Şimdi Ara

Ikinci el Rolex almayı düşünüyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
3.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar Datejust (1983) mı Air King 1400 (1996) model mi almalıyım? Her ikisi de ikinci el, eBay'de (linkleri daha sonra atarım).Iki model arasında büyük bir fark var mı?

Başarabilirsem ömür boyu kullanacak bir saat istiyorum.

Tecrübeli arkadaslar öneri yaparlarsa sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ağustos 16.

• Hangi Datejust, hangi Air-King? Modelleri görmeden kim ne diyebilir ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Polemik

Hangi Datejust, hangi Air-King? Modelleri görmeden kim ne diyebilir ki?

Saat bölümünde yorumlarınızı okudum. Bu konuda bilgili ve tecrübeli olduğunuz aşikâr o yüzden yardımcı olursanız sevinirim.

http://item.mobileweb.ebay.co.uk/viewitem?itemId=221264547964
    £1450 kabul ediyor. Kağıtları/kutusu var.

http://item.mobileweb.ebay.co.uk/viewitem?itemId=350820967967
    £1200 kabul ediyor. Kağıtları/kutusu yok.

http://item.mobileweb.ebay.co.uk/viewitem?itemId=141035962251 £1450 kabul ediyor. Kağıtları/kutusu var.

http://item.mobileweb.ebay.co.uk/viewitem?itemId=390642884101 £1150 kabul ediyor. Kağıtları/kutusu yok.

Kutulu ve kağıtları olanları almak istiyorum. Bu dördünden hangisini önerirsiniz hocam veya £1500'e kadar hangi saati almalıyım? Rolex'in baska modelleri de olabilir. Mağazalara baktım ikinci el £2000'dan aşağı o yüzden eBay'den özel almak istiyorum mağazadan degil.

Zamanın icin teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hatira -- 18 Ağustos 2013; 0:59:53 >

• quote:

Hangi Datejust, hangi Air-King? Modelleri görmeden kim ne diyebilir ki?

Linkleri editledim hocam.

• 3. linkteki DJ hosuma gitti. Ama Rolex bana uzak oldugu icin sadece gorsel olarak begendim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Can-KSK

3. linkteki DJ hosuma gitti. Ama Rolex bana uzak oldugu icin sadece gorsel olarak begendim.

Air King nedense bana cok hos geldi gorsel olarak. Bu arada DJ nedir hocam?

Zamanin icin tesekkur ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2. EL ARAÇ ALCAM BÜTÇE 750
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Polemik üstadımız Rolex konusunda ciddi bilgi birikimine sahiptir. O daha iyi cevap verebilir, ben nacizane fikrimi ileteyim. Air king Rolex ürün gamının en basic modelidir denilebilir. Datejust (DJ) ise Rolex'in kemiklesmis çekirdek sınıfına dahil olan bir seridir. Ben olsam Datejust (DJ) serisi bir saat bakardim. Ama sonuc olarak hangisi olursa olsun ömürlük bir saat almış olacaksiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Can-KSK

Polemik üstadımız Rolex konusunda ciddi bilgi birikimine sahiptir. O daha iyi cevap verebilir, ben nacizane fikrimi ileteyim. Air king Rolex ürün gamının en basic modelidir denilebilir. Datejust (DJ) ise Rolex'in kemiklesmis çekirdek sınıfına dahil olan bir seridir. Ben olsam Datejust (DJ) serisi bir saat bakardim. Ama sonuc olarak hangisi olursa olsun ömürlük bir saat almış olacaksiniz.

Sanirim her ikisi de basic modeller ki fiyatlardan bunu anliyoruz ama sanirim DJ'in daha bir gecmisi var ayrica Air King sayfasi Rolex sitesinde kaldirilmis. O yuzden evet DJ simdilik icin daha iyi bir secim gibi duruyor. Her turlu ikisi de kaliteliler(dir). Diger arkadasin da yorumunu bekleyecegim.

Zamanin icin cok tesekkur ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hatira -- 18 Ağustos 2013; 2:06:17 >
  • Bu arada ucuncu linktekinde maalesef tarih yok. Simdi fark ettim. Ben tarihli istiyorum. Nerdeyse olmazsa olmaz diyebilirim...
  • Ağustos 18

• ben bu saatleri almak yerine gidip sıfır başka saatlere bakardım. 30 yıllık rolex almanın bence hiç esprisi yok. onun yerine biraz daha bütçe arttırıp tag heuer ya da omega bakılabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: superposition

ben bu saatleri almak yerine gidip sıfır başka saatlere bakardım. 30 yıllık rolex almanın bence hiç esprisi yok. onun yerine biraz daha bütçe arttırıp tag heuer ya da omega bakılabilir.

Kesinlikle haklısın hocam. Ben de gezinirken chrono24 adlı siteyi buldum tam aradığım yer çünkü binlerce saat var dunyanın her yerinden tabi ben AB'dekilere bakıyorum. Yaklaşık £2100'a (6200TL) Rolex 115200 2008 modeli buldum daha ucuza da var mesela bir 5-10 yıllık Rolexi £1500 civarı satın alabiliyorsun.

Bu forumda konusu var mı bilmiyorum ama bence bu sitenin tanıtımı yapılmalı. Google'a da baktım bir cok beğeni almış yani sağlam site ve iPhone uygulaması da var.

Gezinirken bir de Rolex'in 2012 için tavsiye ettigi fiyat listesini buldum. Yüzlerce Rolex saatin mağaza fiyatları var ben de onları kıyaslayıp öyle bakıyorum ikinci el saatlere. Yukarıda söylediğim model bir harika ve büyük ihtimalle o civarda o model bir saat alacağım.

Hayırlısı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hatira -- 19 Ağustos 2013; 21:22:09 >

• Şu anda tatildeyim, bilgisayarın başına geçince detaylı bir cevap yazacağım.

• quote:

Şu anda tatildeyim, bilgisayarın başına geçince detaylı bir cevap yazacağım.

Sabırsızlıkla bekliyorum. Yazmasanız da canınız sağolsunsorun değil hocam. Birçok makalenizi Google'dan bulup okudum (Rolex + donanimhaber).

• Bilgisayar buldum, şimdilik kısa bir şeyler yazayım.

Öncelikle bulduğunuz modellerin sanırım hiçbirisi Datejust değil, hepsi Oyster Perpetual, Air King ve Air King Date modelleri.

Bu saatlerin aralarında ufak farklar vardır, Air King modelleri 34 mm'dir, tarihlisi ve tarihsizi vardır. Oyster Perpetual modelleri ise 36 mm'dir ve tarihsizdir. Datejust ise 36 mm'dr ve adından da anlaşılacağı gibi tarihlidir. Datejust'ın en önemli özelliklerinden biri de 2 farklı bezel ve bilezik tipi ile neredeyse sonsuz kadran çeşidine sahip olmasıdır. Osyter Perpetual ve Air King (Date) modelleri Datejust gbi bir çeşitliliğe sahip değildir. (Bu arada Air King ve Osyter Perpetual modelleri arasında yazdıüım özelliklerin aksini taşıyanlar da olabilir ama ben zaten genel bilgi vermek için yazdım, şimdilik bu kadarı yeterli.)

30 yaşında bir saat almayı düşünüyorsanız ilk öncelik kutu ve sertifikadan ziyade bence saatin durumu (kondisyonu) olmalı. Saatin kondisyonu derken,

1. Saatin kadranı ve kolları ne durumda? Kadranda çizik ya da oksitlenme var mı? Kollarda oksitlenme ya da sökme takma izleri var mı?
    2. Saatin kasası daha önce polisaj/satinaj işlemlerinden geçmiş mi? Geçtiyse, bu işlemler ehil ellerde saatin orijinalliğini bozmayacak şekilde yapılmış mı?
    3. Saatin makinesi ne durumda? Servis geçmişi nedir?
    4. Saatin bileziği ne durumda? Sarkma ve çizik durumu nedir?

Bu soruların cevapları olumlu ise 30 yıllık bir Rolex'te kutu ve sertifika aramak bence çok gerekli değil. Olursa elbette güzel olur ama bence olmazsa olmaz değildir, neticede önemli olan saatin kondisyonudur.

Aynı paraya 30 yıllık Rolex yerine sıfır Omega almak da bir opsiyondur, hatta bunun da üzerinde ciddi düşünmek gerekir. İkisinin de farklı avantajları vardır.

Siz bana net bütçenizi söylerseniz ve elinizin altında Chrono24 gibi bir derya da varken size istediğiniz gibi bir saat bulmak çok da zor olmayacaktır. Bütçeniz 2.000£ civarında ise bence bütçenizi biraz daha arttırıp çelik ve yeni nesil bir Datejust almanızı öneririm. Bütçe daha kısıtlı ise ve mutlaka tarihli bir Rolex istiyorsanız 34 mm'lik Air King Date modellerine bakmanız gerekecektir. Bu modellerin sıfırlarını şuradan inceleyebilirsiniz.

Bu arada Air King serisi bilinirlik anlamında düşük olsa da tarihi 1940'lara dayanan bir modeldir. Hor görmemek lazım bence.

Şimdilik benden bu kadar, kafanızdaki soruları netleştirip buraya yazın, ben yine bir ara cevap veririm.

• quote:

Bu arada Air King serisi bilinirlik anlamında düşük olsa da tarihi 1940'lara dayanan bir modeldir. Hor görmemek lazım bence. 

Kral'a saygımız sonsuz.

• quote:

Bilgisayar buldum, şimdilik kısa bir şeyler yazayım.

Öncelikle bulduğunuz modellerin sanırım hiçbirisi Datejust değil, hepsi Oyster Perpetual, Air King ve Air King Date modelleri.

Bu saatlerin aralarında ufak farklar vardır, Air King modelleri 34 mm'dir, tarihlisi ve tarihsizi vardır. Oyster Perpetual modelleri ise 36 mm'dir ve tarihsizdir. Datejust ise 36 mm'dr ve adından da anlaşılacağı gibi tarihlidir. Datejust'ın en önemli özelliklerinden biri de 2 farklı bezel ve bilezik tipi ile neredeyse sonsuz kadran çeşidine sahip olmasıdır. Osyter Perpetual ve Air King (Date) modelleri Datejust gbi bir çeşitliliğe sahip değildir. (Bu arada Air King ve Osyter Perpetual modelleri arasında yazdıüım özelliklerin aksini taşıyanlar da olabilir ama ben zaten genel bilgi vermek için yazdım, şimdilik bu kadarı yeterli.)

30 yaşında bir saat almayı düşünüyorsanız ilk öncelik kutu ve sertifikadan ziyade bence saatin durumu (kondisyonu) olmalı. Saatin kondisyonu derken,

1. Saatin kadranı ve kolları ne durumda? Kadranda çizik ya da oksitlenme var mı? Kollarda oksitlenme ya da sökme takma izleri var mı?
    2. Saatin kasası daha önce polisaj/satinaj işlemlerinden geçmiş mi? Geçtiyse, bu işlemler ehil ellerde saatin orijinalliğini bozmayacak şekilde yapılmış mı?
    3. Saatin makinesi ne durumda? Servis geçmişi nedir?
    4. Saatin bileziği ne durumda? Sarkma ve çizik durumu nedir?

Bu soruların cevapları olumlu ise 30 yıllık bir Rolex'te kutu ve sertifika aramak bence çok gerekli değil. Olursa elbette güzel olur ama bence olmazsa olmaz değildir, neticede önemli olan saatin kondisyonudur.

Aynı paraya 30 yıllık Rolex yerine sıfır Omega almak da bir opsiyondur, hatta bunun da üzerinde ciddi düşünmek gerekir. İkisinin de farklı avantajları vardır.

Siz bana net bütçenizi söylerseniz ve elinizin altında Chrono24 gibi bir derya da varken size istediğiniz gibi bir saat bulmak çok da zor olmayacaktır. Bütçeniz 2.000£ civarında ise bence bütçenizi biraz daha arttırıp çelik ve yeni nesil bir Datejust almanızı öneririm. Bütçe daha kısıtlı ise ve mutlaka tarihli bir Rolex istiyorsanız 34 mm'lik Air King Date modellerine bakmanız gerekecektir. Bu modellerin sıfırlarını şuradan inceleyebilirsiniz.

Şimdilik benden bu kadar, kafanızdaki soruları netleştirip buraya yazın, ben yine bir ara cevap veririm.

Bugun pasaja girdim ve 30 yillik Rolex'ler £4k uzeri o yuzden online en iyisi. Butcem sinirsiz ancak bir saate en fazla £2-3k odemek istiyrum. Biraz daha arastirdim ve bu saatlerden birisini secmeye karar kildim:

http://www.andrewdavids.com/rolex-watches/perpetual-oyster-date/115210/37
    www.chrono24.com
    Buy Rolex Oyster Perpetual Date | Chrono24.com
    https://www.chrono24.com/en/rolex/date--id2495020.htm

http://www.watchharbour.co.uk/mintrolex-datejust-steel-blue-dial-jubilee-bracelet-16220-y.html

Siz bunlardan hangisini onerirsiniz ya da sizin bir tavsiyeniz var mi?

Ben hic bu kadar detayli bir bilgi almamistim. Cok tesekkur ederim. Yerli bir forum icin fazlasiyla titiz bir cevap. Normalde hic cevap almam. Tekrar tesekkur ederim zamaniniz icin. Diger arkadasa da...

• Konu Rolex olunca söz bize düşmez ama ömür boyu kullanmak istiyorsanız bütçenizde sınırsız ise neden sıfırını almak yerine bir nevi kumar oynayarak ikinci el üstelik oldukça yaşlı bir saate bakıyorsunuz ki?

Bence 30 yaşında ki bir Rolex oldukça metal yorgunluğuna maruz kalmıştır. İstediğiniz kadar bakımını yaptırın. Eğer uzun vadeli aynı saati kullanmayı göze alıyorsanız o zaman sıfır Omega yada marka değeri yine yüksek eş değer başka markalara da bakın. Bir kaç yıl sonra Omega yine sizde kalır ama bu sefer Rolex'e daha yüksek bütçe ile hazırlanmış olursunuz. Üstelik zamanla bu tip markalara aşinalığınız olur belki PP yada AP düşünürsünüz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tachyon

Konu Rolex olunca söz bize düşmez ama ömür boyu kullanmak istiyorsanız bütçenizde sınırsız ise neden sıfırını almak yerine bir nevi kumar oynayarak ikinci el üstelik oldukça yaşlı bir saate bakıyorsunuz ki?

Bence 30 yaşında ki bir Rolex oldukça metal yorgunluğuna maruz kalmıştır. İstediğiniz kadar bakımını yaptırın. Eğer uzun vadeli aynı saati kullanmayı göze alıyorsanız o zaman sıfır Omega yada marka değeri yine yüksek eş değer başka markalara da bakın. Bir kaç yıl sonra Omega yine sizde kalır ama bu sefer Rolex'e daha yüksek bütçe ile hazırlanmış olursunuz. Üstelik zamanla bu tip markalara aşinalığınız olur belki PP yada AP düşünürsünüz.

Dusunecegim tesekkur ederim tavsiyeniz icin. Ilk saatim oldugu icin boyle detayliyim. Tekrar tesekkur ederim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.