Konunun içinde daha önce yazmıştım yine yazayım; akrabamın ihtiyaç nedeniyle tahliye davası 2 yıl 2 ay sürdü. Alt mahkeme 1 yıl, istinaf mahkemesi 1 yıl 2 ay, şehir Bursa. Bu dava 2022 şubatta açıldığında ev sahibi-kiracı davaları henüz artmamıştı, o halde bile 2 yıl 2 ay sürdü, bu davaları şu anda açanların yargı süreci çok daha uzun olacak bilginiz olsun. |
İhtiyaç nedeniyle tahliye davası sürecim başlıyor. Her detayı paylaşacağım. (41. sayfa)
-
-
Bizim avukat 1.5 seneden önce istinaftan gelmez diyor istinafa giderse
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Gerçekten çok ilginç ilk duruşmanın 5 ay sonrasına verilip,2.durusmanin 8 ay sonrasına atması.nerde bı adil yargilanma hakkı kiracının yarari gozetiliyor.istinaf durumu varmı peki
Tez zamanda lehinize sonuçlanır umarım, 37.BAM 01.09.2023 te kuruldu diye okudum ben. 15. BAM dan mı dosyanız naklolundu. (Benim de süreci mevcut durumda istinafta 15. BAM da)
-
Herkese merhabalar, kendi sürecim hakkında bilgilendirme yapmak ve fikir alışverişinde bulunmak isterim. Ankara 12. Sulh Hukukta ilk duruşmada dava sonuçlandı. Davaya verme tarihim 27 aralık 2023 ilk duruşma ise 16 mayıs 2024 te gerçekleşti. Davalı taraf süreci istinafa taşıdı ve Ankara 15. BAM' a dosya taşındı. Yaklaşık 1 ay önce istinafa cevap dilekçemiz dosyaya eklendi. 15. BAM da karar ne kadar sürede verilir. Bilgisi olan varsa veya dosyası BAM' da olup süreci devam eden varsa bilgi alışverişinde bulunmak isterim.
-
Merhabalar adınıza çok sevindim ilk duruşmada sonuclamis umarım istinaftan bir an önce döner bizler içinde umut verici olur.ilk duruşmada neler oldu bilgilendirebilir misiniz tanık,takbis kayıtları vs.genelde tanıkları 2.ye atiolarda
lehimize sonuçlandığı takdirde, muhakkak istinaf süreci de olacaktır, dilekçelerinde yazdıklarına göre her yolu deneyecekler belli ki , olur olmaz bütün yalanları düzmüşler.
-
Peki sonuç ne oldu. tahliye oldu mu?
-
İstinaf başvuru tarihi 04.08.2023
İstinaf dosya açılış 26.09.2023 dilekçe başvuru ile istinafın kabul edilmesi arasında bile yaklaşık 50 gün var, süre olarak herşey aleyhime işledi. Gerekçeli kararı 2 ay bekledim. Tebliğ edilmesi 45 gün sürdü. İlk mahkemeye başvuru tarihi 19.08.2022
Tahliye oldu evet.
-
Davalı tarafın ne kendisi ne vekili duruşmaya katıldı. Açtığım dava dilekçesine cevap da verilmedi. Hakim bana ne sebeple taşınmak istediğimi sordu. 16 Mayısta olan davamın gerekçeli kararı 27 Mayısta Uyapa yüklendi. İstinafta da itiraz edilen konu ikinci bir evimin olup olmadığının eşimin üzerine ev olup olmadığının araştırılmamış olması ve davanın ilk derece mahkemesine dönmesi yönünde talepleri vardı karşı tarafın. İstinafa cevap dilekçemizi ise 24 haziranda verdik ve itiraz ettiği tüm donelere cevaplarımızı verdik.
-
Peki mazeret bildirmislermiydi durusmaya katilamayacaklarina dair.herhangi bir tapu araştırılması yapılmadan karar verildiğini ilk kez duydum.umarim sıkıntı olmaz
Sistemde mazeretlerini bildiren bir doküman görmedim. Onlar da sanırım hakimin kararı 2.duruşmaya bırakıp tapu vb. dokümanların araştırılmasını ister diye düşündüler. İlk duruşmadan karar mı çıkar diye bir serzenişleri oldu. Tahminimce hakim benim beyanımı itiraz olmadığı için esas alıp karar verdi. Sıkıntı olacağını sanmıyorum. Malumunuz bu dokümanlar karekodlu olarak e-devletle bağlanılabildiğimiz sistemlerden kolayca alınıyor. İstinafa cevap dilekçemin ekinde de itirazların yersiz ve kötü niyetli olduğunu bir evim olduğunu ve kirada oturduğumu resmi belgelerle kanıtladım. Bir itirazları da sürelere uymaksızın dava açtığım yönündeydi. Halbuki ben ihtarname ile sözleşmenin yenilenmeyeceğini bildirmekle kanunen dava açabileceğim süreyi 1 yıla çıkarmış durumdayım. Bunu da ihtarnameyi aldıklarına dair noterden aldığım tebliğat ile kanıtladım. Maalesef ki karşı taraf da kanunen hakkım olduğunu bilmesine rağmen sadece süreyi uzatmak amacıyla istinafa gitmiş durumda.
-
İnşallah en kısa sürede hepimiz evlerimize kavuşuruz.bizim tensip zaptinda da benim adıma tapu arastirilmasi yapıldı fakat eşim adina herhangi bir araştırılmaya gidilmedi bizim kiracida bunu ileri sürebilir mesela ilk duruşmada karar çıkmasın diye. Tedirgin oluyorum
aslında süreç uzasa bile, tüm araştırmaların tam yapılması önemli gibi. tapu araştırması, tüm tanıkların dinlenmesi, v.s. Çünkü daha sonra üst mahkemeye bu sebeplerle başvurup süreci en başa atma ihtimali var. değil mi?
-
Aynen öyle.ilk derece mah.olmasi gerekeni gözden kaçırması bizlere çok daha fazlaya maal olabilir.bqzen geç olsun güç olmasın diyorum
Arkadaşlar ne kadar sıkıntılı ve stresli bi süreç olduğunu biliyorum. Bende konuya yazmıştım. Çok şükür benim kiracı kendisi çıktı. Belli bi miktar param gitti ama olsun dairemi aldım çok şükür.
Darısı sizlerinde başına. Allah kimseyi mağdur bırakmasın. Kiracı olmakta mal sahibi olmakta dert.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hayırlı olsun. İnşallah darısı başımıza. Belli miktar para derken, kiracıya mı verdiniz yoksa dava masrafı filan mı kastediyorsunuz. Eğer kiracıya ödeme yaptıysanız ne kadar? Ben teklif etmedim ama kiracım taşınma masrafı filan isteseydi ben de ödeyebilirdim. Yeter ki çıksın, biz de ev sahibimizin baskısından kurtulalım. huzurla oturalım kendi evimizde.
-
Size ev sahibiniz tatafindan gönderilen bir ihtarname dava vs.varmi.bizimki taşınma masrafı istedi 300 bin tabikide kabul etmedik makul bı fiyat söylese olabilirdi nakliye ücreti emlakçı masrafı gibi
Bizimde tahliye taahhüdü sonucunda temmuz 2023 'de açtığımız itirazın iptali davası sonuçlandı. Ankara tam olarak 1 yıl sürdü. İstinaf sınırının altında kaldığından mahkeme kesin tahliyesine karar verdi. Durdurulmuş icra takibini tekrar devam ettirip tahliye ettireceğiz inşallah. zor ve yıpratıcı bir süreç oldu. Darısı tüm bekleyenlerin başına olsun.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X