Şimdi Ara

İKİNCİ YABANCI DİL?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. B1-B2 arası İngilizcem var. C1 seviyesine kadar çıkarmaya çalışıyorum. Gelecek planlarım arasında Avrupa'ya ya da Amerika'ya göç etmek var. Meslek tıp.

Sorum şu ki İngilizce'yi hallettikten sonra İspanyolca mı benim için daha mantıklı olur Almanca mı? Hangisi bana iş başvurularında daha çok avantaj sağlar? Amerika'daki İspanyolca konuşma oranı gerçekten önemli seviyelerde mi?

• Anglo Sakson ülkelerinde genellikle ikinci yabancı dil olarak İspanyolca öğretiliyor. İspanyolca Güney Amerika'daki en yaygın dil, dünyada en çok konuşulan dillerden birisi ama tabii İspanyolca konuşulan memleketler pek de matah değil. Almancanın konuşulduğu mekanlar ise çok daha kalkınmış ve ileri yerler. Avrupa'da yer alıyorlar. Almanca ayrıca İspanyolcanın aksine bir bilim ve felsefe dili. Yani İspanyolca öğrenmek de size çok şey katar ama sizin yerinizde olsam ben Almancayı tercih ederdim. İspanyolcaya alternatif olarak Fransızcayı da düşünebilirsiniz. Fransızca İngilizceden önceki eski lingua franca'dır, eskinin yüksek kültür dilidir; ayrıca Almancadan bu konuda daha önplanda olmak üzere bilim ve felsefe dilidir. Akademide ve günlük yaşamda bolca Fransızca jargon bulunur. Rusça, Arapça gibi daha zor alternatifler de var. "Ölü diller" olarak ise Latince ve eski Hellence Batı'da geçer akçedir. Avrupalı olmayan birisinin bu dilleri iyi bilmesi entelektüel ve akademik çevrede epey olumlu karşılanır ama ölü bir dil sizin planlarınıza ve daha pratik günlük tercihlere ve taleplere uymayabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

hocam öncelikle kesinlikle söylediklerinize katılıyorum. cevap için teşekkür ederim.

merak ettiğim bir şey var. amerika'da (abd) özellikle los angeles ve çevresinde İspanyolca konuşan bir nüfus olduğu, oradaki halkla anlaşabilmem için İngilizcenin yetmeyeceği İspanyolca da öğrenmem gerektiği söylendi. Bu konu hakkında bilginiz var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-CE908BD38

hocam öncelikle kesinlikle söylediklerinize katılıyorum. cevap için teşekkür ederim.

merak ettiğim bir şey var. amerika'da (abd) özellikle los angeles ve çevresinde İspanyolca konuşan bir nüfus olduğu, oradaki halkla anlaşabilmem için İngilizcenin yetmeyeceği İspanyolca da öğrenmem gerektiği söylendi. Bu konu hakkında bilginiz var mı?

Doğrudur. Kaliforniya ve ABD'nin güneyindeki eyaletler asırlar boyu İspanyol dominyonlarıydı ve İspanyol Sömürge İmparatorluğu'nun Fransız Devrimi ve Napolyon Savaşları'yla hızla parçalanmasından sonra kurulan Meksika'nın parçası oldular. 19.yüzyılın ortalarında yaşanan Amerika Meksika Savaşları'nda Lon Angeles'ı da içeren bölgeler Meksika'dan ABD'ye geçti. Bir yandan genel olarak başta Meksika olmak üzere Latin Amerika ülkelerinden ABD'ye olan göçmen akışını ve ABD'deki Hispanik popülasyonu ele alabiliriz. İngilizce yetersizliğiyle birlikte ortaya hiç de azımsanmayacak bir İspanyolca konuşan nüfus çıkıyor. "İki dillilik" Amerika'da bir olgu zaten. Kanada misal çift dilli; ülkede hem İngilizce hem Fransızca konuşuluyor bu sebeple iki tane resmi dili var ve Kanadalılar yalnızca birisini günlük olarak konuşsa bile iki dili de bilir.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

Hocam o zaman asıl hedefim Amerika'da doktorluk olduğu için İspanyolca daha iyi bir tercih olacaktır benim için sanırım. Teşekkür ederim değerli yorumlarınız için.

• Hedefinize ulaşmanızı dilerim; kolay gelsin.

Hocam müsadeniz olursa bir sorum daha olacak. İspanyolca'yı İngilizce'den mi Türkçe'den mi çalışmalıyım? Kaynak öneriniz var mıdır?

• İspanyolca için kaynak öneremeyeceğim ama İngilizceniz yeterince iyiyse İngilizceden öğrenmek daha iyi olur yani İngilizceniz için de daha iyi olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-CE908BD38

Hocam müsadeniz olursa bir sorum daha olacak. İspanyolca'yı İngilizce'den mi Türkçe'den mi çalışmalıyım? Kaynak öneriniz var mıdır?

inci kut-yoğun metodla ispanyolca kitabını önerebilirim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.