Şimdi Ara

İkinci kez tamirci tarafından enayi yerine kondum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
67
Cevap
2
Favori
13.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Türkiyede insanları en çok dolandıran meslek hangisi deseler,hiç tereddütsüz tamirciler diyeceğim artık.Daha önce bir tamirci eski aracıma kullanılmış ve yan sanayi baskı balata takmıştı ve utanmadan yeni ve orjinal baskı balata parası istemişti,bende durumdan şüphelenip başka bir ustaya şanzumanı indirttiğimde olay ortaya çıkmıştı.Şimdi ise olay farklı ,dolandırıcı tamirci de farklı.

Bir araç satın aldım,motor yeni yapılmış dendi,hakkatende usta motoru yeni yapmış.Her ne hikmetse aldığım aracın motoru bir kaç gün sonra park ettiğim yerde yağ damlatmaya başladı,götürdüm ustaya,bugün bırak,yarın al dedi.İyi dedim,sonuçta kendi yaptığı hatayı düzeltir.Neyse bu insan görünümlü yaratık motoru yapıyorum diye sağ teker aksınıda değiştirmiş,ses geliyor diye,sanki ben ona aksı değiştir dedim,her neyse,karter contası,yağ falan,parça parası ver dedi,lanet olsun tatsızlık çıkmasın diye verdim.Ertesi gün akşama çıkar,sen eve git,ben yarın gece işyerinin otoparkına bırakırım,ki dolmuş yok,gece perişan olma dedi.İyi dedim.Halbuki aynı gün yapmış aracı,ertesi gün gece bırakması gerekirken bırakmamış ve eve götürmüş,bi sonraki gün sabah aldım aracı ve gece perişan oldum.Tabi bu süre zarfı içerisinde benim depoyuda silip süpürmüş.Ona da eyvallah.

Adam,eee,para dedi.Ne parası dedim,250 lira borcun var dedi.Efenim aksı değiştirmiş,yok efenim,şunu yapmış,yok efenim bunu yapmış falan filan,lanet olsun dedim,sus dedim,200 lira verip gönderdim.Ertesi gün araba yine yağ damlatmaya başlamaz mı,götürdüm,sen karteri vurmuşsun dedi yapmadı.Delirdim,boşu boşuna para vermiş oldum,üstüne üstük,2 günde bedavadan gezdi arabamla.Yahu bu tamirci milleti hep mi böyle karaktersiz,haysiyetsiz oluyor ya.Yazık ya,bunlara güvenipte araba verene yazık.

Bu da daha önceki beni dolandıran tamirci ile açtığım konu;

http://forum.donanimhaber.com/m_60122722/tm.htm

• Yapay Zekanın Yanıtı

Tamircilerle İlgili Hukuki Çözümler

Bir aracı tamire verdiğinde, güvenli ve işler halde geri alacağını varsaymak mantıklıdır. Ancak maalesef bazı durumlarda, tamirciler müşterileri yanıltarak veya araçlarını uygunsuz şekilde tamir ederek haksız kazanç elde etmeye çalışabilirler. Bu gibi durumlarda, araç sahiplerinin haklarını korumak için yasal yollara başvurmaları gerekebilir.

Tamirciye Karşı Hukuki İşlemler

Aracın tamirinde bir sorun yaşarsan veya tamirci seni yanıltıyorsa, aşağıdaki hukuki yolları izleyebilirsin:

• Şikayet Etme: Oto tamircilerini şikayet etmek için Tüketici Hakem Heyeti'ne veya ilindeki Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü'ne başvurabilirsin.
    • Dava Açma: Şikayet yoluyla çözüm elde edilemediğinde, tamirciye karşı hukuki dava açma hakkına sahipsin. Mahkemede, tamircinin sözleşme ihlali yaptığını veya sorumluluklarını yerine getirmediğini kanıtlaman gerekecektir.
    • Arabayı Geri Almak: Tamirci aracı tamir edemiyor veya teslim etmiyorsa, mahkeme yoluyla aracı teslim alma talebinde bulunabilirsin.

Kanıtları Topla ve Belgeleri Sakla

Hukuki bir sürece girmeden önce, aşağıdaki kanıtları toplaman ve belgeleri saklaman önemlidir:

• Tamircinin verdiği tüm tahminler ve faturalar
    • Aracın tamir edilmeden önce ve sonraki fotoğrafları
    • Tamirciyle yapılan görüşmelerin kayıtları (varsa)

Yardım Almanın Yolları

Hukuki süreçlerle ilgili bilgi veya yönlendirmeye ihtiyacın varsa, aşağıdaki kaynaklardan yardım alabilirsin:

• Barolar Birliği
    • Tüketici Dernekleri
    • Avukatlık Büroları

Oto tamircileriyle ilgili sorunlar yaşadığında, haklarını korumak için hukuki yollara başvurmaktan çekinmemelisin. Kanıtlarını topla, belgelerini sakla ve gerekli gördüğünde profesyonel yardım al.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Geçmiş olsun.
    Ben şanslıyım çünkü çok samimi arkadaşımın özel servisi var bu konularda çok rahatım. Kendine iyi bir tamirci bulmalısın, yada o ustayla
    O yüzden iyi bir usta bulamak daha mantıklı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • alhahın belası esnaf değil dolandırıcı hepsi sanayi esnafı yüzünden araba tamircisi olduk eskiler gidince sanayiler yamyamlara kaldı
  • Sinirlerim bozuldu, keske biraz az eyvallah deseymissin bundan sonra herseyi en bastan konus arabani biyere birakinca seni tlf.la arasinlar onay alsinlar ben hep oyle yapiyorum...
    Neticede gecmis olsun insallah bidaha yasamazsin boyle seyler, kizma ama bu birazda senin tutumuna bagli...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Biturbo

Sinirlerim bozuldu, keske biraz az eyvallah deseymissin bundan sonra herseyi en bastan konus arabani biyere birakinca seni tlf.la arasinlar onay alsinlar ben hep oyle yapiyorum...
    Neticede gecmis olsun insallah bidaha yasamazsin boyle seyler, kizma ama bu birazda senin tutumuna bagli...
    Ben olsam adam gerçekten haklı mı değil mi ona bakardım. Karteri vurmuş olabilir miyim, araba yere sürtündü mü, alt tarafı vurdum mu falan diye düşünürüm. Sonra bir başka ustaya gösterip yağ damlatmasının sebebinin karter olup olmadığını öğrenirim. Eğer tamirci haklı değilse, kusura bakmasın ama seve seve yapacak arabayı. Öyle yalana dolana pabuç bırakmamak lazım. Dediğin şeyi ispatla bakalım, ya da başka bir tamirciye gösterdim mesele senin dediğin gibi değil diyerek yüzüne vurmak lazım. Öyle veya böyle, tamirci tezinde haklı değilse, hakkını yedirmemeye çalış arkadaşım. Haklı olan daima güçlüdür..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bombar Dıman -- 23 Ocak 2013; 2:22:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Bombar Dıman

Ben olsam adam gerçekten haklı mı değil mi ona bakardım. Karteri vurmuş olabilir miyim, araba yere sürtündü mü, alt tarafı vurdum mu falan diye düşünürüm. Sonra bir başka ustaya gösterip yağ damlatmasının sebebinin karter olup olmadığını öğrenirim. Eğer tamirci haklı değilse, kusura bakmasın ama seve seve yapacak arabayı. Öyle yalana dolana pabuç bırakmamak lazım. Dediğin şeyi ispatla bakalım, ya da başka bir tamirciye gösterdim mesele senin dediğin gibi değil diyerek yüzüne vurmak lazım. Öyle veya böyle, tamirci tezinde haklı değilse, hakkını yedirmemeye çalış arkadaşım. Haklı olan daima güçlüdür..

Alıntıları Göster
    Bir laf vardır bir adama beddua etmek istiyorsan evine usta girsin diye beddua et diye, Sizinki de o hesap olmuş Bir adama beddua etmek istiyorsan araban sanayide ustanın eline düşşün deriz artık

Çok geçmiş olsun hocam,iyi insanlarla temiz yürekli insanlarla karşılaştırsın Allah.

• quote:

Orijinalden alıntı: enrique.xs

Bir laf vardır bir adama beddua etmek istiyorsan evine usta girsin diye beddua et diye, Sizinki de o hesap olmuş Bir adama beddua etmek istiyorsan araban sanayide ustanın eline düşşün deriz artık

Çok geçmiş olsun hocam,iyi insanlarla temiz yürekli insanlarla karşılaştırsın Allah.

Alıntıları Göster
    2. Konu çok makaraydı hatırladım

Geçmiş olsun.Vuraydın ağzına 2 tane

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: r0x

2. Konu çok makaraydı hatırladım

Geçmiş olsun.Vuraydın ağzına 2 tane

Alıntıları Göster
    Gideceksin bir bidon benzini döküp yakacaksın dükkanını akıllanacak Benim başımdan böyle bir olay geçti 2 defa git gel yaptık yağ akıtıyordu her seferinde hortumu değiştirip gönderiyordu en sonunda boğazına sarıldım adamın 300 lira borcum vardı nah alırsın dedim çıktım gittim başka ustaya yaptırdım. Bunlara böyle yapacaksın parayı hemen vermicen 2 gün arabayı test edeceksin ben öyle yapıyorum artık

• quote:

Orijinalden alıntı: K.PAŞALI

Gideceksin bir bidon benzini döküp yakacaksın dükkanını akıllanacak Benim başımdan böyle bir olay geçti 2 defa git gel yaptık yağ akıtıyordu her seferinde hortumu değiştirip gönderiyordu en sonunda boğazına sarıldım adamın 300 lira borcum vardı nah alırsın dedim çıktım gittim başka ustaya yaptırdım. Bunlara böyle yapacaksın parayı hemen vermicen 2 gün arabayı test edeceksin ben öyle yapıyorum artık

Alıntıları Göster
    Ucuz etin yahnisi yavan olur.

Araba kaza yaptıktan sonra götürdük tanıdık diye verdik. Hem şişirme iş yapmış, hemde arabayla gezmiş. Hayır insan ol söyle değilmi ? hep aynı...

• quote:

Orijinalden alıntı: Delifisek.Tux

Ucuz etin yahnisi yavan olur.

Araba kaza yaptıktan sonra götürdük tanıdık diye verdik. Hem şişirme iş yapmış, hemde arabayla gezmiş. Hayır insan ol söyle değilmi ? hep aynı...

Alıntıları Göster
    Bu günler daha iyi günler...Gün geçtikçe daha kötü olacak...İnsanlar vahşi batı zamanlarında olduğu gibi beline makinayı takıp hakkını kendisi arayacak...

• Halbuki alacagimiz bir fatura bizi kanun karsisinda korumaya yeterdi. Ne yazikki kimse fatura almiyor ve isler kotu gittiginde hakkini ariyamiyor. O aks kecesine sanziman kecesine fatura almis olsaydin kan getirirdin o heriften

• Kansiz mahlukatlar... tanimadigin adama is yaptirmican... tanidiklarini da adam gibi sececen...

Allah sabir ve kolaylik versin...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: D@rbeli M@tk@p

Bu günler daha iyi günler...Gün geçtikçe daha kötü olacak...İnsanlar vahşi batı zamanlarında olduğu gibi beline makinayı takıp hakkını kendisi arayacak...

Alıntıları Göster
    Hakkı direk kötektir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: D@rbeli M@tk@p

Alıntıları Göster
    Bu ülke niye bir türlü atılım yapamıyor bunun en iyi örneklerinden biri. Ne yazık ki sahtekarlık damarlarına işlemiş bir çok insanın.
    Tek bir çaresi var tanıdık bulacaksın kardeşim. Namuslu insan azda olsa var ama denk gelmesi zor.
    Arkadaşın aracının yağını, filtrelerini değiştirmek için sanayiye gittik. Forumu takip etmenin faydası olarak biraz araştırma yaptım, fşyatları filan öğrendim. Neyse adam bize benzinlikte 45 TL ye satılan total marka yağı öve öve 80 TL den satmaya çalıştı. O sırada bir tanıdığım daha dükkana geldi ve dükkan sahibiyle eski komşu olduğumuzu öğrendim. Biraz önce 80 TL diyen adam utandı ve isterseniz parçaları temin edin, ben 10 liraya değişimleri yaparım dedi. Yağ, filtre birlikte 90 Tl ye herşeyi hallettik ve castrol yağ kullandık.
    O adam yağa 50 TL dese total demeden tamam diyecektik. Kazanması gereken kadar kazanacaktı, aynı zamanda bir müşteri kazanacaktı.

Bir defasında da köyden gelirken amcamın ford focus aracında titreme olmaya başlamış. Yağmur yağıyor ve yollar çamurluymuş. Neyse servise gitmişler, kontrolden sonra servis 800 TL ücret çıkarmış (yıl 2003-2004 filan), o sırada o miktar para olmadığından ertesi güne randevu almışlar. Amcam ile konuştuk ve servise gitmeden rot balansına baktıralım dedik. Tanıdık rot balascıya gittik. Arabanın altına baktı ve her yere çamur dolmuş dedi. Yıkamacıya gittik, arabayı life kaldırdık, altını yıkattık.
    Sonra rot balans yaptırdık ve deneme sürüşü yaptık. Araba da hiç bir sorun kalmamıştı. Avukat olmanın etkisiyle amcam ertesi gün soluğu servis de almıştı Gerisi malum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenermaniac -- 23 Ocak 2013; 8:43:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

Halbuki alacagimiz bir fatura bizi kanun karsisinda korumaya yeterdi. Ne yazikki kimse fatura almiyor ve isler kotu gittiginde hakkini ariyamiyor. O aks kecesine sanziman kecesine fatura almis olsaydin kan getirirdin o heriften
    Allah belasını versin öyle usta bozuntusunun
  • quote:

Orijinalden alıntı: wehrmacht

alhahın belası esnaf değil dolandırıcı hepsi sanayi esnafı yüzünden araba tamircisi olduk eskiler gidince sanayiler yamyamlara kaldı

+1 yetkili servis desen o da ayni degisen birsey yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bombar Dıman

Gotureceksin yine birak diyecek baska isim var diyecek birakacaksin bu sefer baska bir yeri bozacak

Arkadasin dedigi gibi en iyisi benzin dokup dukkani yakmak galiba ama o benzine deger mi litresi 5 lira malum

• quote:

Orijinalden alıntı: laptop arası köfte

Arkadaşlar Türkiyede insanları en çok dolandıran meslek hangisi deseler,hiç tereddütsüz tamirciler diyeceğim artık.Daha önce bir tamirci eski aracıma kullanılmış ve yan sanayi baskı balata takmıştı ve utanmadan yeni ve orjinal baskı balata parası istemişti,bende durumdan şüphelenip başka bir ustaya şanzumanı indirttiğimde olay ortaya çıkmıştı.Şimdi ise olay farklı ,dolandırıcı tamirci de farklı.

Bir araç satın aldım,motor yeni yapılmış dendi,hakkatende usta motoru yeni yapmış.Her ne hikmetse aldığım aracın motoru bir kaç gün sonra park ettiğim yerde yağ damlatmaya başladı,götürdüm ustaya,bugün bırak,yarın al dedi.İyi dedim,sonuçta kendi yaptığı hatayı düzeltir.Neyse bu insan görünümlü yaratık motoru yapıyorum diye sağ teker aksınıda değiştirmiş,ses geliyor diye,sanki ben ona aksı değiştir dedim,her neyse,karter contası,yağ falan,parça parası ver dedi,lanet olsun tatsızlık çıkmasın diye verdim.Ertesi gün akşama çıkar,sen eve git,ben yarın gece işyerinin otoparkına bırakırım,ki dolmuş yok,gece perişan olma dedi.İyi dedim.Halbuki aynı gün yapmış aracı,ertesi gün gece bırakması gerekirken bırakmamış ve eve götürmüş,bi sonraki gün sabah aldım aracı ve gece perişan oldum.Tabi bu süre zarfı içerisinde benim depoyuda silip süpürmüş.Ona da eyvallah.

Adam,eee,para dedi.Ne parası dedim,250 lira borcun var dedi.Efenim aksı değiştirmiş,yok efenim,şunu yapmış,yok efenim bunu yapmış falan filan,lanet olsun dedim,sus dedim,200 lira verip gönderdim.Ertesi gün araba yine yağ damlatmaya başlamaz mı,götürdüm,sen karteri vurmuşsun dedi yapmadı.Delirdim,boşu boşuna para vermiş oldum,üstüne üstük,2 günde bedavadan gezdi arabamla.Yahu bu tamirci milleti hep mi böyle karaktersiz,haysiyetsiz oluyor ya.Yazık ya,bunlara güvenipte araba verene yazık.

Bu da daha önceki beni dolandıran tamirci ile açtığım konu;

http://forum.donanimhaber.com/m_60122722/tm.htm

quote:

Orijinalden alıntı: laptop arası köfte

TAMİRCİ

Öncelikle geçmiş olsun
    hiç hoş bi durum değil
    okurken sinir oldum
    bi tavsiyem var bu tip tamirci bozuntularını fişleyelim
    hangi il hangi usta dükkanın adını yazmanızı isterim

• quote:

Orijinalden alıntı: Biturbo

Sinirlerim bozuldu, keske biraz az eyvallah deseymissin bundan sonra herseyi en bastan konus arabani biyere birakinca seni tlf.la arasinlar onay alsinlar ben hep oyle yapiyorum...
    altın kural bir

tavsiye sonucunda kalitesi onaylı ustaya gidilir ve iş bitimine kadar ustanın başında durulur çay içerken sohbet durumları ama aracı gözden kaçırmadan

takılan sükülen vs hep dikkat...

en son fren balatası nı değiştiren ustaya bakarken sorular sormuştum usta bana baktı abi sen sanırım bir sonraki değişimi kendin yaparsın şeklinde.

diğer türlü insanları şeytani şeylere zorlamayın derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TEPEE PREMİUM PACK

altın kural bir

tavsiye sonucunda kalitesi onaylı ustaya gidilir ve iş bitimine kadar ustanın başında durulur çay içerken sohbet durumları ama aracı gözden kaçırmadan

takılan sükülen vs hep dikkat...

en son fren balatası nı değiştiren ustaya bakarken sorular sormuştum usta bana baktı abi sen sanırım bir sonraki değişimi kendin yaparsın şeklinde.

diğer türlü insanları şeytani şeylere zorlamayın derim.

Alıntıları Göster
    ben aracımın başından ayrılmam . hemen yapmayacak servise ustayada gitmem .

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.