Şimdi Ara

İkinci elde yüzde 80 vergi dilimine girmiş:)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Adam aracı almış ikinci el 100 liraya, o zaman sıfırı 140lira ,e aynı model sıfırı olmuş 300 lira napacak yani,o da vergi dilimini yükseltmiş o da 5 yilllik araca 220 istiyor ,haksız mı valla değil:)

Matematik olarak oranlayinca evet 140da 100 ise ,300 de evt 220 çıkıyor ortalama

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Eşya dediğinin kullandıkça fiyatı azalır. Bizde kullandıkça değerleniyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Bildiğin Odun

Eşya dediğinin kullandıkça fiyatı azalır. Bizde kullandıkça değerleniyor

reelde zaten değer kaybetmiş 40 lira koyup sıfır alabilecekken şu an 80 üzerine ekleyip sıfır alabiliyor,bak mal eskiyince daha çok üzerine koymak zorunda...

• O fiyatı istemekte haklı. İkinci el fiyatı etkileyen sıfır fiyatlarıdır. Bunu da belirleyen döviz kurları ve vergiler. O yüzden yapacak bir şey yok. Kimse malını ederinden aşağı satmasın. İki gün sonra sattığı kişi üzerine 30k-40k ekleyip kendi satınca üzülürler.

• quote:

Eşya dediğinin kullandıkça fiyatı azalır. Bizde kullandıkça değerleniyor

yahu sifiri 300 ikinci eli 220 degeri dusmus iste

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eko33 E kullanıcısına yanıt

Anlatamadım heralde

Türkün mantığından bahsediyorum ben. 20 yaşında aracın 70-80 olması enkaz araca 50 lira istenmesi sizce mantıklı mı

• quote:

Anlatamadım heralde

Türkün mantığından bahsediyorum ben. 20 yaşında aracın 70-80 olması enkaz araca 50 lira istenmesi sizce mantıklı mı

Daha geçen yıl hurda indirimi yapıldı hurda 10000 liraydı,sonra 15000 lira oldu adı üstünde hurda yani,yani o zamanın kuruyla 2500 dolar,bugün itibariyle 2500 dolar eder 20000 lira ortalama hatta daha fazla ediyor...

Velhasili kelam adamın aracı hurda değilse yuruyorsa tabi o da 5000-6000 dolar isteyecek yani o da eder ztn 50000 lira...

Sorun paramız aşırı değer kaybediyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkenarjen -- 7 Kasım 2020; 22:55:26 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.