Şimdi Ara

İHLAS AURA CLEANMAX VE DİGER SAGLIK ROBOTLARI HAKINDA GÖRÜŞLERİNİZ ACİİİİLLL GEREKLİ!!! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
593
Cevap
5
Favori
462.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Daha önce Benq p52 laptop için bu sayfaları aşındırmıştım, şimdi 2 gündür kafaya süpürge olayını taktım ve yine buradayım. (donanimhaber.com ve burada yazıp bilgi verenlere teşekkürler...)

    Şimdi benim anladıklarıma gelince, 3 tip makine var;

    1. Toz torbalı modeller. (Zaten bunlardan yenilerde alınmış bir modele sahibim.)
    2. Cyclone hızlı döndürmeli kuru modeller (Philips Marathon ve Dyson vb. modeller. Kuru tozla uğraşmak istemediğim için bunları eliyorum.)
    3. Su filtreli modeller. Bunlar için su kötü kokuyor deniyor, ama o çok kötü kokan şeyin wc’ye gitmesini tercih ederim, odalarda kalmasındansa (demek ki iyi filtreliyor). Anladığım kadarıyla koku sadece suyu boşlatırken sudan çıkıyor yoksa makine temizlik yaparken değil. Havayı yıkamak için ödemek gereken bir bedel.

    Yalnız bunların da 2 çeşidi var. Halıyı dövenler ve dövmeyenler.
    Burada bu dövme terimi olayın önemini yeterince anlatamıyor bence. Bu da en az su filtresi kadar önemli bir özellik bence. Çünkü yıllarca üstünde gezine gezine tüyleri yassılmış, yalapşap olmuş bir halıdan kiri/tozu ayıklamak için, makinanın emme gücü ne olursa olsun yeterli değil.

    Dövme yapan temizlik robotlarında, halıya temas eden yerde döner fırçaya bağlı ekstra bir motor var. Ve bu motorun döndürdüğü fırça halının tüyleri arasına giriyor onları havalandırıp, yeni gibi görünmesini/olmasını sağlıyor. Bu ekstra 150 wattlık motor hızla döndükçe döner fırça halının tüyleri arasındaki küçük toz/toprak/taş ne bulduysa yerinden kesiyor ve bunlar yerinden kesilip yukarı doğru fırlatıldığı için ana motorun emiş gücü bunları rahatlıkla makinaya çekebiliyor.

    Su filtresi olayını sağlayan daha ucuz modeller de var, ama benim gördüğüm bu ‘halıyı dövme’ özelliği olanlar direkt ‘milyarlık’ makine mertebesine ulaşıyorlar. (Bu arada mbbilici arkadaşı pratik zekasından dolayı kutluyorum. Ama keşke bu ekstra alıp taktığı aparatın motorlusunu da piyasada bulabilsek de bu makinalara milyarlar vermek zorunda kalmasak.) Yani esas olay bu. Aslında ikisi de önemli. Çünkü;

    1. Halı dövme motoru/fırçası ‘derin temizlik’ yapıyor. Emiş gücünü ne kadar arttırırsanız arttırın o seviyeden bir parçaya ulaşamaz normal bir süpürge. Ama parçanın üstünü açıp bir de dürttünüz mü yukarı doğru, o zaman az bir emiş gücü bile mucizeler yaratabilir.

    2. Su filtresi de bu derin temizlik sonucu ortaya çıkan kiri/pisi ‘derin şekilde filtreliyor’. Böylece tozu/küçük partikülleri geri kaçıracağına evin bütün havasını sudan geçirmiş ve daha kötü veya aynı değil, daha iyi bir hava vermiş oluyorsunuz ortama.

    Benim okuduklarımdan anladığım, bu iki özelliği de barındıran modeller; Rainbow, Delphin, İhlas Cleanmax.
    Liebelle de var mı emin değilim. Thomas da yok galiba. Fakir/Rovus ve Arnica’da yok anladığım kadarıyla... (Yanlış veya eksik varsa düzeltin lütfen)

    Sonuçta;
    Rainbow ve Delphin uçuk fiyatlarda. Bu yüzden bunları kendim için eliyorum.

    Geriye kalıyor cleanmax. Bunu kullanan ve tavsiye eden arkadaşım var, “istersen demosunu çağırt bir bak” demişti epey zaman önce. Ama ben de bir süpürgeye o kadar para verilmemesi gerektiğini düşünen çoğunluktandım. Anlattığına göre ilk zamanlar inşaat kumu/taşı (tabii epey küçük parçalar haline) bile çıkmış kendi halısının derinliklerinden. Aslında bu makineyi kullanan iki evde bulundum, ikisinde de halılar yeni gibiydi, tüyleri kabarık, yasılmamış ve odaların atmosferi de güzeldi bence. (Bizim evdeki halılar kesinlikle böyle değil.) Ve memnundular makineden. İkinci evi de görünce bende makinaya karşı ilgi arttı. Onlar sohbet ederken dinledim ve sonra işte 2 gündür kafayı taktım araştırıyorum. Güya makinem var ve alırken bir 400-500 bayılmıştım ben ona. Şimdi bir de bunu düşünüyorum. (Diğerini de pratik anlık uygulamalar için kullanırım.)

    Makinayı düşünüyorum amma... fiyatı 1500 ytl diyorlar galiba şu an. Lakin ben okuduğuma göre ihlas harici ‘başka dükkanlar’dan daha ucuza bulmak mümkünmüş. İhlas’ın peşin 1600, taksitle 1800 dediği zamanlarda; herşeyi içinde gene garantisi var olarak 1100 peşin 1200 taksitle satan yerler varmış. Makinenin sıfır, garantili ve fabrikadan geldiğini, istenilen sayıda getirtebileceklerini söyleyen dükkanlar.

    Nedir, nasıl yapıyorlardır, bilmiyorum. Aynı makine yurtdışında roboclean adıyla pazarlanıyormuş. Motoru dışarıdan geldiğine göre belki tamamı da dışarıda yapılıp daha ucuza Türkiye’ye giriyor olabilir. Veya İhlas’ın kendi çalışanlarına sattıklarını (zorla satıyor diyenler de var, belki de fazladan ucuza alıp satan da vardır) toplayıp satan dükkanlar olabilir (çalışanlarına indirimli sattığı ve çalışanlarının ihtiyaç fazlasını elden çıkarmak istemeleri sayesinde).

    Aynı makinayı tanıtım masrafları ve gereksiz kar marjı düştükten sonra almak tabii ki daha anlamlı. Bu evlere giden tanıtımcıların parası kimin cebinden çıkıyor dersiniz, makinayı alanların tabii (bir de tekrar tekrar arayıp rahatsız ediyorlarmış ki, bu da katlanmak istediğimi sanmadığım ayrı bir dert). Kim daha ucuza almak varken o fiyatın 1.5 katını vermek ister ki? Tabii bu olayın tüm yönleriyle artısını eksisini bilip, içi rahat ettikten sonra (Garantisi nasıl başlıyor acaba? Çünkü örneğin fırın/buzdolabı/çamaşır makinası alırsanız, kendi servisi gelir ve montajdan sonra garantiyi başlatan formu işleme koyar. Bunda servis ürüne nasıl davranacak, garanti ne olacak? Firmadan alınanla diğeri ayırt edilebilir mi, biri üvey evlat muamelesi görür mü? Tümüyle aynı ürün bile olsa bu soruların cevapları önemli.)

    Bu ‘dışarıdan alım’ için genelde İstanbul için yer isimleri geçiyor, ama bu şekilde İzmir’de nereden bulabiliriz, artısı eksisi ne olur, bilen kişilerden anlatmasını rica ediyorum. Diğer bilgi ilave edecek veya düzeltecek olanlara da şimdiden teşekkürler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ziprar -- 2 Ağustos 2007; 13:53:00 >
  • AURA CLEANMAX temizlik robotunu tam 5 yıldır kullanıyorum...Tabanda dönen fırçası ile havalandırıp içine çektigi tozu, pisi, kumu, seperatör ile çok hızlı bir şekilde suya yapıştırıyor... Geriye toz çıkması diye bir olay yok...Çünkü suyun içinden yüzme bilip dışarı çıkabilecek toz ve kum yok...Zorla satma diye bir şey olamaz...Palavra diyorum. Çekemeyenlerin karalaması...İhlas kendi personeline indirimli veriyorsa ucuz alıp dışarıya satabilirler. Bu durum her firmada var...Personeline ucuz mal satma olayı...Benimkisi şahsi düşüncem.....Bu konularda ayrıntılı bilgileri Esra Hanım yazarsa ögreniriz... Saygılarımla...
  • Sayın Esra23,

    Yanıtınız için teşekkürler. Ancak tam anlamadığım bazı noktalar var. Şimdi bu ihlas kurumları dışında satış yapan kişi/kuruluşların, bunu nasıl temin ettiği önemli. Eğer ki bu makinaları fabrikadan satın almışlarsa, doğal olarak garantisiyle almış olacaklar. Ki ürün aynı ürün ise o fabrikadan çıkmak zorunda, öyle değil mi?

    Fiyat farkı dediğiniz gibi 100-200 ytl olsaydı, bununla uğraşmaya değmeyebilirdi. Ancak başka bir iletide gördüğüm kadarıyla doğubank'ta 950 peşin 1100 taksitle satıyorlarmış. İhlas'ta ise 1400-1800 arasında değişiyormuş. Neden değişiyor nasıl değişiyor anlamak zor. Benim tahminim ihlas, temizlik robotunu satış için 3. kişilerle anlaşıyor ve onlara "şu fiyattan sonrası sizin" diyor gibime geliyor. Böylece onlarda 1400'e de satabiliyorlar, 1500'e de (1600-1800'e de).

    Üstelik satış ve servis farklı konulardır. Ben makineyi ikinci el de alsam (henüz garantisi başlamamış çeyizlik satışlar da sözkonusu zaten), başka bir şehirden de alsam, artık nerede oturuyorsam oranın servisi ile muhatap olurum. Servisler lokal çalışmaz, üstelik makinayı servisten de almıyoruz. Yani bu durumda onlara göre bütün makinalar aynı. Garanti kağıdına bakacaklar ve işlem yapacaklar.

    Bu satış yöntemi konusunda da şunu söyleyebilirim. Rainbow, Delphin bu yöntemle satılıyorlar ama fiyatları 5 milyarın üstünde. Şunu anlıyorum; "insan, gözüyle ne kadar farklı olduğunu görmeden hayatta bir süpürgeye bu parayı vermez" şeklinde haklı bir düşünce var. Ancak İhlas'ın durumu biraz farklı. Hem makina o kadar pahalı değil. Her ne kadar normal kaliteli olarak geçen süpürgelerin 2-3 katı olsa da. İkincisi artık bu model kendini demoyla ispat etmeden de satış yapabilecek tanınmışlığa varmaya doğru gidiyor. Yani demo gereksinmeden makinayı alabilecek olan bir kitle de var. Tabii 1500 değil de örneğin 1100 olsa bu kitle çok daha belirgin hale gelir bence. (Ki doğubank satarken o 1100'ün içinde taksit ve kendi kârı da var. Orası bu fiyata satabiliyorsa fabrika hayli hayli satabilir.) Yani diyeceğim o ki, bu evlere tanıtım olayı bence olaya ekstra maliyet yaratıp zaten pahalı bir makinayı daha pahalı hale getirmekten öte çok bir işe yaramıyor. Bence ihlas bu politikayı değiştirmeyi ciddi olarak düşünmeli.

    Belki şöyle düşünüyor olabilir; "bu makinanın muadilleri nasılsa 5000 ytl, ben niye 1500 ytl'nin altına ineyim ki". Tabii bu haklı bir düşünce gibi gözükebilir. Yalnız şunu söyleyeyim. Bence piyasadaki firmalar su filtresi yanısıra bu motorlu halı fırçalama olayına yavaş yavaş uyanmaya başlayacaklar. Yani bunun da halı temizliği için 'olmazsa olmaz'lardan biri olduğuna. Ve bu iş aslında o kadar maliyetli değil. Bir tane 150 wattlık motoru gırgıra bağlayacaksın ve emme noktasına monte edeceksin. Yan sanayide bile akıllı biri bunu ekstra olarak üretebilir. Ve mevcut süpügenize sadece ucu değiştirerek takılabilir hale getirebilir. Fişini uzun tutar ve elektriğini de süpürgeden almaz ayrıca fişe takarız, olur biter.

    Dediğim gibi bu yan sanayide yapılabilecek kadar basit bir parça ise, bunu yılların elektrikli süpürge üreticileri neden yapmasın. Ben diyorum ki bir 5 seneye kadar bu da yaygınlaşmış olacak ve birçok ucuz muadili olacak. Ve insanlar pahalı bir makinanın %80 verimini, üçte bir fiyata alabiliyorlarsa, gidip de o pahalı makinayı almak için bir neden kalmaz.

    İhlas eğer bu gereksiz maliyet arttırıcı unsurlardan olayı arındırıp (tanıtım ve binbir türlü çoğu hiç kullanılmayacak aparat da bunlara dahil olasılıkla) makul ve hızlı satılabilecek bir duruma getirirse; o zaman piyasayı bu süpürge ile doyurmuş olabilir, diğer süpürge üreticileri aynı temel olanakları çok daha ucuza sunma girişiminden önce.

    Şu an satış işlemi evde tanıtım üzerinden döndüğünden, süpürgenin tanıtımı çok kötü durumda. Kullanan tanıdığım olmasına rağmen süpürgenin model adını 2 saat internette arayarak buldum. Özellikleri yazmıyor hiçbir yerde. Fiyatı yazmıyor. Taksit koşulları yazmıyor. Bilinçli tüketici bu koşullar altında davranmaz, "gelsinler bir demo yapsınlar" diye düşünmez. Ben alma ihtimalimin olmadığı, fiyatını ve taksit imkanlarını tam bilmediğim kapalı kutu bir makineyi demoda görüp ne yapayım?

    Demoya gelindikten sonra, makinenin imkanlarıyla gözümü boyayıp, şaşırtıp o şaşkın halimle bir satın alma sözleşmesi imzalamak istemem. Tamam hadi makinayı bilmiyorum demo da göreceğim, ama fiyatını ve taksit koşullarını bilmeliyim. Gerekiyorsa başka bir satış temsilcisinden de fiyat almalıyım. Böyle çift tarafı da kapalı (hem fiyat hem makinanın özellikleri) bir olaya neden gözü kapalı gireyim ki.

    İhlas daha geniş bir kullanıcı pazarına hitap etmek istiyorsa, dükkanda satılan diğer makinalara ilişkin bilgi edinme ve satın alma imkanlarını bu makina için de sağlamalı bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ziprar -- 6 Ağustos 2007; 12:03:58 >
  • sayın ziprar:
    aslında sen ve senin konumundaki bir çok kişi, yani bu tür konularda titiz davrananlar, bunlara ben de dahilim. diyorum ki gayet boşa kafa yoruyoruz. aslında bunu yapmadan da olmaz. ama ben bunu bir kere yapmışım yani kafa yorup, araştırma yapıp üstüne burada elimden geldiğince açıklamaya çalışmışım.

    ama gel gelelim nafile hususlar var.

    birincisi ortamın sanal olması. anlatılanların sadece yazıdan ibaret kalması.

    ikincisi; bazı şeyleri çok abartıyoruz. hatta bazı değil birçok şeyi. aura cleanmax ın fiyatı nasıl abartılmış ve alacak kişi için gereksiz ise, evlerimizde, mikroskop ile göremeyeceğimiz zerrelerle uğraşmak ta böyle. mesela turbo döner başlık gayet gereksiz ve kullanışsız birşey. gerçekten gereksiz.

    üçüncüsü halılarımız. avrupalıya bakın bakalım evinde halı var mı. biz tarih boyunca savaşmış, tarımla ve hayvancılıkla uğraşmışız. teknik yönümüz gelişmeyince hayvanın yününü eğirip büğürüp altımızda halı yapmakta bulmuşuz çareyi. ve şimdi bu halılarla boğuşuyoruz. evinizde havsız, yüzeysel yer örtüleri ya da döşemeleri olduğunu düşünün. ne işiniz var turbo başlıkla. aslında açıklamaya çalıştığım gibi halı da çarık gibi devrini tamamlamış ve günümüzde kullanılmaması gereken bir şey. siz avrupalı turistin türkiyey gelip te halı tutkunu olduğuna bakmayın. onlar görmediğinden meraklı. el dokuması halı alıp evinde duvara asıyor. el emeği ve sanat gözüyle bakıyor halıya. diyelim evleneceksiniz ve evinize halı almamayı teklif ediyorsunuz karşı tarafa ve bunda kesin niyetlisiniz. sanırım nişan bozulur. ama mantığı anlatamazsınız. soora da böyle tozdu akardı kokardı uğraşırız böyle ve fırsatçılara yem oluruz.

    yani süpürgelerle ve titizlikle değil zihniyetimizle uğraşmalı ve benzeri birçok başka konuda bu zihniyeti değiştirmeliyiz. anneden babadan kalma alışkanlıklar günümüz koşulları ile değerlendirilmeli, yaşamımıza buna göre yön vermeliyiz.

    konunun bu yönüyle de değerlendirmeye alınması ile bizlerin daha rahat ve mantıklı sonuçlara ulaşabileceği inancındayım.
  • Sayın mbbilici,

    Evet ortam sanal ama düşünceler de zaten maddi şeyler değil. Bunları paylaşmak için (çok yeterli olmasa da) gene de iyi bir yardımcı bu ortam. Üstelik gerçek hayatta bir arada olamayacağımız kadar çok sayıda insanın fikirlerini öğrenme şansımız oluyor, kitaplar gibi.

    İkinci söylediğiniz üçüncü ile beraber gerçekleşirse doğru. Yani halılarımız olmasaydı turbo döner başlığın da pek anlamı kalmazdı. Hatta benzer bir şey ben de düşündüm. Kaç halım var benim ve olmasa sa olur muydu, diye. Toplam 3-4 halı var. Altında zaten laminant parke var. Ama tabii şu da var. Eğer altı taş olsa idi izolasyon açısından halı gereklilik olurdu. Fakat kışın yine de halı olmasını tercih ederim. Akar kokar konusunda takıntılı değilim ama daha iyi filtreleme imkanı varken ne diye kullanmayayım diye düşünüyorum.

    Bu arada geçen gün bu makinayı (cleanmax) çalışırken görme fırsatım oldu. Denedik falan. Ve açıkçası daha fazlasını bekliyormuşum sanırım. Rainbowdaki gibi turbo döner başlığın yüksekliği ayarlanabilse daha iyi olurdu diye düşünüyorum. Böylece halının daha derinine nüfuz edebilirdi. Tozun/pisin suya emilerek gözle görülür hale getirilmesi insanı psikolojik olarak da etkiliyor olaslılıkla. Yani orada suyun o kadar kirlenmesi, diğer süpürgelerde aynı miktarda toz emilmediği anlamına gelmiyor. Toz torbanızı açıp suya iyice karıştırabilseydiniz olasılıkla aynı görüntüyü elde edebilirdiniz, diye düşünüyorum.

    Fakat yine de son kararımı vermiş değilim. Hala bu makinayı şu anda peşin veya taksitle en makul kaça alabileceğimi net olarak söyleyebilecek birisini (ihlas içinden veya dışından) arıyorum. "Şu şudur" diyen de henüz çıkmadı. Ondan sonra değer mi, değmez mi, tekrar düşüneceğim. 1600 ytl 5 taksit, gibi bir fiyat duydum ama bana fazla geldi. 1400 ytl 12 taksit veya 1300 peşin gibi şeyler belki düşünülebilir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ziprar
    ........................................................

    Fakat yine de son kararımı vermiş değilim. Hala bu makinayı şu anda peşin veya taksitle en makul kaça alabileceğimi net olarak söyleyebilecek birisini (ihlas içinden veya dışından) arıyorum. "Şu şudur" diyen de henüz çıkmadı. Ondan sonra değer mi, değmez mi, tekrar düşüneceğim. 1600 ytl 5 taksit, gibi bir fiyat duydum ama bana fazla geldi. 1400 ytl 12 taksit veya 1300 peşin gibi şeyler belki düşünülebilir.



    ziprar arkadaşım;

    1400 YTL gibi bir rakamla orta sınıf 2 adet çamaşır makinası veya 1 çamaşır makinası 1 bulaşık makinası alınabilir ve üstüne de biraz harçlık para kalabilir. Bu rakamlar gerçekten büyük rakamlar. Bu kadar para vermek yerine mbbilici arkadaşımızın 150 YTL ye aldığı Arnica Hydra gibi bir cihaz almak bana daha mantıklı geliyor. ki bu arkadaşımız kullandığı makinayı rahatlıkla tavsiye ediyor ve çekişinden performansından oldukça memnun. Ayrıca Arzum Aquaris diye bir model daha çıkmış, Vatan Bilgisayardaki fiyatı 276 YTL.

    Bunları gözünüz tutmazsa Fakir ve Rovus un modelleri var ki bunlarda yaklaşık 400 YTL civarı. Bu rakamların üstündeki fiyatlar bana çok abuk geliyor. Üzerindeki motor bir çamaşır makinasındaki, bir buzdolabındaki motordan çok daha mı kaliteli, veya kullanılan malzeme bunlarda kullanılan malzemeden çok daha fazlamı da bu kadar ücretler isteniyor anlamış değilim. Ülkemizdeki insanların asgari ücretle ev geçindirmeye, çocuk okutmaya çalıştığı düşünülürse istenilen fiyatların ne kadar fahiş fiyatlar olduğu ortaya çıkmaktadır..
  • sonuç olarak evdeki halıları atacak değiliz. benim halıların hav yüksekliği ve sıklığı en yüksekleri arasında. zamanında çok para verilip alındı. ben turbo başlık konusunda çok kafa yordum. ihlasın tanıtımı benim evimde iki kez yapıldı ve ikisinde de almaktan kaçındım fiyatı benim için kabul edilemiyecek kadardı. ve tanıtım elemanları ile üreticilerine ya da fiyatını belirleyenlere haber gönderdim ama kime anlatırsın, bir zaman 1100 ytl olan fiyatı şimdilerde 2000 den kapı açıyorlar.

    turbo başlık meselesine gelince; turbo başlıktaki döner fırça aslında fırçalama anlamında bir görev yapmıyor. zaaten bahsettiğim türden halıları gerçekten fırçalayacak olsa o işe ne fırça dayanır ne motor ne de öyle bir aletin gücü yeter buna. yaptığı tek şey şu, yüzeysel bir fırçalama yani ayakkabı fırçalar gibi ve de önemli olanı şu, oluşturduğu titreşim. titreşimin ve aynı anda hava akımının etkisi ile, halı havları arasındaki biraz daha derinde olan toz tüy ve zerreleri biraz daha çabuk emilebilir belki. ancak turbo başlığın kabul ettiğim işe yarar yönünü de söylemeden edemeyeceğim. yatak odası yatağının yüzeyini fırçalayarak temizlemesi. bu sayede akar ve myte denen canlılar ile deri döküntüleri daha etkin bir şekilde temizlenir. işte bunu kabul ediyorum. ama turbo başlığın halı temizlemedeki etkinliğine inanmıyorum. kaldı ki bendeki halıların (birçok kişinin de halıları böyledir sanırım) havlarının derinlerindeki kirlilik unsurları, hydranın normal aparatı kullanılarak o emiş gücü ile yerinden çıkarılamıyorsa, turbo fırça da bu işe yaramayacaktır. çünki halı havları o kadar sık ve yüksekki fırçanın kıllarının oralara ulaşması imkansız.

    ancak sırf yatak temizleme işine yarayacağına inandığım bu turbo başlık için 1500 ytl gibi bir rakam vermeye yine razı olamadım. bunun yerine, hydranın borusunun ucuna turbo olmayan ama sert ve sık tüylü bir başlık takıyorum ve kendi gücümü kullanarak kalifiye bir fırçalama yaparak süpürüyorum. bu işlemin etkinliğini kontrollü olarak denedim. buradaki püf noktası, tanıtımlarda da dikkatimi çekmişti. yatakta etkin bir temizlik yapıldığında, (sanırım deri döküntülerinden ve canlılardan kaynaklanıyor olsa gerek) aletin içindeki su, kıvamlı, koyu ve köpüklü bir hal alıyor. yatağı su değiştirerek fırçalamalı süpürmeye devam ettiğinizde suda ki bu hal oluşmuyor. bu izlenimimime dayanarak gerekli temizliğin bu şekilde yapılabildiğine inanıyorum.
  • Ege45

    Haklısın bu fiyatları ben de fazla buluyorum. Nedenini de anlamış değilim. Dediğim gibi geçen gün cleanmax'ın son model olmayan bir versiyonunu çalışırken inceledim. Bana öyle milyarlık bir süpürge gibi gözükmedi. Hem görünüş hem performans açısından.

    Ancak zaten toz torbalı süpürgem var. Sırf su filtreli olsun diye bir daha almakla uğraşmam, ama hem turbo başlık hem su filtresi olursa belki. Bir de şu var su filtreliler de iki çeşit anladığım kadarıyla, tozu suya yapıştıranlar (sanırım bunlar seperatörlü olarak geçiyor) ve sadece suyun içinden geçirenler. Bu da önemli bir nokta aslında tozu suya yapıştırmıyorsanız gerçek anlamda su filtresinden bahsedilemez, toz gene havayla beraber suyun içinden geçip çıkabilir dışarı.
  • mbbilici,

    Turbo başlık fırça görevi yapıyor ama dediğin gibi pek de derin değil. Ama benim gördüğüm bu gene de halıları kabartmaya yetecek gibi gözüküyor. Bizim yassılmış halılardan birinde denedik 3-5 dak falan. Az bir miktar canlandı, kabardı halı. Sanırım hep bu başlıkla fırçalanarak süpürülse yeterince kabarık bir hale gelebilir (beni tatmin edecek kadar) diye düşünüyorum.

    Yatakta aynı başlığı kullanabilir miyim bilmiyorum halıda kullandıktan sonra. Ya çarşaf yorgan (bir de çarşaf kaymasın diye konan bir ara malzeme vardı, yatağa geçirilen) falan bunlar zaten yıkanmıyor mu? Niye yatağı süpürüyorum. Bunları kaldırıp da çıplak yaylı yatağı mı süpürüyorum? Bana yatağı süpürmek çok anlamlı gelmiyor. Suyun kıvamlı hale gelmesi de aşırı santrifüjden olabilir. Yani bu çook yoğun bir atık topladığı anlamına gelmeyebilir. Biliyorsunuz süt de çalkalana çalkalana tereyağı oluyor.
  • evet süt de çalkalanarak tereyağı olur ama, yataktaki oluşum, yer süpürürken olmuyor yani yatağın kendine has bir kiri var. ve yatak fırçalanmadan sadece emişle süpürülürse de o kıvamlı köpük oluşmuyor.

    gelelim turbo ve halının kabarması meselseine. benim hydra ile yaptığımız ilk süpürmelerde ilk dikkatimizi çeken nokta halıların kabarması idi. normal halı süpürme aparatı ile halılar nasıl kabarabiliyordu? süpürülmüş halıda gezince iz kalıyordu. eski torbalı süpürge bunu neden yapamıyordu.

    anlaşılan o ki emiş gücü ve hava akış debisinin yüksek olması ve bunun sabit kalmasının bir sonucuydu bu. çünki akıp giden hava, önünde engel bulamadığından arkasındaki halı dokularından çıkarıyordu acısını. sık dokuların derinlerindeki tozların, torba gibi arkasına saklanacakları bir koruyucuları yoktu. düşmek bilmeyen emiş gücü her zerreyi çekiyor ve çekemediği halı havlarını da bir hizaya getiriyordu.
  • Ama siz ekstra motorsuz fırçalı başlık taktığınızı söylemiştiniz. Kabarmada onun payı olabilir.

    Bir de yatağı üstünde çarşaf yorgan varken mi süpürüyorsunuz, hala anlamadım ben.
  • şimdi şöyle oluyor; motorsuz fırçalı başlık ile yatağı fırçalayarak süpürmekten bahsetmiştim. yatağı süpürürken üzerinden çarşafı alıp süpürüm tabii ki. zira çarşaf zaaten yıkanıyor. çarşaf üzerimizden dökülen deri dokularının yatak kumaşına geçmesine engel olamıyor. çünki düşünün saatlerce üzerinde yatıyoruz dönüp duruyoruz birkaç yıl sonra kendine has bir kir yuvası oluyor.

    halıların kabarması normal bir başlık ile de gerçekleşiyor çünki, yukarıda da anlatmaya çalıştığım gibi, kabarmayı düşmeyen emiş gücü ve havanın akış debisi ve hızı sağlıyor. halı tüylerini sürekli aynı güçte çekebildiği için kabartabiliyor.

    torbalı süpürge ile su filtreliler arasında burada şu fark bu sonuca neden oluyor; torba sisteminde, torbanın emiş gücüne ve hava akış debisine engel olmasının nedeni başta kendisinin mevcudiyetidir. bir de ince toz zerrelerinin torba gözeneklerinde kısa sürede oluşturduğu tıkanma nedeni ile aynı güçte vakumlama gerçekleşmeye devam etse de birim zamanda emilen hava miktarı ve dolayısıyla emiş hızı düştüğünden, ince ve gözle görülemeyen zerrelerin emişi neredeyse mümkün olmamaktadır. zira sanıldığının aksine küçük zerrelerin emilmesi daha zordur. bu nedenle halı tüylerinin arasından çıkarılamayan tozlar, halının havasız kalmasına zamanla halının sınıklaşmasına ve sağlıksız bir içeriğe ulaşmasına neden olmaktadır.

    sulu sistemin düşmeyen emiş hızı ve düşmeyen hızlı vakumlama gücü sayesinde halılar temizliğin her anında daha etkin temizlenebilmekte, ve kabarabilmektedir.
  • durmak bilmeyen telefonlar sonucunda kabul ettık veİhlastan bizede geldıler tanıtıma. Torbalı supurge kullanıyoruz arcelık marka evet güzel cekmıyor yada torba zamanla tıkandıgı ıcın emiş zayıf. Aura güzel cekıyor fakat fiyat astronomık bize o zaman 1650 ytl demişlerdi donup kalmıştık. Arnicayı almayı düşünüyorum. İnternet uzerınden nereden alabılırım yardım edersenız sevınırım.
  • Honnery arkadaşım para tercih senin ancak şunu yazıyorum 1650 liraya elektrik süpürgesi almıyorsun...Bir çok özellikleri olan bir temizlik robotu...Auranın tek rakibi var Rainbow.... Kaç lira oldugunu sorun....Bildigim çok para....Karar sizin ben 5 yıldır AURA CLEANMAX kullanıyorum...Memnunum... Zevkler, renkler, tercihler farklı olabilir.....Saygılarımla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 17 Ağustos 2007; 15:15:55 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: taşkafa

    Honnery arkadaşım para tercih senin ancak şunu yazıyorum 1650 liraya elektrik süpürgesi almıyorsun...Bir çok özellikleri olan bir temizlik robotu...Auranın tek rakibi var Rainbow.... Kaç lira oldugunu sorun....Bildigim çok para....Karar sizin ben 5 yıldır AURA CLEANMAX kullanıyorum...Memnunum... Zevkler, renkler, tercihler farklı olabilir.....Saygılarımla.


    taşkafa efendi o para o makıneye verılmez. Makıneyı Gördüm kaba saba kocaman bişey ve saglamda degıl. O kadar para verecegıme uste bıraz daha para katar araba alırım.
  • arnica hydra'yı almak isteyenler:

    http://www.siberstore.com/urun_bilgisi.php?products_id=70463

    bu cihazı ben denemek için aldım. ve her şeyi de buraya yazdım. bir daha yazayım;

    iyi yönleri :

    -sulu sistemden beklenen etkin ve kesintisiz temizliği sürdürebiliyor. yapılan temizliği hissettiriyor ve bu temizlik uzun sürüyor. (yani aura clean max gibi etkili temizlik yapabiliyor.)
    -gözle görülemeyen zerreleri çekebiliyor ve hepa filtreye gerek kalmaksızın dışarıya kaçırmıyor.
    -ev kullanımı için yeterince, fiyatına göreyse fazla sağlam.
    -çok ucuz.

    kötü yönleri:

    -kibar ve sessizlik konusunda iddialı olan torbalı süpürgelere göre çok sesli. ama aura ve benzeri sıradan birçok süpürgeler ile aynı seste.
    -kirli su kabı aynen 15 litrelik bir kova büyüklüğünde olduğundan lavaboda çalkalamak zor ama küvette kolay.
    -aparatları bazı kişilere az ve sıradan gelebilir belki.
    -motor soğutma havasının çıkışında filtre yok. bu nedenle motor kömürlerinden kaynaklanan karbon tozlarını ortama veriyor. (doğrusu bunun ne derece zararlı olabileceğini araştırmak gerek)
    -halı yıkama özelliği yok (aslında bu kötü yön değil, olmayan özellik).

    bu süpürgeyi alıp beğenmezseniz, ve pişman olursanız hiç üzülmeyin auraya bir taksit fazla verdik sayın. hatta daha da iyisi, pazarlığı daha sıkı yapın. zaaten arnicaya verdiğiniz para kadar indirim yaparlar.

    ya da şöyle söylemeye çalışayım. 1500 ytl. yi öyle çöpe atacağınıza, 150 ytl. yi böyle çöpe atın. halı yıkama konusunda şu an birşey söylemek istemiyorum. gerekirse onu da tartışırız. zaaten yazılarımı okuyan anlamıştır ben halının kendisine komple karşıyım. bir de suyunu iyi emdiricem diye bastıra bastıra yıkamaya uğraşamam. balkonda akan suyla yıkıyoruz (susuzluk var diye bu yaz yıkamadık).
  • Halı yıkama yapıyorum dıyen makıneler kullıyen yalan. Halı tazyikli su ıle yıkanır. cocuk ....... kadar akan yerden ıslanan halı yıkanmaz. Fantezıden baska bırsey degıl bence. Arnica aklıma yattı alıyorum.
  • ARNİCA yıı iyi günlerde kullan. Halı yıkama yapanlar külliyen yalan derken dere kenarında agaç tokaçlarla halı yıkanmıyor...Halıya özel şampuan püskürtülüp tekrar geriye emiliyor....AURA CLEANMAX halı yıkıyor. Yada farklı yazayım şampuanla temizliyor..... Evde yıkanmış halı ile yıkanmamış halıyı yan yana koy çıplak gözle bak....Halı konuşuyor....Pırıl pırıl.....Denemesi bedava......Bir telefona bakıyor.....Gelip gösteriyorlar....Alıp almamak başka şey, halı yıkamıyor demek başka şey.....karar ve tercih sizin....Parada sizin.....Saygılarımla....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 28 Ağustos 2007; 18:04:36 >
  • Halı yıkama makinelerinin yaptığı temizlik bence hafife alınmamalı.İyice süpürülmüş koltuğu yıkadığınızda çıkan suyu görünce bu fikrinizin değişeceğinden eminim.Bu konuda Siemens halı yıkama makinemden çok memnunum.
  • Sacinizi sampuanla yikayinca duruluyorsunuz. Camasirlar deterjanla yikandiktan sonra defalarca durulaniyor. Pekiyi bu hali yikama makinalariyla yikanan halilar, koltuklar nasil durulaniyor ? Cikan suyun pisligini goruyorsunuz, kalan suyun pisligi ve birde bu pislige eklenen deterjan ne olacak ? Hepsi hali ve koltukta kuruyacak degilmi ? Hali sampuaninin durulamaya ihtiyaci yoktur denir, tabii durulamak imkansiz olunca baska ne denirki ?

    Bu makinalara hali yikama makinasi demek bence makina lafina hakaret etmek demek. Bunlarin bildigimiz islak emebilen makinalardan farki neki ? Incecik bir borudan sabunlu su fiskirtmakmi ?

    Birde robot lafi var, niye robotmus anlamadim. Aletin tipi star wars'taki robot denen seye benzedigi icinmi robot deniyor ? Yoksa ortalikta gezinip kendi basina herseyi temizliyormu ?

    Ben bir on sene kadar once piyasadaki en kaliteli hali yikama makinasini iki yil kadar kullanip sonrada olayin sacmaligina inanip baska mecralara dogru yonelmistim. Tecrubem bu makinalarin gercek hijyenle alakasi olmadigi yonundedir. Sonra zaten halilarida attim, koltuklarim kilifli ve kiliflar camasir makinasinda yikaniyor ve DURULANIYOR.

    Birde yatak supurme mevzuu var. Eger yataginizin uzerine sadece carsaf serip yatiyorsaniz, cildinizin ifraz ettigi yag ve ter yataga gecer. O yatagi atin. Cleanmax ile yatak supuruldugunde suyun kopurme sebebi yataginizdan cikan artik sabunlasmis yagli pisligin suyu kopurtmesidir. Benim yatak ile carsafin arasinda iki santim kalinlikta ara pedi var. bu pedi ayda bir camasir makinasinda yikarim ve guzelcede durulanir tabiiki. Supurgemi sadece tahta ve parkeden olusan yeri supurmekte kullaniyorum. Doner firca filanda gerekmiyor. Bende mbbilici'nin yaptigi gibi makinayi biraz degistirdim. Bendeki su filtreli supurgenin onune bir tane simtel tornado taktim. Boylece hem vortex sistemli hemde sulu sistemli bir supurgem oldu. Kaba tozu, kumu, tuyu tornado tutuyor. Kaba pislik burada kaldigi icin suyu koyulastirip profilini bozmuyor. Su filtreside sadece mikroskopik partikulleri temizliyor. Sistem gayet basarili. Hepa filtreyide cikarttim cunku hic kirlenmiyor.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.