Şimdi Ara

(((İkiyüzlülük)))

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İnsanlar ilişki içindeyken ay ışığındaki kambur gibidirler; yani sürekli bir yanlarını gösterirler ve hatta herkes, el ve yüz işaretleri yoluyla kendi fizyonomisini, aslında olması gerekeni gösteren ve sadece kendi bireyselliğine göre hesaplandığı için kendisine çok yakışan ve uyan, bu yüzden kesinlikle yanıltıcı bir etkisi olan bir maskeye dönüştürmek için doğuştan gelen bir yeteneğe sahiptir. Yaltaklık etmesi söz konusu olduğu sürece, bu maskeyi takınır.

Soylu ve yüksek yetenekli insanların özellikle gençliklerinde, insanları tanımaktaki ve yaşam bilgeliğindeki eksikliklerini sık sık ele vermelerinin, bu yüzden kolaylıkla aldatılmalarının ve yanıltılmalarının; düşük karakterlilerin ise çok daha hızlı ve iyi bir biçimde dünyada yollarını bulabilmelerinin nedeni, deneyim eksikliği olanın a priori yargıda bulunması ve genel olarak hiçbir deneyimin a priori'ye eşdeğer olmamasıdır. Bu a priori, sıradan birisine kendi benliğini gösterecek; ama soylu ve seçkin kişiye aynı şeyi vermeyecektir. Çünkü tam da bu soylu ve seçkinler ötekilerden oldukça farklıdırlar. Bu yüzden, düşüncelerinde ve eylemlerinde kendilerini örnek alıp hesap yaptıklarından, hesapları çarşıya uymaz.

İlişki kesilen bir arkadaşla yeniden barışmak bir zayıflıktır; bu zayıflığın cezası, bu arkadaş ilk fırsatta, tam da ilişkinin kesilmesine neden olan şeyi yeniden, üstelik kendi vazgeçilmezliğinin bilincinde olarak daha bir pervasızlıkla yaptığında ödenir.

İnsanlar, çıkarları değiştiğinde zihniyetlerini ve davranışlarını çabucak değiştirirler; niyetleri öyle dar bir sürede değişir ki, buna itiraz etmemek için daha dar görüşlü olmak gerekir.

Gümüş yerine kağıt paranın dolaşımda olması gibi, dünyada, hakiki saygının ve hakiki dostluğun yerine bunların dışsal gösterimleri ve olabildiğince doğalmışçasına taklit edilmiş jestleri geçerlidir.

Arthur Schopenhauer

• güzel paylaşım.teşekürler.
    ikiyüzlülük insanlığın dna sına işlemiş.sadece ikiyüzlülük değil, insanın karakterine göre bazı özelliklerde işlenmiş durumda.
    bu özellikler hastalıktır.

1.şirk(herşeyin yaratıcısına, ortak olma)
    2.küfür(imansız olma)
    3.cehalet(okumak yazmak bilmeyen değil,herşeyi en iyi bildiğini ve yeni şeyler öğrenmeye kapalı olan)
    4.gaflet (en değerli ömrünü, zamanını boşa geçirme)
    5.kibir(kendini bir b.k zannetme)
    6.hırs
    7.cimrilik
    8.şehvet(azgınlık)
    9.haset(kıskanmak)
    10.kin(yapılan kötülü unutmayıp, misli kötülük yapmak yada planlamak)
    11.iftira(yalan)
    12.ucup (kusurlarını görmeyip, kendini beyenmek ve övünmek)
    13.gıtbet (başkasının eksiklerini arkasından konuşmak)
    14.öfke(sinir krizi geçirip ne yaptığını bilememe)
    15.bencillik
    16.inat(birşey hakkında yanlış olduğunu bilsende, diretme)
    17.sabırsızlık(acele etmek)
    18.şımarıklık
    19.dünya sevgisi(aşırı yeme içme,aşırı süs,aşırı mal sevdası vb.)

her insanda bu özellikler mevcutturkimi açığa çıkar kimi çıkmadan bastırılır.insanın karakteristlik dna sına bunlar işlenmiştir.
    bunlar nasıl insanların karakteristlik dna sına işlemiş?
    herşeyin yaratıcısı, insanı yaratırken herşeyin ona boyun eymesi emretmiş.(kainattaki güzel şeyler insanlığın faydasına bir düşünün)
    ama iblis "ben üstünüm boyun eğmem" demiş ve lanetlenenlerden olduğu söylenmiş.(boyun eğmezken bile aslında kendi iradesi dışında boyun eğmiş.çünkü kötülükler hep insanlığın zararına.)
    ibliste " ben ademoğlu (insanlık)için kovulanlardan oldum,onlarıda beraberimde götüreyim"diye dua etmiş.duası, belli bir vakte kadar olma ve seckin kullarının hariçi şartıyla kabul edilmiş.

işte o duadan sonra ademe yasak meyveden (insanlığın yaratılışında bu özellikleri dna sına sokmak)yedirtmek için çok uğraşmış.ama olmamış.
    adem yanına eş istemiş ve" kaburga kemiğinden" eş yaratılmış.(yada imal edilmiş,buradaki "kaburga kemiği" asur tabletlerindeki kelimeyle,"insanın özü" kelimesiyle aynı.ve bu kelimenin hiyeroglif şekli,tıpta kullanılan sarmal yılan.dna zincirinede çok benzer.) işte bu imalatta iblis, havva anamızın dnasına bu özellikleri işlemiş.kısaca havva anamız yasak meyveyi yemiş.ve bizlerinde dna sına işlenmiş durumda.

bizim yapmamız gereken (iblis ile beraber olmak istemiyorsak)karakterimizi bu özelliklerden uzak tutmak.
    değerli ateist kardeşlerim.sizin düşüncelerinize göre bu saçmalık olabilir.sayğıyla karşılıyorum.sizinde bu yorumu sağıyla karşılama dileği ile...

• Ağzı küfür doludur bir insanın gider kızların yanında en kibar erkek haline gelir böyle tipler çok var bizim ülkede.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HavvasTeknolojisi

güzel paylaşım.teşekürler.
    ikiyüzlülük insanlığın dna sına işlemiş.sadece ikiyüzlülük değil, insanın karakterine göre bazı özelliklerde işlenmiş durumda.

2.küfür(imansız olma)
    3.cehalet(okumak yazmak bilmeyen değil,herşeyi en iyi bildiğini ve yeni şeyler öğrenmeye kapalı olan)
    6.hırs
    7.cimrilik
    8.şehvet(azgınlık)
    9.haset(kıskanmak)
    11.iftira(yalan)
    15.bencillik
    18.şımarıklık

her insanda bu özellikler mevcutturkimi açığa çıkar kimi çıkmadan bastırılır.insanın karakteristlik dna sına bunlar işlenmiştir.
    herşeyin yaratıcısı, insanı yaratırken herşeyin ona boyun eymesi emretmiş.(kainattaki güzel şeyler insanlığın faydasına bir düşünün)
    ama iblis "ben üstünüm boyun eğmem" demiş ve lanetlenenlerden olduğu söylenmiş.(boyun eğmezken bile aslında kendi iradesi dışında boyun eğmiş.çünkü kötülükler hep insanlığın zararına.)
    ibliste " ben ademoğlu (insanlık)için kovulanlardan oldum,onlarıda beraberimde götüreyim"diye dua etmiş.duası, belli bir vakte kadar olma ve seckin kullarının hariçi şartıyla kabul edilmiş.

işte o duadan sonra ademe yasak meyveden (insanlığın yaratılışında bu özellikleri dna sına sokmak)yedirtmek için çok uğraşmış.ama olmamış.
    adem yanına eş istemiş ve" kaburga kemiğinden" eş yaratılmış.(yada imal edilmiş,buradaki "kaburga kemiği" asur tabletlerindeki kelimeyle,"insanın özü" kelimesiyle aynı.ve bu kelimenin hiyeroglif şekli,tıpta kullanılan sarmal yılan.dna zincirinede çok benzer.) işte bu imalatta iblis, havva anamızın dnasına bu özellikleri işlemiş.kısaca havva anamız yasak meyveyi yemiş.ve bizlerinde dna sına işlenmiş durumda.

bizim yapmamız gereken (iblis ile beraber olmak istemiyorsak)karakterimizi bu özelliklerden uzak tutmak.
    değerli ateist kardeşlerim.sizin düşüncelerinize göre bu saçmalık olabilir.sayğıyla karşılıyorum.sizinde bu yorumu sağıyla karşılama dileği ile...

Anlamıyorum; niye zorluyorsunuz ki kendinizi bu kadar. Bu kadar mı kötü hayatınız var? Yok kardeşim bildiğin yok. Bu dünyada yediğin her kazığı yediğinle kalacaksın ÇAKAL! Sizin inanmanızın tek sebebi KORKU BENCİLLİK ve HIRSTIR(bana mevlanadan yok yunustan alıntı yapma, siz derken çoğunluğuzdan bahsettiğimi sen de biliyorsun)!!!

Yok yılan dna ya benziyormuş yok şu şöyleymiş. Bu kadar zorlama olmayın ya, insaf ya! bu kadar zorlama olmayın!

Lütfen şu ucubunuzu gözünüzden kaçırmayınız. Kanıtları olan biziz. Sizinse elinizde mantığa sahip hiç bir şey yok.

Sizin elinizde olan her gün her saniye kendinizi bizim gözümüze sokup, hele bir de kendinizi bizden daha üst görme yanılgınızla bizi rahatsız etmenizdir.

Sen bana rahatlıkla hasta diyebiliyorken nasıl benden yorumunu saygıyla karşılamamı beklersin BRE CAHİL!

düzeltme: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrodonunNefsi -- 11 Ocak 2012; 23:24:15 >

• Çoğul konuşurken dikkat et de konuş olmaz mı ?

Ateist olduğunu iddia edebilecek bu dünyada çok az kişi var. Her canlı varlık gerçekten ateistler hariç bir yaratıcının var olduğuna inanıyor. Bunun yanında bir de ilah edinilmiş şeyler de var. Mesela para, akıl, bilgisayar vs...

Hiç bir şekilde yaratıcıya inanmayan insanlar yani gerçek ateistler ise zaten yaratıcının olmadığını ispat etmek gibi bir şansları yok. Zaten Kuran ispata dayalı bir din olduğunu iddia etmiyor. İnanmak ve inanmak yolunda Allah'ın varlığını aklımız sayesinde anlayabileceğimizi anlatıyor. Demiyor ki Allah'ın varlığını aklınızla ispat edebilirsiniz...

İnsan aklının ispat edebileceği yaradan Allah değil, olsa olsa insanın uydurduğu bir şeydir.

O yüzden kimse Allah'ın varlığını ispat etme çabasında olmasın, olmasına da gerek yok. Zira isteyen inanır isteyen inanmaz. Tebliğ etmek, anlatmak görevimiz, ne halt edeceğini kendin bilirsin.

• Ben allahın varlığına inanmıyorum; ama inanmayı inanın tüm samimiyetimle defalarca denedim. Arapça okumayı bilirim. Bir kere arapçadan bir kere türkçeden hatim indirdim. Cuma namazlarına giderdim. Gerçekten inanmayı çok istedim.

Olmadı.

Olmadı. Olmadı.

Yaklaşık yirmi yaşlarında da ipin ucu kaçtı.

Şunu anlamıyorum. Sizin deyiminizle o beni niye yarattı? Sen inandın, ötekisi de inandı. Üstelik benim kadar inanmayı istemeden, hiç bir zaman bir yaratıcıyı arzulamadan. Onun yaratmadığı bir evrende doğru ve yanlışın iyi ve kötünün olamayacağını farkedip dehşete düşmeden... Uzatmayalım.

Allah varsa, beni yakmaya hakkı yok! Bildiğin yok!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrodonunNefsi -- 12 Ocak 2012; 0:03:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kocazahir

quote:

Orijinalden alıntı: HavvasTeknolojisi

güzel paylaşım.teşekürler.

2.küfür(imansız olma)
    6.hırs
    7.cimrilik
    8.şehvet(azgınlık)
    9.haset(kıskanmak)
    11.iftira(yalan)
    15.bencillik
    18.şımarıklık

Anlamıyorum; niye zorluyorsunuz ki kendinizi bu kadar. Bu kadar mı kötü hayatınız var? Yok kardeşim bildiğin yok. Bu dünyada yediğin her kazığı yediğinle kalacaksın ÇAKAL! Sizin inanmanızın tek sebebi KORKU BENCİLLİK ve HIRSTIR(bana mevlanadan yok yunustan alıntı yapma, siz derken çoğunluğuzdan bahsettiğimi sen de biliyorsun)!!!

Yok yılan dna ya benziyormuş yok şu şöyleymiş. Bu kadar zorlama olmayın ya, insaf ya! bu kadar zorlama olmayın!

Lütfen şu ucubunuzu gözünüzden kaçırmayınız. Kanıtları olan biziz. Sizinse elinizde mantığa sahip hiç bir şey yok.

Sizin elinizde olan her gün her saniye kendinizi bizim gözümüze sokup, hele bir de kendinizi bizden daha üst görme yanılgınızla bizi rahatsız etmenizdir.

Sen bana rahatlıkla hasta diyebiliyorken nasıl benden yorumunu saygıyla karşılamamı beklersin BRE CAHİL!

düzeltme: imla

yorumunuz için çok teşekür ederim.tüm samimiyetimle.

yorumu üzerinize alışınızla;yorumdaki fikirleri destekleyen ve ispatlayan başka bir örnek bulamazdım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AŞIRI TÜRKÇÜLER/ÜLKÜCÜLER
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ...Önceden bir düşünürün yazısını veya kendi düşünce yazılarımı (((a.d))) paylaşmak için açtığım konuya ilgi gösterilmeyince üzülürdüm.Zannederdim ki insanlar bu yaşanmışılık kokan yazıları anlamıyor yada açıkçası umurlarında değil. Değer verilmiyor zannederdim ama şimdi daha iyi anlıyorum ki yorum yazmadığınız konular aslında değerli yazıları barındırıyormuş içinde.Aslında bu yazıda çok değerli ve size hiçbirşey katmamış olsa bile şu cümleyi idrak etmeniz;
    quote:

İlişki kesilen bir arkadaşla yeniden barışmak bir zayıflıktır; bu zayıflığın cezası, bu arkadaş ilk fırsatta, tam da ilişkinin kesilmesine neden olan şeyi yeniden, üstelik kendi vazgeçilmezliğinin bilincinde olarak daha bir pervasızlıkla yaptığında ödenir.

Hayatınıza çok şey katacaktır en azından aynı yerden 2. kez yaralanmazsınız.
    En iyisi mi dostlarım yorum yazmayın bu konulara bırakın değerli kalsın bazılarımız için.

• quote:

Orijinalden alıntı: kocazahir

Ben allahın varlığına inanmıyorum; ama inanmayı inanın tüm samimiyetimle defalarca denedim. Arapça okumayı bilirim. Bir kere arapçadan bir kere türkçeden hatim indirdim. Cuma namazlarına giderdim. Gerçekten inanmayı çok istedim.

Olmadı.

Olmadı. Olmadı.

Yaklaşık yirmi yaşlarında da ipin ucu kaçtı.

Şunu anlamıyorum. Sizin deyiminizle o beni niye yarattı? Sen inandın, ötekisi de inandı. Üstelik benim kadar inanmayı istemeden, hiç bir zaman bir yaratıcıyı arzulamadan. Onun yaratmadığı bir evrende doğru ve yanlışın iyi ve kötünün olamayacağını farkedip dehşete düşmeden... Uzatmayalım.

Allah varsa, beni yakmaya hakkı yok! Bildiğin yok!

İnsanın Allah'a inancı olduğunda ve dinini tam ve eksiksiz yerine getirmeye başladıkça işler ters gider. Daha fazla yıkılırsın.

Çok sabırsızsın çünkü H.z. Muhammed ki ismet sıfatı yani günahsız olmasına rağmen etrafındaki topluluğu eğitmesi ve dini öğretmesi 13 sene sürdü. Hicret edildi ve sonra eğittiği 40 tane insan sayesinde bugün yaklaşık bir buçuk milyar insanın İslamiyetten haberdar olmasına sebepler.

Sen 3 günde veya 3 senede üstelik klavuz edinebileceğimiz bize kol kanat gerecek ve kendi çıkarları için bizleri yönlendirmeyecek kişilerin belkide çok çok az olduğu bir dönemde nasıl Allah'a tam anlamda inanmayı ve nasıl iyi bir Müslüman olmayı bekliyorsun ki ?

Senelerce yalvaracaksın, nasıl 3 kuruş para için uğraşıyor isen Cennet için de tüm zorluklara rağmen, şeytana rağmen hatta kendi nefsine rağmen mücadele edeceksin.

Unutma Cennet çöplük değil... Sadece kaliteli kişiler orada olacak. Nasıl Bedir savaşında baba ile oğul, amca ile yeğen, kardeş kardeşe kılıç çekip Allah yolunda mücadele verdiyse, sende ailenle, nefsinle ve şeytanla savaşmadan Allah'a tam anlamı ile teslim olamayacaksın.

Eğer iraden tüm bunlara karşı geliyorsa Allah yardımcın olacaktır, yanlız ki samimi ol, tövbekar ol ve iradene sahip çık. Eğer Allah a sadece para veya sağlık gibi konularda ihtiyaç duyuyorsan o tehlike anında camı kırabileceğin bir imdat çekici değil ! Hiç bir zamanda öyle olmayacak...

Benden bir Müslüman kardeşin olarak yardım istediğin bir şey olursa, boynumun borcu etmezsem de şerefsizim... Yeter ki sen iste... Allah yardımcın olacaktır...

• ortak ve birhayli ağır gelen acı durumlarda kurulan ilişkiler - dostluklar ikiyüzlülükten, sahte mimiklerden oluşan birlikteliklerden çok uzaktır. çünkü bu anlarda insan çırılçıplaktır. rol yapmaya takati yoktur. neyse odur.
  • Çok ağır gelen acı durumlardan sonra insanın tekrar ilişki kurmaya mecali yoktur.Yara aldığı ilişki türünden tekrar bir ilişki yaşaması için çok büyük cesarete ihtiyacı vardır çünkü öylesine bir korku kaplamıştır ki içini aynı tecrübenin onu öldüreceğini düşünür.
    Ve ben yine hep sorarım, Neden ? Neden insanlar birbirlerine bu kadar çok acı çektiriyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.