Şimdi Ara

iki modemi birbirine kablosuz bağlamak ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar . benim yapmak istediğim olay şu : bende 2 tane kablosuz modem var 1 tanesinin anteni olmadığı için sinyali düşük diğer modemimde kablosuz ama antenli şöyle örnek vereyim antesiz olanla 7 aldığım yerde antenli olarak 15 17 mb hız alıyorum iki modemi birbirine bağlayıp diğer modemi kasanın olduğu odaya koyup ethernetine kablo takıp kasaya interneti almak istiyorum . anteni olmayan modemin kablosuzunu iptal edip antenli olana ethernetle girip kablsuzu ondan yaydım ama kasada takılı olan alıcı dark marka pek güvenmediğim 7 db antenli bir alıcı olduğundan sonuç pek iyi olmadı . ben bu darkı iptal edip oraya antenli olanı takmak istiyorum. iki modemimde de wps tuşu var modemin teki vodafone verdiği vdsl modem diğer adsl billion 5500n bu ikisini nasıl kablosuz olarak nasıl bağlarım . wps e bastım yanıp söndü ama bir numara olmadı içindeki pinleride içlerine girdim sıra ile yine olmadı bu olayın espirisi nedir iki modemi birbiirne wps ten bağlayıp kablosuz olarak uzatabilir miyim. modemlerin ikisinde de acces point özelliği Yok. yani kablosuz olarak birbirine bağlayıp antenli olanı kasanın oraya götürüp kablo ile ethernetine girip nete çıkmak istiyorum bu mümkün müdür önerilerinizi bekliyorum teşekkürler.







  • Modemin desteklemesine bağlı. Birkaç senaryo var. Bu ayarlar tarayıcı üzerinden girilen modem ara yüzünden yapılıyor.

    1) ikinci modemi AP(erişim noktası) olarak ayarlanıp kablo ile birinci modemden gelen interneti kablosuz olarak yayabilir.
    2)ikinci modem istemci(client) olarak ayarlanabilir. Bu durumda havadan aldığı interneti kablolu ağa aktaracaktır.
    3) İkinci modem repeater(tekrarlayıcı) olarak ayarlanabilir. Bu durumda havadan aldığı interneti tekrar havaya yayar.

    Ama bunları modemin desteklemesi gerekir. AP ya da router diye satılan cihazlarda bu modlar bulunsa da, klasik düz modemde bu işlevler olduğunu sanmıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 27 Eylül 2016; 15:14:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.