Şimdi Ara

İşletmeden Hukuka geçiş yapabiliyorum yorumlarınızı bekliyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
6.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim durumum şöyle ben 2018 yılındaki sınavdan 376 puan aldım ve kendi alanında iyi fakat ismi de çok bilinmeyen bir okulda işletme okuyorum bölüm birincisi girdim ve üstüne okuldan 500 tl nakit burs desteği alıyorum .Şuan okuduğum bölümün hazırlığını bitirdim ve 1.sınıfta öğrenim görmekteyim fakat içimden bir ses yanlış yaptığımı söylüyor çünkü 376 puanın altında alan hukuk fakülteri var ve hepsi doğuda değil , ve şuan deliler gibi bu konuyu düşünüyorum merkezi yerleştirme puanımla Kırklareli Hukuk fakültesine geçiş yapabiliyorum ama bir yandan da biraz geç kalmış gibi hissediyorum 21 yaşımda hukuka başlayacağım ve 25 yaşımın başında mezun olucam diğer türlü şuan okuduğum bölüme devam edersem 24 yaşımın başında mezun olucam tam 1 yıl fark olucak ve biliyorsunuz ki hukukta 1 yıl zorunlu staj var bide bunu ekleyince, ha bide unutmadan askerlik var tabiki 6 ay 26 yaşımın sonlarında ancak mesleğime başlayacağım sizce geç mi kaldım işletmeye devam edip 25 yaşımda işe başlamaya değer mi yoksa hukuk okuyup 1.5 yıl sonra kendiminde memnun olabileceği bir işi yapmak mı ve hukuk alanında tanıdığımız biri var istanbulda avukatlık bürosu var mezun olunca kesinlikle iş bulurum diye düşünüyorum avukatlıkta siz ne düşünüyorsunuz.(İstanbulda okuyorum Kırklareli hukuka geçiş yapmayı düşünüyorum )
    n

• Yapay Zekanın Yanıtı

İşletmeden Hukuka Geçiş Yapılabilir Mi?

İşletme alanından hukuka geçiş yapmak mümkündür. Bu geçiş, genellikle yatay geçiş olarak adlandırılır ve bazı üniversiteler bu geçişe izin vermektedir.

Yatay Geçiş Koşulları:

Yatay geçiş koşulları üniversiteden üniversiteye değişebilir. Genellikle, aşağıdaki koşulları karşılamanız gerekir:

• Başarılı bir İşletme lisans diplomasına sahip olmak
    • Belirli bir not ortalamasını sağlamak
    • Hukuk fakültesinde gerekli ön koşul derslerini almak

İktisattan Hukuka Geçiş:

İktisat bölümü de işletme ile ilişkili bir alandır. İktisat bölümünden hukuka geçiş yapan öğrenciler de yukarıda belirtilen yatay geçiş koşullarını karşılamalıdır.

Geçiş Süreci:

Yatay geçiş işlemi, üniversitenin belirlediği prosedürlere göre gerçekleştirilir. Genellikle, başvuru yapmak, gerekli belgeleri sunmak ve bir mülakata katılmak gerekir.

Kariyer Olanakları:

İşletme veya iktisattan hukuka geçen mezunlar, hukuk sektöründe çeşitli kariyer fırsatlarına sahip olabilirler. Bunlar arasında avukatlık, hukuk danışmanlığı, şirket içi hukuk ve yargı gibi alanlar yer almaktadır.

Yukarıda belirtilen anahtar kelimeleri içeren metin şu şekildedir:

İşletmeden Hukuka Geçiş Yapılabilir Mi?

İşletme alanından hukuka geçiş yapmak mümkündür. Bu geçiş, genellikle yatay geçiş olarak adlandırılır ve bazı üniversiteler bu geçişe izin vermektedir. Yatay geçiş koşulları üniversiteden üniversiteye değişebilir. İktisat bölümü de işletme ile ilişkili bir alandır. İktisat bölümünden hukuka geçen öğrenciler de yukarıda belirtilen yatay geçiş koşullarını karşılamalıdır. Geçiş süreci, üniversitenin belirlediği prosedürlere göre gerçekleştirilir. İşletme veya iktisattan hukuka geçen mezunlar, hukuk sektöründe çeşitli kariyer olanaklarına sahip olabilirler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • tanıdığa manıdığa güvenilip nası olsa işim hazır denmez. ne hukukta ne başka bi alanda. o tanıdıklar mezuniyetten sonra kaybolur ya da 3 kuruşa amelelik yaptırır. baban falan değilse. seçimini kendin yap hangi mesleği istediğine göre ama geç kalmışlığa takma derim. zira ortada geç kalmışlık falan yok. 20 li yaşlar her şey için erken. 1-2 yıl da istediğin mesleği seçmek için kayıp değil.
  • hukuk fakültelerine gir bi gör daha 21 yaşındasın yahuu 21... onlarca insan var 40 yaşından sonra hukuk fakültesi sıralarında. hiç sorun etme hukuk iyidir.ingilizceyi de öğrendiysen şöyle böyle iyi boşa geçti bir yılım deme ayrıca şuanki derslerinde hukukla ortak olanlar vardır. onları da saydırırsın miss gibi devam edersin hukuk fakültesine .
  • Eyvallah beyler moral verdiniz 5 yıl olmazsa geçicem inşallah 5 yıl olmaz bu yıl .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.