Şimdi Ara

İKİNCİ YABANCI DİL OLARAK rusça mı ispanyolca mı???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
1
Favori
4.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iyi akşamlar beyler. sizden ricam bu iki dilden hangisine başlamam yönünde gerekçesi ile beraber görüşünüzü bildirmeniz

Orijinalden alıntı: 1nvdr

ne okuyosun ?

çevre mühendisliği
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turquesa

Bence kesinlikle ispanyolca.çünkü ingilizceden sonra en populer dil o ve ben de öğrenme niyetindeyim.

İngilizceden sonra değil,dünyada en çok konuşulan dil İspanyolcadır.

Orijinalden alıntı: rainhard

rusça

amaca gore degisir
  • 2. dili işine göre öğrenmelisin. eğer yurtdışına çıkmak niyetindeysen ispanyolca iyi olabilir ama zaten bir sürü insan ing. konuşacaktır seninle. mühendisler zaten ingilizceyi su gibi konuşurlar oralarda. hani bi ruslar milliyetçi takılıp ingilizce bildikleri halde rusça konuşurlar. ben şuan rusça kursuna yazıldım makina müh. olarak. düşük kur alacağım. giriş için yeterli seviye olsun az çok ne dediklerini anlayayaım. en azından hal hatır sorunca espri yapınca anlayıp güleyim. çünkü ne kadar sempatik davranırsan adamlara ne kadar güven verirsen o kadar işi bağlama şansın artar.
    dediğim ne iş yapıp ne yönde ilerleyeceğine göre değişir. şuan ruslarla aramız iyi ve komşuyuz. yakın memleket ve iş alanı oldukça fazla. ben yerinde olsam rusçayı seçerdim.

• İspanyolcanın Resmi dil olduğu ülkeler;

Arjantin
    Bolivya
    Şili
    Kolombiya
    Kosta Rika
    Küba
    Dominik Cumhuriyeti
    Ekvador
    El Salvador
    Ekvator Ginesi
    Guatemala
    Honduras
    Meksika
    Nikaragua
    Panama
    Paraguay
    Peru
    Porto Riko (ABD)
    İspanya
    Uruguay
    Venezuela
    Batı Sahra
    ABD'nin New Mexico eyaleti

Rusça'nın resmi dil olduğu ülkeler;

Rusya
    Beyaz Rusya
    Kazakistan
    Kırgızistan
    Gürcistan (Abhazya ve Güney Osetya)
    Ukrayna (Kırım)
    Moldova

İspanyolca daha çok konuşuluyor fakat ileride iş olarak kullanabileceğin dil Rusça'dır. Herkes rusça bilemez, Rusça metin çeviremez. İspanyolca bilen çok kişi var.

• quote:

Orijinalden alıntı: I Love Cookies

quote:

Bence kesinlikle ispanyolca.çünkü ingilizceden sonra en populer dil o ve ben de öğrenme niyetindeyim.

Dur bakalım orda

En çok konuşulan dil Çincedir.Sonra İngilizce sonrada İspanyolca gelir.

• Bence İspanyolca çünkü dünyanın en çok konuşulan dili arasındadır.Rusça pek lazım olacağını düşünmüyorum.
  • Ya niye siz hep böyle geyik yaparsınız saçma sapan. Dünyanın en çok konuşulan diliymiş... Yav kardeşim sen kaç ülke gezicen ki şu hayatında. İngilizce Allah'ın emri öğrenicen zaten herkes konuşuyor. 2. seçeceğin dil ya mesleğine yardımcı olarak seçilmeli ya hobi olarak ya da bombastik bir nedenden dolayı seçilmeli.

Dünyada herkes ispanyolca konuşuyo... Ee ? Napim ? Onlar bi aptallık yapmış bende mi yapayım ?

Tabi bunlar latife. Dil seçiceksen yukarda saydığım nedenlerden dolayı seç. Adam ol. Kardeşimsin...
  • Dünyada en çok konuşulan diller (kafanıza göre uydurmayın diye)

Mandarin 1 milyar 51 milyon (Çin, Malezya, Tayvan)

Çin`de yaşayan Hanlıların konuştuğu dillerin tümüne verilen addır. Çin-Tibet dil ailesine dahil iki koldan birini oluşturmaktadır. Bunlar Sinitik diller olarak da adlandırılır.

İngilizce 510 milyon

Batı Cermen dillerine ait, İngiltere kökenli bir dildir. Amerika Birleşik Devletleri, Anglofon Karayipler, Avustralya, Birleşik Krallık, İrlanda Cumhuriyeti, Kanada ve Yeni Zelanda`da yaşayanların çoğunun anadilidir

Hintçe 490 milyon (Kuzey ve Orta Hindistan)

Genellikle Hindistan`ın kuzey, merkez ve batısında konuşulan bu dil, Hint-Avrupa dil ailesine ait bir dildir. İngilizce`nin ve 22 diğer yerel dilin yanısıra, Hindistan`ın ana dilidir. Pakistan`ın resmi dili Urducaya çok benzemektedir.

İspanyolca 425 milyon (Latin Amerika, İspanya)

Amerika Birleşik Devletleri`nin anayasası bir resmi dil tanımlamamakla birlikte, ülkenin genelinde konuşulan İngilizce`den sonra en çok konuşulan ikinci dil İspanyolca`dır. Ülke içinde anadili İspanyolca olan 42 milyon kişi vardır. Özellikle güney bölgelerinde sadece İspanyolca konuşarak yaşanabilir.

Arapça 255 milyon (Orta doğu, Arabistan, Kuzey Afrika)

Aslen Arap yarımadasına özgün bir dil olmakla beraber 7. yüzyıldan itibaren Arap istilası ile çok geniş bir coğrafyaya yayılmış, İslâm dininin kültürel baskınlığı ile birlikte zaman içinde Irak, Suriye, Önasya, Mısır ve Kuzey Afrika`nın yerel dillerini asimile etmiş ve bu bölgelerin de dili haline gelmiştir.

Rusça 254 milyon (Rusya, Orta Asya):

Slav Dilleri`nden, Avrasya`da yaygın olarak konuşulan bir dil.Rusça, Beyaz Rusça ve Ukraynaca ile birlikte Hint-Avrupa dil ailesi`nin Slav Dilleri grubunun Doğu Slav Dilleri alt grubuna girer. 20. yüzyılda politik açıdan önemli bir dil olan Rusça, Birleşmiş Milletler`in resmi dillerinden biridir

Portekizce 218 milyon (Brezilya, Portekiz)

Latin Amerika`da 186 milyon (nüfusun %51 i) konuşan kişi sayısı ile en yaygın dildir. Hint-Avrupa dil ailesinin İtalo-Keltik altgrubunun Roman Dilleri koluna bağldır. İspanyolcaya çok yakındır

Bengal dili 215 milyon

Bangladeş, Doğu Hindistan bölgelerinde konuşulur.

Malay dili 175 milyon (Endonezya, Malezya)

Malezya, Brunei ve Singapur`un resmî dilidir. Tayland, Filipinler,Endonezya gibi ülkelerde yaşayan Malezyalılar tarafından da konuşulmaktadır. Doğu Timor`da geçerli bir dildir.

Fransızca 130 milyon (Fransa, Kanada, Batı Afrika, Orta Afrika)

Hint-Avrupa dillerinden, Fransa ve Fransız uygarlığını benimsemiş ve Fransız sömürgesi ülkelerde kullanılan dildir.

kaynak

Edit: Ayrıca İspanyolca öğrenmeni dilerim, en çok konuşulan diller arasında olduğu için değil çünkü Çince ve Hintçe'de en çok konuşulan diller arasında ama bana birşey ifade etmiyor, ilerde çok sayıda Hintle tanışacağımı da düşünmüyorum ama eminim ki Amerika İngiltere Fransa Almanya ve tabii ki İspanya'da ve bunun gibi ülkelerde ispanyolca konuşan insan bulmak çok daha kolay olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uliking -- 22 Şubat 2010; 4:25:16 >

Dizlerimin üstünde yaşamaktansa, ayaklarımın üstünde ölmeyi tercih ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: I Love Cookies

quote:

Dünyada en çok konuşulan dil çincedir. 2. de ingilizce. kafadan sallama bilgiler verme. İspanyolca en çok ana dil olarak kabul edilen dildir. Ama tüm ülkeleri toplasan bir çin etmez o yüzden sallama.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.