Arkadaşlar ben yeni makine topladım. Cİhaza hem cdrom hemde dvd-rw taktım. Bağlantılarını anakart üzerinden gelen ide kablosu ile yaptım. ama cihaz bunu görmüyor. Ama şöyle denediğimde,anakartın üzerinden gelen ve direk darddiske gelen ide kablosunu herhangi birine taktığımda görüyorum. Bu problemi nasıl çözebilirim. Lütfen yardımcı olun iki gündür düzeltemedim
Eminsen Biostan ayarlardan "First boot device, Second boot device .." bölümlerinde tanıtabilirsin.. Ama bence problemin ilk ikisinden biri ve büyük ihtimalle 2.si..
kardeş jumper ayarlarına baktn mı dvd-rw master cd-ro slave olucak ve master kablonun en son kımına tak
Eminsen Biostan ayarlardan "First boot device, Second boot device .." bölümlerinde tanıtabilirsin.. Ama bence problemin ilk ikisinden biri ve büyük ihtimalle 2.si..
+1 güç kablosunu inşallah takmışındır
Arkadaşlar biosa girdiğimde IDE Channel 0 Master olarak Hard disk gözüküyor Diğerlerinde hiç birşey gözükmüyor
Yukarıda yazdıklarımızı tekrar gözden geçir.. Büyük ihtimalle jumper hatası..
Jumperları sana nasıl anlatabilirim bilmiyorum açıkçası, cdrom'u çıkardığında arkasında 3lü (hatırladığım kadarıyla 3 diş var) dişler olacak, birinin üzerinde küçük bir plastiğimsi madde göreceksin (siyah olması lazım), dişlerin üzerinde slave - master slave yazar küçük.. Bu küçük zımbırtıyı yukarıda arkadaşın belirttiği gibi dvd-rw master slave, cd-rom slave olacak biçimde tak.. (daha basit nasıl anlatabilirim bilmiyorum).
Power kablolarını da kontrol et iyi yerine oturmuş mu..
Jumper lerı aynı olduğunda bios da en azından asgi karakterleri çıkar veya aygıttan biri görünür senin soruınun bütük ihtimalle kablolarla ilgi ide kablonu ve power kablolarını kontrol et
power kablolarında sorun yok. çünkü ikisde açılıp kapanıyor ama makine görmüyor. ben mesela şuan sadece dvd-rw'yi denedim, üç dişede taktım ama hiç birisnde olmuyor
Vaybe ne zor şeymiş kimse bilmiyor
ide kablosunu değiştir...
sen 1 IDE kablosunu ikisi içinde kullanıyorsun yanılmıyorsam birde ayrı kablolarla denemeyi dene gerçi herkes yukarıda denenebilecek yolları yazmış ama sen birde bağımsız olarak dene ?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme