Şimdi Ara

İkinci elde kâr eden araçlar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, kendi halinde araç alan satan birisiyim. Bu işi ticari olmaktan ziyade zevk için yapıyorum bir yandan da para kazanıyorum. Zaten yılda en fazla 3 araç alıp satabilme hakkımız var. Hemde bu sayede farklı model marka araç kullanmış oluyorum. Kullandığım araç tipleri genel olarak küçük hatchback sınıfı otomatik araçlar. Bu güne kadar hep Yaris kullandım ve satarken de kârlı bir araç. Bütçem yaklaşık 80-90 bin lira civarına ulaşmış durumda. Sizce bu fiyat aralığında hatchback sınıfı araçlardan en çok kâr oranı yüksek modeller neler?

    Yeni kasa Audi A3'lere baktım belirttiğim fiyat aralığına yakın fiyatlarda araçlar var fakat kâr yapar mıyım o araçlar üzerinden veya ne kadar kâr edebilirim en fazla bilmiyorum. Auris'lere de baktım, Golf'lerden daha mantıklı bir araç bana göre. Aynı şekilde onlarda da kâr oranı nedir acaba?

    Bu konuda bilgisi olan, al-sat yapmış deneyimli arkadaşların önerilerini bekliyorum. Teşekkürler, iyi forumlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • vw grubu
    civic
    fordda fena değildir. focus ve fiesta ile.
  • Wv grubunda polo'lara baktım fakat o kadar çok satılık polo var ki o kadar araç içerisinde kendi aracımı satmam biraz zor gibi geldi bana



    Civic'lere bakmadım fiyat ortalaması uygunsa mantıklı aslında. Fordları pek bilmiyorum bir türlü ısınamadım o araçlara, piyasası yüksekse bakılabilir



    Yorumunuz için teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncel +++++

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • al satcılara forumda herkes düşmanken burada alsat yapıyorum nasıl daha fazla kar yapabilirim diye danışman çok tuhafıma gitti. sen zaten kanalı bulmuşsun b sınıfı hb otomatik bütün araçlar kolay satılır bayanlarda zaten 3e 5e bakmazlar sen kanalından devam et. ben bu işlerle uğraşsam micra ve polo üzerinden yürürdüm.
  • Bahsettiğin gruptaki araçlara ek olarak honda civic ve o tip modifiye yapılıp gençler tarafından rağbet gören araçlar olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler, aslında amacım alsat dan ziyade farklı araçlar deneyimleyebilmek. Daima aynı tür bir araç kullanmak istemiyorum, onlarca farklı marka ve model araç varken bir tanesine gömülü kalmak istemiyorum.


    3-5 ayda bir farklı model ve marka araçlar arasında gidip geliyorum gayet güzel oluyor bence farklı deneyimlerim oluyor


    Mesela bu zamana kadar hep küçük segment araçlara bindim; Yaris, Clio, Polo gibi. Artık yavaş yavaş kasa yükseltmeyi düşünüyorum. Golf, Auris tarzı bir üst modellere geçmeyi düşünüyorum daha önce bir defa golf 6 kullanmıştım sürüş keyfi araç biraz daha büyük ve geniş olduğu için çok daha rahattı. Bu segmentte önerebileceğiniz modeller var mı? Daha önce kullandığınız ve memnun kaldığınız modelleri önerirsiniz sevinirim.


    Micra'yı hiç beğenmiyorum model olarak yeni modellerinde bile hala hiç gelişme yok eskiden beri aynı. Polo ise ikinci eli çok fazla senecek olduğu için satarken sıkıntı yaşamak istemiyorum, zaten dediğim gibi model yükseltmeyi düşünüyorum. Yorum ve önerilerinizi bekliyorum. Destek olan ve yorum yazan herkese teşekkürler..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3lackbess -- 30 Haziran 2018; 13:14:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • berkayadabag B kullanıcısına yanıt
    Honda civic hb lerin yeni modelleri hoşuma gitti ancak 2016 ve öncesini pek beğenmiyorum kasa olarak. Yeni modelleri de 100 küsürden başlıyor. Bende bakmıştın fakat fiyatları yüksek geldi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kazalı arac al. tanıdıgın usta varsa uyguna toplat. sonra cıtır hasarlı diye sat.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fakiramaseksi

    al satcılara forumda herkes düşmanken burada alsat yapıyorum nasıl daha fazla kar yapabilirim diye danışman çok tuhafıma gitti. sen zaten kanalı bulmuşsun b sınıfı hb otomatik bütün araçlar kolay satılır bayanlarda zaten 3e 5e bakmazlar sen kanalından devam et. ben bu işlerle uğraşsam micra ve polo üzerinden yürürdüm.
    aynen katılıyorum ayrıca haberlerde izledim bu tip alsatcılara veya galerciilere artık yetki sınırlaması getirilecek belgesi olmayana rtık bu işi yapamayacak diyordu noterde satış verirken adama belge soracaklarmış bence çok iyi olur önüne gelen araba alıp satıyor...
  • Evet bu tarz işlerde çok fazla sahtekarlık ve mağduriyetler yaşanıyor. Bunun önüne geçebilmek adına bazı düzenlemeler gelmesini bende çok isterim. Ancak yalan dolan olmadan, sahtekarlık yapmadan, herkes araç, ev, eşya vs alıp satabilir bence. Neden olmasın? Bir çok galerici binbir hileye başvurup insanların aklını çelerek ve kandırarak yapıyor bu işi, veya emlakçı vs normal insanlar neden yapamasın? Herkes ticaret yapabilir, önemli olan kazandığı paranın helal olması. Ticaret yapan kişi helal ile haramı ayıramıyor ise işte sorun oradadır bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onurmaurer kullanıcısına yanıt
    Hasarlı araçlara hiç girmiyorum, derdi çok oluyor. Temiz, hasarsız, kayıtsız araç alıp satmak en temizi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • clio 2 ,3 ve 4 satışı kolay olur.

    symbol linea , egea ve punto satışı kolay olur

    en azından ben bu modellerde al sat yapıyorum
  • Lythari kullanıcısına yanıt
    Peki bütçeniz 70-90 bin arası olsa nelere yönlenirdiniz acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • biraz km li megane 4 , clio 4 otomatik , polo , golf

    43 44 liraya kadar araç arıyorum not kalsın burada :D
  • Yorumunuz ve tavsiyeleriniz için teşekürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.