Şimdi Ara

İkinci el alırken neye dikkat etmeli?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İkinci el dizüstü almayı düşünüyorum. nelere dikkat etmeliyim tercih yaparken?

Bir de ortalama piyasanın nabzını takip edebileceğim bir yer var mıdır? bir 2.el'in ucuz ya da pahalı olduğunu nasıl anlayabilirim?

bu arada 850 YTL'ye kadar, en az 1 gb ramli ve firewire çıkışlı makine önerilerinizi de bekliyorum.

• inşallah kitlenmez bu önemli bi konu bence.
  • başta ısı sorunu aşırı ısınma oluyormu ? ekranda ölü pixel var mı ? hdd sinin performansı, fan aşırı ses yapıyor mu ? cd rw yada dvdrwsa cd yada dvd yazarken sorun yaratıyor mu ? hdd de badsector var mı? şu anda aklıma gelenler bunlar
  • Elektronikte 2. el almak riskli,kaldi ki yeni urunler bile problemli cikabiliyo. Illa 2. el diyosanda bi tanidiktan ya da sattigi urune garanti veren yerlerden almani tavsiye ederim. Butce icin 850 demissin, ustune biraz daha ekleyip 1 milyar civarina sifir bir dizustu bulabilirsin.

Marcorcun`un soylediklerine ek olarak..Laptop kasasi daha onceden acilmis mi, laptop upgrade yapmaya musait mi ram/hdd degisimi. Ve alicagin laptopun cok eski bir model olmamasina dikkat edilmeli. Butce sınırlı olunca secip yapmak zor, ama yinede Casper,Vestel bunlardan uzak dur,ozellikle 2. elde.
  • quote:

Orjinalden alıntı: egegokhn

inşallah kitlenmez bu önemli bi konu bence.
    inşallah

ekranı incele bak bakalım bi sorun var mı, sonra sesi kontrol et hdd ve fan seslerini, optik okuyucu sesini de ihmla etme, ne bilim bi dvd yazdır, bi dosya transfer et, biraz yüklen ısınmasını kontrol et, kasanın açılıp açılmadığını nasıl anlayabilir ki?
  • quote:

Orjinalden alıntı: egegokhn

inşallah kitlenmez bu önemli bi konu bence.

Herşeyi kilitlemeye çalışan feodal bir yönetici değiliz heralde Konu faydalı olacaktır bana göre de. Devam edelim arkadaşlar...

*Garanti olabiliyorsa çok iyi,
    *Mümkün olduğu kadar güncel ya da güncele yakın modeller almaya dikkat etmek gerekli bence, zira eski bir modeli tekrar ikinci el olarak almak çok mantıklı değil bence...

Şimdilik aklıma gelenler bunlar...
  • Alacağınız veya almayı düşündüğünüz sistemin piyasadaki yaklaşık benzerlerinden en az 250-300 dolar ucuz olması ve tabii ki çalışır durumda sorunsuz olması bakılması gereken en önemli iki şey bence. Eğer rakam bahsedilen piyasa değerlerine yakın ise sıfır almak notebook da daha çok tercih edilmesi gereken bir durum çünkü bu aletler bildiğiniz ve bildiğimiz üzere daha hassas ve daha çökmeye yatkın şeyler.

Hele garantisi devam eden bir notebook u piyasa değerinin altında uygun fiyata bulduysanız ve konfigürasyonu da işinizi görecek şekilde ise alabilirsiniz ama alırken kesinlikle tüm sürücülerin ve evrakların tarafınıza teslim edildiğinden emin olun çünkü garanti işlemi için bu evraklar gerekli (özellikle fatura).

Ama dediğim gibi piyasa fiyatına göre 100$ ve daha aşağısında ucuz olan sisteme bu parayı vermektense sıfır bir makine almak daha çok tercih edilmeli bana göre.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Öncelikle yıpranma olarak mı soruyorsun özellikler olarak mı? Soruyu yıpranma olarak değelerndiriyorum. (Yani alırken neleri sormalısın ve neleri kontrol etmelisin) Öncelikle Ekran, Optik okuyucu ve fan (soğutma sistemi) Ekranda çok çizik varmı ölü piksel varmı kontrol et. Optik okuyucuyu dene çok vibrasyon yapıyormu ve CD leri çiziyormu diye. Son olarakta fana a bak çok ses yapıyormı? Tozdan tıkanmış durumdamı diye. Son olarakda HD i kontrol et bad sector varmı diye ancak bu oldukça uzun süren bir işlem olur.
  • peki arkadaşlar gittigidiyor gibi bi yerden alıyorsak naapmamız gerek sizce ? para durumuna göre seçim yapmak durumundayım ve her olasılık için öneri almak istiyorum.

Yani gg'den almak pek akıllıca değil sanırım yada sadece elden almak gerek ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Simasher

peki arkadaşlar gittigidiyor gibi bi yerden alıyorsak naapmamız gerek sizce ? para durumuna göre seçim yapmak durumundayım ve her olasılık için öneri almak istiyorum.

illaki görmek kullanmak test etmek lazım netten olucak iş degil yani körü körüne al parayı ver laptopu olmaz
  • quote:

Orjinalden alıntı: Simasher

peki arkadaşlar gittigidiyor gibi bi yerden alıyorsak naapmamız gerek sizce ? para durumuna göre seçim yapmak durumundayım ve her olasılık için öneri almak istiyorum.

Aslnda her cihazı elden almak en iyisi ama bu cihazlar için elden almak çok daha önemli. Bence GG den alacaksan bile bulunduğun şehirde birini seç ve almadan önce görmek istediğini belirt ve o şartla teklif ver.
  • GG den 500 YTL fıjutsu siemens aldım valla memnunum , bana internet için gerekliydi , işimi görüyor ,
    fanı biraz ses yapıyordu , elektrik süpürgesiyle elektriği kestikten sonra fanı temizledim , şimdi o kadar rahatsız etmiyor . Özelliklerini fiyat mukayesesi yapman için yazayım ,

15 ekran - 40 gb hdd - 128 ram - 1.5 ghz celeron - dvd - 2 usb port - 2 pcmcıa port - ethernet ayrıca modem - firewire , video girişleri var fakat , bu firewire dedikleri nedir anlamıyorum , kurcalamadım . Ekranda ölü piksel yok sadece pili bitik , sarfmarketim .com da 80 + kdv euro satılıyor . Şu anda kablosuz bağlantıyla bu yazıları yazıyorum .

İkinci el alacaklar için gg takip etmekte fayda var , iyi inceledikten ve kullanma amacına göre uygun fiyata dizüstü bulabilirler diye düşünüyorum .

İkinci el alırken neye dikkat etmeli?

• abi gg'de fiyatlar uygun aslında çok doğru ama hiç bi türlü güvenemiyorsun.Sonuçta kargo geldiğinde sadece çalışıyor çalışmıyor şeklinde bakma şansın var :(
    bende burdaki uyarılara dikkat ederim eğer 2.el almaya kalkarsam.Gider elden alır 1-1,5 saat bakarım
  • darbe alıp almamış mı? (yere düşme vs. bazı kullanıcılar çok sakar olabiliyor)
  • Merhaba tekrar,

Gelen önerileri değerlendirdim, yeni sorularla geldim. Önerilerde bulunan ve tartışan tüm arkadaşlara teşekkürler.

Ölü pixel olup olmadığını bakarak anlamak dışında bir yol var mıdır? Yani satın aldıktan sonra farketmemek için ne şekilde ekrana bakmam gerekir.

ayrıca işlemci sıcaklığını, hdd'de bad sector olup olmadığını kontrol için hangi programı kullanabilirim? intel active monitor diye bir program kullanıyorum ben, iş görür mü?

kasanın açılıp açılmadığını nasıl anlarım?

görerek alacağım kesinlikle, ama hangi testlerden geçirmem gerekiyor bunu yaparken?

Araba alırken servise götürüp baktırırız ya hani, laptop alırken de böyle bir yer olsaydı ya :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.