Şimdi Ara

İkinci el araba alırken devir işlemi nasıl gerçekleştirilir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar yarın bir araç alacağım ikinci el. Devir işlemleri nasıl olur , noterde parayı ne zaman yatırmalıyım , nelere dikkat etmeliyim ?

    Bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim



  • biraz da güvene dayalı bu işler ama bence imzaları atarken noter soracak parayı aldıınz mı diye o sıra yolla, açıklamaya xxx plakalı araç parası diye eklemeyi unutma ve mutlaka parayı yollayacağın hesap ruhsat sahibinin adına olsun. yok güven sağlandıysa sıra beklerken de yollayabilirsin.

  • Güvenli ödeme sistemi var noterde. Kullanırsanız hiçbir sorun yaşamazsınız. Bir çok satıcı yanaşmıyor buna ancak 20₺ falan gibi komik bir ücreti var. 


    Satış gerçekleşmezse para hesabınıza geri yatıyor. Satış gerçekleşirse para karşı tarafa gidiyor. 


    Aracı olan başka bankalar da var.

    https://www.vakifbank.com.tr/guvenli-arac-satis-sistemi-.aspx?pageID=2799


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şu videonun başını izle ayrıntılı anlatıyor


  • Aracın plakasi degistirilecekse plakalarla beraber notere gidiliyor. Plakayı notere veriyorsunuz imha falan ediyolar sanırım.
    Adamlara islemi soyluyosunuz belgeleri hazirliyorlar. Simdi para alisverisini halledin diyorlar. Ödeme tamamlaninca notere geri donup tamam hallettik diyip imzaliyorsunuz.
    Plaka degistirecekseniz önceden plaka ayirtmadiysaniz ikametgah şehrinize gore otomatik sıradan plaka atanıyor. Ozel plaka istiyorsaniz önceden emniyete gidip adınıza ve aracın motor şase nosuna göre mi ne plaka ayirtiyorsunuz. Bu plaka size 15 gunlugune ayriliyor sanirim. Eger plaka ayirttiysaniz sistemden noter gorur ve islemleri gerceklestirir sanırım.
    Noterde islemleri tamamlayinca sofor odasina mi ne oyle bir yere gidip belgeleri veriyorsunuz. Size atanan plakayı basıp size veriyorlar. İşlem tamamdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bununla ilgili açılan çokca konu var eski konulardan aratırsanız bulabilirsiniz
  • Arkadaşların dediklerine ek olarak noterde sıra beklerken bi arkadaşınız arabanın başında dursun.Ruhsattaki plaka ve şasi noyu almak istediğiniz arabayla karşılaştırın

  • Canbey96 kullanıcısına yanıt

    Hocam bu üye özel mesaja izin vermiyor diyor ayarlardan halledeceksin sanırım ben ilanı bırakayım buraya sen özelden yazarsın


    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-klasik-araclar-klasik-otomobiller-mercedes-benz-500-se-1980-model-897188583/detay


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güven olmadıktan sonra çok çeşitli dolandırıcılık yöntemleri buluyorlar.

    Son aracımı aldığımda parayı transfer etmeden adam güvenip aracın devrini vermişti bana daha sonra eft de sorun oldu( limit yetersizmiş) şubeye falan gittik hallettik. Ben başkasına o şekilde güvenemezdim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.