Şimdi Ara

İFŞA--29 Mayıs 2017 Polatlı'da Ağır Hasarlı Araç ile kandirilmamiz (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
139
Cevap
7
Favori
19.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Seneler önce ilk aracımızı(1999 corsa) alırken benzer bir dolandırılma yaşadık. Plakayı tramerden sorguladık çıkmadı hasar, sonra şase numarasından sorguladık yine çıkmadı, expertize sormamıştık o zamanki acemilik ve insanlara güvendiğimden.



    Bir kaç hafta sonra arıza lambası yanınca tamirciye götürdüm ve acı gerçeği öğrendim ki araç büyük bir kaza geçirmiş, çok üzülmüştüm tabi, pahalı bir araç değildi ama tüm paramı ona harcamıştım. Daha sonra merak edip şase numarasından tekrar sorguladım ama bu sefer 0 rakamını O olarak girdim ve bu sefer hasar bilgisi geldi 'PERT'. Evet arabanın gerçek şase numarası üzerinde hasar kaydı yoktu!



    Dava açtık fakat o zamanlar emsal kararlar yoktu ve arabayı o şekilde kullanmak istemediğimizden bir kaç ay sonra dava sonuçlanmayınca arabayı %30 değer kaybı ile ve kusurlarını söyleyerek başka birine sattık. Bence bir miktar paranız ve zamanınız var ise uğraşın ve sorumluları cezalandırın, çok geçmiş olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Talibe-iHukuk T kullanıcısına yanıt
    Kucak mucak ne iğrenç tabirler bunlar. Forum yöneticileri neden bu tip rezil ifadeleri görmüyorken. Tanımadığınız insanlar hakkında aşağılayıcı ibareleri kullanmayın. Lütfen banlansın bu arkadaş!

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Büyük geçmiş olsun ama aracı alırken çok büyük özensizlik gösterilmiş. bazı insanlar her sabah başka insanları dolandırmak için işyeri açıyor unutmayın bunu . Bu arada tabii bazı semtlerde araç alınmaz deniyor ama ben biliyorum ki İstanbul bağcılardaki galeriler malum sitede araçları -sahibinden- diye kişilerin üstünden giriş yapıyor başka ilçelerdeymiş gibi satışa çıkarıyorlar . bence aracı son sahiplik süresi de kontrol edilmeli hatta bu bile yeterli değil . ayrıca tanıdıktan araç almakta daha güvenli gibi.
  • Hasar kaydı gerçekten olmayabilir sanayide toplanmıştır belki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şase no da O yerine sifir yazdiginizda "boyle bir arac kayitlarimizda yoktur" yazar. Siz onu hasarsiz olarak anlamissinizdir. Sizin yazismalariniz varsa, sitedeki ilan i kurulustan inceletirsiniz . Eger isin icinde sahte exper raporu da varsa

    1- paranizi biraz eksik de olsa geri alirsiniz

    2- karsi taraf kesin hapis cezasi alir

    Bu surecte idda ediyorum bu cakallardan tehdit mesaji bile alirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: grezcar


    quote:

    Orijinalden alıntı: Hellori Hazretleri

    Satıcıya benden sonra yazacak arkadaşlar yeterince eleştiride bulunacaklardır. O noktaya hiç değinmiyorum ancak enişteniz parayı sokaktan topluyor herhalde. Ben 3 ay önce 1996 model 300.000 km'deki aracımı sattım, alıcı onu bile götürüp ekspertize soktu. Hadi enişteniz anlamıyor olabilir, bir anlayana danışmakta mı çok zor?

    Araç ekspertizi yapıldı. Orada herhangi bir sıkıntı çıkmadı.

    Ekspertiz yapan yeri de dava edin. Emsal davalar var, bir buçuk yıl sürüyor, mahkeme araç bedeli + 14000₺ tazminata hükmediyor. Asla pazarlık yapmayın en iyi ihtimalle 10 bin liranızı yer. Bunlar para için namusunu da satar zerre kadar şerefleri yok.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Adam zaten dava açacağınızı ön gördüğü için şase noyu sözlü söylemiş. Ben doğru söyledim o yanlış anlamış der inkar eder. Satış bedeli 50 bin olarak yazılmış noterde. Parayı elden verdiyseniz alacağınız en iyi ihtimalle 50 bin liradır eğer açtığınız davada hasbelkader haklı görülürseniz.
  • Polatlıdan araba almak yürek ister.

    Polatlının insanı dolandırıcılıkta 1numaradır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dava açın hocam, serefsizlige bakin hele. Ben şahsen hayatımda karşı tarafın hakkı geçmesin diye strese girerken , elalem neler yapıyor ve geceleri rahat rahat uyuyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hic bir hak hukuk talep edemezsin. 80binlik aracı noterde 50bine satıldıgını onaylarsan hicbisey yapamazsın. Ben 50bine sattım derse adam ne hakkını isteyeceksin. Zaten sonuctada o olacak sizin 30 bin kus olup uctu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mahkeme, polis hangisine gidersen git bi sonuç alamazsın. adamı ikna etmenin tek yolu korkutmak, gerisini senin hayal gücüne bırakıyorum
  • Polatli magdurlari olmustu daha oncede organize bir ekip vardi o zaman

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam geçmiş olsun bende 2. Ele güvenmediğimden 0 aldım ama sizin hatanız POLATLI olmuş malesef orası mimli bir yer asla ne araç alınır ne araç satılır orası dolandırıcıların başkentidir araçta özellikle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zamanında o zamanlarda nişanlıydık. Honda civic 2005 1.6 otomatik hb araç bakmıştık. Satan kişide efaturda şofördü ismide sezerdi galiba. Nişanlım o zaman pegasusta çalışıyordu bu adamda servis şoförüydü ama tanımıyorduk. Neyse arabasına baktık. Dışarıdan tertemiz problemsiz duruyordu. Ses bile gelmiyordu arabadan. Adamla konuştuk güzel sohbet ettik sordum problemi var mı ? bilmemiz gereken var mı diye hiç bir sıkıntısı yok dedi. Expere soktuğunu belgelerin olmadığını yanında ve motorun %94 durumunda olduğunu söyledi Cidden temizde duruyordu. İş çıkışı baktığımız için noter vs uğraşamadık ama arabayı beğendik. O zaman 250 tl kapora verdik yarın gelicez diye. Sonra aracın şase nosunu almıştım bir mesaj attım hasar sorgusuna. 25000 tl hasar kaydı çıktı. Aracı 24500 tl ye almaya anlaşmıştık. Sabah olunca aradım söyledim ee nolmuş dedi baktın beğendin ses yok motor %94 diyorum dedi. Biraz sözlü tartışma oldu. Sonra gerilmeler vs. Ben 250 tl yi geri istedim o vermedi. Ardından olay başka boyutlara taşınacaktı ama nişanlımın çalıştığı firmanın servisi olduğu için riske etmedim. Alttan aldım tabi adamın götü kalktı biraz. Eğer durum farklı olsaydı neler yapacağımı hayal bile edemiyorum o zamanlar. Ben parayı haram ettim geçtim gittim. Yani piyasada galerici olarakta sahibinden olarakta çok fazla şerefsiz var. Adamlar herşeyi hakkıyla söylemiyorlar baştan söyle hasar kaydı olduğunu ama söylemezler. Bizde şimdi aracımızı satıcaz hasar kaydı mesajını atmıştım 3000 tl de olsa bilsinler. ilana onu da koyup satıcam. Geçmiş olsun




  • Geçmiş olsun, polatlı her 3 arabaya 5 dolandırıcının düştüğü yer. İlanlarda polatlı görünce hemen kapatıyorum. Polatlı'daki bütün ekspertizler bu dolandırıcılarla anlaşmalı şekilde çalışıyor. Asla aracınızı polatlı'da ekspertize sokmayın, hatta asla polatlı'dan araç almayın. Ha birde polatlı'nın deşifre olduğunu bilen çakallar ankara merkez yazıyor ona da dikkat etmek lazım.
  • Ragnarok. R kullanıcısına yanıt
    Antepliyim, araçlarımıda antepte alırım. Bir önceki aracımı Şehitkamil de galeriden almıştım. Hiçbir sıkıntı yaşamadım. Bir kaç örnek olayla komple bir yeri kötü sanmayın.
  • masterap M kullanıcısına yanıt
    Her ilin kötü esnafı vardır. Belki Antep ortalamanın üstündedir. Ama komple şehiri kötülemeyin lütfen. Antep te alıp antep te sattım araçlarımı, çokşükür bir sıkıntı yaşamadım bu güne kadar.

    Not: Diğer illeri bilmiyorum
  • Dondurmacı dükkanını kapatan oto ekspertizi konusunda iş yeri açıyor. İçeride dandik bir dinamometre elde bir boya ölçer alet, iki lift, görsel olarak şık bir bekleme salonu, işlem sonunda verilen grafiklerle süslü bir rapor. Hepsi müşterinin gözünü boyamaya yönelik. Adam raporda yazıyor motor %85 diye, buna neye göre karar veriyor? Tekerlekten ölçtüğü güce göre, debriyajda, volanda yada akslarda sorun varsa bu neye etki eder? Tekerdeki güce o zaman verilen rapor motorun durumu hakkında gerçeği yansıtıyor mu? HAYIR.

    Millet araba onarıyor gidiyor hurdacılardan aracın aynı renginde parça topluyor. Ekspertiz merkezi elinde boya ölçeri dayıyor araca bakıyor çıkan kalınlığa boyasız diyor. Oysaki araç aslında çok ağır hasarlı ve toplanmış bir otomobil. O kadar ki araç sol önden aldığı darbe sonucu sürücü koltuğu hizasına kadar parçalanmış ancak araç onarılırken hurdacıdan ön alınmış aracın sol önde panjur hizasından sürücü koltuğuna kadar 1/4!ü kesip çıkarılmış ve hurdacıdan alınan ön eklenmiş. Aracın aynı renginde motor kaputu, sol ön çamurluk, sol ön kapı alınmış ve araca takılmış. Ekspertize götürdüğünde araç orjinal çıkıyor. Adam şasinin içindeki ve araca sonradan takılan orjinal boyalıda olsa diğer parçalarla olan farkı anlayacak bilgi birikimine ve göze sahip değil. Sermayesi elndeki boya ölçer olduğundan ve o da boya kalınlığını orjinal sınırlarda verdiğinden araca boyasız raporu veriyor.

    Ekspertiz servisleri kendilerini ileride çıkabilecek hukuki yaptırımlardan korumak içinde rapor üzerine "Bu rapor aynı gün mesai bitimine kadar geçerlidir" yada "Ekspertiz sonucu verilen rapor herhangi bir taahhüt içermez" vs gibi ibareler koyuyorlar.

    Araç alacağınız zaman mutlaka konusunda uzman kaporta ve boya servislerine gösterin, baştan ustaya emeğinin bedelini ödeyeceğinizi söyleyin. Mekanik konusunda o markaya bakan özel servise gösterin yine yapacakları inceleme için parasını vereceğinizi söyleyin. Aracı o markaya çalışan özel servise göstermenin en büyük avantajı her marka aracın kendine göre kronik sıkıntıları var o markayla çalışan servis yada usta o sorunları bilir ve götürdüğünüz araçta o noktalara dikkat eder, ayrıca aracın sorunsuz halinin nasıl olduğunu iyi bildiğinden götürdüğünüz araçtaki eksikleri ve sıkıntıları çok daha iyi anlar ve yorumlar.




  • geçmiş olsun gerçekten ankara bu konularda çok sıkıntı.
    1 ay önce peugeot 407 için telefonda anlaştık, hasar kaydı yok dedi , bizde ona güvenerek hemen sorgulamadık.Uçak biletlerini aldım tam gidicem , sorgulayınca 6000 tl hasar kaydı gördük. Neyse dedik olabilir, şasiyi göndersene sen dedim, ruhsattaki şasi ile adamın bize gönderdiği şasi farklı. sen napıyon hayırdır diyince anlamamazlıktan bilmemezlikten geldi.

    araç ne kadardır sende diyorum , uzun süredir bende fakat geçen ay oğluma devrettim diyor.
    sahibinden de başka hesaptan soruyorum , geçen ay aldık diyor

    böyle ahlaksız yalancı pisliklerden uzak durmak lazım. Giden benim 70 tl uçak biletine ve yaşadığım sinir harbine oldu.
  • ilave detay )))

    1- gaziantep-şehitkamil ve şahinbey
    2- ankara-polatlı ve gölbaşı
    3- konya-karatay ve selçuklu
    4- antalya-muratpaşa
    5- aksaray

    buralarda çok çok dikkat edilmeli:))
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.