Belki tespit davasını anlayınca defolur gider |
İhtiyaç nedeniyle tahliye davası sürecim başlıyor. Her detayı paylaşacağım. (59. sayfa)
-
-
Benimde ayni sekilde hergun kafamda umarim onlarda bin mislini hayatlarinda yasarlar ne diyeyim. -
Vallahi istanbulda güzel konumda iyi kira getirisi verebilecek evim var, buradaki yazılanları gördükten sonra ben ölene kadar boş kalıcak sanırım. Kiralasam mı diye düşünürken burası çok korkuttu beni. -
En iyisi kirayida fazlaca soyleyin zaten dusup gidiyor. Seneye dahada artacak kiralar. Dava ve avukat ucreti bir kez daha odeyecekler. Acilan tarih itibari ile faizde isleyecek. Bence istinaf oncesi cikar gider.
Bu arada eski mesajlari bulamadim?
Tek eviniz var ve kiradamiydiniz? Tanik bildirmismiydiniz? Onlarda tanik bildir di mi? Mumkunse dava karar kismini paylasabilirmisiniz?dava beklerken ongorumuz olmasi acisindan. -
Paraya ihtiyacin yoksa kiraciyla ugrasmaktansa kiralama daha iyi. Yasanan hersey dogru. Kiralayacaksan da avukat ile kirala. Herseyini garantiye al. Dava sureci yipranma payini falan. Ayrica ben koracima 3 klima fapan biraktim evde rahat etsin diye. Icinde biseyde birakma. Ankastre dahil. Davalik olursan malina ne olacagida belirsiz. Kira akil kari degil. -
Yeni maliktim, tek evim var ve kiradayım. Ev sahibim kira tespit davası açmıştı. Tanık her iki taraf da bildirmişti, ilk celsede de tahliye kararı çıkmıştı. -
Taniklar ilk durusmaya geldi mi peki? -
Geldiler evet -
Tamamdir tesekkur ederim -
Siz eşiniz için takbis sorgusunu avukatinizla gorusebildinizmi
-
Karşı taraf eşinin evi var gibi bir iddiada bulunmadı bizim dosyamızda o yüzden sadece davacının Takbis sorgusuna bakılıyor.
Takbis sorgusu sadece mahkeme yapabiliyor biz sadece takbas yapabiliyoruz dedi. -
Sizde es sorgusu yapildi mi acaba? -
Esimin ustunde yok. kiracim zaten istinafa gidecek sorgulama yapilmadan yargilandi dese bile istinaftakiler sorgulamayacak mi bunu? Zaten aktif pasif gecmise donuk gorebiliyorlar.
2+2=4 yargida islemedigi icin hala icimde acaba verilse iyi olur mu var ama.avukat boyle dedi. Uzman olan onlar. Sizin avukatiniz verecek mi? -
Tahliye taahhütnamesi noterde yapılırsa yine imzaya itiraz ihtimali var mı?
Bir ara bu taahhütnamenin geçersiz olduğu haberlerini görmüştüm ama son durum nedir acaba? -
Tespit davası açıp sonuçlanan arkadaşım var. Evi istanbulda. 2 yıl evvel kiracısı 2.000 ile otururken 8.000 olarak dava açmıştı. 2 yılın sonunda mahkeme 4.000 tespit etti. 4.000 TL'yi 2 defa %25 yapın bugünkü kira 6.250 TL olarak hesaplandı. bugün orda evler en az 25.000 TL. Kira tespit de hikaye....
-
noterden olursa imzaya itiraz edemiyor
-
O yuzden acarken 20 ise 35 diye acin dava bitene 35 oluyor zaten. -
dava açarlarken piyasa 6 civarı idi... 8 olarak açtılar. ve mahkeme talep edilen tutara bakmıyor. bilirkişi ne tespit ederse o... istersen 50 de istersen 100 de... bir de tespit edilen tutarla talep edilen tutar arasındaki fark nispetinde dosya masrafı taraflara yükleniyor. çok afaki rakamla açmak ekstra mahkeme masrafı yüklenmek anlamına geliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nibera -- 6 Eylül 2024; 13:57:22 > -
bu dediğiniz beni mahkeme yoluyla çıkartırsa geçerli. gelip oturacağım diye noter kanalı ile ihtar çekse ve kişi bu ihtar sonucu tahliye etse, adam da başkasına kiralasa mesela..... ihtarla çıkan kiracının hiç bir şey talep etme hakkı yok. kiracının mahkeme kararı ile çıkartılması gerekli. Ben kendi kiracım çıkarsa zaten çıkacağım. Ev sahibimin bu talebi benim mahkeme sürecini hızlandırır mı diye umut ettim sadece....
yoksa 10 yıl bu evde ucuza oturayım diye kaygım yok. Dahası %25 dönemlerinde %75 zam yaptım. gerçekçi, insani, insaflı olmak adına, %25 komedisine inanmadığım için yaptım. %75 bile yetersizdi ama elimden bu kadarı geldi.... benim kiracım ise %25 yaptı. hakkıdır, kanun böyle amenna dedik. ama aklı olan vicdanı olan %25 yapmaz. %25 zamda direnen kiracılar akıl hastasıdır zannımca.
Kimsenin evine ucuza çökme derdinde değilim. Kendi evime geçeyim, sonrasında benim ev sahibim isterse otursun isterse satsın isterse kiralasın umurumda değil. bir kişinin malı üzerindeki tasarruf hakkına, devlet eliyle dahi olsa, 3. kişilerin bu şekilde müdahale etme hakkını doğru bulmuyorum. Normal piyasa koşullarında olsak neyse... reel enflasyonun %300'lere ulaştığı dönemlerden geçtik..... el insaf diyorum el insaf.....
10 yıl meselesine gelince... Ülke şartlarında 10 yılı bırakın 6 ay bile uzun bir vade. Bu yaşananları öngörebilen hiç kimse evini kiraya vermezdi emin olun. 2021 eylülden sonra herşey tepetaklak oldu. Ve zaten emin olun bundan sonra kimse evini kiraya vermeyecek........ dediğiniz doğru 10 yılı göze almayan kimse vermeyecek.... kiralık ev bulmak çok zorlaşacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nibera -- 6 Eylül 2024; 14:27:38 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X