Telefona gerek yok kardeşim bizi arayan oluyor zaten. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
İhtiyaç nedeniyle tahliye davası sürecim başlıyor. Her detayı paylaşacağım. (9. sayfa)
-
-
"ihtiyacın samimi olma" durumu nasıl kuvvetlendirilir?
-
Arkadaşlar yargıtay kararı var. Eğer ev sahibi kiracı pozisyonunda ise geçerli bir sebep diyor
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
www.trthaber.comYargıtay: Mülk sahibi kiradaysa, kiracının evi boşaltması gerekirhttps://www.trthaber.com/haber/gundem/yargitay-mulk-sahibi-kiradaysa-kiracinin-evi-bosaltmasi-gerekir-779723.html
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Eve neden ihtiyaç duyduğun ile alakalıdır hocam. Bu gereksinime dair menfaatin ne ise onu ispat etmek gerekir.
Örneğin kalp hastası birisinin kendi evine taşınma ihtiyacı vardır. Aynı il veya ilçede bu kişinin üç evi var diyelim. İkisinde asansör yoktur; birinde vardır. Kendi evinde kalsa da veya kirada kalıyor ama orda da asansör yoksa kalp rahatsızlığı açısından bu sorun teşkil ediyorsa, asansörlü olan eve ihtiyacını sağlık sebebiyle isteyebilirsin. Veya çocuğun trafik kazası geçirmiş ve felç olmuştur (Allah korusun), sürekli doktor kontrolüne gitmesi gerekir ve engelli aracı ile gidip gelecektir. Yine burda beşinci katındaki eve malik iken asansör olmaması sebebiyle asansörlü evine gereksinim duyduğunu iddia edebilirsin. Burada mahkeme senin başka evin vardır yoktur meselesi üzerinde dursa bile diğer eve ihtiyacını kuvvetle muhtemel ispat edebilirsin.
Mesele gereksinimin ispatıdır. Tek evi vardır yoktur gibi şeyler tek başına kriter olmuyor. Ama tahliye istenen yerden başka evinin olmaması gereksinim açısından önemli bir delil. Fakat tek başına her durumda yetmez.
Mesela yukarda bir Yargıtay kararından bahsedilmiş. Kararın örneği yok ama haber içeriğinden kişi işsiz kaldığı anlaşılıyor. Tanıklar da dinlenmiş. Demek ki işsiz kaldığını ispat etmiş ve ayrıca gereksinim sebeplerini de tanıkla ispat etmiş. Yani orada da sırf tek evi var hadi tahliye edin o zaman dememiş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.chaLi -- 23 Kasım 2023; 20:30:14 >
-
Benim aldığım ev anadolu yakasında şuan kirada oturduğum evim ve işim avrupa yakasında. Aldığım evin yakınlarında kaynanam kirada tek başına oturuyor ve fizik tedavi görüyor. Tahliye mahkemesi uzun süreceği için şuan kirada oturduğum evden eşimle kaynanamın evine çıkalım diyoruz ama bu seferde mahkemede kirada oturuyoruz diyemeyiz diye kaygı duyuyoruz.
-
Şu istinaf işi beni çok ürkütüyor. 2 yıl bekleyenler varmış. İstinaf sınırı 100 bin üzerine çıkarsa o zaman istinafa baş vurulmuyormuş.
Var mı aramızda istinaf bekleyen ?
İstanbul gibi büyükşehirlerde ulaşım imkanı metro vs gibi çeşitli olduğundan avrupa veya anadolu ayrımı olmaksızın gereksinimi ileri sürebilirsiniz. Kaynananızın evine çıkacak iseniz kirada oturduğunuzu ve artık oturmaya devam edemeyeceğinizi belirterek, kaynananızın evine taşındığınızı bu sebeple malik olduğunuz eve geçmeniz gerektiğini ileri sürebilirsiniz. Yani yukarda örnek verir iken malik olduğun evde kalsan dahi kiraya verdiğin eve geçmeni gerektiren gereksinimi ispat edersen kabul edilebilir şekilde bir örnek verdim. Yani illa bakın kirada kalıyorum demene lüzum yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.chaLi -- 23 Kasım 2023; 23:55:41 > -
Gereksinim sebebiyle tahliye mevzusunda istinaf yolu açıktır. İstinafın ne kadar süreceğini bilemezsin. 2 yıl da sürebilir. Çok yoğunluk oluştu diye iki üç tane istinaf dairesi açılır dosyanız yeni daireye düşer, iki ayda da karar alabilirsiniz.
-
Allah söyletti inş. 😀 valla erken bitirmek için tanıdık siyasi artık be varsa devreye koyacağım. Çünkü ev aldım çocuklarımla mutlu bir hayat yaşamak için.
Benim istinaf başvurusu 2 ay oldu henüz ön inceleme bile yapılmadı, Esasa geçmeden Ön incelemeden red edilmesini ümit ediyorum.
Çünkü gerekçeli kararda kiracıya tahliye taahhütnamesini tarihi boş imzaladıysan tüm hükümlerini kabul etmiş sayılırsın haksızsın diye hüküm verdi hakim.
Kiracıda istinafa; karar haksız, ben kiramı ödüyorum, zam da yaptım, yaşlı annem var mağdurum, ev sahibi beni çıkarıp yüksek kira ile başkasına verecek vb şeyler yazmış.
-
Siz kesin kazanırsınız sorun yok. Hangi ildi sizin?
Ankara. Kazanmaktan yana şüphem yok ta zaman kaybediyorum. 15 bin kira veriyorum memurum ordan 3 bin alıyorum. Kendi evime geçmek istiyorum bir an önce.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakura71 -- 24 Kasım 2023; 9:53:8 > -
Akrabam Bursa'da nisan ayında tahliye davası istinafa gitti 7 ay oldu halen bekliyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X