Şimdi Ara

#İkinciElİthalAraba Fikri (Yeni Haberler!) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
236
Cevap
9
Favori
14.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
292 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu araçları 0 km üzerinden vergilendirme yoluna giderlerse hiç şaşırmam. Bu hükümetten her şey beklenir.  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her haneye 1 tane araba ithal izni verilse ve 5 yıl satmama şartı gelse çok fazla döviz gitmez yurt dışına. Ama akp bunu asla yapmaz ve istemez çünkü ikinci el ithalatı vatandaşın işine yarar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilim irfan geliştirmeyle uğraşması gereken toplumun düşünmek zorunda kaldığı şeylere bak...

  • Böyle bişe olsa kimse 0 araba almaz.150 ye Clio alcana 30 a 2010 model alır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araba 30 bin liraysa aracı 30 bin lira daha ekler, devlet de 2 katı vergi koyar yine 30 bin liralık araca 120 bin tl veririz burası Türkiye.

  • Bu olay olursa yine en çok premium araç alabilecek kesime faydası olur yani yine zenginin işine gelir . Burda premium sedan , suv fiyatları uçmuşken bulgardan almak cazip gelir , ve sıfır C segment resmen baltalanmış olur . Megâne , Focus , Golf , Leon benzeri 250k üzerine ulaşmış araçları alan kalmaz çünkü bu paraları oraya verdiğiniz zaman illa ki çok daha premium araçlar ülkeye girecektir . Bu da ne Doğuş grubu ne de Otokoç gibi ithalatçı firmaların işine gelir bir şekilde doğmadan engellerler bu planı . Her yol devletin ötv indirimi yapmasına çıkıyor aksi takdirde bütün fikirler boş...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-39A3D5E9A

    Sen yanlış anlamışsın dediğimi tahmin ettiğim gibi hùkümet derken bizim hükümetden bahsediyordum.

    Ayrıca USA'in en fakir eyaletiyiz demedim amerikan imparatorluğunun en fakir eyaletiyiz dedim yani amerikan kıtasının dışında amerika kontrolü altında olan toprakları kattım



    Alıntıları Göster

    Yanlış anlamaya müsait bir şekilde hükümet yazmışsınız. Karışıklık olmuş kusura bakmayın.

  • okudum fikir gayet mantıklı duruyor bu yolda ne yapmamız gerekiyorsa arkanızdayım hocam.

  • memleketin tek problemi zaten araba fiyatlari onun disinda hersey gulluk gulistan demi

  • devletin zararı olur. kimse gidip sıfır %100-200 vergi ile araba almaz gider bulgaristandan 5 yaşında alır. yeni araç SATAMAZ BAYİLER. devlette sıfır araçtan alacağı %200 vergiyi(avantayı) alamaz.


    ne bulgaristan ne romanya ne ukrayna BİZDEN ZENGİN DEĞİL. ekonomileri bizden iyi değil. formül aramaya gerek yok. bu araba vergileri kesinlikle %50yi geçmemeli. bunun lamı cimi yok.


    araba vergisini yüksek tutmak devletin ORTA KESİMİ SOYMASIDIR. zengin zaten zengin ha 1 mersedes almış ha 5 mersedes almış zengine değişmez. fakir zaten fakir. araba zaten alamazki fiyatı artsa ne olacak. fakfakir olmaz, yiyeceği 2 domates, 5 kilo yiyemez zaten. ama orta kesim fakir olur. alabileceği birçok şeyi alamaz olur. yani olan orta kesime oluyor.


    ha biz iha SİHA ÜRETİYORUZ bu vergilerle diyenler içinde ukraynada SİHA MOTORU ÜRETİYOR ama %200 araba vergisi almıyor. dünyanın en fazla buğday üreten ülkesi ukrayna. kanada rusya abd değil. yani vergi alınır ama bir dozu olmalı.


    yerli üretimini desteklemek KOCA BİR YALAN. 1990 dan beri destekleniyor. 30 yılda üretirdi bizimkiler üretmek isteyen olsaydı. toyota honda fiat medimarkt türkiyede üretip kar edip, merkez bankasında parayı bırakmıyorlar. merkez bankasından kar paralarını çekip götürüyor. ülkede dolar azalıyor. sonra dolar neden arttı demeyin. sadece halk a faydası var, iş bulup çalışıyorlar. ama ÜLKEYE ZARARI VAR ülkeden dolar gittiği için. yani toyota üretti, sattık ihracat yaptık, 100 dolar geldi türkiyeye, 80 doları maaş elektrik su dağıttı, 20 doları kalde geriye ve aldı götürdü japon bankasına yatırdı. yani türkiyenin yaptığı ihracat 100 dolar olmuyor. 80 dolar oluyor. 100 dolar giriyor, merkez bankası da 100 dolarım var diyor harcıyor, sonra toyota alıyor 20 dolar karını götürüyor, ülkede dolar azaldığından dolar artıyor. bir diğer artış sebebi merkeze faize para yatırıp vadesi dolup çekip götürdümü dolar artıyor. ve bunu türkiye 100 yıldır kısır döngü gibi dönderiyor. biriside çıkıp şu saadet zincirini kırmadı. merkez bankasıda kendi öz net parası kadar iş yapmayı bir türlü öğrenemedi.


    VOSVOGEN İYİKİ GELMEDİ. 20ye üretip 30a satacaktı. sonra 10 doları merkez bankasından çekip alman bankasına yatıracaktı. türkiyeya 30 dolar gelip, bi 10 dolar daha gidecekti yine dolar artacaktı. neymiş 1000 kişi iş bulacakmış. ben tc tarihinden beridir dolar artışına katlanmak zorunda mıyım birileri iş bulacak diye? her dolar artışında benim kazancımdan gidiyor. Atatürk ölmüş dolar 0,80 kuruş. 2001de 1,600,000tl, şimdi 7,500,000tl. yine 2001e göre iyiyiz ama bu araba vergisini %100-200 yapmak nedir yahu? kağıttaki rakam garip gelmedimi hiç imzayı atarken? eğer bu demokrasi ise krallık padişahlık monarşi geri gelsin, en azından zorundayız der veririm, demokraside özgürlük %100-200 vergi vermek ise krallık padişahlık daha iyi. daha az vergi alır kral. %100-200 vergi özgürlük değildir. kralı belli bir aileden değilde, halkın içindeki fakirlerden seçmenin adına demokrasi demişler sanki. bence belli bir aileden seçelim çünkü en azından çocukluktan beridir lider gibi yetişeceğinden zengin olma derdi olmaz.


    ELEKTİRİĞE ZAM YAP, DOĞAL GAZA ZAM YAP, dolar arttımı herkes çeksin zararını ne oluyor böyle her 5 yılda bir araba vergisini katlayarak zam yapmalar. doğal gaz elektrik su bunlara zam yapsa devlet yılda ödeyeceğim ne kadar ki benim. ama arabaya bir zam koyuyor hayatımda ödeyeceğim tüm elektrik parasını sadece 1 araba için devlete ödüyorum. arabayı artırmayın kardeşim, elektriği artırın.


    %50 yi geçen vergi artık MAFYA DEVLET kategorisine girer. eskiden internet yok bişey yok kandır babam kandır, yerli üretime destekmiş. 30 yıl geçti ARABA ÜRETMİYOR holdingler. buna ne destek veriyorsun hala? ha bu destek değil kandırmayın, artık yemezler. indirin vergileri. devlet olun mafya değil. sıkışınca vergi artırılacaksa bunu bende akıl ederim. benden bi farkı kalmamış bu milletvekillerinin. 650 adamsınız kravatı ceketi giymeyi bende beceririm, şu doların artışına 100 yıldır bi çare bulamadınız. o rozetin farkını gösterin bana.





  • Bu fikri tek sizin düşündüğünüzü sanmıyorsunuz umarım? Devlet elbet böyle bir şeyi düşünmüştür ve biliyordur ama neden zaten fazla fazla kazandığı parayı azaltsın ki? Böyle bir şey yapmazlar. Zaten yapmak isteseler ÖTV'yi makul bir seviyeye indirirler vatandaş rahat rahat alır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4BB9945F7 -- 4 Ekim 2020; 15:4:35 >
  • Kemâncı kullanıcısına yanıt
    Anlamadığın tek nokta devlet kazansa bile yurt dışına döviz çıkışı şuan ekonomik şartlar ile müsade edilemez bir durum yurt dışına çıkacak ve tl dolar Euro kurunda 1 kuruşluk bir artışın bile Türkiye'ye zararı 100 binlerce TL yani ithal 2. El araç mümkün bir şey değil vatandaş uyguna araç alacak diye her 1 kuruş için devlet 100 binlerce belki milyarlarca TL zararı göze alamaz. Önemli olan bizim ülke içinde dövizi tutabilmemiz ve hatta mümkünse ülkeye döviz girişi almamızdır. Yani ithal 2. Ek değil 2. Ek ihraç etmemiz ekonomik düzelme ve araç ve diğer şeylerde döviz kuruna balı ucuzlama getirecek çözümler gerek

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Türkiye'de ikinci el araba ithalat izni verilirse dünyada ikinci el araba piyasası artar :D

  • Böyle bir şey olması imkansız.Hem dışarı döviz çıkar hemde 0 araba satışları düşer.

    Milletin hayrına olan bir şey olmaz yani

  • Olsun ama yurtdisindan alanlar her yil almanyanin o araclardan aldigi aylik vergileri, sigortalari kaskoyu guncel euro kurundan tl bazinda odesinler.

    Araba 1000 euro ama senelik 5000 euro vergisi var onlarin. Emisyona takilan araclari cok ucuzmus diye paylasiyorlar ya, iyice deliriyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıllar önce meclise çıkan akn konısı çözülmedi ki henüz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu böyle açılan kaç yüzüncü konu..

    Bu kadar kafa yorup ikinci el ihtalat hayalleri kurucağınıza gidin ikinci elde tonla ucuz yolluda araçlar var alın restore edin binin..

    Emek harcamaktan alın teri dökmekten korkan restore için diyorum işin her zamanki gibi kolayına kaçıp yurtdışından alalım mantığında..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşin gemi taşımacılığında olan birisi olarak şunu söyleyebilirim,



    • Bir aracı Almanya veya Belçika'dan taşıma+liman vergileri+Türkiye'de oluşacak liman masrafları ile beraber 800-1500€ arası aracın gemide kapladığı m3'e göre artan ekstra gider olacaktır.


    • İkincisi aracın taşımasında bu ücreti ödemeyi göze alsanız dahi gemilerde yer bulabilme imkanınız çok fazla olmayacaktır. Hali hazırda gemileri araba üreticilerinin yıllık bazda yaptığı anlaşmalarla doldururuz. Geri kalan yer olursa POV (ikinci el yani pre-owned vehicle) yükleriz. Yer olmazsa haftalarca araç limanda kalabilir, Bu da günlük 50-60€ ek ardiyeleme maliyet getirir. Haftalık bazda 350€ gibi düşünebilirsiniz.


    • Gemilerde şahıs (POV) araçları tabiki taşınıyor ancak bu en fazla 10 adet civarında oluyor. Bu nedenle özel ithalat yapan firmalar genelde tır taşımasını tercih ediyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coaxem -- 4 Ekim 2020; 15:42:54 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kemâncı

    Teşekkür ederim, bu fikri daha çok geliştirip sunabilir ve bir yerlere getirebiliriz diye umuyorum



    Alıntıları Göster

    Dostum şuradan patlar bu iş zaten ithalat çok arttigi icin sinirlamalar getirildi. Elimizdeki uç kurus dovizi de parayi da yurtidisina yollarsak bu açik daha da kura yansır. Dusuncen güzel. Keske munferit olarak isteyen yapsa ama bu bi furya haline donusse ekonomiye donusu cok olumsuz olur uzun vadede. Cunku sen euroyu yurtdisina yolluyosun. Oysa ulke olarak bizim euroya ihtiyacimiz var.


    Gel gelelim bizi tokatlayan somuren soyaara mi aciyacagiz diyeceksin haklisin ama bu sistem böyle. O sebeple saray gunde 1 milyon lira yer ama bize gelince eşege bin der


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Napayim şimdi 5sene önce sıfırını 50k ya aldığım ranaultu şuan sıfırı 200 k iken 30k ya falan mı satayım. 0 arabalar döviz kurumdan etkilenir. Fiyatı artar. 2. El de bundan etkilenir doğal olarak.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.