Şimdi Ara

iki ayda dört kat insaat cıktı.normalmi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadasın mahallede bos araziye araclar parkediyorduk
    bugun gittim.iki ay oldu.insaat yapılmıs.dorduncu kat bitmis.normalmi

bilgili kisiler gidip sormus bu ne hız diye.cok yagmur yagdı.beton su ceker diye
    onlarda yagmuru hesap ederek betona az su koyduk demisler

insaat firması degil.yapı kontrol firmasıymıs.tabelada yazıyo.kacak degil.belediyenin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Konu başlığından sen olduğunu anlayabiliyorum artık.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erich Fromm

Konu başlığından sen olduğunu anlayabiliyorum artık.

ne alaka,bursadaysan kanıtlarım en fazla 30 dakıkan gıder ama kaybeden 10 bın tl eder ben kabul edıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: baris195

quote:

Orijinalden alıntı: Erich Fromm

Konu başlığından sen olduğunu anlayabiliyorum artık.

ne alaka,bursadaysan kanıtlarım en fazla 30 dakıkan gıder ama kaybeden 10 bın tl eder ben kabul edıyorum

Hocam asil sizin dediginiz ne alaka? Ben yalan soylediginizi ima etmedim ki. Yazi tarzinizi taniyorum artik ve konu basligindaki yazi tarzindan konu sahibinin siz oldugunuzu anlayabiliyorum, bunu soyledim.

• quote:

Orijinalden alıntı: YARAMAZ ADAM

R 52.5 HIZLI SETLEŞEN CİMENTO KULLANMISLARDIR 7 GÜNDE MAX DAYANIMA ULAŞIR

yagmura gore ayarlanmıs ama ne kadar yagmur gelcek.ona cok ınanmadım.o bınada oturulmaz
  • Okulum 3 ayda bitti. Para varsa yapılır.

• quote:

Orijinalden alıntı: The Tenth Doctor

Okulum 3 ayda bitti. Para varsa yapılır.

Hangi okul?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam verdiğin bilgiler yetersiz maalesef, kaç m2 alanında bir binadan bahsediyorsunuz, kaç adet kolon var, döşemeler kaç m2, binanın 4 katı bitti ama sadece betonarmesi mi bitti yoksa aynı zamanda tuğla işleri de tamamlandı mı vs gibi bilgiler eksik.

Ama genel olarak çok fazla teknik detaya girmeden şöyle bir yorum getirebilirim:

* Eski zamanlara göre teknoloji çok ilerledi; dolayısıyla yeni nesil kalıp sistemleri ve çabuk priz alan beton üretimleri sayesinde artık betonarme (kaba inşaat) çok hızlı ilerleyebiliyor.

Bunun dışında güvenilirlik açısından şu yorumu eklemek gerekir:

* Sırf hızlı yapılıyor diye bir işin güvenilir olmadığını düşünmek benim nazarımda ve aslında genel olarak bakıldığında da ön yargıdan başka bir şey değildir. Genel olarak tüm meslek grupları teknolojinin ilerlemesi ile çok daha hızlı iş yapabilir pozisyona sürüklendi. Örnek olarak eskiden 1 senede üretilen bir makina bugün 3D yazıcılar sayesinde 3 ayda üretilebiliyor mesela.

* Bir işin hızlı yapılması kesinlikle o işin güvenilir olduğu anlamına da gelmez. İşin güvenilir olup olmaması, denetleyici firmaların işlerini ne kadar iyi yapmalarına bağlı. Bahsettiğiniz yapı denetim firması işi yapmaz, işin kontrolünü yapar (kullanılan donatı, kullanılan beton, vibrasyon, statik gibi her kalemi tek tek kontrol etmekle mükelleftir.)

• quote:

Orijinalden alıntı: menesozun

quote:

Orijinalden alıntı: The Tenth Doctor

Okulum 3 ayda bitti. Para varsa yapılır.

Hangi okul?

180 günmüş Hocam , 90 günde kayıtlar 1000e ulaşmış pardon

Ama 26.000m2 4 katlı 3 bloklu okul. Pema koleji bu arada Adı.

• İstanbuldaki gokdelenlerin bir cogunda haftada 1 kat cikilir. Kat cikmanin zaman alan kismi kalip uretimi ve sokumudur. Eger plywooddan iyi bir kalfa kaliplari hazirliyorsa 2 ayda 4 kat cok da degil. Bir de apartman olceginde kat alanlarinin daha ufak oldugu dusunulurse zor olmasa gerek.

Biz 10 dairelik yazlik blogunu 3 ayda 3 kat cikmistik. Tekirdagin sarkoyunde. Beton gec geldi kalfa gec geldi vsvs uzadi.

• Para varsa herşey mümkündür

• Betondan sonra 15 günde kalıp sökülebilir çift kalıp çalışıyor ise gayet normal 60 günde 4 kat

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: YARAMAZ ADAM

R 52.5 HIZLI SETLEŞEN CİMENTO KULLANMISLARDIR 7 GÜNDE MAX DAYANIMA ULAŞIR

hocam bina falan yaparlarken mesela temele beton atıp 2 3 ay binanın yüzüne bakmıyorlar kolonları dikiyorlar 2 3 ay yüzüne bakmıyorlar neden böyle?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.