Şimdi Ara

İhaleyi BMC aldığı halde TEI, Altay tankına motor yapmaya çalışıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İhaleyi BMC aldığı halde TEI, Altay tankına motor yapmaya çalışıyor

kaynak:

https://twitter.com/IsmailDemirSSM/status/1006254813707952128

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlbatrosD.IIIFazılBey -- 12 Haziran 2018; 0:51:18 >

• Önemli konu fakat hiç mesaj yok
  • Birinci ve üçüncü projeler TEI'ye ait değil. Müsteşar çok da bakmadan söylemiş.
  • Turbojet-fan motor bile apayrı bir olay. Keşke çok öncelerde çalışmalarına başlansaydı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F01EF196D

Birinci ve üçüncü projeler TEI'ye ait değil. Müsteşar çok da bakmadan söylemiş.
    Uçak ve tank motoru yapım çalışmalarına başlanılıp başlanılmadığını müsteşar'dan daha iyi bildiğini mi iddia ediyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: AlbatrosD.IIIFazılBey

Uçak ve tank motoru yapım çalışmalarına başlanılıp başlanılmadığını müsteşar'dan daha iyi bildiğini mi iddia ediyorsun

Alıntıları Göster
    Evet, daha iyi biliyorum. Tövbe estağfirullah.

Adam genel bir sayfa koymuş, oradakilerin hepsi TEI ile alakalı değil. TEI'nin başarısı dediği helikopter ile ilgili olan. Bahsettiğim diğer projeler BMC ve TÜMOSAN'da idi. Son durum nedir bilemem. Ama çok lazımsa TEI'de bir dolu arkadaşım çalışıyor, teyit ettirebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F01EF196D

Evet, daha iyi biliyorum. Tövbe estağfirullah.

Adam genel bir sayfa koymuş, oradakilerin hepsi TEI ile alakalı değil. TEI'nin başarısı dediği helikopter ile ilgili olan. Bahsettiğim diğer projeler BMC ve TÜMOSAN'da idi. Son durum nedir bilemem. Ama çok lazımsa TEI'de bir dolu arkadaşım çalışıyor, teyit ettirebilirim.

Alıntıları Göster
    Haklısınız hocam, herhalde ben yanlış anlamışım, sayfadaki motor yapım çalışmalarının hepsi TEI'ye ait değil, bu durumda tank motoru geliştirme projesi muhtemelen BMC'ye ait.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: AlbatrosD.IIIFazılBey

Haklısınız hocam, herhalde ben yanlış anlamışım, sayfadaki motor yapım çalışmalarının hepsi TEI'ye ait değil, bu durumda tank motoru geliştirme projesi muhtemelen BMC'ye ait.

Alıntıları Göster
    Motor geliştirilmesi oldukça uzun bir süreç, adeta bir kültür gerektiriyor. Bu yüzden bu tarz bir projeyi kara araçları üzerine çalışan bir şirketten başka bir alanda çalışan şirkete vermek çok mantıklı olmazdı (gerçi örneklerini de görmüyor değiliz). Bu, projenin belki de bir on yıl ileri atılması demek olurdu ki şu an böyle bir lükse kimse girmek istemez. TEI daha çok yurt dışı kaynaklı şirketler için üretim yapıyor. General Electric, Rolls Royce vesaire için bu tip üretimlere girmişlerse de bunu yerlileştirmek çok daha zor olurdu.

Müsteşarın paylaşımından böyle yanlış bir algıya varılabilir, bu çok normaldir. Bu tip konumlara daha dikkatli, bilgili insanlar gelmelidir düşüncesindeyim. Mesela Murad Bayar bence kendisinden sonra gelen müsteşarlardan çok daha yetenekli bir insandı. Yine TAI'nin, TEI'nin başına siyasal düşüncelerle getirilmiş yöneticilerle ilgili de böyle bir kaygı duyuyorum. Savunma sanayiinin "sivilleştirilmesini" çok yararlı bir hareket olarak görmüyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.