Genel olarak işlemler hızlı ilerledi. evraklar çabuk taranıyor, işleme alınıyor, vs... sadece bu son işlemde böyle oldu. avukat itirazımızın kabul edilmiş olduğu üzerinde duruyor. istinaf sınırının üzerinde. istinafa gidebilir. |
İhtiyaç nedeniyle tahliye davası sürecim başlıyor. Her detayı paylaşacağım. (40. sayfa)
-
-
Bizimde kiracı istinafa gitmişti, kendim kiradayım ev sahibim kira tesbit davası acmıs
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
istinaf sonuçlandı mi? ne kadar sürdü ve hangi il?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hayır yeni istinafa gittiler, İstanbul
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu konuda beni kesin olarak aydınlatacak bir bilgiye sahip bir arkadaş yok mudur? Sözleşme 2016 yılında yapılmış ve yüzde 10 artış yazılmış bu sayede 2023 yılının kirasını tespit ettirebilir miyim?
kira tespit davasi için sozlesme yenileme tarihine 1 ay kala ihtar cekilmesi gerekli diye biliyorum.
Kira bedelinin yeni kira döneminde geçerli olması isteniyorsa, davanın yeni kira döneminin başlangıcından en az 30 gün önce açılması, dava açılamamışsa yeni dönemin başlamasından en az 30 gün önce kiracıya kira bedelinin arttırılacağına ilişkin yazılı ihtarname göndermesi gerekmektedir. Yazılı ihtarname de kira bedelinin arttırılacağı, artış oranı ve istenen yeni kira bedeli yazılı olmalıdır. Bu şekilde süre sınırına uyularak açılan davalarda, mahkemece belirlenecek kira bedeli geçmişe dönük olarak yeni dönemin başlangıç tarihinden itibaren geçerli olacaktır. Ancak işbu süre sınırına uyulmadığı takdirde mahkemece belirlenen bedel bir sonraki kira dönemi için geçerli olacaktır
Açarsın
bugün elimiz boş döndük çünkü hakim izinliymiş üstelik o kadar da bekledik kapı önünde. Umarım kısa bir zamana atar yoksa ara tatile girerse 1 eylülden sonraya kalacak gibi
-
Şaka gibi gerçekten zaman süreler oldukça uzun birde böyle olunca kiracının yararına oluyor hep.ne zamana ertelendigide belli değil degilmi
Kiracınin tanıkları gelmismiydi.sizin tanıklara tebligat cikmismiydi.
daha günü belli değil umarım erken zamana verir ama hiç sanmıyorum
-
hangi şehir hangi mahkeme?
-
Bildiğim kadarıyla bu arkadaşta Ankara 12.sulh
inşallah izne denk gelmeyiz. zaten ilk duruşma rapora denk geldi. 4 ay ötelendi....
-
tahliye taahhütnamesi ile geçen kasımda icraya başvurduk.icraya itiraz edip durdular.şubat ayında arabulucuya gidildi anlaşılamadı.bunun üzerine imzanın itirazine iptal davası açtık.ilk duruşma 5 temmuzda görüldü.kiracının 2 hafta içerisinde imza örneği vermesine hükmedildi.bilirkişi ücreti ve tebligat giderleri için 4000 tl daha yatırdım.ikinci duruşma 12 aralığa gün verildi.muhtelemen tahliye çıkacak ama istinafa giderler kesin.
-
Ankara 37. BAM istinafta dosyam 11 ay oldu hala gelmedi. Ankara için istinaftan sonuç alan var mı acaba.
-
Takbis eklenince bilgi verebilirmisiniz bizimkide halen eklenmedi.
bugün ilk duruşma günüydü, 2023 temmuz ayında , evi kiracılı olarak satın aldım. ilk 6 ay içinde 3 ihtar çektim ve bekledik, tabi bu süre sonunda tahliye edeceğini umuyordum. Fakat tahliye olmadı arabulucuya gdildi, nitekim orada da oyalama usulü 1 ay kazandı ve ihtiyaç sebebiyle tahliye dava açıldı, tarih 2024 şubat, zar zor ilk duruşmayı 2024 temmuz (bugün) aldırdık küçükçekmece de.tensip zaptında , takbis kayıtları istenmişti, banka hesabından kira ödemeleri istenmişti , noterden ihtarname örnekler vs. fakat maalesef tanık dinlemesi ve ihtiyacın samimi olup olmadığını anlaşılması için ( halbuki başka ev yok ve kiradayım ) dava 2025 şubata ötelendi, böyle bir tarih nasıl mümkün olur anlamıyorum doğrusu. Bulunduğum evden çıkmak zorundayım, ev sahibi de haklı , tayin oldu adam , bu sebeple bekliyor, netice de mecbur yeni ev tutacağım. ama bu kadar haksızlık nasıl olur anlamışta değilim doğrusu. Herşey apaçık ortada iken , dosyayı hiç okumadan direkt duruşmayı 8 ay ötelemek hak mı? doğru mu?
yazık ne deyim.
-
11 aydır istinafta mı? inanamıyorum. ben ankara için 6 ay filan sürer gibi tahmin ediyordum. şuan yıkıldım.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X