Şimdi Ara

iki psu kullanmak içi aparat var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
3.553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar iki adet psu kullanmak için aparat var mı? varsa nerden alabilirim.

• Herhangi bi aparata gerek yok,

1.psu nun 14. pinindeki yeşil kablo ile 2.psu nun 14.pin yeşil kablasunu birbirine bağla, yine 1.psunun 15.pin siyah (ground) kablosu ile 2.psu nun 15.pin siyah kablosunuda birbirine bağla. Psu nun birtanesini anakarta takıp çalıştırdığında diğer psuda açılır. ama 2. psuyu sakın başka bir anakarta takma....

Anakarta takıp denemeden önce psular boşta iken 14. ve 15. pinleri bir telle kısa devre edip ikisininde aynı anda açılıp açılmadığını test etmek lazım.
    Sorumluluk uygulayan kişiye aittir, mesuliyet kabul etmem..
  • Evet benimde bir süredir aklımada olan birşeydi bu. Ama bence aparata gerk yok bu arkadaşın dediği gibi henüz denememe rağmen yada artısı eksisi ne olur bilmeme rağmen aklıma yatıyor. En kısa zamanda deneyeceğim.

Bir psupu anakarta bağlayıp yani donanımın ihtiyacı olan gücü verdikten sonra fanları ikinci psup a bağlasam bunda hiçbir zarar olmaz sanırım çünkü ben fanlar çok fazla olduğu için sömürüyorlar gibi geliyor psup ı. Burada aklıma takılan şey hdd ve cd romlarıda ikinciye bağlasam ne olur acaba...
  • quote:

Evet benimde bir süredir aklımada olan birşeydi bu. Ama bence aparata gerk yok bu arkadaşın dediği gibi henüz denememe rağmen yada artısı eksisi ne olur bilmeme rağmen aklıma yatıyor. En kısa zamanda deneyeceğim.

Bir psupu anakarta bağlayıp yani donanımın ihtiyacı olan gücü verdikten sonra fanları ikinci psup a bağlasam bunda hiçbir zarar olmaz sanırım çünkü ben fanlar çok fazla olduğu için sömürüyorlar gibi geliyor psup ı. Burada aklıma takılan şey hdd ve cd romlarıda ikinciye bağlasam ne olur acaba...

swagger arakadasin dedigi gibi 2 kabloyu birlestirdiginizde rahatlikla calisiyor nitekim bende 2 psu kulaniyorum ama cmstacker in cinden cikan bir kablo ile ama oda arkadasin anlattigi ile ayni yontemi kullaniyor yaklasik 4 aydir kullaniyorum hic bir zararini gormedim hddleri ve cdromlari 2. psu ya rahatlikla takabilirsin hic bir mahsuruyo bende ole kullaniyorum zaten

• yarattığı tek problem var anakartı besleyen psu çalışırken
    hdd veya cd romlar giderse kötü
    ben şahsen fanlar ve tek cdromu
    ayrı psu ile kullanıyorum
    diğer psu sağlam birşey
    hddler ve anakart onda
  • ya 2 tane psu yu nasıl takıyorsun kasaya ss felan varsa koyarmısın mrk ettim..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Jedi_Knight

ya 2 tane psu yu nasıl takıyorsun kasaya ss felan varsa koyarmısın mrk ettim..

iki psu destekleyen geniş boyutlu kasalar var. örn.cmstacker.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • her kasaya koyarsın 2 psu psu ları yan olarak vidalarsın 1yöntem olarak yuksek bir atx kasan varsa
    yada benim gibi 2ci psu ufak birşey olur hdd lerin altına yada kasanın dibine koyarsın pcı yuvalar hizasına
    arada geçen 2 tane kablo olur
  • psu lar anı markave model olursa hiçbir sorun yaşanmaz
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hikmet_19

psu lar anı markave model olursa hiçbir sorun yaşanmaz

PSU SLI mı yapılıyor.. ne alakası var, hurafe uydurmayalım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: PoL--E 2½

quote:

Orjinalden alıntı: Hikmet_19

psu lar anı markave model olursa hiçbir sorun yaşanmaz

• hurafe diyoruz ama anlık gecikmeler olur normaldir
    hiç aynı modele falan gerek yok
  • bu arada böyle bir aparat yapmakta gayet basit olsa gerek sonuçta paralel bağlıyoruz güzel bir fikir ucuza çıkar pahalıya satılır
  • Anlamadığım neden psu ları bir işlemle birleştiriyoruz. Yani ayrı ayrı dursalar bir tanesi Anakartı işlemciyi vs beslerken diğer psu da fanları optik sürücüleri hdd vs beslese bir sorun olurmu sizce?
  • Çok önemli ekleme.
    Eğer PSU lar aynı güçte değilse araya (yeşil tetikleme kablosuna) diot koyman gerekir. Benim bir psu'm bu şekilde yandı. Diot'u güçlü psu dan, güçsüz olana geri akış olmayacak şekilde yaparsan iyi olur. aksi takdirde tetikleme mekanizması yanıyor. Şu an ben dediğim şekilde kullanıyorum.
    saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phulba -- 15 Aralık 2005, 10:39:07 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: thedevilslieutenant

bu arada böyle bir aparat yapmakta gayet basit olsa gerek sonuçta paralel bağlıyoruz güzel bir fikir ucuza çıkar pahalıya satılır

bu arada yukarıda dediğim gibi sistemde geri akışı önlemek için diot kullanmak gerekebilir. tabi eğer psu lar aynı güçte ve markada değilse. basitçe paralel bağlamak problem yaratabilir kanaatindeyim.
    saygılar.
  • reklam gibi anlaşılmasın ama darkhardware'nin 2 psu kullanma rehberi var.
  • dark a ne gerek var bu forumda en az 50 defa anlatıldı resimli olarak
    elektronikte üst konu idi ayrıca

forumdan aratın bulacaksınız
    arama çalışmıyor derseniz
    google da 2 psu kullanımı donanımhaber diye arat çıkıyor
  • Arkadaşlar ben cm stacker aldığımda içinden böyle bi kablo çıkmıştı ki ben bunu kullanıyorum zaten 2 psu var makinede ve o kabloyla bağladım. bence dışarda da satılıyodur o kablo....
  • quote:

bittim ya bu lafa

Dostum kullanacaksanda 2. psuya hdd yi takma..Fanlar,optik sürücüler yada mod malz. ıvırı zıvırı tak
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.