Şimdi Ara

İkamet edilen şehirde askerlik yapmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
17.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yasası hukuku vs.vs ne diyor böyle bir konuda var mı "bir bilen"?

---
    Kısa dönem aday adayıyım :) Nisan'da askere alacaklar yukarıdaki soruyu sorma sebebim aslında budur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Met5n1k -- 20 Ocak 2009; 16:41:57 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yaşadığın Şehirde Askerlik Yapmak

Yaşadığın şehirde askerlik yapmak, pek çok avantajı ve dezavantajı beraberinde getiren bir seçenektir. Bu seçeneği değerlendirirken, aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundurmalısın:

• Ulaşım Kolaylığı: Kendi memleketinde askerlik yapmak, ulaşım masraflarından tasarruf etmeni sağlar ve aileni ve arkadaşlarını daha sık görebilirsin.
    • Uyumluluk: Yaşadığın şehri ve kültürünü iyi bildiğin için, askerlik ortamına uyum sağlamak daha kolay olabilir.
    • Sosyal Destek: Arkadaşların ve ailenin yakınında olmak, askerlik sürecini duygusal ve sosyal açıdan daha az zorlayıcı hale getirebilir.
    • İş İmkanları: Askerlik sonrası, yaşadığın şehirde iş bulma olasılığın daha yüksek olabilir.
    • Rekabet: Kendi şehrinde askerlik yapmak, rekabetin daha yüksek olabileceği anlamına gelir, çünkü daha fazla kişi aynı birliklere başvuruyor olabilir.
    • Yolculuk Süresi: Askerlik birliğin yaşadığın şehrin dışında bulunuyorsa, yolculuk süresi ve masrafları hesaba katmalısın.
    • Barınma Koşulları: Askerlik birliğinin barınma koşulları, yaşadığın şehrin olanaklarını karşılayamayabilir.

Sonuç olarak, yaşadığın şehirde askerlik yapmak hem avantajları hem de dezavantajları olan bir seçenektir. Bu faktörleri dikkatlice değerlendirmeli ve senin için en uygun kararı vermelisin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bir tanıdık bu yedek subaylık sınavında derece yapınca, ona vilayet seçme hakkı verdiler. Yani kendi isteğiyle istanbulda ailesinin yanında uzun dönem yaptı.
  • Enteresan hiç duymamıştım böyle bir şey, yedek subaylık sınavında nasıl derece yapılıyor ki, kimse bilmiyor neye göre değerlendirme yapıldığını bu sınavda.

quote:

Orjinalden alıntı: murti82

Bir tanıdık bu yedek subaylık sınavında derece yapınca, ona vilayet seçme hakkı verdiler. Yani kendi isteğiyle istanbulda ailesinin yanında uzun dönem yaptı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Met5n1k

Enteresan hiç duymamıştım böyle bir şey, yedek subaylık sınavında nasıl derece yapılıyor ki, kimse bilmiyor neye göre değerlendirme yapıldığını bu sınavda.

quote:

Orjinalden alıntı: murti82

Bir tanıdık bu yedek subaylık sınavında derece yapınca, ona vilayet seçme hakkı verdiler. Yani kendi isteğiyle istanbulda ailesinin yanında uzun dönem yaptı.

yedek subaylık sınavı değildir o. sınavdan sonra yani yedek subay (adayı) olduktan sonra acemilik ve branş eğitimlerini gördükleri sınıf okulunda branşında dereceye girenler kıta hizmetlerini gerçekleştirecekleri kuradaki yerlerden istediklerini seçebiliyorlar. tabi kurada herzaman da yaşadığın şehir olmayabiliyor. döneme ve sınıfın ihtiyaçlarına göre değişiyor. o arkadaş şanslıymış bu konuda. bende askerdeyken bir asteğmen arkadaş bu şekilde yaşadığı şehri seçmişti.
    bunun dışında ilk mesajda sorduğun sorunun cevabı ise tamamen şans. kendi çevremden örnek vermem gerekirse benim dayım ve bir tanıdığımın oğlu yaşadıkları şehirde askerlik yaptılar. benim bildiğim bu konuda yasal herhangi bir engel yok. ve tabi torpilin döndüğü durumların olmadığını da söylemek zor. özellikle asker alma dairesinde sağlam bir tanıdık varsa.
    ama şu gerçek var. askerliği yapacağın yer önemli değil. önemli olan senin kişiliğin, arkadaşlık ve komutanlardır.

• @melalcholic teşekkürler bilgi için.
    Askerliği yapacağımız yer önemli değildir, doğrudur. Fakat eş çoluk çocuk varken yinede bi olasılık duymak istiyor insan.

Y.Subay yada KD olma seçeneğimiz acemilikten önce olmayacak mı zaten?
  • Bu konuda yasal bir engel var....Yaninda calistigim astsubay sayesinde butun yonergeleri ezberlemistim... Yedek subaylar icin bilemeyecegim ama er/erbas ikamet ettigi il ve nufusuna kayitli oldugu il sinirlari icerisinde askerlik yapamaz...bu acik bir sekilde yonergelerde yaziyor...Sahitte oldum Ankarada askerdim...Askerlerden biri Ankarada oturuyormus ve bizim birlikte askerlik yapiyor..Tespit edildi hemen Afyon'a tertip emri cikartildi ve gonderildi....

benim bildiğim bu konuda yasal herhangi bir engel yok. ve tabi torpilin döndüğü durumların olmadığını da söylemek zor. özellikle asker alma dairesinde sağlam bir tanıdık varsa.
    ama şu gerçek var. askerliği yapacağın yer önemli değil. önemli olan senin kişiliğin, arkadaşlık ve komutanlardır.
  • birşey değil.
    tabi doğru askerde insanın en çok özledikleri ailesi, sevdikleri oluyor. dediğim gibi askerliği yapacağın yer tamamen şans işi ve umarım bu şans sana güler.

yd. subay ve kısa dönem olayı evet acemilik eğitiminden önce nisan ayının başında gireceğin sınavda belli olacak. sınav evrağında yedek subay olmak istiyorum, kısa dönem olmak istiyorum seçenekleri var ama bunlar çok belirleyici değil. burada da iş yine şansa kalıyor. eğer mühendissen kısa dönem işaretlesen bile yedek subay olma ihtimalin bayağı yüksek. kısa dönem veya yedek subay belli olduktan sonra da acemilik eğitimine gideceksin. kısa dönem olursan büyük ihtimal acemi eğitimine gittiğin birlikte devam edersin.

yedek subay olursan branşa göre 1 ay veya 3 ay acemi eğitimi görürsün. acemi eğitiminden sonra kura çekilir. eğer eğitimler sonunda branşında dereceye girmişsen kuradaki yerlerden istediğini seçebilirsin. eğer kurada yaşadığın şehirdeki bir birlik varsa dereceye girip burayı tercih edersin. @murti82 arkadaşın söylediği olaydaki gibi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Askerlik ve Üniversite
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: maranello

Bu konuda yasal bir engel var....Yaninda calistigim astsubay sayesinde butun yonergeleri ezberlemistim... Yedek subaylar icin bilemeyecegim ama er/erbas ikamet ettigi il ve nufusuna kayitli oldugu il sinirlari icerisinde askerlik yapamaz...bu acik bir sekilde yonergelerde yaziyor...Sahitte oldum Ankarada askerdim...Askerlerden biri Ankarada oturuyormus ve bizim birlikte askerlik yapiyor..Tespit edildi hemen Afyon'a tertip emri cikartildi ve gonderildi....
    quote:

benim bildiğim bu konuda yasal herhangi bir engel yok. ve tabi torpilin döndüğü durumların olmadığını da söylemek zor. özellikle asker alma dairesinde sağlam bir tanıdık varsa.

hmmm o zaman doğrudur. yasal mevzuatı bilmiyorum. ben çevremde gördüklerime göre yazdım. çünkü benim dayım eve yarım saat uzakta askerlik yaptı. her hafta sonu eve geliyordu. ve bir tanıdık vardı oğlu aynı şehirde askerlik yapıyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melalcholic -- 22 Ocak 2009; 17:30:31 >

• Bole durumlarda insanlar ikametgahini sehir disina alip kurtarabiliyorlar....Muhtemelen senin tanidiklarinda bunu yapmistir...Sık sık evci cikarsan falan yine dikkat cekersin....dikkat cekersen sorun olur....

quote:

Orjinalden alıntı: melalcholic

quote:

Orjinalden alıntı: maranello

Bu konuda yasal bir engel var....Yaninda calistigim astsubay sayesinde butun yonergeleri ezberlemistim... Yedek subaylar icin bilemeyecegim ama er/erbas ikamet ettigi il ve nufusuna kayitli oldugu il sinirlari icerisinde askerlik yapamaz...bu acik bir sekilde yonergelerde yaziyor...Sahitte oldum Ankarada askerdim...Askerlerden biri Ankarada oturuyormus ve bizim birlikte askerlik yapiyor..Tespit edildi hemen Afyon'a tertip emri cikartildi ve gonderildi....
    quote:

hmmm o zaman doğrudur. yasal mevzuatı bilmiyorum. ben çevremde gördüklerime göre yazdım. çünkü benim dayım eve yarım saat uzakta askerlik yaptı. her hafta sonu eve geliyordu. ve bir tanıdık vardı oğlu aynı şehirde askerlik yapıyordu.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.