Şimdi Ara

İkinci el Canon 24-70 2.8 L mi yoksa Sıfır Tamron 24-70 2.8 VC USM mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar artık bu iki lensten birini alacağım. Son karar aşamasındayım. Ayın 15'ine kadar karar vermek zorundayım.
    Biri Almanya'dan Tamron 24-70 2.8 VC USM lens getirecek ve fiyatı TL olarak 2250 lira oluyor. Almanya 5 yıl garantili olarak geliyor. Biliyorsunuz bu lens açı aralığı bakımından dünyada ilk VC-IS-OS yani görüntü sabitleyici lens. Video çekimi amaç değildir.

Sıfır tamron mu yoksa 2. el 2000 liraya Canon 24-70 2.8 L USM lens mi?

Ben çalışıyorum ve bu işten para kazanıyorum. Benim için portre çok önemli. Ekmeğim portreden çıkıyor. Lens ne kadar kalite fotoğraf verirse o kadar iyi satış yaparım.

Önemli Nokta: 50mm ve 70mm arası f2.8 diyaframla hangi lens en iyi sonucu verir ve beni üzmez? Benim için kritik nokta bu. 50mm-70mm arası 2.8 diyaframla portre çekeceğim için burası çok önemli.

+ puan kazandıracak diğer nokta ise: Gece çekimi de yapıyorum, canon is'siz olduğu için üzer mi beni gece flashla bile?
    (harici flash kullanıyorum)

• Benzer ikilemdeyim ancak canon ilk versiyon ile arasında kalite açısından fark yok gibi görünüyor. VC olması ise gerçekten bazı alanlarda çok yararlı. Canon lens tabiki garantidir ve renkleri biraz daha kendine özgüdür. Ama ben video işini de kullanacağım için tamron alacağım sanırım. Yine de tam kararımı veremiyorum.
  • Hiç düşünme CANON al
  • quote:

Orijinalden alıntı: nyx1082

Hiç düşünme CANON al

Sebep dostum?
    Yani açıklarsanız daha yararlı olur.
    Biri 10 yıllık lens diğeri daha 1 yıl olmadı ama izlediğim videolarda Canon renk ve keskinlik açısından ortalama daha iyi. 50-70mm 2.8 diyaframlarda hangisi iyi sonuç veririse onu alacağım.
  • Arkadaşlar Tamron alacağım bu gidişte.
    Pişman olur muyum
    Bilmiyorum.
    Ama Kötü de lens değil. VC'si çok mantıklı. Herhangi bulanık foto satılmıyor çünkü. Net fotoğraflar gidiyor.
  • Sizin makine neydi?
  • aynı soruyu bende soruyorum hocam ben sanki tamrona daha yakınım gibi siz? hatta bölüme başlık açmak için girmiştim baktım var :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • üstelik tanıdığınız varsa saturn.de almanaydan aldırın 939 euro tamron
  • Madem portreden para kazanıyorsun, neden 85mm prime düşünmüyorsun da zoom bakıyorsun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

Madem portreden para kazanıyorsun, neden 85mm prime düşünmüyorsun da zoom bakıyorsun?

makinem croplu.
    Üstelik tak çıkar yapamam. 85mm olsa süper olur elbet. Onu yanımda gezdirebilmem için bir de geniş açı da gezdirmem gerekecek. Zor iş yani. Ondan 24-70 bakıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: theyapici

üstelik tanıdığınız varsa saturn.de almanaydan aldırın 939 euro tamron

canonturk'te üyesiniz siz de sanırım. İbrahim Bey getirecek Saturn'den bir memuru aracısıyla. Sanırım Öyle yapacağım ben de.
  • Canon 85 1.2 LII tam bir portre canavarı, madem portreden para kazanıyorsunuz bu objektif tam size göre. Geniş açı için sadece birkaç adım geri gideceksiniz ama portrede en iyi objektife sahip olacaksınız, gece cekimlerinde 1.2 diyaframla çok daha rahat edersiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.