Şimdi Ara

İİBF fakulteleri Gerçeği !!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Üniversiteye her sene 100.000 lerce aday katılmakta.Eşit ağırlık puan türünden tercih yapan aday sayısı da sayısal alana göre bir hayli fazla.

    Kime sorulsa sağlık sektörü ile alakalı bir bölüm tercih edilmesi gerektiğinden bahsetmekte.Tıp,Diş Hekimliği,Hemşirelik,FTR

    Eşit ağırlık alanından hazırlanan bir öğrencinin bu alanlarda tercih yapma şansı yok denecek kadar az.Fen bilimleri üzerinde hakim olunması kolay olmayan konulardan oluşmakta.

    Herkes hukuk fakultesi için çalışmakta,girmek istemekte ama sonuçta bir sıralama ve bu sıralamada belirlenen kontenjanlar dolmakta.

    Bazen 100 kişinin önünde olmak bile önemli bir hal alırken,bu kadar eşit ağırlık öğrencisinin tercih yapacağı kaç bölüm kalıyor ki geriye.

    Psikoloji fen edebiyat fakultesi (Puanları hukuk fakulteleri düzeyinde)

    PDR (Puanları yine hukuk fakultelerine yakın,bu kadar yoğun talep varken 4-5 yıl sonra hızı kesilir mi tartışma konusu)

    İİBF bölümleri konusunda her fakulte de var hemen hemen.Her sene binlerce mezun.Bir o kadar da altta atanmayı bekleyen mezunlar var.Özel sektörde yıllarca çalışıp kamuya geçmek isteyenler var.

    Uzmanlık sınavlarında açıklanan kadro sayıları çok komik.Çalışıp hakkıyla girenlerinde mülakat sürecinde torpil mağduru olma şansı yüksek( türkiye gerçeği)

    B grubu alımları ortada.

    Peki neden var halen bu fakulteler.Bu kadar öğrenci boşuna mı okuyor yani.

    Yazmayın İİBF denilse bu kadar öğrenci hangi bölümleri yazabilir ki başka.

    Mühendislerin forumuna gidilse herkes atamalardan şikayetçi.Zorluklar vs yazmayın etmeyin.

    Mimarlık 450 puan o puanı alan herkes girer diye bir şey var mı ?

    Orayı tercih eden en yüksek puanlı adaydan itibaren kaç kişi alınıyorsa (diyelim 60)

    en yüksek puanlı ilk 60 kişi yerleştiriliyor.

    Geçenlerde Uİ bölümü ile ilgili yazılanları okudum,herkes uzak durun yazmayın,İİBF 'nin üvey evladı konumunda,adı var gerisi yok.

    Anlaşılan sayın başbakan katıldığı bir düğün töreninde damat ve geline en az 3 çocuk tavsiyesinde bulunmuştu.Damat ise dolgun maaşım olursa 6 tane bile yaparım demişti.Başbakanın cevabı ise ; HER DOĞAN RIZKIYLA DOĞAR oldu.

    O halde bu kadar mezun ve okuyan tüm öğrenci adayları kendini kendi oylarıyla seçtikleri devlete değil ALLAH'A havale etmiş durumda.







  • Ne okuyalım hocam ? Ülkede iş kalmayacak yakında.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • üniversite de okuyacak bölüm kalmıyor senin mantığınla.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: {engineer}

    üniversite de okuyacak bölüm kalmıyor senin mantığınla.

    Varsa sen söyle bizde bilelim.
  • hayır yani bunu yazdın da ne oldu gerekli mercilere mi intikal etti ?
  • Kardesim seni yurekten tebrik ediyorum . Maalesef sadece iktisat degil tum bolumlerin sonu boyle olacak bu kafa yapisiyla gidilirse. Gecenlerde de bir yasa konusuluyordu 8 cocuk doguran kadini emekli edeceklermis. Fakat, kimse demiyorki bu cocuk buyuyunce ne is yapacak ? bu ulke bu kadar nufusu kaldirir mi ? Bunlara yetecek kadar istihdam var mi ? Su an da bile binlerce universite mezunu issiz kardesimiz var. Once bunlari yerlestir bir yere sonra açık kalirsa nufus artisini teşfik edersiniz. Benim abim tarih ogretmenligini bitirdi atama zaten yok olan da torpille gidiyor, bir ara dersanede calisti aylik 700 liraya. Su anda garsonluk yapiyor. Bazilariniz kalitesiz bolum gereksiz bolum diyebilirsiniz fakat madem bu adamlara iş yok niye aciyorsun sevgili BOSBAKAN kapatin gitsin bu bolumleri !

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bırakın Allah aşkına . Bende iktisat okuyorum . Okuyan, okulu bitirmiş çoğu kişi yatarak bitirmiş. Birikimsiz , bilgisiz , kültürsüz ve asosyal bir şekilde okulu bitirmiş nasıl iş sahibi olabilir ki ? İibf nin önü kapalı değil sadece millet üniversiteye gitmek için gidiyor iibf ye bu yüzden boş adam kaynıyor. Halbuki kendini geliştiren bir insan için gayet önü açık bir bölüm(ler)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.