Şimdi Ara

İkinci el slr almanın riskleri nelerdir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar fotoğraf makinası bakıyorum ikinci ellere bakarken 350d nin lensli gripli setlerinin 550 civarı satıldığını gördüm meselahttp://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-kamera-fotograf-dijital-fotograf-makinesi-canon-350d-super-paket-ve-super-fiyat-bakmadan-gecme-56575857/detay/ bunun gibi sizce ne yapmalıyım biraz eski bi ürün görüntü kalitesi şimdinin yarı profosyonel ürünleri pentax x90 gibimidir?

• Merhaba,
    Canon 350d gibi dslr bir makineyle slr-like sınıfı Pentax X90'ı kıyaslamak doğru olmaz.Tabii ki 350d'nin imaj kalitesi daha iyi.
    Bu arada 350d güzel bir makine ama bütçenizi biraz daha arttırabilirseniz 400d'yi de düşünebilirsiniz.Ayrıca Nikon d40 ve Pentax k100ds modellerini de incelemenizi tavsiye ederim.
    İkinci el almanın risklerine gelince; İkinci el piyasasını çok yakından takip etmiyorum,ama yeterince ayrıntılı incelerseniz bir sorun olacağını sanmıyorum.İkinci el piyasasında çok temiz makineler olduğu gibi çok yıpranmış ekipmanlar da olabiliyor.
    İyi günler hoşçakalın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 13 Kasım 2011; 14:32:04 >
  • teşekkürler ikinci el almanın riskleri derken ben makinanın sağlamlığını kast etmiştim başka yardımcı oabilecek biri varmı acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhlisgöktaş

teşekkürler ikinci el almanın riskleri derken ben makinanın sağlamlığını kast etmiştim başka yardımcı oabilecek biri varmı acaba ?

Rica ederim.Önceki mesajımda da belirttiğim gibi yeterince ayrıntılı incelemeden karar vermemenizi tavsiye ederim.
    Öncelikle makinenin kozmetik durumuna dikkat edin.Gövde üzerinde çok belirgin izler varsa makine daha önce yere düşme veya bir yere çarpmadan dolayı darbe almış olabilir.
    Ayrıca piksel testi gibi önemli ayrıntılara da dikkat etmelisiniz.
    İyi günler hoşçakalın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 13 Kasım 2011; 14:52:38 >
  • İkinci elde en büyük sıkıntı ömrünü tamamlama etmeni ve çok eski olduğundan piyasasını yitirmesidir. Ayrıca 350D gibi çok eski modellerde lcd ekran oldukça kalitesizdir, çektiğiniz fotoğrafı bu ekrandan tam olarak anlayamazsınız.

Lakin 350D gibi eski makineler, en iyi yarı profesyonellerden bile daha güzel fotoğraf çeker.
  • lenslerin belli bir çekim ömrü var sanırım buda eski bir makine şu an için en mantıklı olan 450 500 civarı sıfır bir yarı profosyonel makine alıp ilerde bütçeyi arttırıp sıfır bir makine almak çünkü lensler makineden daha pahalıya gelecek bu gidişle.. Hepsinize teşekkür ederim :)
  • quote:

lenslerin belli bir çekim ömrü var sanırım buda eski bir makine şu an için en mantıklı olan 450 500 civarı sıfır bir yarı profosyonel makine alıp ilerde bütçeyi arttırıp sıfır bir makine almak çünkü lensler makineden daha pahalıya gelecek bu gidişle.. Hepsinize teşekkür ederim :)

Tekrar merhaba,
    Lenslerin belli bir çekim ömrü yok.Temiz kullanılıp bakımları yapılırsa çok uzun yıllar kullanılabilir.Çekim ömrü dediğiniz şey ise daha çok makinenin perde sistemiyle alakalı,ama perde sistemi bozulsa bile çok yüksek olmayan bir ücret karşılığında yenisiyle değiştirilebiliyor.
    İyi akşamlar hoşçakalın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 13 Kasım 2011; 18:02:30 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: B@cuk

quote:

Orijinalden alıntı: c.james

quote:

lenslerin belli bir çekim ömrü var sanırım buda eski bir makine şu an için en mantıklı olan 450 500 civarı sıfır bir yarı profosyonel makine alıp ilerde bütçeyi arttırıp sıfır bir makine almak çünkü lensler makineden daha pahalıya gelecek bu gidişle.. Hepsinize teşekkür ederim :)

Tekrar merhaba,
    Lenslerin belli bir çekim ömrü yok.Temiz kullanılıp bakımları yapılırsa çok uzun yıllar kullanılabilir.Çekim ömrü dediğiniz şey ise daha çok makinenin perde sistemiyle alakalı,ama perde sistemi bozulsa bile çok yüksek olmayan bir ücret karşılığında yenisiyle değiştirilebiliyor.

350d için yanılmıyorsamn 100,000 shutter dı.

Merhaba,
    Bildiğim kadarıyla 350d'nin perde ömrü 35.000-40.000 diye geçiyor ama bunun bir garantisi yok.Yani daha fazla da olabilir az da olabilir.
    Ayrıca konuyla ilgili önceki mesajımda da belirttiğim gibi,perde arızalansa bile yenisiyle değiştirilebilir.

• quote:

Aksine 400D + güzel bir lens ile başlangıcı yapıp eline para geçince gövde kalitesini artırmak sana daha uygundur diye düşünüyorum.
  • değerli cevaplarınız için hepinize teşekkür ediyorum masraf çıksa bile çok olmayacağını anladım kendimde araştırdim biraz en büyük masraf lenslere dikkat etmek gerekiyormuş oksitlenme çizik vs gibi şeyler şu 300 lira birikti öğle yemeğini poaca ile geçiştiriyorum birikecek inşallah :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ölü ozan

http://www.bascek.com/10295/ikinci-el-makine-alirken-nelere-dikkat-etmeli/

bu sabah izlemiştim çok faydalı oldu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.