıkışık millet araba sahibi oldu komşular bile kavga eder oldu birbiri ile mahallemizde. Bir iyi şehir bir iyi değil gibi yani sadece şunu söyleyeyim rezilliği konusunda o kadar kordonu olan şehirler var antalya çanakkale izmir gibi hepsinin o biçim kordonu vardır izmir e ve çanakkale ye gittim hatta çanakkale de bir sene üniversite okudum başka yer kazanınca bıraktım neyse o kadar kordonu olan şehirlere rağmen biz de kordon diye bir şey yok en büyük kıyı sahiline sahip olan şehiriz ama en küçük kordonumuz bile yok böyle bir rezilliği var maalesef utanıyorum bu konu da çanakkale ve izmir kordon konusunda daha süper ve birkaç şehirde yaşadığım için Tekirdağ ve İstanbul gibi göremedim ha eğlenme deniz yaz dersen çanakkale ve izmir derim karabük te iki sene kaldım aman aman her mahalle arasında dağlar var dedim ben nereye geldim diye pat gideceğim ben buralardan deyip çanakkaleyi kazandım kurtuldum. İki mahalle arasında dağdan dolayı göremiyorsun ve ulaşımı rahat yapamıyorsun karabük te.

Alıntıları Göster
    Karabük yorumunuz güldürdü hocam haklısınız Bende Çankırıya gitmiştim sizinle aynı tepkiyi verdim evin karşısında inekler tavuklar vardı şehirde

Altyapı yorumunuz doğrudur hocam ama benim arkadaş biraz abartarak anlattı yağmur yağar sel çamur falan şaşırmıştım bende

• Oliver Wood kullanıcısına yanıt
    Hocam bu iş bence sepetteki bozuk elmalardan birini seçmeye benziyor, kendine göre en güzelini seçiyorsun ama sonuçta o da bozuk bir elma.
    Ekonomi açısından örnek verecek olursam da şahsım adına bir borca girdiğim zaman o borcu kapatmak için uzun bir müddet gayret sarfediyorum. Bu benim açımdan böyleyse devlet açısından makas aralığının daha fazla olacağını düşünüyorum.
    Eğitimin ise hayatın her alanında ve her yaşında kişisel gelişim ile gerçekleşebileceğini düşünüyorum. Öğretime gelecek olursak da öğretimden beklediğim kişisel hak ve özgürlüklere saygın bir birey yetiştirme üzerine yoğunlaşılması yönünde. Burda da elma konusuna tekrar dönüyoruz.
    İbn Haldun: coğrafya kaderdir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Karabük yorumunuz güldürdü hocam haklısınız Bende Çankırıya gitmiştim sizinle aynı tepkiyi verdim evin karşısında inekler tavuklar vardı şehirde

Altyapı yorumunuz doğrudur hocam ama benim arkadaş biraz abartarak anlattı yağmur yağar sel çamur falan şaşırmıştım bende

Alıntıları Göster
    Yani belki de arkadaşın haklıdır diyorum ya ben burada yaşadım doğdum büyüdüm o yüzden kötü de olsa bana güzel gelebilir o yüzden mantıklı yorum sağlıklı yorum yapamayabilirim. Herkesin evi kendine güzel görünürmüş misali ama dışarıdan gelen biri belki de bir ay kalsa burada dediğin gibi arkadaşının dediği gibi de görülebilir. 5 6 yıl öncesine kadar daha fazla çamur yağmur oluyordu belki de. :) Yaşanmaz şehir diyemem sonuçta merkezde 200 bin kişiyi geçti yaşayan sayısı o yüzden iyisiyle kötüsüyle bir şehir işte deniz olması avantajı ama köprü yok metro yok boğaz yok gökdelen yok parklar yalılar gece alemi büyük caddeler meydanlar deniz taşıması boğaz turu martılara simit atma yok o yüzden İstanbul yaşanacak bir şehir değil ama üniversite okunacak bir şehir her ilçesi ayır bir havası olması ve dizilerin orada daha çok çekilmesi bu yüzden İstanbul bir başka. :)

Bir gökdelenin dibine gidip en tepeye kafamı dikip bakmak bile bana ayrı zevk veriyordu. İlk bir ay İstanbul 'da yolları caddeleri ilçeleri semtleri bulmak için gökdelenleri takip ediyordum öyle öyle koca il gözüme çok büyük görünürken birkaç ay sonra orası bile ufak gelmeye başladı bana ama ilk bir ay zor oldu. beşiktaş meydanında ışıklar bir yanıyor yeşil ve obarrrraaaa insanlar savaşa gider gibi karşıdan karşıya bir geçmeye başlıyor tam bir komedi hatta arkadaşlarla Allah Allah diye nidalar çekerdik millet bize bakardı ne oluyor diye herkes sağına soluna bakınınca patır patır çarpışan çarpışana oluyordu güzel günler geçti İstanbul 'da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x2yk -- 13 Aralık 2019; 10:19:36 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.