Şimdi Ara

İkinci derece. denklemler sorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
7.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • x^2 -2x -1 = 0 denkleminin köklerinin çarpma işlemine göre terslerini kök kabul eden ikinci dereceden denklem nedir ?

Nasıl bir yol izliyorduk arkadaşlar

Mutluluğun bittiği yerde, Dibe çeken hayaller ile sarıldım kendime. Göz yaşlarımın içinde debelenen hüzünlerim ile beraber, Her şeyin yazılıp çizildiği bir dünyadan,edebi yaratıcılığımı ortaya çıkaracak bir dünyaya doğru... Hiç kimse hiç bir şeyi değiştiremez,çok geç. Hüzünlerimin içinde kendimi kaybettim. Ruhumda,Tepeden tırnağa yara....Oturdu kara kara. Çocukluk hayallerim,ölmekte olan bir gencin içinde çürümeye hapsoldu.
  • güncel
    Mutluluğun bittiği yerde, Dibe çeken hayaller ile sarıldım kendime. Göz yaşlarımın içinde debelenen hüzünlerim ile beraber, Her şeyin yazılıp çizildiği bir dünyadan,edebi yaratıcılığımı ortaya çıkaracak bir dünyaya doğru... Hiç kimse hiç bir şeyi değiştiremez,çok geç. Hüzünlerimin içinde kendimi kaybettim. Ruhumda,Tepeden tırnağa yara....Oturdu kara kara. Çocukluk hayallerim,ölmekte olan bir gencin içinde çürümeye hapsoldu.
  • x kare - (kokler top.).x + kokler carpimi
    Bu formatla yazacaksin yani verilen denklemin kokleri x1 ve x2 ise diger denklemin kokleri çarpma islemine gore tersi dedigi icin 1/x1 ve 1/x2 olur. Daha sonra payda esitleyip verilen denklemdeki kokler top ve carpimlarini yerine yazıyorsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • x^2-Tx+Ç=0 da çarpmaya göre tersleri 1/x1,1/x2 dir
    T=1/x1+1/x2
    Ç=1/x1.1/x2

toplamı bulurken payda eşitle

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oksygen -- 18 Mart 2015; 2:21:07 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.