Şimdi Ara

ikinci el 1.6 benzinli megane sports tourer mi sıfır aveo 1.3 dizel mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar tam aveo sedan 1.3 dizel almaya karar vermişken bütün aile efradı yapma etme demeye başladılar ve illaki bana reno,ford,opel,toyota vesaire gibi bilindik markalardan araba arayışına girdiler her gün bir başka araçla karşıma geliyorlar ve her gün bu baskıları geri püskürtüyordum ama bugun aklımı birazcık çeldiler.
    siz ne dersiniz.
    sıfır km 1.3 sedan lt paket aveomu yoksa
    2011 model 20 bin kmde benzinli hatasız (ufak tefek çizikleri var) megane sports tourer expression modelimi?
    megane arkadaşımızın arkadaşının araca güvenebiliriz sahibi ile konuştum 10 litre şehir içi tüketimi var diyor lpg ye uygunmuş araç full değil mesela esp yok ama aveoya göre son derece heybetli ve konforlu duruyor.
    bu aracı alıp lpg takdırsam dizel aveo ile aynı fiyata gelecek sizce hangisi daha mantıklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi che970 -- 13 Temmuz 2012; 14:30:43 >

• Sınıf farkı var bir kere.. Aveo'yu sevmeme rağmen bu durumda Megane+Lpg uygulaması daha mantıklı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet sınıf farkı var buda direk olarak konforu etkileyecek ve megane gerçekten çok çok hoş duruyor.
    aveo arkadan çok itici.
    şimdi bu megane 10 litre benzin yaksa 12 litre lpg yakar buda şehir içi 25-26 kuruş demek
    aveo 6 litre mazot yaksa 22 kuruş civarıda o yakar.
    şehir dışında bu aveonun 5 litre yakacağı yerde meganda 8 litre yaksa yine 3 aşağı 5 yukarı aynı yakıtı yakacaklar.
    değer kaybı olarak bakarsakda sanırım aynı oranda değer kaybederler.
    bu durumda ya daha fazla konfo ve genişlik diyip meganı seçeceğim
    yada sıfır, daha donanımlı (özelikle esp) diyerek aveoyu.
    off ne zor işmiş bu yaa..
  • arkadaşlar varmı farklı bir bakış açısı pazartesiye kadar bu işi bitirmem lazım
  • Mst ye ne kadar vereceksiniz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: izmirlil35

Mst ye ne kadar vereceksiniz ?

35 vereceğim lpg ile 36,5 a gelecek.
    imzanızdan mst sahibi olduğunuz görnüyor fiyat nasıl
  • Aradaki yakıt farkı önemli değil bence araçlar arasındaki farka göre kıyaslarsak megane alırdım kesinlikle.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Fiyat iyi degil maalesef.

Evet 2011 dci 105 privilege sahibiyim. 2010 aralikta 46ya aldim ki 45 e inen cok yer vardi. Ben alirken expression 85 hp modeli 41 e alinabiliniyordu. Bahsi gecen arac 1.6 benzinli expression. Aracta teknoloji paketi varsa yine bir nebze iyidir. Sifir alirken opsiyon olarak 2000 e aliniyordu tekno paket. Yani bu adam bu arabayi 40tan fazlaya almamistir. Aeacta muhtemelen 2010da alinmistir cunku 1.6 expression satisi 2011 durdu. Aracta 20.000 de demissiniz. Kesinlille fiyat uygun degil. Hele Lpg ile 36500 verene kadar dci 85 liklerden cok guzel bir araba denk getirirsiniz.

Ote yandan privilege ile expression arasinda cok fark var. Expression sahipleri belki kabul etmek istemez bunu ama donanim farki bir yana ic mekanda ciddi bir atmosfer farki var. Privilege in vites gecisleri dahi daha rahattir.

Sizin karsilastirmaniza yorum yapmasam daha iyi. Mst sahibi olmak bir kenara bu kiyaslamada mst yerine astra h, focus 2, 308, bir onceki jetta ve daha nicesi C sinifi herhangibir arac olsa yine yorum yapmazdim.

Benim fikrim B sinifi sifir araclara para dokmek yerine temiz ikinci el C sinifi alinir. C sinifi sifirlara o para dokmektense yine ikinci el D sinifi tercih ederdim.

Simdiden ne alirsaniz hayirli olsun, kazasiz belasiz kullanmaniz dilegiyle.

İmladan dolayi kusura bakmayin mobildeyim.

Selamlar Ahmet Tatar

• Esp çok önemli bir detay Megane'nın esplisini bulmaya çalışın.Aveo'da iyi araçtır.
  • Bence ESP'li başka bir megane st bulmaya çalışın.
  • Benim tavsiyem sıfırdan yana ayrıca lpg ile uğraşmak yerine mis gibi dizel araç olacak.
  • Megane

• quote:

Fiyat iyi degil maalesef.

Evet 2011 dci 105 privilege sahibiyim. 2010 aralikta 46ya aldim ki 45 e inen cok yer vardi. Ben alirken expression 85 hp modeli 41 e alinabiliniyordu. Bahsi gecen arac 1.6 benzinli expression. Aracta teknoloji paketi varsa yine bir nebze iyidir. Sifir alirken opsiyon olarak 2000 e aliniyordu tekno paket. Yani bu adam bu arabayi 40tan fazlaya almamistir. Aeacta muhtemelen 2010da alinmistir cunku 1.6 expression satisi 2011 durdu. Aracta 20.000 de demissiniz. Kesinlille fiyat uygun degil. Hele Lpg ile 36500 verene kadar dci 85 liklerden cok guzel bir araba denk getirirsiniz.

Ote yandan privilege ile expression arasinda cok fark var. Expression sahipleri belki kabul etmek istemez bunu ama donanim farki bir yana ic mekanda ciddi bir atmosfer farki var. Privilege in vites gecisleri dahi daha rahattir.

Sizin karsilastirmaniza yorum yapmasam daha iyi. Mst sahibi olmak bir kenara bu kiyaslamada mst yerine astra h, focus 2, 308, bir onceki jetta ve daha nicesi C sinifi herhangibir arac olsa yine yorum yapmazdim.

Benim fikrim B sinifi sifir araclara para dokmek yerine temiz ikinci el C sinifi alinir. C sinifi sifirlara o para dokmektense yine ikinci el D sinifi tercih ederdim.

Simdiden ne alirsaniz hayirli olsun, kazasiz belasiz kullanmaniz dilegiyle.

İmladan dolayi kusura bakmayin mobildeyim.

Selamlar Ahmet Tatar

ahmet bey vakit ayırıp detaylı olarak anlatımınız için çok teşekkür ederim.
    fiyat iyi değilse bu aracı geçiyorum.
    enpisagorun dediği gibi lpg ilede uğraşmak zorunda kalmayacağım ayrıca esp ve aracın sıfır olmasıda diğer avantajlar varsın konforu biraz daha az olsun.
    ama mst nin o heybetide bir başka onuda belirtmeden geçemeyeceğim.
    ve daha fazla kafamı karıştırmamak için yarın gidip bir aveo alıyorum.
    yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ederim.

• Rica ederim :)

Yalniz soylemeden gecmeyeyim, eger akliniz kalacaksa kisa zamanda aveodan sıkılıp degistirmek isteyeceksiniz ve cok zarar edeceginizden icinizde kalacak.

Bence acele etmeyin, isin icinden cikmak icin degilde icinize sindigi icin kararinizi verin.

Kolay gelsin.

• quote:

Rica ederim :)

Yalniz soylemeden gecmeyeyim, eger akliniz kalacaksa kisa zamanda aveodan sıkılıp degistirmek isteyeceksiniz ve cok zarar edeceginizden icinizde kalacak.

Bence acele etmeyin, isin icinden cikmak icin degilde icinize sindigi icin kararinizi verin.

Kolay gelsin.

hocam sen söyleyince privilage mst fiyatlarına baktım harbiden biz bu aracı alsaymışız bayağı kötü bir iş yapacakmışız çünkü 40.000 civarına dizel privilageler var.onun için tekrar teşekkür ederim.
    ve dediğiniz gibi içi mükemmel ben zaten dışına vurulmuştum içide ayrı güzel.
    aslında ben kararımı kesinlikle aveodan yana vermiştim ama bu mst sonradan çıktı.
    şimdi benim sorunum tanımadığım bilmediğim kişiden ikinci el alamam ve tanıdğım kimsede dizel mst yok. ayrıca sıfırınada param yetmez o yüzden boşuna beklemiş olurum.
    yani aveo benim içime bayağı bayağı sindi alırsam uzun süre binerim.

• Cok iyi anladim :) O zaman yeni araciniz hayirli olsun kazasiz belasiz insallah :) Aveo iyidir :)

• quote:

Cok iyi anladim :) O zaman yeni araciniz hayirli olsun kazasiz belasiz insallah :) Aveo iyidir :)

hocam teşekkür ederim bütçemin el verdiği(hatta vermediği büyük kısmını kredi ile alacağım) en iyi sıfır araç olarak onu buldum.
    36.500 e sedan 500 litre bagaj hacmi esp ve diğer bütün güvenlik donanımları olan bir araç alacağım.
    3 kez test sürüşü yaptım benim ihtiyaçlarımı karşılayacak gibi.
    ama sizin aracınızıda bu sayede keşfetmiş oldum gerçekten çok yakışıklı bir aracınız var.
    sizde güle güle kazasız belasız kullanın
  • Cok tesekkur ederim :)

Bencede dogru bir tercih aveo.
    Esp mutlak surette olmasi gereken bir donanim. Ben alirken esp ve xenon beraber premium paketti. 2000 liraydi. Butceyi daha fazla zorlayamadigimdan alamadim sonra cokta pisman oldum. Yada ben 46 ya alirken, icinde 1000 liralil navigasyon pakeri ekli araci 45 e alanlar vardi forumda. Bu yuzden diyorum ya acele edilmemesi gerek.

Aveo bana yerden biraz yuksek kaliyor gibi geldi, yay taktirilabilir.. Birde alacagin aracin lastik jant olculeri nedir biliyor musun

• hocam acele etmedim ben çok düşündüm
    ama her gecen gün üzerimdeki eş-dost-aile baskısı artıyor yok onu alma şunu al yok bunu alma onu al valla kafayı yedirtecekler bana :)
    birde öyle absürd araçlar tavsiye ediliyor ki aklın şaşar benim için öncelik aracın yeni ve ekonomik olması adam bana alfa 156 al diyor üste kalan paranıda kenara ayır benzine ve bakımına harcarsın bile diyebiliyor. yakında otobüs al geniş geniş gez diyen bile çıkabilir :)
    jantlar 15 inç alaşım lastik ölçülerini ise bilmiyorum.
    yay falan yaptırmam hocam benim nazarımda araba fabrikadan nasıl çıkarsa öyle binilmeli. :)
  • Dolayisiyla her kafadan bir ses cikmis, neyseki olayin %80 i an itibariyle cozuldu :)

Bu orjinal olayina fazla takilmamak gerek. Tabi orjinalinin cok disinada cikilmamali. Eger bayiden teslim almadan 205 55 16 jant lastik secimi yapma sansiniz varsa bunu dusunun. 35 mm yay ilede araciniz C sinifi ayarinda olur kesinlikle.

Bu arada aklima geldi, cruze+LPG neden dusunmediniz ? Garanti bozulmadan takiliyor diye biliyorum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.